جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای مروتی


دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده مفهوم کیفیت خدمات داخلی، موضوعی است که در دهه‌های اخیر با در نظر گرفتن اهمیت و نقش آن در توسعه و کارآیی نیروی انسانی، توجه بسیاری از مدیران سازمان‌ها را به خود جلب کرده است. از این رو پژوهش حاضر به دنبال بررسی سطح کیفیت خدمات داخلی سازمان و انتخاب راهبرد مناسب به منظور بهبود آن می‌باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا پیمایشی است. به منظور جمع‌آوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه‌ آماری، کارمندان سازمان برق منطقه‌ای یزد می‌باشد به منظور تصمیم‌گیری در رابطه با اولویت‌بندی اقدام‌های بهبود، از نظریه مجموعه‌های راف بهره گرفته شده است. نتایج تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد از بین بیست‌وشش مؤلفه کیفیت خدمات داخلی شش مؤلفه جزء عوامل نیازمند به بهبود در سازمان مورد مطالعه هستند.        

دوره ۸، شماره ۳۲ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل استنادی مقالات فصلنامه‌ی علمی ‌– پژوهشی نقد ادبی صورت گرفته است. این پژوهش به صورت پیمایشی و با استفاده از روش تحلیل استنادی انجام گرفته است. جامعه مورد مطالعه را مقاله‌های شماره‌های‌ ۱ تا ۲۸ این مجله تشکیل می‌دهد که طی سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳ منتشر شده‌اند. هم‌تألیفی پدیدآورندگان مقاله‌ها، تمایل ‌بیش‌تر پژوهشگران را به تألیفات انفرادی نشان می‌دهد. دانشگاه فردوسی مشهد، پرتولیدترین موسسه شناخته شد. هم‌چنین ‌بیش‌ترین هم‌تألیفی در میان موسسات به‌وسیله دانشگاه‌ تربیت مدرس انجام شده است. میانگین استناد برای هر مقاله ۱/۲۱ به دست آمد. ‌بیش‌ترین استناد به کتاب‌ها (۲۴/۷۶ درصد) و سپس به مجلات (۱۶/۲۱ درصد) می‌باشد. از نظر زبان، منابع فارسی (۰۵/۶۹ درصد) ‌بیش‌ترین استنادها را داراست. محمدرضا شفیعی کدکنی، سیروس شمیسا و تزوتان تودوروف پراستنادترین نویسندگان شناخته شدند. محمد نبوی پراستنادترین مترجم در این حوزه می‌باشد. «ساختار و تأویل متن» پراستنادترین کتاب، «فصلنامه نقد ادبی» و «New literary History» پراستنادترین مجله می‌باشند.

دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۶- ۱۳۸۵ )
چکیده

سیستم تولید به هنگام(JIT) به منظور تولید و ارائه محصولات و خدمات مورد نیاز با حداقل موجودی ممکن ارائه شده است. مقاله حاضر با هدف ارائه نمونه‌ای از کاربرد روش مدلسازی پویایی سیستم برای تحلیل و بهبود رفتار سیستم‌ تولید به هنگام تدوین شده است. در این مقاله ارتباط بین تقاضا برای محصولات، کیفیت محصول تولیدی، موجودی و وضعیت نگهداری ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه، نرخ تولید و کارایی عرضه‌کنندگان در یک سیستم پویا بررسی شده است. در ابتدای مقاله صورت مسأله، فرضیه دینامیکی و نمودار علّی- معلولی حاکم بر مسأله و نمودار جریان سیستم ارائه شده است و در ادامه با توسعه یک مدل دینامیکی رفتار مدل از زوایای مختلف بررسی شده است.

دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای، گرمایش زمین و حمایت دولت‌ها از منابع تجدید‌پذیر از یکسو و پیشرفت‌های اخیر در تولید برق و فناوری‌های مرتبط با آن ازسویدیگر باعث نفوذ تولیدات مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر در زنجیره تأمین شبکه برق شده است. نفوذ این منابع باوجود قطعیتنداشتن در توان خروجی آنها، برنامه‌ریزی زنجیره تأمین شبکه برق را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. در این پژوهش یک روش مؤثر و کارآمد برای برنامه‌ریزی امنیتی و احتمالاتی توسعه زنجیره تأمین شبکه برق با درنظرگرفتن عدم قطعیت تولید منابع تجدیدپذیر و عدم قطعیت پیک بار مصرفی ارائه شده است. در روش پیشنهادی حد بالایی برای میزان قطع بار مجاز در نظر گرفته شده است و اثر عدم قطعیت‌های موجود و تغییرات حد بالای قطع بار بر هزینه سرمایهگذاری زنجیره تأمین ارزیابی شده است. روش پیشنهادی بهوسیله نرمافزار MATLAB روی شبکه پیاده‌سازی و بهوسیله الگوریتم ژنتیک حل شده است. مدل نهایی این روش را می‌توان بهطور مؤثر برای برنامه‌ریزی زنجیره تأمین شبکه برق با نفوذ تولیدات مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر بهکار گرفت.


دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

امروزه برای داشتن محصول رقابتی در بازار، نیاز به یک زنجیره تأمین رقابتی است. رقابت میان زنجیره تأمین جایگزین رقابت میان شرکت‌ها شده است. مدیریت زنجیره تأمین رویکردهای متفاوتی داشته که هرکدام مزایا و معایبی دارد، بنابراین طراحی رویکردی یکپارچه که از مزایای تمامی رویکردها بهره گیرد و به‌نوعی معایب آنها را حذف کند، یکی از ضروریات مهم در مدیریت زنجیره تأمین است. زنجیره تأمین لارج رویکردی جامع از ترکیب راهبردهای ناب، چابک، تابآور و سبز است. ارزیابی سطح لارجبودن زنجیره تأمین، یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران علاقه‌مند به استقرار پارادایم‌های نوین زنجیره تأمین است. هدف پژوهش حاضر ارائه یک الگو مفهومی از عوامل کلیدی موفقیت در پیادهسازی زنجیره تأمین لارج است تا شرایط بهتری ازنظر رقابتیترشدن و پایدارترشدن زنجیره تأمین ایجاد کند. بنابراین در این پژوهش در آغاز با استفاده از مرور ادبیات به جستجو و انتخاب مقالات در حوزه زنجیره تأمین لارج پرداخته شد. درنهایت مقالهها از فیلترهای متعدد عبور کرد و سپس آنهایی که اهمیت بالا داشتند، شناسایی شد. با استفاده از مقالههای مهم شناسایی‌شده، به استخراج عوامل کلیدی موفقیت در پیادهسازی زنجیره تأمین لارج با روش فراترکیب پرداخته شد. براساس نتایج این پژوهش برای موفقیت در پیادهسازی زنجیره تأمین لارج الگویی ارائه ‌شده است که الگو ارائه‌شده در این پژوهش دارای ۳۱ معیار در ۸ بعد شامل طراحی زنجیره تأمین، مدیریت فرایندها و تولید، مدیریت منابع انسانی، توجه به محیط بیرونی، ارتقای فرهنگ و تفکر سازمانی، مدیریت ارتباط با مشتریان، توجه به مسائل زیستمحیطی و تعامل با سایر ارکان زنجیره تأمین است.


