۸ نتیجه برای میرزابابای مستوفی
هاشم بابایی، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله تغییر شکل پلاستیک ورقهای دایرهای گیردار فولادی و آلومینیومی تحت شرایط بارگذاری هیدرودینامیکی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. تستهای تجربی متعددی با بهکار بردن دستگاه چکش پرتابهای انجام شده است. نتایج بدستآمده از آنها برحسب خیز مرکز ورق، توزیع کرنشها و پروفیل یا گستره تغییرشکل ارزیابی و همچنین تاثیر پارامترهایی نظیر خواص مکانیکی ورق ، ضخامت آن و فاصله استقرار چکش یا انرژی انتقالی، بر روی رفتار تغییر شکل ورق، مطالعه شده است. در روش مدلسازی تحلیلی، مدل ارائه شده با استفاده از روش انرژی و با در نظر گرفتن تابع مفروض گسترده تغییر شکل بر اساس شواهد تجربی، تعیین شده است. در این مدل اثرات نرخ کرنش، کرنش شعاعی و محیطی و همچنین اثرات انرژی کرنشی خمشی و غشایی توامان لحاظ شده است. محاسبه مدل ارائه شده بر اساس مفروضات منطقی و پایه ای می باشد. لذا این روش می تواند در مطالعه رفتار تغییر شکل پلاستیک ورقها تحت بارگذاری دینامیکی استفاده شود. نتایج حاصل از این مدل برای خیز مرکز ورق، توافق مطلوبی را با نتایج اندازهگیری شده در تستهای تجربی نشان می دهد. لذا بهکار بردن این مدل در پیش بینی خیز مرکز ورق تحت شرایط مختلف بارگذاری هیدرودینامیکی مناسب است.
هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی، مجید علی طاولی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مقاله، مطالعه تجربی و تحلیلی تغییر شکل غیر الاستیک ورقهای مستطیلی کاملاً گیردار تحت بارگذاری هیدرودینامیکی با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابه-ای است. در بخش تحلیلی، مدلهایی برای پیشبینی خیز مرکز ورق با استفاده از دو روش لولای پلاستیک و انرژی ارائه میشود. درروش لولای پلاستیک فرض میشود که ورق استفادهشده در بررسیهای تجربی شامل یک لولای مرکزی و ۴ لولای غیر مرکزی در داخل و همچنین ۴ لولا برای شرایط تکیهگاهی کاملاً گیردار باشد؛ اما درروش انرژی، مدل ارائهشده با ضمن فرض پروفیل تغییر شکل در سه راستا، اثرات کرنش غشایی و خمشی و همچنین نرخ کرنش همزمان لحاظ شده است. بدین منظور در بخش تجربی، برای اعتبار سنجی نتایج بهدستآمده از مدلهای تحلیلی ارائهشده و همچنین بررسی رفتار مکانیکی مواد مختلف نسبت به بار ضربهای واردشده، آزمایشهایی بر روی ورقهای مستطیلی باضخامت، جنس و همچنین سطوح انرژی متفاوت انجام میشود. از مقایسه نتایج تحلیلی و تجربی مشاهده میشود که نتایج تحلیلی صحت قابل قبولی را دارا هستند؛ بنابراین، استفاده از مدلهای تحلیلی ارائهشده برای پیشبینی خیز مرکز ورق مستطیلی تحت بارگذاری هیدرودینامیکی مطلوب است.
هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی، مجید علی طاولی، مجتبی نامداری،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مقاله، بررسی تجربی و عددی خواص مکانیکی قطعه تولیدشده با فرآیند تراکم پودر تحت بارگذاری ضربه ای با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابه ای است. در بخش تجربی، به بررسی تأثیرپذیری چگالی، مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته قطعه تولیدی از اندازه دانه و سطوح انرژی متفاوت پرداخته می شود. در این راستا از دو نوع پودر آلومینیوم خالص و همچنین ترکیب آن با سرامیک در سه اندازه متفاوت استفاده می شود. در بخش عددی، روش تحلیل ابعادی بکار گرفته میشود که در این روش با استفاده از مشخصه و دادههای تجربی که بهصورت ورودی و خروجی دستهبندی میشوند، مدل های بیبعدی برای چگالی، مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته به شکل توابع ریاضی ارائه می شود. هدف از تعیین این مدل، پیشبینی قابلاطمینان و رضایت بخشی برای خواص نهایی قطعه تحت شرایط بارگذاری ضربه ای است. برای محاسبه بردار ضرایب خطی از روش تجزیه مقادیر منفرد حاصل از پارامترهای بیبعد استفاده می شود. برای اعتبار سنجی نتایج بهدستآمده از توابع ریاضی ارائهشده، مقایسه ای بین این نتایج و داده های تجربی انجام می شود. بررسی خطای داده های آموزشی و پیشبینی بر اساس مجذور میانگین مربعات خطاها و ضریب تبیین نشان میدهد که نتایج بهدستآمده از توابع ریاضی صحت قابل قبولی را دارا هستند؛ بنابراین، استفاده از مدل های ریاضی ارائهشده برای خواص نهایی قطعه تحت بارگذاری ضربه ای مطلوب است.
