جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای مسلمی نائینی

محمد حسین‌پورگللو، حسن مسلمی نائینی، غلامحسین لیاقت، سعید جلوانی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

در این مقاله مدلی تحلیلی برای پیش‌بینی زاویه خم در فرایند شکلدهی ورقهای فلزی با استفاده از پرتو لیزر ارائه شده است. در مدل ارائه شده منبع حرارتی چند‌نقطه‌ای با شرایط اتلاف حرارتی همرفتی در سطح ورق، برای تعیین محدوده تحت گرمایشی که باعث خمش می‌شود در نظر گرفته شده است. در ادامه برای مطالعه تجربی فرایند و بررسی پارامترهای مؤثر بر آن از روش طراحی آزمایشها - که یکی از روشهای مطالعه اثر تغییر عوامل در سیستم‌ها است - استفاده شده است. با شناخت عوامل مؤثر آرایه‌ای مناسب برای طراحی آزمایشها انتخاب شده و داده‌های به‌دست آمده به روش تحلیل واریانس تفسیر شده است. در ادامه با مقایسه نتایج حاصل از مدل تحلیلی با داده‌های تجربی، دقت مدل تحلیلی ارزیابی شده است.
عباس نیک‌نژاد، غلامحسین لیاقت، حسن مسلمی نائینی، امیرحسین بهروش،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

در این مقاله، رابطه‌ای برای محاسبه نیروی لحظه‌ای چین‌خوردگی برای ستون تک سلولی مربعی زیر بار محوری ارائه می‌شود. اساس این رابطه، تعریف و تحلیل «سازوکار اساسی چین‌خوردگی» و محاسبه نیروی متوسط چین‌خوردگی است. برای این منظور مجموع نرخ انرژیهای تلف شده بر اثر خمش حول مفصل‌های افقی و مورب و نیز نرخ انرژی تلف شده بر اثر تغییر شکلهای انبساطی، با نرخ کار خالص انجام شده توسط نیروی خارجی بر روی سازه برابر قرار داده می‌شود. رابطه به‌دست آمده می‌تواند نمودار نیروی لحظه‌ای چین‌خوردگی را بر حسب مسافت چین‌خوردگی و بر حسب زاویه چین‌خوردگی با دقت مناسبی پیش‌بینی کند و به‌جای مقدار میانگین نیروی چین‌خوردگی، مقدار نیرو را در هر لحظه تخمین می‌زند. نتایج به‌دست آمده با نتایج تجربی مقایسه و تطابق خوبی مشاهده شده است.
حسن مسلمی نائینی، سید جلال هاشمی، غلامحسین لیاقت، مهران محمدی، حامد دیلمی عضدی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

منحنی حد شکل‌‌دهی نشان‌دهنده مقدار شکل‌پذیری ورق‌های فلزی در حالت‌های مختلف بارگذاری قبل از رسیدن به نقطه گلویی شدن می‌باشد. در این مقاله، بررسی کاربرد معیارهای ناپایداری پلاستیک برای پیش‌بینی گلویی شدن و هم‌چنین منحنی حد شکل‌دهی در فرآیند هیدروفرمینگ لوله مورد بررسی قرار گرفته است. معیارهای ناپایداری پلاستیک مختلف همراه با معیار تسلیم ناهمسانگرد درجه ۲ بارلات بکار گرفته شده و در نسبت کرنش متفاوت، کرنش‌های حدی محاسبه و در مرحله بعد کرنش‌های حدی به تنش‌های حدی تبدیل شده‌اند. یک دستگاه بالج آزاد با قابلیت اعمال تغذیه محوری نیز برای بررسی صحت نتایج تحلیلی ساخته شده است. لوله‌ها تحت مسیرهای بارگذاری مختلفی قرار گرفتند و شرایط کرنشی متفاوت برای بدست آوردن منحنی حد شکل‌دهی ایجاد شد. منحنی‌های حد شکل‌دهی بدست آمده بوسیله معیارهای ناپایداری پلاستیک با نتایج تجربی مقایسه شد. نتایج نشان داد که معیار ناپایداری سویفت برای لوله‌ها بهترین پیش‌بینی را برای منحنی حد شکل‌دهی در فرآیند هیدروفرمینگ لوله دارد.
مهران محمدی، حسن مسلمی نائینی، محمد مهدی کسائی، مهدی سلمانی تهرانی، بهنام عباس زاده،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