دوره ۱۱، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۵۵- ۱۳۸۶ )
چکیده

تقسیم بازار با شبکه‌های عصبی مصنوعی، سابقه طولانی در دنیا ندارد. به طور عمده، این روش در دنیا، از چندین سال پیش در مدیریت گردشگری به صورت گسترده‌ آغاز گردید و پس از آن به سایر حوزه‌های بازاریابی نیز سرایت کرد. امروزه این روش در کنار روشهای آماری از شایعترین شیوه‌های تقسیم‌بندی مشتریان بوده و روزبه‌روز در حال گسترش است. در این تحقیق به دلیل ضرورت شناخت مشتریان هدف برای یک شرکت تولیدکننده‌‌‌ فرآورده‌های گوشتی، نیاز به استفاده از روشی مؤثر برای بخش‌بندی مشتریان احساس گردید و در نهایت روش تحلیل خوشه‌ای با شبکه‌های عصبی خودسازمان‌دهنده ، که به خوشه‌بندی مشتریان اختصاص داشته و نمونه‌های زیادی از کاربرد آن در دنیا تجربه گردیده‌است، انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت. برای انجام تحقیق، در ابتدا معیارهای مفید در بخش‌بندی مشتریان مشخص شده و بر اساس آن پرسشنامه‌ای طراحی گردیده‌است. پس از جمع‌آوری پرسشنامه‌ها و اخذ اطلاعات، با استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی، مشتریان خوشه‌بندی گردیدند و در نهایت نتایج به دست‌آمده مورد تبیین و تحلیل قرار گرفته‌است. همچنین مقایسه روش‌شبکه‌های عصبی برای خوشه‌بندی با روشهای کلاسیک خوشه‌بندی مشتریان با استفاده از روش آماری K-means انجام شده است.

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: بررسی مولکولی ژن نوکلئوپروتئین در ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) پرندگان و تعیین رابطه ژنیتکی آن با ویروس‏های سایر نقاط ایران و آسیا مواد و روش‏ها: کل ژن نوکلئوپروتئین در ۴ ویروس از جدایه‏های سال ۱۳۸۷ با روش RT-RCR تکثیر و تعیین توالی شد و برمبنای قطعه قابل تبدیل به پروتئین، درخت فیلوژنتیک رسم شد. نتایج: بررسی نوکلئوتیدهای ژن نوکلئوپروتئین نشان می‏دهد که هیچ‏گونه حذف یا اضافه شدنی در ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های مورد مطالعه در مقایسه با ویروس A/turkey/winconsin/۶۶ که پروتوتیپ ویروس‏های H۹N۲ است، مشاهده نمی‏شود ولی جدایه‏های این مطالعه همانند دیگر سویه‏های قبلی ایران چندین جهش نقطه‏ای را در طول این ژن نشان می‏دهند. تشابه ۷/۹۶- ۶/۹۹ درصد بین اسیدهای آمینه ویروس‏های مورد مطالعه وجود دارد. میزان شباهت ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های مورد مطالعه با ویروس‏های H۹N۲ جدا شده از انسان درهنگ کنگ، برای ویروس A/Hk/۲۱۰۸/۲۰۰۳ ۵/۹۱- ۹۲ درصد و برای ویروس A/HK/۱۰۷۳/۹۹ ۹/۹۱- ۳/۹۲ است. براساس آنالیز فیلوژنیتیک، ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) در زیرشاخه ویروس‏های A/Quail/Hong Kong/G۱/۹۷ که به‏نظر می‏رسد دهنده شش ژن داخلی به ویروس آنفلوانزای فوق حاد H۵N۱ است، قرار می‏گیرد. نتیجه‏گیری: نتایج این تحقیق نشان می‏دهد در طول سال‏های شیوع ویروس آنفلوانزا ژن نوکلئوپروتیئن ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) کشور به‏خوبی حفظ شده است و تغییرات ویروس‏های آنفلوانزای H۹N۲ کشور احتمالاً در اثر تجمع جهش‏های نقطه‏ای، رخ داده است.
علی زاهدی، بیژن ملائی داریانی، محمدرضا مروتی،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ويژه‌نامه دوم ۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق، شکل‌پذیری ورق‌های دو لایه ساخته‌شده از آلومینیوم ۱۰۵۰ و فولاد کم کربن (۱۲St) در فرایند شکل‌دهی تدریجی تک نقطه‌ای مورد بررسی عددی و تجربی قرار گرفته است. برای بررسی شکل‌پذیری ورق در این فرایند، مسیر ابزار در نرم‌افزار آباکوس و ماشین کنترل عددی به گونه‌ای تعریف شد که به تدریج زاویه دیواره ورق افزایش یابد و با رسیدن به زاویه حد شکل‌دهی، ورق دچار شکست گردد. با توجه به اعمال موضعی تنش‌ها از طرف ابزار، فرایند متقارن نبوده و نیاز به شبیه‌سازی فرایند به صورت سه بعدی می‌باشد. برای بررسی پارامترهای فرایند، تحلیل فرایند در سه سطح از پارامترهای شعاع ابزار و اندازه گام عمودی صورت گرفت. برای تعیین ارتفاع شکست ورق دو لایه، از منحنی نیروی حاصل از شبیه‌سازی‌ها استفاده شد. نتایج حاصل نشان می‌دهد که کرنش‌های پلاستیک بیشتری به ورق بیرونی وارد می‌شوند و از این رو ابتدا ورق لایه بیرونی دچار شکست می‌شود. همچنین نتایج حاصل نشان داد افزایش شعاع ابزار و اندازه گام عمودی، با اینکه باعث افزایش سرعت فرایند می‌شوند ولی تأثیر عکس بر روی زاویه حد شکل‌دهی دارند. برای بررسی تجربی فرایند و اعتبارسنجی نتایج شبیه‌سازی، آزمایش‌ها با در نظر گرفتن پارامتر سرعت پیشروی ابزار در سه سطح، طراحی و انجام شد. اختلاف نتایج عددی و تجربی حدود ۱/۲% در اندازه زاویه حد شکل‌دهی مشاهده گردید.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

