جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای معاونیان
سید امیر حسینی سبزورای، مجید معاونیان،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله یک روش مبتکرانه، به نام پنجره متحرک Kاٌمین همسایگی نزدیک جهت شناسایی دپلاریزاسیون بطنی معرفی شده است. بدین منظور یک فضای ویژگی هندسی دو بعدی از سیگنال الکتروکاردیوگرام (طول بردار ویژگی برابر ۲ می¬باشد) استخراج می¬گردد. در روش پیشنهادی یک پنجره با طول مشخص بر روی سیگنال خام (بدون پیش پردازش) حرکت می¬نماید. در هر حرکت از سیگنال واقع شده در داخل پنجره عکسی گرفته می¬شود. هر تصویر به وسیله¬ی یک ماتریس ۳۰۰×۳۰۰ پیکسلی تخمین زده می-شود. سپس به منظور ایجاد فضای ویژگی مناسب، به ازای هر تصویر، بردار ویژگی¬ بر اساس طول منحنی آن توسعه می¬یابد. در نهایت از روش طبقه¬بندی Kاٌمین نزدیکترین همسایگی به منظور طبقه بندی و شناسایی دپلاریزاسیون بطنی استفاده می¬شود. روش پیشنهادی به بانک اطلاعاتی داده¬های طولانی مدت هولتر بیمارستان دی تهران اعمال و مقادیر حساسیت و پیش¬بینی مثبت را به ترتیب ۹۹,۹۳ و ۹۹.۸۸ حاصل شده است.
مجید معاونیان، محسن پژوهیانی، محمد احسان مومنی هروی،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
کیفیت پارچه بافتهشده در ماشینآلات گردباف نسبت به هر گونه تغییرات ناخواسته در مکانیزم بافت و اجزای آن منجمله بروز پدیده سوزنشکسته که سبب پیدایش عیب خطوط عمودی در سطح پارچه می شود، حساس است. پایش وضعیت ماشینآلات گردباف به منظور افزایش کیفیت و کاهش هزینههای تولید، امری اساسی و ضروری به نظر می رسد. در فرایند بافندگی زمانی که نخ توسط سوزن جهت تشکیل حلقه بافت به سمت پایین کشیده می شود، نیروی کششی ایجاد شده درون نخ سبب بروز نوسانات جریان حرکتی نخ در حال تغذیه می گردد. هدف از تحقیق حاضر شناسایی عیب شکستگی سوزن و تعداد آنها در ماشین گردباف یکروسیلندر با استفاده از شبکه عصبی بروی سیگنالهای نوسانی جریان حرکتی نخ است. روند اجرایی آزمایشات به گونهای طراحی شد که سه وضعیت معیوب سوزنشکسته در شرایط تولید صنعتی به ماشین گردباف اعمال گردید. سیگنال نوسانی جریان تغذیه نخ توسط سامانه ثبت نوسانات، ذخیره و آغشتگی نویز آن با استفاده از تکنیک موجک حذف و سپس به کمک روشهای آماری و استفاده از جزئیات بهدستآمده از آنالیز موجک، استخراج ویژگیها صورت گرفت. در نهایت قابلیت شبکه عصبی در تفکیک سیگنالها به چهار دسته سالم، یک، دو و چهار سوزن شکسته محک خورد. بررسی نتایج نشان میدهند که دقت تشخیص تعداد سوزنهای شکسته در این روش با پنجاه مرتبه تکرار ۹۹,۴۳ درصد است.
سید امیر حسینی سبزواری، مجید معاونیان،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
ضرورت پاسخگویی به نیازهای صنعتی روز با توجه به رشد مبانی تئوری و تسهیل و فراهم شدن اقتصادی تجهیزات، محققین بسیاری را به پژوهش در کاربرد سامانههای پایش وضعیت ترغیب نموده است. در این مقاله هدف شناسایی موقعیت مکانی ضربه در صفحه با کمک صدای حاصل از آن است. برای این منظور در بخش آزمایشی این تحقیق از صدای اصابت توپ به میز پینگپنگ، استفاده شده است. در این راستا یک بانک دادهی صدا به وسیلهی یک میکروفون ارزان قیمت ایجاد شده است. بانک دادهی فوق حاوی صدای ایجاد شده ناشی از ۲۵ بار اصابت توپ به ۵ نقطه مختلف در راستای طولی میز میباشد. در روش پیشنهادی نخست دادههای مربوط به صدای برخورد توپ، از سیگنال ضبط شده توسط رایانه مشخص و جداسازی میگردد. سپس با استخراج یک فضای ویژگی ۴ بعدی با استفاده از گشتاورهای آماری سیگنال، کلیه ضربات بر مبنای نقطه برخورد خوشهبندی میشوند. در ادامه به منظور تشخیص موقعیت ضربات، یک بردار ویژگی مبتنی بر انرژی سیگنال تقریب و جزئیات تبدیل موجک فضای فرکانسی ضربات، توسعه یافت. در نهایت برای طبقهبندی موقعیت نقاط برخورد از شبکه عصبی مصنوعی،استفاده شده است. روشهای پیشنهادی به بانک اطلاعاتی گردآوری شده اعمال و میانگین مقادیر حساسیت و پیش بینی مثبت در خوشهبندی به ترتیب ۲۰/۹۱ و ۱۸/۹۱ درصد و در تشخیص موقعیت به ترتیب ۹۷/۹۱ و ۴۵/۹۳ درصد حاصل شدهاند.
