جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مقتدری
دوره ۱، شماره ۲ - ( تایستان ۱۳۹۹ )
چکیده
با مروری بر مطالعات گذشته و بررسی وضعیت موجود شهرها و نوع اثر فنآوریهای نوین بر شهرهای پیشرفته، میتوان رد پای تولد نسل جدید از شهرهای هوشمند را در ادبیات علمی و حرفهای جهان مشاهده کرد. پیشرفت فنآوری و ظهور امکانات جدید برآمده از آن، منجر به تولد مفاهیم نوینی در مفهوم شهر هوشمند و در نتیجه تغییر فرآیند طراحی و برنامهریزی برای شهر هوشمند شده است. لاکن، به واسطه ارتباط مفهومی و ماهیتی مفهوم شهر هوشمند با فنآوری و دستاوردهای آن، میتوان بیان نمود که مفهوم شهر هوشمند، در طول زمان تغییر کرده و واجد ماهیتی پویا است و همگام شدن با این تغییرات در فرایند شهرسازی ضروری است.
بدین مبنا، نوع و رویکرد به طراحی و برنامهریزی شهر هوشمند در طول زمان دستخوش تغییرات بنیادی شده و شهر هوشمند نوین با رویکردی متفاوت به تبیین هوشمندی در شهر و شهر مشارکتی بدل شدهاست. بدون شک این تعریف جدید از شهر هوشمند، اثرات قابل توجهی در فرم و فرآیند طراحی شهری خواهد داشت. در این نوشتار مفهوم شهر هوشمند از بررسی و ارزیابی مفاهیم متاخر مطرح شده از شهر هوشمند در تعامل با نتایج بدست آمده از ارزیابی طرحهای شهری برای شهرهای هوشمند، برگرفته شده است. بر این اساس، ضمن شناسایی و بررسی مفاهیم نوین مرتبط و اثرگذار، مفهومی نوین از شهر هوشمند از دو منظر تجربی و مفهومی معرفی و فرآیند د گردیسی محیطهای شهری به سمت تسری هوشمندی همهجانبه ارائه شده است تا راهگشا و مبنای طراحیها و مطالعات برای دگردیسی شهرهای ایران به شهرهای هوشمند باشد.
فهیمه حامدی، حامد مقتدری،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
پدیده انتقال حرارت، تعیین موقعیت و دمای نقطه داغ در سیمپیچهای ترانسفورماتور، در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این اقبال ناشی از تاثیرات قابل ملاحظه این امور بر استقامت، قابلیت اطمینان و بازده عملکرد ترانسفورماتورها است. هدف اصلی در این مقاله، توسعه یک مدل دینامیک سیالات محاسباتی با دقت مناسب و حجم محاسباتی متعادل برای انجام مطالعات پارامتری و بهدستآوردن معیارهایی برای طراحی سیمپیچهای دیسکی با مسیر خنککاری زیگزاگ بوده است. این دیسکها از سیمهای مسی و عایق کاغذی که به دور آنها پیچیده شده، ساخته شدهاند. درنظرگرفتن این ناهمگنی، بهصورت تفکیک نواحی حل برای بهوجودآمدن تعداد نواحی بسیار زیاد با اندازه بسیار کوچک، توسعه مدل و بهخصوص شبکه را دشوار میسازد و همچنین هزینه محاسباتی بالایی ایجاد میکند. در این مقاله با استفاده از توابع تعریف خواص روشی ارایه شده است که بدون تفکیک نواحی حل، ناهمگنی دیسکها بهلحاظ جنس و وابستگی خواص ترموفیزیک همچون هدایت حرارتی و لزجت به دما لحاظ شده است. نتایج نشان میدهد که با استفاده از این روش علاوه بر اینکه زمان توسعه مدل و زمان تحلیل، کاهش چشمگیری داشته، دقت تحلیل نیز در حد قابل قبولی بوده و انحراف قابل توجهی در نتایج دیده نشده است. در ادامه نیز با استفاده از قابلیت محیط نرمافزار Ansys WorKbench در تحلیل پارامتری، تاثیر پارامترهای مختلف هندسی و عملکردی بر شرایط خنککاری ترانسفورماتور بررسی شده و در نهایت پیشنهاداتی برای طراحی این مدل از ترانسفورماتورها ارایه شده است.
عطیه کیایینژاد، حامد مقتدری، نیاز محمد محمودی، سیدمحمد معروفی،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده
یکی از فناوریهای مورد توجه برای تولید زیستی انرژی، پیل سوختی میکروبی است. پیل سوختی میکروبی بهعنوان روشی جدید برای تصفیه پساب و تولید برق همزمان مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش میکروارگانیسمها در نقش کاتالیست ظاهر شده تا انرژی شیمیایی ذخیرهشده در مواد آلی را در شرایط بیهوازی به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. در این پژوهش یک پیل سوختی میکروبی طراحی و ساخته شد که در آن از میکروارگانیسمهای موجود در پساب شهری برای تولید برق استفاده شد. در پیل سوختی میکروبی ساختهشده از ساختاری تکمحفظه استفاده شد که در مجاورت آند قرار دارد که با لجن بیهوازی موجود در پساب شهری تغذیه شد. در پیل سوختی حاضر، کاتد هوایی مورد استفاده قرار گرفت که با غشای انتقال پروتون از محفظه آند جدا شد. بهمنظور اندازهگیری ولتاژ در شدت جریانهای مختلف، از مقاومت خارجی متغیر و مولتیمتر دیجیتال با قابلیت ذخیره دادهها استفاده شد. در این مطالعه، مقدار ولتاژ تولیدی در اثر تغییرات نوع مخلوط میکروارگانیسم، نوع پیشماده و مقاومت بررسی شد. از بین دو نوع پیشماده ملاس و ویناس صنعتی، ویناس صنعتی ولتاژ بیشتری را تولید کرد. بیشینه چگالی جریان در مقاومت ۲۰۰اهم، ۳۱۲/۷۸۴۳میلیآمپر بر متر مربع و بیشینه چگالی توان در مقاومت ۶۰۰اهم و چگالی جریان ۲۰۱/۴۱میلیآمپر بر متر مربع، به مقدار ۶۸۵/۶۰میلیوات بر متر مربع اندازهگیری شد.