جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای ملک پور

علی ملک پور، بهزاد قاسمی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده-در این مقاله انتقال حرارت جابجایی آزاد نانوسیال در یک محفظه مثلثی شکل به روش عددی بررسی شده است. نانوسیال استفاده شده آب و مس بوده و محفظه تحت تاثیر میدان مغناطیسی ثابت می باشد. دیوار مورب محفظه در دمای سرد و سایر دیواره ها عایق می باشند. یک منبع حرارتی با دمای ثابت در کف محفظه تعبیه شده است. معادلات حاکم به روش حجم کنترل جبری شده و توسط الگوریتم سیمپل به طور همزمان حل می گردد. اثر اعداد ریلی، هارتمن، درصد حجمی نانوذرات، طول و موقعیت منبع حرارتی بر میدان جریان و دما و نرخ انتقال حرارت بررسی شده است. نتایج نشان می دهند که افزایش عدد هارتمن باعث کاهش سرعت جریان داخل محفظه شده و انتقال حرارت را کاهش می دهد و افزایش درصد حجمی نانوذرات عموما باعث افزایش انتقال حرارت می شود ولی تغییرات آن در اعداد ریلی و هارتمن متفاوت یکسان نمی باشد. علاوه بر اینکه موقعیت منبع حرارتی در کف محفظه بر نرخ انتقال حرارت از محفظه تاثیر بسزایی دارد.
سینا ملک پور، رضا انصاری خلخالی، منصور درویزه، مصطفی صادقی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

از آنجایی که کالگوژن‎های عناصر واسطه‎، نانوموادی مقاوم برای تحمل کرنش‎های بزرگ بدون شکست هستند؛ کاربرد آنها در نانوابزارهای انعطاف‎پذیر الکترونیکی جدید بسیار مورد توجه است. تنگستن دی سولفید یکی از نانوساختارهای متعلق به این دسته از نانومواد است که خواص الکتریکی، اپتیکی و سنسوری خاصی دارد و به علت داشتن ساختار غیر صفحه ای، پاسخ‎های جالبی تحت کرنش‎های صفحه‎ای مختلف از خود نشان می‎دهد. در این مقاله خواص مکانیکی نانو‎ساختار تک لایه‎ی تنگستن دی سولفید مثل مدول یانگ، مدول بالک، مدول برشی و نسبت پواسون، با استفاده از نظریه‎ی تابعیت چگالی، و بر اساس تقریب گرادیان موضعی یا عمومی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‎دهند که مقدار خواص الاستیک نانوساختار تنگستن دی سولفید، کمتر از مقدار خواص نانوصفحات گرافن و برن‎نیتراید می‎باشد، اما نسبت پواسون آن از دو نانوصفحه‎ی گرافن و برن‎نیتراید بیشتر است. مشاهده می‎شود که به دلیل ساختار ویژه‎ی تنگستن دی سولفید، ضخامت این نانوصفحه (فاصله‎ی بین دو اتم گوگرد-گوگرد)، طول پیوند تنگستن-گوگرد و زاویه‎ی گوگرد- تنگستن- گوگرد تحت انواع کرنش‎های مختلف تغییر می‎کنند. همچنین، در حالت کرنش دومحوره، میزان تغییرات سه پارامتر طول پیوندی، ضخامت و زاویه‎ی خمشی نسبت به حالت‎های کرنش تک‎محوره و برشی بیشتر است.
باقر سلیمانی، علی کشاورز ولیان، تورج ملک پور،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