سید امیر حسینی سبزواری، مجید معاونیان،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش موقعیت مکانی صدای ایجاد شده به روی یک صفحه شیشهای با استفاده از حسگرهای صوتی تشخیص داده شده است. برای این منظور در بخش آزمایشی این تحقیق از صدای اصابت توپ پینگپنگ به صفحه شیشهای، استفاده شده است. پیش از این اکثر پژوهشهای منتشر شده متکی به تعداد بالای حسگرها با نرخ داده برداری بالا بودهاند. در پژوهش حاضر روش نوینی برای تعیین موقعیت منبع صدا ارائه شده است. در این روش با کاهش تعداد حسگرها به دو عدد از یک الگوی مشخص در استفاده از نقاط کمکی استفاده شده است. در الگوی پیشنهادی موقعیت قرارگیری نقاط با توجه به مشخصات فرکانسی سیگنال دریافتی از دو حسگر، بر روی خطوطی مشخص محدود میگردد. برای سنجش درستی و کارایی روش، سیگنال دریافتی ناشی از برخورد توپ به روی یک صفحه شیشهای ذخیره شد. بهمنظور تشخیص موقعیت ضربات، یک بردار ویژگی مبتنی بر آنتروپی سیگنال تقریب و جزئیات تبدیل موجک فضای فرکانسی ضربات و مشخصات هندسی توسعه یافت. در نهایت با پردازش سیگنالها موقعیت منبع صدا تعیین گردید و میانگین مقادیر خطا در تشخیص موقعیت منبع صدا و انحراف معیار به ترتیب ۱۷ سانتیمتر و۱,۳۴ حاصل شدهاند.
محسن بختیاری شهری، حمید معین فرد، مجید معاونیان،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
میکروصفحههای دایرهای با توجه به هندسهی خاصی که دارند، در سیستمهای میکروالکترومکانیکی مانند میکروپمپها و مبدلهای فراصوتی، مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از مهمترین مشکلهای کار با میکرومحرکهای الکترواستاتیک، وقوع پدیدهی ناپایداری کششی است که مانع از ایجاد جابجاییهای بزرگ میشود. با طراحی کنترلکنندهی مناسب، میتوان میکرومحرک را در موقعیتهای فراتر از ناپایداری کششی نیز پایدار کرد. در این پژوهش، کنترل موقعیت میکرومحرک الکترواستاتیکی تشکیلشده از دو صفحهی دایرهای با تکیهگاه گیردار، مورد نظر است. این کار با هدف افزایش بازهی حرکتی میکرومحرک و تسریع در اجرای فرمان، انجام میشود. با توجه به عدم قطعیت مقادیر پارامترهای مسئله و بهمنظور در نظر گرفتن خطای مدلسازی، از کنترلکنندهی فازی استفاده شده است. ابتدا با فرض غالب بودن مود اول ارتعاشات و با استفاده از روش لاگرانژ، معادلهی حاکم بر ارتعاشات صفحهها به دست آمده است. با استفاده از شبیهسازیهای استاتیکی و دینامیکی مسئله، پایگاه قواعد فازی نوشته شده است. بهمنظور تسریع در اجرای فرمان کنترلی، ضرایب کنترلکنندهی فازی با استفاده از الگوریتم ژنتیک، بهینه شدهاند. در انتها، با تکرار فرایند بهینهسازی برای موقعیتهای مختلف میکرومحرک، رابطهای برای بیشینهی ولتاژ اعمالشده برحسب موقعیت موردنظر، به دست آمده است. عملکرد کنترلکنندهی فازی به همراه رابطهی به دست آمده، هنگام اجرای فرمانهای پله، پلهی چندگانه و چیرپ ترسیم شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهند که اهداف پژوهش بهخوبی برآورده شدهاند.
مهدی شهاب، مجید معاونیان،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
طراحی سیستمهای شناسایی و تشخیص عیب (FDDS)، گرچه باعث پیشرفت راهبردهای کنترلی میشوند لیکن با چالش دخالت کنترلکننده در فرایند شناسایی عیب روبرو هستند. در این پژوهش، در راستای افزایش کارایی و دقت سیستمهای عیبیاب در فرایند شناسایی عیوب، به شناسایی تأثیر و تعیین میزان اختلال حضور واحد کنترلکننده بر روی پارامترهای مؤثر و فرایند شناسایی عیوب میپردازد. برای دست یافتن به این مهم، روش توانمندی در شناسایی الگوی عیب ماشینآلات و تجهیزات مبتنی بر مدل و رفتار دینامیکی، با استفاده از محاسبات نرم ارائه و بر روی سیستم تعلیق خودرو مورد آزمون قرار داده است. سیستم تعلیق از قسمتهای تأثیرگذار در ایمنی و قابلیت اطمینان خودرو میباشد. برای تحقیق میزان اختلال ایجادشده توسط واحد کنترل، از شبیهسازی سیستم تعلیق غیرفعال و فعال (با عملگر هیدرولیک) به همراه واحد کنترل استفاده شده است. نتایج آزمونها (با مقادیر تصادفی) تحت شرایط متفاوت، نشان میدهد وجود واحد کنترل، بسته به میزان دقت، فرایند شناسایی عیوب را سختتر و مقاومت سیستم عیبیاب را در برابر نویز و اغتشاشات بهمراتب کاهش میدهد. با توجه به نحوه تأثیرگذاری واحد کنترل در فرایند تشخیص عیوب، استفاده از راهکارهای مناسب پیشنهادشده در این پژوهش، نقش مهمی در جبران اثرات نامطلوب کاهش دقت دارد. آزمونهای فوق و بررسی فرآیند تعیین میزان اثر واحد کنترلکننده در شناسایی عیوب توسط برنامه عیبیاب که با استفاده از نرمافزار Matlab کدنویسی و تهیهشده، ابزار مفیدی است که اجرای مراحل مختلف پژوهش و آزمونها را تسریع و تسهیل مینماید.