جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای مغربی

محمد جواد مغربی، حسین ایزی، احد ضرغامی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

در این پژوهش معادلات بی‌بعد شده ناویر استوکس در شکل چرخشی برای جت دو‌بعدی صفحه‌ای به‌روش مستقیم عددی حل شده است. با در نظر گرفتن توزیع سرعت در ورودی دامنه محاسباتی، از نیم عرض جت به‌عنوان طول مشخصه و از سرعت خط مرکزی به‌عنوان سرعت مشخصه به‌منظور بی‌بعد سازی استفاده شده است. معادلات حاکم با استفاده از روش تفاضل محدود فشرده، گسسته سازی شده‌ و از نگاشت برای ارتباط‌دهی دامنه فیزیکی به دامنه محاسباتی استفاده شده است. برای توسعه محاسبات در دامنه زمان از روش رانج کوتای فشرده مرتبه سوم استفاده و شرط مرزی خروجی با استفاده از مدل انتقالی تعیین شده است. از نتایج تحلیلی جریان سه‌بعدی کاملا لزج استوکس و جریان ایدئال استوارت برای بررسی صحت نتایج استفاده شده است. در این مطالعه جریان جت مغشوش در دستگاه مختصات خود تشابه بررسی شده و توزیع شدت توربولانس و تنش رینولدز به‌دست آمده است. نتایج بیانگر رفتار غیرخودتشابهی لایه برشی است.

دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقاومت ویژه الکتریکی را می توان یک سنجش پتانسیل برای مقاومت و دوام نام برد . غیرمخرب بودن و در عین حال ارزان بودن از مزیت های ویژه این روش به شمار می رود     . در این پژوهش تأثیر نانوسیلیس و میکروسیلیس بر روی مقاومت ویژه الکتریکی خمیر سیمان مورد مطالعه قرار گرفته، برای این منظور نمون ههایی با مقادیر متفاوت از نانوسیلیس و میکروسیلیس ساخته   شده و در سنین     ۳ و ۲۸ و ۹۰ روزه آزمایش شد. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که تا سن ۳ روزه، افزایش هر مقدار نانوسیلیس و میکروسیلیس موجب کاهش مقاومت ویژه الکتریکی شده اما در سن     ۲۸ روزه بیشترین مقاومت ویژه الکتریکی در نمونه های حاوی نانوسیلیس مشاهده شده است     . اما رشد مقاومت ویژه الکتریکی بعد از این زمان تنها در نمونه های حاوی میکروسیلیس مشاهده شد .   نتایج مربوط به نمونه های حاوی ترکیب هم زمان نانوسیلیس و میکروسیلیس ، در محدوده نتایج بین نتایج حاصل از نمون ه ای حاوی نانوسیلیس و نمونه های حاوی میکروسیلیس است   .   در حالت کلی اضافه کردن نانو و میکروسیلیس به خمیرسیمان باعث افزایش چشمگیر مقاومت الکتریکی در این نمون هها شده، به گونه ای که تنها با اضافه کردن میکروسیلیس به میزان ۲,۵ درصد وزن سیمان، مقاومت الکتریکی در سن ۹۰ روز رشدی ۲۰   درصدی داشته و در نمون های که به آن ۱۰ درصد وزن سیمان، نانو سیلیس اضافه شده است در سن ۹۰ روزه شاهد افزایش بیش از   ۵۰ درصدی مقاومت الکتریکی بوده ایم .  
علی اکبر ملتانی شاهرخت، محمد جواد مغربی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