مجید علی طاولی، هاشم بابایی، علی محمودی، علی گلباف، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مقاله، بررسی تجربی و تحلیلی چگالی نهایی، درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده با فرآیند تراکم پودر، تحت بارگذاری ضربهای با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابهای است. در بخش تجربی، با استفاده از پودر آلومینیوم خالص، به بررسی تأثیرپذیری چگالی از اندازه دانه و سطوح انرژی متفاوت پرداخته میشود. در این راستا با تغییر مقادیر جرم و ارتفاع چکش اثر سطوح مختلف انرژی مورد آزمایش قرار میگیرد. در بخش تحلیلی، با در نظر گرفتن یک المان کوچک از قطعه در حال تراکم و استفاده از معادلات تعادل، معادله بقای جرم و معیار لوی میزز، رابطهای برای چگالی نهایی قطعه به دست میآید. با استفاده از تحلیل آماری، تأثیر اندازه دانه و ضریب اصطکاک بهعنوان دو عامل تأثیرگذار، بهطور همزمان روی چگالی نهایی بهدستآمده از حل تحلیلی، بررسی میشود. در گام بعدی، درصد تخلخل و توزیع چگالی در قطعات تولیدی به روش تحلیلی محاسبه و با مقادیر تجربی آن مقایسه میشود. تطابق قابلقبول بین نتایج تجربی و تحلیلی، صحت نتایج تحلیلی ارائهشده را نشان میدهد. همچنین با بهکارگیری دو کمیت ثابت ضریب شکل و کار سختی در روابط تحلیلی، به بررسی اثرات این دو عامل بر درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده، پرداخته میشود.
مرتضی عیوض خانی، توحید میرزابابای مستوفی، هاشم بابایی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر، مکانیسم تغییر شکل بزرگ پلاستیک و شکست ساختارهای ساندویچی با رویههای آلومینیومی و هسته پوکه معدنی تحت بارگذاری ضربهای سرعتپایین موردبررسی قرارگرفته است. از سامانه سقوط وزنه برای اعمال بار ضربهای به نمونه در ۷ سطح انرژی مختلف ۳/۳۴، ۶/۶۸، ۹/۱۰۲، ۲/۱۳۷، ۵/۱۷۱، ۸/۲۰۵ و ۲۲۳ ژول استفاده شد. برای دستیابی به سطوح انرژی مذکور، جرم ضربه زننده ثابت و برابر با ۵/۳ کیلوگرم در نظر گرفته شد و ارتفاع ضربه زننده از نمونه از ۱ تا ۵/۶ متر تغییر داده شد. ۱۶ نمونه آزمایشی در دو نوع لایهبندی با و بدون هسته پوکه معدنی در نظر شد. همچنین، در این سری از آزمایشها، ضخامت رویه فلزی ثابت و دو ضخامت مختلف ۱۶ و ۳۲ میلیمتر برای هسته پوکه معدنی در نظر گرفته شد. نتایج تجربی نشان داد که در تمامی سطوح انرژی، در ساختار ساندویچی با هسته ۱۶ میلیمتری، ناحیه کوچکتری دچار تغییر شکل دائمی میشود و این بدان علت است که فضای متخلخل میان دو ورق فلزی کوتاهتر است. همچنین، در سطوح انرژی پایین، ضخامت هسته پوکه معدنی نقش کلیدی را در بهبود مقاومت سازه در برابر بار ضربهای وارد نمیکند. در قیاس با ساختار ساندویچی بدون هسته، استفاده از هسته پوکه معدنی با جرمی بسیار کم میتواند مانع تغییر شکل پلاستیک رویه عقبی شود و ضخامت ۱۶ میلیمتری هسته پوکه معدنی حتی مانع گلبرگی شدن رویه جلویی نیز میشود.