جوشش جریانی مادون سرد زمانی رخ می‌دهد که دمای توده‌ی سیال کمتر و دمای سطح تماس بیشتر از دمای اشباع متناظر با فشار سیال باشد. اهمیت ویژه جوشش در این است که باوجود اختلاف دمای کم میان مایع و سطح تماس، انتقال حرارت زیادی مبادله می‌شود، که دلیل این امر بالا بودن میزان گرمای نهان سیال است. در این مقاله اثر سرعت جریان و زبری سطح روی جوشش جریانی مادون سرد آب خالص بررسی ‌شد. بدین منظور یک دستگاه آزمایش طراحی و ساخته شد. دستگاه متشکل از یک کانال شیشه‌ای به سطح مقطع ۳۰×۲۰ میلی‌متر و طول ۱۲۰ سانتی‌متر است. قطعه‌ی مورد آزمایش که یک هیتر استوانه‌ای مسی به قطر ۱۲ میلی‌متر هست، در کف کانال تعبیه‌شده است. آزمایش‌ها برای زبری‌های ۶۵/۰، ۵/۲ و ۴/۴ میکرومتر در سرعت‌های ۵/۰، ۷/۰ و ۹/۰ متر بر ثانیه انجام شدند. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد با افزایش زبری سطح، ضریب انتقال حرارت جوشش جریانی افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش سرعت، در دماهای سطح جوشش پایین، افزایش انتقال حرارت مشاهده شد. درحالی‌که در دماهای سطح جوشش بالا، عکس روند مذکور مشاهده شد. نتیجه بدست آمده برای اثر سرعت در دماهای سطح جوشش بالا، ناشی از در نظر گرفتن همزمان جابجایی و جوشش و بر هم کنش آن‌ها می‌باشد، که تا کنون به صورت آزمایشگاهی ارایه نشده بود. این کار آزمایشگاهی برای سطح مسی انجام نشده بود.
تورج ملک پور، علی کشاورز ولیان، مسعود ضیاء بشرحق، باقر سلیمانی،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

در سال‌های اخیر مطالعات زیادی در مورد استفاده از نانوسیال روی جوشش استخری انجام شده که نتایج متناقضی در این مورد ارائه شده است. در این مقاله انتقال حرارت جوشش استخری نانوسیال آب-آلومینا در دمای اشباع با غلظت‌های حجمی مختلف ۰۰۲۵/۰ تا ۱ درصد، و آب-تیتانیا با غلظت‌های ۰۰۲۵/۰ ، ۰۱/۰ و ۲۵/۰ درصد حجمی به صورت آزمایشگاهی بررسی شده است. به همین منظور یک دستگاه آزمایش طراحی و ساخته شد. قطعه‌ی مورد آزمایش یک هیتر استوانه‌ای از جنس برنج با زبری ۲/۰ میکرومتر می‌باشد. این آزمایش‌ها برای بررسی تأثیر غلظت و جنس نانوسیال بر ضریب انتقال حرارت جوشش استخری سطح برنجی انجام شده‌اند. نتایج نشان دادند که با افزودن ذرات نانو به سیال پایه‌ آب خالص، ضریب انتقال حرارت کاهش می ‌یابد. در یک شار ثابت، با افزایش غلظت نانوسیال آلومینا از ۰۰۲۵/۰ تا ۰۱/۰ درصد حجمی ضریب انتقال حرارت کاهش و با افزایش بیشتر غلظت آن از ۰۱/۰ تا ۱ درصد حجمی، ضریب انتقال حرارت افزایش می‌یابد. نانوسیال تیتانیا رفتار بدتری نسبت به نانوسیال آلومینا از خود نشان داد و باعث کاهش بیشتر انتقال حرارت جوششی و افزایش بیشتر دمای سطح جوشش در یک شار ثابت شد.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۲ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده

پوست انار، یک محصول جانبی صنایع فرایند آبمیوه است که به عنوان یک منبع بالقوه ترکیبات زیست فعال (نظیر پلی فنول)، مواد معدنی و فیبر شناخته شده است. در این مطالعه، ترکیب شیمیایی و خصوصیات عملکردی پودر پوست انار تعیین گردید و به عنوان جایگزین آرد گندم در پنج سطح ۵/۱، ۳، ۵/۴، ۶ و ۵/۷ درصد و دو اندازه ذرات ۲۱۰ و ۵۰۰ میکرون به فرمولاسیون کیک اسفنجی اضافه شد. سپس خصوصیات فیزیکی خمیر و در مرحله بعد خصوصیات شیمیایی، فیزیکی و حسی کیک های اسفنجی حاصل مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز شیمیایی پودر پوست انار نشان داد که این پودر دارای فیبر بالا، املاح بویژه پتاسیم و کلسیم، و فنول بالاست. با افزایش درصد جایگزینی و کاهش اندازه ذرات میزان قوام و دانسیته خمیر کیک، همچنین حجم مخصوص و شاخص تقارن کیک به طور معنی‌داری افزایش و تخلخل کیک کاهش یافت. ارزیابی ترکیبات شیمیایی کیک نیز روند افزایشی معنی دار میزان رطوبت، خاکستر، فیبر کل، و روند کاهشی میزان پروتئین، کربوهیدرات و انرژی را با افزایش درصد پودر پوست انار نشان داد. ارزیابی رنگ کیک نشان داد که نمونه های حاوی سطوح بالاتر پودر پوست انار شاخص L* کمتر و شاخص های a* و b* بیشتری داشته و بنابراین تیره تر، قرمزتر و زردتر بودند. خصوصیات بافتی اندازه گیری شده با دستگاه ارزیابی بافت نیز، حاکی از افزایش سفتی و صمغیت و کاهش پیوستگی و فنریت، در حضور درصد بیشتر پودر پوست انار در فرمولاسیون کیک بود. بر اساس ارزیابی خصوصیات حسی کیک ها، نزدیک ترین نمونه به نمونه شاهد کیک حاوی ۵/۱ درصد پودر پوست انار با اندازه ذرات ۵۰۰ میکرون بود. در مجموع می توان نتیجه گرفت که جایگزینی کمتر از ۵/۴ درصد پودر پوست انار می تواند در تولید کیکی با خواص کیفی مطلوب با ارزش تغذیه ای بالاتر مفید واقع شود.
 

دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله هم‌رأیی در فرآیند تصمیم­سازی برنامه­ریزی و چرایی شکستِ برخی راهبردهای برنامه‌ریزی در این زمینه، مورد بررسی قرار گرفته است. در چارچوب اندیشه­های فلسفی و اجتماعی هابرماس، برنامه‌ریزی ارتباطی پایه­های اصلی شکل­گیری هم‌رأیی عقلانی است. هم­زمان با مطرح شدن انگاشت «امر واقعِ» لکان و «امر سیاسی» موف، روایت هابرماس از سیاست و برنامه­ریزی که روایتی مبتنی بر عقلانیت ارتباطی است، مورد پرسش جدی قرار گرفته است. در این ارتباط انگاشت­هایی همچون «تعارض» و «آگونیسم» از آن جهت که به شکل کارآمدتری می­توانند بازی­های قدرت و تضاد منافعِ درونی فرآیندهای تصمیم­سازی برنامه­ریزی را آشکار سارند، دارای اهمیت است. وابستگی فکری هابرماس به مکتب فرانکفورت و متأثر بودن نظریه‌پردازی او در زمینه­یِ کنش ارتباطی از روان­شناسی رشدِ شناختی، چرخش روان­­کاوانه را برای پیمودن مسیر پژوهش ضروری ساخته و بهره­گیری از آرای مطرح شده از سوی لکان برای آسیب­شناسی نقادانه­یِ هم‌رأیی نیز بر مبنای این ضرورت است. در انتها با اشاره به کاستی­های نظریه­یِ هم‌رأیی عقلانی و برنامه­ریزی ارتباطی، محیط تصمیم­سازی در برنامه­ریزی محیطی بسیار پیچیده، نامعلوم و همراه با تعارض معرفی شده که تبیین آن نیازمند رهیافت­های نوین همچون چارچوب لکانی است تا بتوان تعارض­های موجود در فرآیند تصمیم­سازی برنامه­ریزی را شناسایی کرد و درک واقع­بینانه­تری نسبت به کاربست برنامه­ریزی به دست آورد.
 

صفحه ۱ از ۱