در پره‌‌های توربین بخار و شیپوره بخار، پیشگویی ناحیه تقطیر بسیار با اهیمت است. در شناسایی محل تقطیر به روش تعادلی، با برخورد جریان بخار به گنبد دو فاز، فاز دوم تشکیل شده و خواص جریان بدون هیچ پرشی از محل تقطیر عبور می‌نمایند، لذا پس از عبور از منحنی اشباع، تشکیل قطرات را شاهد می‌باشیم. اما در روش غیر تعادلی با افزایش یک فشار ناگهانی موسوم به شوک میعان، شاهد یک ناپیوستگی در مشخصه‌‌های جریان بوده و پس از عبور از منحنی اشباع، تشکیل قطرات آغاز می‌گردد. در این مقاله، تحلیل عددی یک جریان دو فاز بخار-مایع حدود صوت در یک شیپوره همگرا-واگرا همراه با شوک و در حالت بدون شوک صورت گرفت. اثرات لزجت، هندسه و دمای سکون ورودی به شیپوره با استفاده از روش‌‌های ترمودینامیکی تعادلی و غیر تعادلی مورد بررسی قرار گرفته و نتایج عددی با نتایج تحربی مقایسه گردید. برای حل عددی جریان دو فاز بخار-مایع از روش عددی رو استفاده شده است. خواص اصلی جریان در مرز المان‌ها با دقت مرتبه سوم ماسل برونیابی شده وگسسته سازی زمانی با استفاده از روش صریح دو مرحله ای لکس-وندرف با دقت مرتبه دوم صورت گرفت. مشاهده می‌شود که نتایج حل غیر تعادلی تطابق بیشتری با نتایج تجربی دارد و چگالش در شیپوره‌ای زودتر آغاز می‌گردد که دارای نرخ انبساط بیشتری باشد. با افزایش دمای سکون ورودی به شیپوره، محل شروع چگالش جریان درطول شیپوره پیشروی می‌‌نماید. همچنین در جریان لزج در مقایسه با حالت غیر لزج محل تشکیل شوک به گلوگاه نزدیک‌تر می‌گردد
مهدی زمانی، محمد جواد مغربی،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این پژوهش، عملکرد یک توربین بادی محور عمودی پره‏ مستقیم نوع داریوس با استفاده از پره‌های J شکل مورد بررسی قرار می‏ گیرد. پره‌های J شکل به دلیل بهره‌گیری هم‌زمان از نیروهای برآ و پسا در سرعت‌های باد پایین عملکرد بهتری ارائه می‌دهند، از این رو پیش‌بینی می‌شود که استفاده از این پره‌ها گشتاور راه‌اندازی توربین را تا حد قابل قبولی تقویت و توان خروجی را بهبود بخشد. هدف اصلی در این پژوهش، یافتن مقطع J شکل بهینه برای دستیابی به بهترین منحنی عملکرد توربین است. به همین منظور شبیه‏ سازی عددی روی یک توربین بادی محور عمودی با ظرفیت ۳ کیلووات با پره‌های مختلف J شکل انجام شده است. این پره‌ها از مقاطع J شکل با حذف ناقص سمت فشار ایرفویل غیرمتقارن Du ۰۶-W-۲۰۰ ایجاد می‌شوند. جهت شبیه‏ سازی، از نرم‏افزار منبع‏ باز اوپن‌فوم بهره گرفته شده است. مشاهده شد که حالت بهینه برای مقاطع J شکل، با حذف سمت فشار از محل بیشینه ضخامت ایرفویل مرجع ایجاد می‌شود و بیشترین توان خروجی با استفاده از این مقطع بدست می‌آید. نتایج نشان می‌دهند که استفاده از مقطع J شکل مشکل راه‌اندازی خودکار توربین را با تقویت گشتاور راه‌اندازی، به میزان قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد. همچنین ارتعاشات و تنش‌های وارده بر مجوعه یاتاقان‌ها و محور دوران روتور با استفاده از مقطع J-شکل کاهش می‌یابد و جریان حول توربین پایدارتر می‌شود.
اباذر آباده، محمد پسندیده فرد، محمد جواد مغربی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

بهبود انتقال حرارت در صنایع مختلف و مشخصاً در مبدل‌های حرارتی کاربرد فراوان دارد. بهینه‌سازی انتقال حرارت در مقابل عدم افزایش انرژی مورد نیاز پمپاژ، منتج به افزایش راندمان کل در سیستم‌های مختلف خواهد شد. در این پژوهش بررسی جریان سیال و انتقال حرارت جابجایی اجباری در رژیم جریان آرام توسعه یافته هیدرودینامیکی، در یک لوله افقی و تحت شارهای حرارتی یکنواخت و پله، به صورت آزمایشگاهی مورد توجه است. تاثیر استفاده از سه مدل مختلف اعمال شار حرارتی یکنواخت، پله صعودی و پله نزولی بر انتقال حرارت و جریان سیال، بررسی می‌گردد. مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف بر مشخصه‌های انتقال حرارت و جریان سیال در مدل-های مختلف اعمال شارهای حرارتی، گزارش شده است. آنالیز عدم قطعیت صورت گرفته و حداکثر مقدار قابل قبول ۱,۸ درصد بدست آمده است. در این مقاله برای اعتبار سنجی، بررسی نتایج اولیه در قیاس با رابطه معروف شاه و لاندن صورت گرفته است و تطابق نتایج آزمایشگاهی و تحلیلی با حداکثر خطای ۸.۵ درصد گزارش شده است. در این پژوهش دو رویکرد تحلیل انرژی و اگزرژی مورد توجه قرار دارد و در تحلیل با رویکرد انرژی، بهبود ضریب انتقال حرارت جابجایی اجباری ۱۹.۳ و ۲۲.۳ درصد به ترتیب برای مدل دو و سه نسبت به مدل شماره یک بدست آمده و در تحلیل اگزرژی، مقادیر بازگشت ناپذیری ۰.۰۸۸۷، ۰.۱۰۳۷ و ۰.۰۸۰۷ به ترتیب برای مدل‌های یک، دو و سه گزارش شده است. نتایج نشان می‌دهد که مدل شماره سه دارای بیشترین مقدار متوسط ناسلت و کمترین مقدار تولید آنتروپی است

صفحه ۱ از ۱