مجتبی قمری زاده، حسین خدارحمی، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۲۱، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۰ )
چکیده
ورقهای ساندویچی سازههای مورد توجهی برای جذب انرژی انفجار و استفاده بهعنوان سپر انفجار میباشند. لهیدگی و تغییر شکل پلاستیک هسته به همراه خمش پلاستیک رویههای ورق ساندویچی مهمترین عوامل جذب انرژی انفجار در این سازهها میباشند. اجزا سازه پس از انفجار و جذب انرژی دچار تغییر شکل دائمی میشوند. در این مقاله به روش تحلیلی، عددی و تجربی جذب انرژی اجزاء مختلف و تغییر شکل ورقهای ساندویچی مدور فلزی با هسته لولهای تحت بار انفجار بررسیشده است. چیدمان لولههای هسته دارای ترکیب شعاعی غیرهمرس است و به شکل منظمی در هسته تعبیهشدهاند. آزمایش تجربی با ساخت ورق ساندویچی به روش انفجار آزاد و بهمنظور ارزیابی و صحت سنجی نتایج تحلیلی و عددی انجامشده است. حل تحلیلی به کمک روش انرژی و از تعادل انرژی جنبشی و کار پلاستیک انجامشده بهوسیله اجزاء مختلف سازه ، انجامشده است. حل عددی در نرمافزار اجزاء محدود ABAQUS انجام شده است و تابع فشار به روش CONWEP تولید شده است. خیز سازه و میزان انرژی جذبشده توسط سازه و بخشهای مختلف آن بهدستآمده است. انطباق خوبی بین نتایج به روشهای مختلف وجود دارد.
مجتبی حقگو، هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۲۱، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
شبیهسازی عددی تعامل سیال و سازه برای شکلدهی ورق با استفاده از انفجار مخلوط گازهای اکسیژن و هیدروژن با به کارگیری روش مرز غوطهور المان بقا المان حل در نرمافزار ال اس داینا در این مقاله ارائه شده است. مکانیزم انفجار شامل ۷ نمونه و ۱۶ واکنش است. مکانیزم واکنش شیمیایی، گسترش موج انفجاری حلگر اویلری و پاسخ پلاستیک دینامیکی ورقهای فولادی نرم حلگر لاگرانژی به طور مفصل بحث شدهاند. مدل ساختاری جانسون-کوک با معیار تسلیم برای نشان دادن پاسخ دینامیکی و شرایط تسلیم نمونه با در نظرگیری رفتار غیرخطی و حساسیت به نرخ کرنش ماده به کار رفتهاند. مدل عددی دوبعدی با مقایسه نتایج شبیهسازی عددی با دادههای آزمایشگاهی برای کرنش ضخامتی اعتبارسنجی شده است. تاریخچه فشار-زمان، تنش فون میسز و الگوی تغییر شکل ورق شبیهسازیشده هم بررسی شدهاند. همچنین، یک سری شبیهسازی عددی برای بررسی تاثیر مقدار فشار انفجار داخلی بر ورق با در نظرگیری ظرفیتهای طولی، فشارهای پیش از انفجار و مکانهای نقطهی جرقهزنی مختلف استوانه احتراقی انجام شده است. نتایج نشاندهندهی تاثیر افزایش فشار پیش از انفجار بر مقدار بیشینه فشار انفجار و کاهش زمان کلی انفجاراند. به علاوه، استوانه احتراقی با ظرفیت طولی بیشتر، در مورد تغییر شکل ورق توانمندتر است.
منصور به تاج، هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده
در پژوهش حاضر، به بررسی تجربی پاسخ دینامیکی و تغییر شکل بزرگ پلاستیک ورقهای مستطیلی فولادی تحت بارگذاری انفجاری مکرر با سامانه آونگ بالستیک پرداختهشده است. در این راستا، آزمایشهای روی سه ساختار مختلف جوش نشده، جوششده با یک خط جوش و جوششده با دو خط جوش انجامشده است. جهت بررسی مودهای تغییر شکل و مکانیسم شکست نمونههای آزمایشی، بار دینامیکی در محدودهای گسترده با استفاده از جرم خرجهای ۲۵، ۳۵، ۴۵ و ۵۰ گرم از نوع PE۴ یا C۴ اعمال شد. همچنین، جهت بررسی رفتار سازه تحت بارگذاری مکرر، آزمایشها تا ۳ مرتبه بارگذاری ادامه پیدا کرد. مشاهدات تجربی بیان میکند که با افزایش جرم خرج، مودهای تغییر شکل غیر الاستیک بزرگ همراه با نازک شدگی و همچنین پارگی نمونه در جرم خرجهای بالاتر و در تکرار بارگذاری در شمارههای بالاتر مشاهده میشود. در ورق تقویت نشده در بارگذاری سوم با جرم خرج ۲۵ گرم، تغییر مود تغییر شکل (تغییر شکل غیر الاستیک بزرگ همراه با گلویی شدن جزئی) مشاهده میشود؛ اما در نمونه تقویتشده با یک خط در تکرار سوم در جرم خرج ۳۵ گرم همان مود تغییر شکل اتفاق میافتد. در نمونه تقویتشده با دو خط جوش نیز همان مود شکست در تکرار سوم ۴۵ گرم مشاهده میشود. این موضوع نشاندهنده تأثیر خط جوش و تعداد آنها بر تغییرات مود تغییر شکل و مکانسیم شکست است. نتیجه بهدستآمده یکی از اهداف اصلی مقاله حاضر بوده که نشان دهد بهرهگیری از خط جوش و چینش آن چگونه روی مود تغییر شکل و مکانیسم شکست ورق فولادی اثر میگذارد.