جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مزیدی شرف آبادی

محمد مزیدی شرف آبادی، منصور علیزاده، لیلا نورپور،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مطالعه، مسأله انتقال حرارت معکوس تخمین شار حرارتی مجهول در مرز یک تیغه یک بعدی توسط الگوریتم ژنتیک و دو نسخه اصلاح شده از این الگوریتم حل شده است و نتایج به دست آمده از نسخه‌های متفاوت الگوریتم ژنتیک با یکدیگر مقایسه شده‌اند. دو نسخه اصلاح شده بر پایه رهیافت بازآرایی ژن‌ها توسعه داده شده‌اند. در این رهیافت یک تابع هزینه اضافی به الگوریتم ژنتیک متداول اضافه می‌شود تا بازده محاسباتی آن را افزایش دهد. نتایج به دست آمده با به کارگیری اندازه‌گیری‌های دمایی شبیه‌سازی شده بدون خطا نشان می‌دهند الگوریتم‌های ژنتیک اصلاح شده می‌توانند همگرایی و دقت حل معکوس را در مقایسه با الگوریتم ژنتیک متداول بهبود ببخشند و حتی با تعداد اندک نسل‌ها و اندازه‌ جمعیت نه چندان زیاد تخمین‌های دقیقی را برای شار حرارتی مفروض ارائه ‌دهند. نتایج نشان می‌دهند الگوریتم ژنتیک اصلاح شده (۲) در همه پارامترهای سنجش حل‌ها، جواب‌های بهتری نسبت به الگوریتم ژنتیک متداول و دیگر نسخه اصلاح شده ارائه می‌دهد. همچنین، در این مطالعه تأثیر اضافه نمودن ترم منظم‌سازی تیخونف به تابع هدف بر روی پایداری حل بررسی می‌شود. هرچند در این مطالعه تنها یک مسأله یک بعدی ساده برای تشریح رهیافت بازآرایی ژن‌ها حل شده است، اما انتظار می‌رود این رهیافت در حل معکوس مسائل چند بعدی پیچیده نیز موفق ظاهر شود.
وحید مزیدی شرف آبادی، مانی فتحعلی،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

با گسترش انرژی بادی در جهان مساحت مزارع بادی برای تولید توان بیشتر به‌صورت چشمگیری در حال افزایش است. مساله مهم در مزارع بادی بزرگ، افزایش توان و بازده است. با افزایش توربین‌های بادی در قالب مزارع بادی بزرگ، بازده این نوع مزارع بادی به‌دلیل اندرکنش پیچیده بین توربین‌ها با خودشان و با لایه مرزی جوی کاهش می‌یابد. زمانی که طول مزارع بادی یک مرتبه از ارتفاع لایه مرزی جوی بیشتر باشد جریان به حالت کاملاً توسعه یافته سوق پیدا می‌کند. چون طول مزرعه باد نسبت به ضخامت لایه‌مرزی اتمسفری، بسیار بزرگتر است، مزرعه باد در راستای جریان نامحدود فرض شده و از تغییرات در راستای جریان صرف‌نظر شده است. در مزارع بادی بزرگ که در داخل لایه مرزی کاملاً توسعه یافته قرار می‌گیرند، انرژی جنبشی جذب‌شده توسط توربین‌های بادی به‌وسیله انتقال انرژی به‌صورت عمودی از لایه‌های بالای مزرعه باد به داخل آن تامین می‌شود. زبری سطح از عوامل مهمی است که تاثیر بسیار زیادی روی این پدیده می‌گذارد. در این پژوهش به بررسی اثر زبری سطح زمین روی بازده مزارع بادی بزرگ واقع در لایه مرزی جوی پرداخته شده است. برای این منظور از روش شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ برای حل معادلات جریان توربولانس بهره گرفته شده است. در این مقاله توربین‌های بادی با استفاده از روش دیسک محرک مدل‌سازی شده است. برای اعمال تاثیر زبری‌های متفاوت از توابع دیوار لگاریتمی روی دیواره ناحیه شبیه‌سازی استفاده شده است. نتایج این شبیه‌سازی نشان می‌دهد که با افزایش میزان زبری سطح توان مزرعه باد به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.
 

