جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای موسی پور
دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Spring & Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۷ )
چکیده
هدف: مننژیت باکتریایی یکی از عفونتهای جدی و گاهی کشنده است که روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر میگذارد. دانستن علت مننژیت ایجاد شده توسط عوامل ویروسی یا باکتریایی، بهدلیل تفاوت در شدت بیماری و نیز درمان آن از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا آنتیبیوتیکها میتوانند مانع از گسترش بعضی از این عوامل در بین مردم شوند. نیسریا مننژیتیدس و هموفیلوس آنفولانزا دو عامل مهم بیماریزا هستند که در ایجاد مننژیت حاد باکتریایی دخالت دارند.
روشهای مختلفی برای شناسایی نیسریا مننژیتیدس و هموفیلوس آنفولانزا استفاده شده است، اما علاوه بر طولانی شدن نیاز به روشهای حساستری برای شناسایی این بیماریزاها میباشد؛ بنابراین زمان آزمایش از حساسیت کمتری برخوردار بوده و انجام آن با مشکلاتی همراه است.
مواد و روشها: در این تحقیق برای شناسایی هموفیلوس آنفولانزا و نیسریا مننژیتیدس از روش PCR Multiplex (mPCR) استفاده شد. تأیید اولیه این زیرگونهها به روش بیوشیمیایی صورت پذیرفت. بهمنظور شناسایی با استفاده از واکنش mPCR، دو جفت آغازگر اختصاصی ژن lic-۱ برای هموفیلوس آنفولانزا و ژن opa برای نیسریا مننژیتیدس طراحی شد.
نتایج: قطعه DNA تکثیر یافته برای هموفیلوس آنفولانزا ۱۵۰ جفتباز و برای نیسریا مننژیتیدس ۳۲۰ جفتباز بود. استرپتوکوکوس نمونیا بهعنوان کنترل منفی استفاده شد و نتایج PCR آن با آغازگر طراحی شده منفی بود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که PCR خصوصاً زمانی که نتایج رنگآمیزی، کشت باکتری یا شناسایی آنتیژن منفی بوده یا نتوان بهطور قطعی نتایج آنها را تأیید نمود، یک تکنیک تکمیلی مفید برای تشخیص میباشد.
دوره ۱۶، شماره ۹۷ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در میان انواع فناوریهای بستهبندی فعال موجود، بستهبندی ضد میکروبی زمینهای است که بهتازگی روی آن تحقیقات بیشتری متمرکز شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلمهای پلیپروپیلن پوشانده شده با عصاره مورد و رزماری بر سس مایونز انجام گرفت. عصاره گیاهان مورد و رزماری به در سطوح ۰، ۱/۰، ۱۵/۰ و ۲/۰ درصد در پوشش دهی سطح فیلمهای پلیپروپیلن به کار رفت. خواص شیمیایی سس مایونز (pH، اسیدیته، عدد پراکسید)، خواص ضد میکروبی علیه باکتریهای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس بهتنهایی و در حضور سس مایونز، خواص حسی (بو، مزه، رنگ، پذیرش کلی) در مدت ۲۱ روز با فواصل زمانی ۷ روز در دمای ۴ درجه سانتیگراد بررسی شد. با گذشت زمان نرخ تغییرات pH کاهش و اسیدیته افزایشی بود و در مدت ۲۱ روز در همه تیمارها تغییرات pH (کمتر از ۱/۴) و اسیدیته (۷۲/۰ – ۶۹/۰ درصد) در محدوده استاندارد قرار داشت. عدد پراکسید سس مایونز نگهداری شده در فیلمهای پلیپروپیلن نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت. فیلمهای پلیپروپیلن حاوی عصاره رزماری دارای خاصیت ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره مورد بودند. بار میکروبی تیمار شاهد با گذشت زمان افزایش و اما بار میکروبی سس مایونز در حضور فیلمهای پلیپروپیلن حاوی عصاره مورد و رزماری کاهش یافت (۰۵/۰>p). عصاره مورد و رزماری با بهبود بو و مزه موجب افزایش مقبولیت کلی سس مایونز نسبت به تیمار شاهد گردید. بهترین تیمار در افزایش ماندگاری سس مایونز پوشش دهی فیلمهای پلیپروپیلن با غلظت ۱۵/۰ درصد عصاره رزماری شناخته شد.
