جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای ملازاده


دوره ۷، شماره ۱ - ( شماره ۱ (بهار و تابستان)- ۱۳۹۴ )
چکیده

فن تولید آهن در اواسط هزارۀ دوم ق.م و توسط اقوام هیتیت که در این تاریخ در مناطق مرکزی ترکیۀ امروزی دولت مقتدری تأسیس کرده بودند، شکل گرفت. با فروپاشی این دولت، در حدود سال ۱۲۰۰ق.م فن تولید آهن به مناطق مجاور و از‌جمله ایران گسترش یافت و چندی نگذشت که در این مناطق از آهن برای ساخت ابزار مختلف، جنگ‌افزار، تزیینات شخصی و موارد دیگر استفاده شد. در ایران، اولین ساخته‌های آهنی به تعداد محدود، در میان بقایای عصر آهن I (۱۲۰۰- ۱۴۵۰ق.م) ظاهر شدند؛ اما این ساخته‌ها در عصر آهن II گسترش بسیاری پیدا کردند. در نیمۀ اول هزارۀ اول ق.م استفادۀ گسترده از آهن برای ساخت ابزارهای مختلف به پیش‌رفت سریع و گستردۀ تکنولوژیکی منجر شد و آن‌هم به تحولات گسترده در ساختارهای مختلف اقتصادی (رشد تولید و افزایش ثروت، پیش‌رفت فنون و حرفه‌ها و...)، فرهنگی (تغییرات گسترده در نظام‌های فرهنگی و...) و سیاسی (تشکیل‌ امپراتوری‌ها و ارتش‌های قدرتمند و گسترش نظام‌های حاکمیتی) انجامید. تأثیر کاربرد ابزارهای آهنی در پیش‌رفت تکنولوژیکی جوامع عصر آهن پایانی و تحولات گسترده ناشی از آن که در قالب نظریه مطرح شده، هدف اصلی این مقاله است. 

دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

در دهه‌های اخیر بدنبال تحولات صورت گرفته در نگرش به میراث فرهنگی و ارزش‌های آن، رویکرد مدیریت مکان‌‌های ‌فرهنگی‌-تاریخی نیز دستخوش تغییرات گردیده ‌است. رویکرد ارزش‌مبنا به عنوان رایج‌ترین رویکرد مدیریتی از اواخر قرن بیستم مورد توجه مجامع علمی در سطح بین‌المللی قرارگرفته ‌است; این رویکرد که به واسطه منشور بورا به جامعه حفاظتی ارائه گردید، از طریق تجربیات عملی مؤسسه‌ی حفاظتی گتی و نظریه‌های افرادی همچون جیمزکر توسعه یافت و بعدها به سازمان‌ها و مؤسسات بین‌المللی دیگری راه یافت. بررسی اسناد بین‌المللی، نظریه‌های مرتبط، جایگاه و اولویت ارزش‌های میراث فرهنگی در قرآن کریم و نهایتاً مدیریت بر مبنای نظام ارزشی فرهنگ اسلامی نشانگر آن است که رویکرد ارزش مبنا، پاسخی مناسب برای شناخت جنبه‌های پیچیده و در حال توسعه میراث ارائه می‌نماید که هدف اصلی آن حفظ اهمیت معنایی مکان و ارتقاء ارزش‌هایی است که توسط همه‌ی گروه‌های جامعه به آن نسبت داده‌ می‌شود و دستیابی به این هدف از طریق برنامه‌ی مدیریتی ساختاریافته و مبتنی بر سیستم ارزشی جامعه‌ میسر می‌گردد از این رو مقاله حاضر از طریق بازخوانی اسناد و دستورالعمل‌های عملیاتی سازمان‌های بین‌المللی از یک سوی و دیدگاه‌های صاحب‌نظران و جایگاه میراث فرهنگی و ارزش‌های آن در فرهنگ اسلامی از سوی دیگر، با بهره‌گیری از روش کیفی و راهبرد تحلیل محتوا در پی توسعه چارچوب مفهومی مدیریت ارزش‌مبنا از طریق ارائه فرآیند کلی برنامه‌ی مدیریتی می‌باشد. بر مبنای چارچوب مفهومی مدیریت ارزش مبنا در این مقاله، اهمیت معنایی مکان که خود در برگیرنده ارزش‌های میراث است و بر مبنای سیستم ارزشی جامعه اسلامی و مد نظر قرار دادن اولویت‌بندی آن‌ها از دیدگاه قرآن کریم تنظیم می‌گردد به عنوانِ هسته‌ی اصلی چارچوب پیشنهادی معرفی می‌‌گردد. به‌ منظور حفظ اهمیت معنایی مکان باید سه مرحله درک مکان، سیاستگذاری و مدیریت مورد توجه واقع شوند و این فرآیند به واسطه مشارکتِ متخصصان حفاظت، جامعه محلی و ذینفعان محقق می‌گردد.

دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۱- )
چکیده

ماننا بزرگترین قدرتی بود که پیش از تشکیل امپراتوری ماد، قرنها بر بخشهای وسیعی از شمال‌غرب ایران حکومت کرده است. مانناییان هوری نژاد بوده و قریب به احتمال در نیمه دوم هزاره دوم پیش از میلاد به این منطقه وارد شده‌اند. به لحاظ وضعیت سیاسی، علی‌رغم حملات متعدد از جانب آشور و اورارتو، آنان توانستند استقلال سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کرده و نفوذ سلطه خود را به گونه‌ای توسعه بخشند که تداوم آن در دوره‌های بعد نیز ملموس باشد. با این حال با وجود اطلاعاتی که اسناد تاریخی و داده‌های باستان‌شناختی در اختیار ما قرار می‌دهد، متأسفانه هیچگونه پژوهشی علمی درباره ماننا صورت نگرفته و حتی چگونگی ظهور، گستره فرهنگی و قلمرو سیاسی آنان بسیار مبهم مانده است. مقاله حاضر با توجه به این پیش‌زمینه و کمبودها تهیه شده است
علی محتشمی، ابوالفضل اکبرپور، مهدی ملازاده،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

رفتار پیچیده آبخوان با حل معادلات حاکم بر جریان آب زیرزمینی هم به صورت تحلیلی و هم به صورت عددی بررسی می‌گردد. روش‌های عددی همچون تفاضل محدود که برای حل معادلات دیفرانسیل به کار می‌روند معمولا معادلات را در شرایط هندسی ساده حل می‌کنند. اخیرا از روش‌های عددی جدیدی به نام روش‌های بدون شبکه به منظور حل معادلات دیفرانسیلی در شرایط ساده و هم‌چنین پیچیده استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که در این روش‌ها نیازی به شبکه بندی دامنه مساله نیست، مشکلات ناشی از شبکه بندی‌ها حذف می‌شود. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی با استفاده از روش‌های بدون شبکه انجام شده است. در این مطالعه از روش بدون شبکه محلی پتروو-گالرکین با تابع تقریب‌ حداقل مربعات متحرک و تابع وزن اسپیلاین به منظور مدل‌سازی جریان آب زیرزمینی در آبخوان آزاد بیرجند در استان خراسان جنوبی در شرایط ماندگار استفاده شد. سطح آب زیرزمینی محاسبه شده توسط مدل با سطح آب زیرزمینی مشاهده شده در چاه‌های مشاهداتی مقایسه شدند. نتایج بدست آمده رضایت بخش بود. به طوریکه میانگین خطای نسبی و خطای جذر میانگین مربعات این روش به ترتیب ۰,۰۰۰۲، ۰.۴۸۳ بود.

دوره ۳۱، شماره ۱ - ( الربیع ۱۴۴۶ )
چکیده

 إن سیره أهل البیت علیهم السلام تجاه أبنائهم تدل علی أهمیه الاهتمام بالتربیه الدینیه وتلبیه احتیاجاتهم العاطفیه فی أحضان الأسره. وتزخر الصحیفه السجادیه ورساله القانون للإمام السجاد علیه السلام بالمفاهیم التربویه وتحتوی علی نقاط ثمینه حول القاعده الاجتماعیه الأولی، وهی الأسره، مما یدل علی أهمیتها، واهتمام الإمام بأهمیه التربیه الدینیه. ومن هذا المنطلق، یحاول هذا المقال دراسه أفعال الکلام فی خطابهم التربوی حول موضوع العلاقات الأسریه والبحث فی الواجبات المتبادله بین الوالدین والأبناء من خلال نهج براغماتی، من أجل استخلاص أسلوب خطاب فعال فی بیان التعالیم التربویه منه واستخدامها کنموذج للخطاب التربوی إلی جانب توظیف المکونات التربویه المؤثره. وبناءً علی ذلک، تم اختیار ۸۴ جزءً من کلامه کمفاهیم تربویه علی مستوی الأسره، وتحلیلها بالمنهج الوصفی- التحلیلی بالاعتماد علی نظریه أفعال الکلام لسیرل، وذلک لفحص أنواع أفعال الکلام المستخدمه فی خطاب الإمام السجاد علیه السلام. تظهر النتائج أن أفعال الکلام التوجیهیه أو التوجیهیات، تتکرر فی ۵۷ حاله ولها أعلی تواتر وأن خطابهم خالٍ من الالتزامیات والإعلانیات. تظهر البیانات أنه بالإضافه إلی تشجیع المتربی علی الالتزام بالمبادئ التربویه، فمن الضروری إحداث تأثیر فیه من خلال إثاره المشاعر أو الإقناع الفکری. کما أن الأسالیب التربویه السلبیه لا مکان لها فی کلام الإمام السجاد علیه السلام، ولتحقیق أهدافه التربویه، قدم خطاباً مواکباً للجمهور باستخدام أسلوب الدعاء وأفعال الکلام التوجیهیه.


صفحه ۱ از ۱