شکل‌دهی غلتکی انعطاف‌پذیر، فرآیندی جدید و پیشرفته برای تولید پروفیل‌های با سطح مقطع متغیر است. یکی از عیوب مهم این فرآیند، تابیدگی کف محصول تولید شده است که منجر به عدم دستیابی به تلرانس‏های ابعادی و هندسی مطلوب می‌گردد. در این مقاله، چگونگی ایجاد تابیدگی کف با انجام شبیه‏سازی اجزای محدود در نرم‌افزار آباکوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج شبیه‏سازی نشان داد که علت تابیدگی کف پروفیل، اعمال نشدن مقدار کافی کرنش طولی در لبه بال پروفیل در ناحیه انتقال می‏باشد. در ادامه نیز اثر پارامترهای هندسی محصول نظیر اندازه بال پروفیل، زاویه خم، شعاع ناحیه انتقال و ضخامت ورق بر میزان تابیدگی کف مشخص گردید. با تحلیل واریانس نتایج، اندازه بال، زاویه خم به عنوان موثرترین عوامل بر روی تابیدگی پروفیلی با ضخامت مشخص شناخته شد و رابطه‏ای جهت پیش‏بینی مقدار تابیدگی بر حسب پارامترهای هندسی محصول پیشنهاد شد. برای صحت سنجی مدل اجزای محدود، کرنش طولی لبه ورق تغییرشکل یافته از شبیه‏سازی‏ها بدست آمد و با نتایج تجربی محققین دیگرمقایسه گردید. انطباق آن‌ها، صحت مدل اجزای محدود را تائید کرد.
سید جلال هاشمی، حسن مسلمی نائینی، غلامحسین لیاقت، جواد شهبازی کرمی، امیرحسین روحی،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژه‌نامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده

پیش‌بینی پارامترهای فرآیندی بحرانی منجر به ترکیدگی و محل رخ دادن ترکیدگی در فرآیند هیدروفرمینگ گرم لوله مسأله کلیدی در طراحی قطعات هیدروفرمینگ می‌باشد. در این مقاله برای پیش‌بینی حد شکل‌‌دهی لوله‌های آلومینیومی AA۶۰۶۳ در دمای بالا معیارهای شکست نرم اصلاح شده‌اند به طوری که تأثیر تغییرات دما و نرخ کرنش در شکست در نظر گرفته شود. برای کالیبره کردن معیارهای شکست نرم اصلاح شده از آزمایش‌های کشش در دماها و نرخ کرنش‌های مختلف استفاده شده و توابع کرنش شکست و کار شکست بر حسب پارامتر زنر – هولومن بدست آمد‌ه‌اند. فرآیند هیدروفرمینگ لوله یک قطعه مربعی در دمای بالا در نرم‌افزار آباکوس شبیه‌سازی و منحنی‌های بارگذاری با تغذیه محوری متفاوت بر روی لوله اعمال شده تا شعاع گوشه شکل گرفته به وسیله معیارهای شکست اصلاح شده پیش‌بینی شود. برای استفاده از معیارهای شکست نرم در روش اجزای محدود یک زیربرنامه نوشته شد. یک دستگاه هیدروفرمینگ گرم ساخته شده و پیش‌بینی معیارهای شکست نرم اصلاح شده با نتایج تجربی در دماهای مختلف مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که معیارهای شکست نرم اصلاح شده محل رخ دادن ترکیدگی را به خوبی مشخص می‌کنند. بیشترین نازک‌شدگی در ناحیه انتقال رخ می‌دهد که لوله تماس خود را با قالب از دست می‌دهد. هم‌چنین معیار آیادای اصلاح شده با خطای کمتری نسبت به دیگر معیارها شعاع گوشه قطعه مربعی را در دماهای بالا پیش‌بینی می‌کند و با توجه به نزدیکی پیش‌بینی این معیار نسبت به نتایج تجربی می‌توان از آن برای پیش‌بینی ترکیدگی لوله آلومینیومی در دمای بالا استفاده کرد.
یعقوب دادگراصل، مهدی تاجداری، حسن مسلمی نائینی، بهنام داودی، روح اله عزیزی تفتی، ولی اله پناهی زاده رحیملو،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