سید باقر فاضلی اصل، سید سجاد موسی پور،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله، یک کنترلکننده مد لغزشی ترمینال نوع سریع بازگشت به عقب مرتبه کسری برای کنترل یک ژیروسکوپ سه محوره میکروالکترومکانیکی دارای نامعینی پارامتری و اغتشاشات داخلی و خارجی، پیشنهاد شده است. برای جبران نامعینیها و همچنین اغتشاشات وارده به سیستم از ترکیب کنترلکنندههای غیرخطی مقاوم مد لغزشی و بازگشت به عقب استفاده میشود. در روش پیشنهادی، سطح لغزش به صورت مرتبه کسری انتخاب می شود. برای افزایش سرعت همگرایی حالتهای سیستم به نقاط تعادل و یا صفر شدن خطا، کنترلکننده مد لغزشی ترمینال سریع به کار گرفته میشود .پایداری کلی سیستم حلقه بسته با استفاده از قضیه پایداری لیاپانوف اثبات میشود. همچنین علاوه بر کنترل کننده پیشنهادی فوق، یک کنترلکننده مد لغزشی بازگشت به عقب مرتبه کسری برای سیستم ژیروسکوپ طراحی و پیاده سازی شده است. به منظور ارزیابی کارایی کنترلکنندههای طراحی شده، این کنترلکنندها با کنترلکنندههای مد لغزشی بازگشت به عقب و مد لغزشی ترمینال سریع بازگشت به عقب مقایسه شدهاند. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که کنترلکننده پیشنهادی دارای پاسخ گذرای سریعتر نسبت به دیگر کنترلکنندهها میباشد. از دیگر مزایای کنترلکننده پیشنهادی، سادگی طراحی و اجرا، افزایش پایداری سیستم و ردیابی قابل قبول نسبت به دیگر کنترلکننده میباشد. همچنین پدیده چترینگ در کنترلکنندههای طراحی شده مرتبه کسری، بر خلاف دو کنترلکننده دیگر به طور کامل حذف شده است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۱ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
ارزش غذایی، خوشمزگی و راحتی هضم، کالری بالا، ویتامینها و مواد معدنی مناسب، از ویژگیهایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر نموده و غالباً بهصورت خشک مصرف میشود. پسته تازه با وجود ارزش غذایی بالاتر، قابلیت ماندگاری طولانی ندارد لذا بررسی روش های افزایش انبارمانی پسته تر برای عرضه بازار یکی از اهداف تولید کنندگان این محصول است. در این راستا مطالعهای به منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت های مختلف (۴۰۰، ۸۰۰ و ۱۲۰۰) اسانس میخک (M) بر عمر انبارمانی پسته تر رقم ,احمدآقایی، صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان انبارمانی سفتی پوست و مغز در تمام تیمارها کاهش یافت. مقدار درصد کاهش وزن، کروما پوست، مالون دیآلدهید، پراکسید هیدروژن در طی انبارمانی با افزایش روبهرو شد. کاربرد CMC به تنهایی و به همراه اسانس میخک در مقایسه با کاربرد آب مقطر سبب حفظ اغلب فاکتورهای مورد بررسی شد. هر دو تیمارهای تلفیقی قادر به حفظ میزان ترکیبات فنلی، کلروفیل کل مغز و کارتنوئید مغز طی انبارمانی نشدند. در مجموع تیمار تلفیقی CMC به همراه ۴۰۰ میلیگرم بر لیتر اسانس میخک قادر به حفظ اکثر ویژگیهای کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا ۵۰ روز گردید.
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله، روش های تحلیلی مدلسازی ماکرو اتصالات دال- ستون برای شبیه سازی رفتار پس پانچ آنها ارایه شده است. این روش های مدلسازی می تواند برای ارزیابی خرابی پیش رونده ساختمان های دال تخت به کار رود. در سیستم های دال تخت، عمده آسیب های سازه ای در اتصالات دال- ستون متمرکز است. در مدل پیشنهادی از المان های پوسته برای شبیه سازی دال و المان های تیر اتصال دهنده برای شبیه سازی شکست پانچ استفاده شده است. برای مدلسازی انتقال نیروهای داخلی بین دال و ستون و همچنین بررسی رفتار اتصالات، شش منحنی نیرو- تغییرشکل با رفتارهای خطی و غیرخطی برای شبیه سازی خمش، برش، پیچش و نیروی محوری تیرهای اتصال دهنده معرفی شده است. دو روش مدلسازی ماکرو نیز برای شبیه سازی رفتار پس پانچ ارائه شده است که شامل مدلسازی با میلگرد و مدلسازی با المان اتصال می باشد. برای شبیه سازی رفتار پس پانچ، یک منحنی دوخطی نیرو- تغییرشکل به المان اتصال اختصاص یافته است. میلگرد و یا المان اتصال در مجاورت المان تیر اتصال دهنده قرار می گیرد و پس از شکست پانچ فعال می شود. برخی پارامترهای به کار رفته در معرفی این منحنی ها از طریق کالیبره کردن با نتایج آزمایش به دست آمده است. روش های پیشنهادی توسط نمونه های آزمایشگاهی اعتبارسنجی شده است. نتایج نشان می دهد که هر دو روش مدلسازی رفتار پس پانچ، دقت قابل قبولی را در پیش بینی مقاومت پس پانچ ، سختی پس پانچ و ظرفیت تغییرشکل دارند.
دوره ۳۰، شماره ۲ - ( الصیف ۱۴۴۴ )
چکیده
الغرض من هذه الورقه هو تحدید طرق الدعم المهنی غیر الرسمیه للمعلمین الجدد فی جمیع أنحاء العالم. فی هذا البحث النوعی ذی التصمیم العام، تم استخدام طریقه تحلیل الموضوع، بأسلوب أتراید-إسترلینک، من أجل تحلیل الموضوعات المشتقه من المقالات الإنجلیزیه المتعلقه بـ«الدعم المهنی» للمعلمین الجدد. فقمنا باستخدام نموذج مراجعه نصی منهجی أولاً، وتم اختیار المقالات لعام ۲۰۱۰-۲۰۲۰ من ثلاث قواعد بیانات، وتم اختیارها ثم تحلیلها باستخدام برنامج MAXQDA فی شکل موضوعین شاملین و۶ موضوعات تنظیمیه و۲۹ موضوعًا أساسیًا. تظهر النتائج أن الدعم المهنی غیر الرسمی للمعلمین الجدد یتضمن عنصرین؛ «الدعم خارج المدرسه» و«الدعم داخل المدرسه» وهما مکملان. وجعلت برامج العنصر الأول غیر الرسمیه للمعلمین الجدد أکثر مرونه وکفاءه. وفقًا لذلک، یُقترح أن یستخدم مدرسونا الجدد ونظامنا التعلیمی هذه التجربه العالمیه ولزیاده کفاءه واستدامه المعلمین الجدد، واستخدام القدرات الموجوده فی شبکات الاتصال فی بیئه معیشتهم وعملهم.