محمد مزیدی شرف آبادی، محمد ایمان غیاثی، علی سراج،
دوره ۲۱، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله عملکرد یک پنل خورشیدی ۱۹۰ واتی، واقع در پژوهشگاه صنعت نفت در شهر تهران، از دیدگاه انرژی و اگزرژی مطالعه و ارزیابی می‌شود. به منظور مدلسازی و تعیین مشخصه‌های الکتریکی سیستم نظیر ولتاژ مدار باز، جریان اتصال کوتاه، مقاومت­های موجود در سیستم، ویژگی­های نقطه­ بیشترین توان و استخراج منحنی­های مشخصه الکتریکی، یک کد کامپیوتری توسعه داده شده است. پارامترهای عملیاتی الکتریکی سیستم و شرایط محیطی نظیر میزان تشعشع، سرعت باد و دمای محیط نیز به صورت تجربی در یکی از روزهای اردیبهشت ماه اندازه­گیری و ثبت شده است. همچنین برای اعتبار­سنجی مدلسازی، نتایج حاصل از آن با داده­های گزارش شده توسط سازنده و داده­های تجربی، مقایسه شده است. نتایج این پژوهش نشان می­دهد که بازده انرژی در طول مدت مطالعه (ساعت ۷:۳۰ تا ۱۷:۳۰) از ۲۲/۱۱ تا ۹۴/۱۳ درصد متغیر بوده و به طور میانگین برابر ۱۹/۱۳ درصد است. بازده اگزرژی نیز در طول این مدت از ۷۷/۱۴ تا ۶۶/۱۶ درصد متغیر است و به طور میانگین مقداری برابر با ۶۲/۱۵ درصد دارد.
محمد مزیدی شرف آبادی، نهی مجید کرم، رضا کرد،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۲ )
چکیده

در این مقاله تأثیر استفاده از مواد تغییر فاز دهنده به‌عنوان عامل بهبود انتقال حرارت در ترانسفورماتورهای توزیع برق به‌طور تجربی بررسی شده است. برای بهبود خنک‌کاری ترانسفورماتور، روش جدیدی پیشنهاد شده که شامل افزودن پارافین در داخل ظروف آلومینیومی دربسته به روغن ترانسفورماتور است. بستر آزمون استفاده‌شده شامل یک ترانسفورماتور برق به همراه روغن ترانسفورماتور، دو گرم‌کن برقی، تنظیم‌کننده توان، دوربین حرارتی، دستگاه اندازه‌گیری استقامت دی‌الکتریک روغن و حسگرهای دما که در مکان‌های مختلف قرارگرفته‌اند، می‌باشد. نتایج تجربی نشان داد که افزودن ۸ کیلوگرم پارافین به روغن ترانسفورماتور، باعث کاهش دمای ترانسفورماتور به‌ویژه در شرایط آب و هوایی گرم تابستان می‌شود و دمای میانگین روغن ترانسفورماتور را از ۷/۴۶ به ۵/۴۲ سانتی‌گراد کاهش می‌یابد. در این آزمایش مشخص شد که وقتی دمای روغن به‌طور ناگهانی و سریع طی یک ساعت افزایش یابد، افزودن پارافین به‌خوبی نمی‌تواند باعث دفع حرارت و کاهش دما شود. در انتها تأثیر افزایش مداوم و بالای دما بر عایق روغن بررسی شد. نتایج نشان داد که با به‌کارگیری پارافین، مقدار ولتاژی که روغن می‌تواند به‌عنوان عایق الکتریکی تحمل کند از ۸/۵۶ به ۶۱ کیلوولت افزایش می‌یابد.
 

صفحه ۱ از ۱