یکی از مسائل بسیار مهم در بررسی فرآیند شکل‌دهی غلتکی سرد فلزات، برآورد گشتاور مورد نیاز شکل دهی می‌باشد. با دانستن عوامل تأثیرگذار روی گشتاور، می‌توان بهینه‌ترین خط تولید را طراحی نمود. از پارامترهای اساسی تأثیرگذار بر گشتاور مورد نیاز در شکل‌دهی غلتکی سرد می‌توان به جنس، ضخامت ورق، زاویه شکل‌دهی، شرایط روانکاری، سرعت دورانی غلتک و فاصله ایستگاهها اشاره نمود. هدف از این مطالعه پیش بینی مقدار گشتاور مورد نیاز شکل دهی با در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار روی گشتاور شامل، استحکام تسلیم، ضخامت و عرض ورق و زاویه شکل‌دهی، با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می‌باشد. بدین منظور فرآیند شکل‌دهی به صورت سه‌بعدی در نرم‌افزار اجزای محدود مارک‌منتات شبیه‌سازی شد. نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان داد که با افزایش استحکام تسلیم، زاویه شکل‌دهی و ضخامت، گشتاور وارد شده به غلتک‌ها زیاد می‌شود. همچنین افزایش عرض ورق با فرض ثابت بودن طول ناحیه کف، باعث کاهش گشتاور مورد نیاز برای شکل‌دهی می‌شود. طی یک سری آزمایش‌های تجربی تأثیر ضخامت و عرض ورق مورد بررسی قرار گرفت که داده‌های حاصل، نتایج شبیه‌سازی‌های اجزای محدود را به خوبی تأیید نمود. شبکه عصبی پس انتشار خطا با یک لایه مخفی برای پیش بینی گشتاور موردنیاز شکل دهی ایجاد شد، مقایسه بین نتایج شبیه سازی و شبکه عصبی نشان داد که شبکه آموزش داده شده می تواند مقدار گشتاور مورد نیاز شکل دهی را بخوبی پیش بینی نماید.
مهرداد نصرالله زاده، جواد شهبازی کرمی، حسن مسلمی نائینی، سیدجلال هاشمی، حسین محمدی نجف آبادی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

شکل‌دهی دمشی فلز در دماهای بالا فرآیندی است برای شکل‌دادن فلزاتی از قبیل آلومینیوم، منیزیم و تیتانیوم که شکل‌پذیری پایین یا استحکام بالایی در دمای اتاق دارند و با افزایش دمای فرآیند تا دماهایی بالاتر از دمای تبلور مجدد فلز، شکل‌پذیری آن‌ها افزایش و استحکامشان کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند. در این فرآیند برای تولید قطعاتی با خواص مطلوب، تعیین میزان بهینه برای پارامترها ضروری می‌باشد. در این تحقیق فرآیند شکل‌دهی دمشی در دماهای بالا با استفاده از نرم‌افزار Abaqus شبیه‌سازی شد و توسط نتایج شبیه‌سازی، نحوه تاثیرگذاری پارامترهای ورودی بر خروجی‌های فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تأیید آزمایش‌های شبیه‌سازی نیز آزمایش‌های تجربی با استفاده از مجموعه شکل‌دهی دمشی انجام گرفت. با استفاده از اطلاعات به دست آمده از شبیه‌سازی عددی فرآیند، یک شبکه‌ی عصبی مصنوعی در نرم‌افزار Matlab به منظور مدل‌سازی فرآیند شکل‌دهی دمشی در دماهای بالا آموزش داده شد. در شبکه عصبی آموزش داده شده، فشار، تغذیه محوری و زمان به عنوان پارامترهای ورودی و شعاع، کمینه و بیشینه ضخامت به عنوان خروجی‌های مساله درنظر گرفته شد. درمرحله بعد این مدل به عنوان تابع ورودی به الگوریتم بهینه سازی ژنتیک چند هدفه ارائه گردید تا جبهه پارتو و پارامترهای بهینه‌ی فرآیند به دست آیند. پارامترهای بهینه‌ی حاصل شده عبارتند از: فشار داخلی ۱۳,۰۷bar، تغذیه محوری ۰.۷۸mm و زمان ۶۵.۷۳s و مقادیر شعاع گوشه، کمینه و بیشینه ضخامت بدست آمده از پارامترهای بهینه به ترتیب برابر ۵.۴۹mm، ۰.۹۲mm و ۱.۵۷mm می-باشد.
حسن بادپروا، حسن مسلمی نائینی، محمدمهدی کسائی، یعقوب دادگر اصل، بهنام عباس زاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از شبیه‏ سازی اجزای محدود و نتایج آزمایش‏ های تجربی، تغییرات طول تغییرشکل و کرنش طولی در شکل‏ دهی غلتکی انعطاف‏ پذیر مورد بررسی قرار می ‏گیرد و ارتباط بین آن‏ها مشخص می‏ گردد. شکل ‏دهی غلتکی انعطاف پذیر، یک فرایند ساخت نوین برای تولید پروفیل‏ های با سطح مقطع متغیر است. یکی از پارامتر‏های مهم این فرایند، فاصله نقطه‏ ی شروع تغییرشکل پیش از ایستگاه شکل‏ دهی تا مقطع مرکزی غلتک ­ها در آن ایستگاه است که به آن طول تغییرشکل گفته می ‏شود. این پارامتر در تعیین فاصله بین ایستگا‏ه­ های شکل­ دهی و رفتار تغییرشکل ورق نقش اساسی دارد. همچنین اثر قطر غلتک و خواص مکانیکی ورق بر طول تغییرشکل مشخص می‏ گردد. نتایج نشان داد بیشینه طول تغییرشکل به هنگام شکل‏ دهی بخش کششی پروفیل کانالی با سطح مقطع متغیر روی می‏ دهد که علت آن کشش مضاعفی است که به علت هندسه مقعر بال در این بخش به لبه آن اعمال می ‏شود. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش قطر غلتک و تنش تسلیم، طول تغییرشکل در هر چهار بخش باریک، کششی، فشاری و عریض پروفیل کانالی با سطح مقطع متغیر افرایش می­ یابد در حالی که با افزایش ضخامت ورق، طول تغییرشکل در این بخش‏ها کاهش می یابد.