طی دهه های اخیر، انرژی در کنار سایر عوامل تولید نقش تعیین کننده ای در رشد اقتصادی کشورها داشته و اهمیت آن همچنان رو به افزایش است. وابستگی روزافزون به انرژی موجب تعامل این بخش با سایر بخشهای اقتصادی شده و سرعت در روند رشد و توسعه ی اقتصادی را وابسته به سطح مصرف انرژی کرده است، به طوری که طی دهه های اخیر، رشد اقتصادی جهان و روند صنعتی شدن، موجب افزایش تقاضا و مصرف انرژی شده است. در این صورت به منظورکنترل پارامترهای عرضه و تقاضای انرژی و برنامه ریزی صحیح در هدایت مصرف آن بایستی مصرف انرژی را به صورت دقیق پیش بینی نمود. هدف از این مقاله کاربست مدل ترکیبی شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک در پیش بینی مصرف انرژی ایران می باشد. لذا در این بررسی، از داده های سالانه مصرف انرژی کشور به عنوان متغیر خروجی مدل پیش بینی و از داده های سالانه جمعیت کل کشور، تولید ناخالص داخلی، واردات و صادرات به عنوان متغیرهای ورودی مدل های پیش بینی استفاده شده است. در پایان به منظور مقایسه نتایج پیش بینی مدل ترکیبی مذکور با مدل های شبکه ی عصبی و رگرسیون چند متغیره، از شاخص های ارزیابی خطای استاندارد نسبی (RSE)، میانگین خطا (ME) و مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) استفاده شد. نتایج ارزیابی نشان داد که الگوی ترکیبی شبکه های عصبی و الگوریتم ژنتیک (ANN-GA)، نسبت به سایر مدل ها دارای بالاترین دقت در پیش بینی مصرف انرژی کشور می باشد.

دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

کانال‌های مرکب، مقطع عرضی بسیاری از رودخانه‌ها خصوصاً در بازه‌های مجاور مناطق مسکونی و زراعی را تشکیل می‌دهد. بررسی رفتار هیدرولیکی آن‌ها، در طرح‌های کنترل سیلاب و ساماندهی رودخانه‌ها اهمیت فراوانی دارد. در تحقیق حاضر، الگوی جریان و سطح آزاد آب در یک کانال مرکب همگرا با بهره‌گیری از مدل آشفتگی RSM و روش VOF شبیه‌سازی شده است. مقایسه تغییرات طولی تراز سطح آب، سرعت متوسط گیری شده در عمق و ظرفیت انتقال دبی توسط سیلاب‌دشت‌ها با نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده قابلیت مدل عددی در شبیه‌سازی الگوی جریان درکانال مرکب همگرا می‌باشد. با مقایسه الگوی جریان در کانال مرکب همگرا برای عمق نسبی‌های مختلف مشخص گردید، اختلاف سرعت ایجاد شده بین سیلاب‌دشت و کانال اصلی باعث بروز ساختار جریان پیچیده در عمق نسبی‌های کم می‌شود، این اختلاف سرعت باعث به وجود آمدن جریان‌های ثانویه در مقطع عرضی کانال شده و با افزایش عمق نسبی جریان‌های ثانویه حذف می‌شوند. جریان‌های ثانویه ایجاد شده باعث افت انرژی شدید در عمق نسبی‌های کم می‌شوند. همگرایی در کانال مرکب، ظرفیت انتقال دبی توسط سیلاب‌دشت‌ها را کاهش می‌دهد چنانچه در عمق نسبی ۱/۰، سیلاب‌دشت‌ها کم ترین مقدار دبی را انتقال می‌دهند.

دوره ۲۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: تالاسمی بتا، یک بیماری خونی و ژنتیکی است، شیوع ناقلین این بیماری در جمعیت ایران بالاست. بررسی غربالگری قبل از ازدواج برای تعیین ناقلین تالاسمی بتا، به تشخیص سریع و قابل اعتماد نیاز دارد. هدف پژوهش حاضر طراحی روش غربالگری سریع چهار جهش‌ شایع ژن بتا گلوبین جمعیت ایران با استفاده از روش ذوب با تفکیک بالا (HRM) بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر هشت نمونه از افراد مبتلا و ناقل تالاسمی بتا با ژنوتیپ‌های (G>A) IVSI-۱۱۰، A) IVSII-I (G>، (IVSI-۵ (G>C و CD۳۶/۳۷ (-T) در شرایط هموزیگوت و هتروزیگوت و یک نمونه کنترل (فرد سالم) انتخاب شدند. بعد از گرفتن خون، استخراج DNA با روش نمکی انجام شد. برای اطمینان، نمونه‌ها به‌صورت دوتایی ران شدند و دو نمونه کنترل بدون DNA نیز به‌کار رفت. آغازگرها، با کمک نرم‌افزارهای Gene Runner ۶.۰.۲۸، Primer Express v ۳.۰.۱ ۳/۱) و Primer۳ v. ۰.۴.۰ طراحی شدند و روش HRM برای تعیین جهش‌های فوق به‌کار رفت.
یافته‌ها: بهترین غلظت مناسب DNA، ۵نانوگرم بر میکرولیتر به‌دست آمد. در مرحله تفاوت نمودار به‌وضوح تفاوت منحنی‌ها در شرایط هتروزیگوت، نرمال و هموزیگوت مشاهده شد. در جهش IVSII-IG>A در منحنی ذوب برخلاف انتظار دو قله در نمونه‌ها دیده شد، علت آن حضور یک پلی‌مورفیسم در نزدیکی جهش بود.
نتیجه‌گیری: روش HRM قابلیت تشخیص چهار جهش شایع ژن بتاگلوبین را دارد و می‌تواند بین فرد هتروزیگوت و هموزیگوت و فرد سالم نیز در یک جهش واحد افتراق ایجاد کند. روش HRM توان بالایی داشته و می‌تواند ۹۶ نمونه DNA را در مدت دو ساعت آنالیز کند.


صفحه ۱ از ۱