جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای مدانلو
ولی علی میرزالو، وحید مدانلو، میثم هادوی فر،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
ولی علی میرزالو، منصور کریمی تکانلو، وحید مدانلو، علی دنیوی، رامین محمدی کلیبر،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
ولی علی میرزالو، وحید مدانلو، منصور کریمی تکانلو،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
وحید مدانلو، ولی علیمیرزالو، مجید الیاسی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
صفحات دوقطبی فلزی بهدلیل داشتن خواص مکانیکی و الکتریکی عالی، خواص حرارتی مناسب و سهولت در تولید جایگزین مناسبی برای صفحات گرافیتی و کامپوزیتی هستند. مهرزنی یکی از مهمترین فرآیندهای کاربردی در تولید این صفحات از نظر هزینه ساخت است. تیتانیوم بهدلیل داشتن مقاومت به خوردگی عالی و چگالی پایین بهعنوان یک گزینه بالقوه برای ساخت صفحات دوقطبی مطرح میشود. در این مقاله، به بررسی تجربی شکلپذیری صفحات دوقطبی تیتانیومی با ضخامت mm۰/۱ با الگوی شیاری موازی مستقیم پرداخته شده است. شکلپذیری ورق در دماهای گرم با استفاده از سرعتهای شکلدهی و روانکارهای مختلف بررسی شد. پس از انجام تجربی آزمایشهای طراحیشده بر اساس روش تاگوچی، عمق پارگی میکروکانال نمونههای مهرزنیشده، استخراج شد. بررسی نتایج نشان داد که بیشترین میزان ازدیاد طول ورق در دمای ℃۱۰۰ بهدست میآید. بهعلاوه، سرعت و دمای شکلدهی به ترتیب تاثیرگذارترین پارامترها بر عمق شکلدهی هستند. از سوی دیگر، تاثیر روانکار در مقایسه با سایر پارامترهای مذکور محسوس نیست. بیشترین عمق شکلدهی به میزان mm۰/۴۹۴ با استفاده از آزمایشی با پارامترهای دمای شکلدهی ℃۱۰۰، سرعت mm/min۴/۸ و روانکاری با دیسولفید مولیبدن حاصل شد.
مجید الیاسی، وحید مدانلو، بهنام آخوندی، حسین طالبی قادیکلایی، فرزاد احمدی خطیر،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده
خمکاری لولههای جدار نازک یکی از فرآیندهای مهم برای ساخت قطعات در صنایع خودروسازی و هوافضا می باشد. این مقاله به بررسی تجربی اثر عملیات حرارتی روی خمپذیری لولههای جدار نازک آلومینیومی از جنس آلیاژ ۶۰۶۳AA میپردازد. با استفاده از فرآیند خمکاری کششی دورانی هیدرولیکی، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع لولههای آلومینیومی نمونه اولیه، آنیل شده و پیرسازی مصنوعی شده در فشارهای سیال مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایشهای تجربی، نسبت قطر به ضخامت لولهها ۸۸/۱۳، نسبت خم بحرانی ۶/۱، قالب فشار ثابت و زاویه خم ۹۰ درجه در نظر گرفته شدند. با بررسی نتایج مشخص شد که عملیات حرارتی و فشار سیال تاثیر بسزایی در کیفیت لولههای خم شده دارند. با افزایش فشار سیال تا ۶/۳ مگاپاسکال، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی در همه نمونهها کاهش یافته به طوریکه بیشترین میزان کاهش در نمونه آنیل شده به میزان ۴۹% رخ داده است. همچنین در نمونه پیرسازی شده میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی حدود ۴۶% کاهش مییابد. همچنین مشاهده شد که در فشار ۶/۳ مگاپاسکال، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی نمونه آنیل شده در مقایسه با نمونه پیرسازی شده به میزان ۱۹% بهبود یافته است.
وحید مدانلو، احمد مشایخی، بهنام آخوندی،
دوره ۲۳، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
صفحات دوقطبی فلزی در پیلهای سوختی پلیمری، علاوه بر سبک بودن باید در محیط مرطوب و اسیدی کار کنند. تیتانیوم به دلیل چگالی کم و مقاومت به خوردگی عالی، یک گزینه مناسب برای ساخت صفحات دوقطبی است. در این مقاله، ساخت صفحات دوقطبی از جنس تیتانیوم خالص تجاری باضخامت اولیه ۱/۰ میلیمتر با استفاده از فرآیند مهرزنی بررسیشده است. از یک قالب چهار کاناله با الگوی شیاری موازی مستقیم در آزمایشهای تجربی استفادهشده است. بهمنظور تخمین شکلپذیری میکروکانالهای صفحات دوقطبی، از روش سطح پاسخ، الگوریتم ژنتیک و سیستم استنباط فازی عصبی تطبیقی استفاده شد. لقی قالب، سرعت مهرزنی و ضریب اصطکاک بین ورق و قالب بهعنوان متغیرهای ورودی و میزان پرشدگی قالب بهعنوان خروجی در نظر گرفته شدند. آزمایشهای طراحیشده با استفاده از روش سطح پاسخ، بهمنظور آموزش روشهای فرا ابتکاری استفاده شدند. نتایج نشان داد که مدل رگرسیون حاصل از روش سطح پاسخ با دقت قابلقبولی میزان پرشدگی قالب را پیشبینی میکند. همچنین، ضرایب معادله حاصل از رگرسیون با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهبودیافته و میزان خطای آن در حدود ۵۳% کاهش یافت. در پایان نیز از یک سیستم استنباط فازی عصبی تطبیقی برای پیشبینی میزان پرشدگی قالب استفاده شد. نتایج نشان داد که سیستم پیشنهادی بسیار مؤثر بوده و با دقت بسیار بالایی بیشینه میزان پرشدگی را تقریب میزند.
مجید الیاسی، مقداد روح الامینی آهنگر، وحید مدانلو،
دوره ۲۳، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
لوله های جدارنازک نقش بسزایی در افزایش قابلیت جذب انرژی در سیستمهای جاذب انرژی دارند. لوله های جدارنازک سوراخدار به دلیل سهولت تولید و عدم پیچیدگی هندسه گزینه مناسبی برای استفاده در این سیستمها میباشند. در این مقاله، یک الگوی هندسی جدید برای لوله های جدارنازک سوراخدار استوانهای از جنس آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱ جهت بهبود ویژگیهای جذب انرژی ارائه شده است. به این منظور، از روش طراحی آزمایش تاگوچی برای یافتن سطوح بهینه پارامترهای هندسی لوله جهت دستیابی به بیشینه نسبت انرژی به وزن و کمینه کرنش معادل موثر استفاده شده است. تعداد ردیف سوراخها، تعداد سوراخ در هر ردیف، قطر سوراخ کوچک و ضریب قطر سوراخ کوچک به عنوان پارامترهای هندسی (ورودی) لوله ها در نظر گرفته شدند. نیروی اولیه لهیدگی، انرژی جذب شده کل، نسبت انرژی به وزن و نسبت نیروی بیشینه اولیه به نیروی متوسط برای چیدمانهای بهینه با هم مقایسه شدند. بررسی نتایج نشان داد که چیدمان سوراخها به صورت یکیدرمیان با ۳ ردیف سوراخ، ۸ سوراخ در هر ردیف، قطر سوراخ کوچک ۵ میلیمتر و ضریب قطر ۲/۱ (قطر بزرگ ۶ میلیمتر) منجر به بهترین نتیجه جذب انرژی خواهد شد.