علی زین العابدین بیگی، مظاهر سلامت طلب، امین فرخ آبادی، حسن مسلمی نائینی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۰ )
چکیده

در مطالعه حاضر به بررسی اثر میکرو الیاف­ های طبیعی (ذرات کرک) بر چقرمگی شکست مود I چندلایه­ های کامپوزیتی با الیاف بافته شده پرداخته شده است. به همین منظور نمونه­ های تیر دو لبه یکسر گیردار (DCB) با استفاده از روش لایه چینی دستی و با چیدمان ۲۸]۰[ ساخته شده­ اند. برای بررسی اثر ذرات میکرو کرک بر چقرمگی شکست، نمونه­ هایی با دو درصد وزنی مختلف (۱% وزنی و ۳% وزنی) ساخته شده و نتایج بدست آمده با نمونۀ با رزین اپوکسی خالص مقایسه گردیده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می ­دهد که با افزایش مقدار ذرات کرک، مقدار چقرمگی بین­ لایه­ای شروع تورق افزایش داشته است. مقدار بهبود چقرمگی شکست شروع برای نمونۀ DCB با %۱ و %۳ وزنی کرک به ترتیب %۶۷,۱۵ و  %۷۱.۹۶ موجب افزایش شده است که علت این امر به نقش کرک در ناحیه غنی از رزین در نوک ترک بر می­ گردد که مانع شروع تورق در این ناحیه شده است. بر خلاف چقرمگی شکست شروع، چقرمگی شکست رشد با اضافه کردن ذرات کرک به رزین کاهش یافته است. در حین رشد تورق از آنجائیکه این الیاف به دلیل تجمع و کلوخگی در فصل مشترک تورق موجب ایجاد نواحی تمرکز تنش می­ گردند، در نتیجه میکرو الیاف­ های کرک نتوانسته ­اند مقدار چقرمگی شکست رشد را افزایش داده و در بعضی موارد موجب کاهش اندک چقرمگی شکست رشد تورق شده است. همچنین به منظور بررسی مکانیزم­ های آسیب، از سطوح شکست نمونه ­ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی عکسبرداری شده است.
مهدی کریمی فیروزجائی، حسن مسلمی نائینی، محمدمهدی کسائی، محمدجواد میرنیا،
دوره ۲۲، شماره ۸ - ( مرداد ۱۴۰۱ )
چکیده

رفتار تغییرشکل ماده در فرایندهای میکرو شکل ­دهی به علت وجود اثر اندازه متفاوت با مقیاس ماکرو است. اثر اندازه در مقیاس میکرو به علت وجود دانه ­های محدود در ناحیه تغییرشکل اتفاق می ­افتد و موجب می­ شود تا رفتار ماده متاثر از ضخامت و اندازه دانه ورق شود. به همین علت، مدل­ های ساختاری متداول توانایی پیش ­بینی رفتار ماده در فرایندهای میکرو شکل­ دهی را ندارند. در این مقاله، مدل ساختاری جدید بر اساس معادله سوئیفت و با در نظر گرفتن اثر اندازه در مقیاس میکرو برای توصیف رفتار کرنش-سختی ورق فولاد زنگ ­نزن ۳۰۴ ارائه گردید. ارزیابی منحنی جریان نمونه­ های با اندازه دانه مختلف نشان داد که پیش ­بینی تنش جریان ماده با مدل ساختاری جدید به خصوص در کرنش ­های بالا نسبت به مدل موجود بهبود می‏ یابد، به ­طوری که میانگین و بیشینه خطای مدل جدید به ترتیب کم­تر از یک سوم و کم­تر از نصف خطای مدل متداول است. شبیه­ سازی اجزای محدود آزمون کشش میکرو با بکارگیری مدل ساختاری جدید برای بررسی اثر اندازه روی رفتار تغییرشکل نمونه ­ها انجام شد. صحت مدل ساختاری جدید با مقایسه نتایج آزمون­ های تجربی و شبیه ­سازی اجزای محدود ورق­ های با اندازه دانه مختلف مورد تایید قرار گرفت. هم­ چنین، نتایج آزمون کشش نشان داد که تخمین نیروی شکل ­دهی با استفاده از مدل جدید با دقت بالاتری نسبت به مدل­ های متداول و موجود برای ورق­ های با اندازه دانه مختلف و محدوده کرنش ­های بالا انجام می ­شود.


صفحه ۱ از ۱