جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای میرشکاری

عرفان میرشکاری، افشین قنبرزاده، کوروش حیدری شیرازی،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

در کار حاضر، تاثیر پارامترهای ساختاری ربات موازی شش درجه آزادی هگزا بر شاخص‌های عملکردی سینماتیکی و دینامیکی مورد بررسی قرار گرفته و ساختار ربات با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی زنبور عسل چندهدفه، بهینه می‌شود. پس از تشریح ساختار و تعیین پارامترهای هندسی سازنده ربات، روابط مربوط به سینماتیک معکوس آن استخراج شده و ماتریس ژاکوبین که ارتباط‌دهنده میان مولفه‌های بردار سرعت مجری نهایی و بردار سرعت‌های زاویه‌ای مفصلی است، به دست می‌آید. از طریق محاسبه مجموع انرژی جنبشی اجزا ربات به صورت ضریبی از بردار سرعت دورانی مفاصل عمل‌کننده، ماتریس اینرسی استخراج می‌شود. معکوس عدد وضعیت سینماتیکی محلی و سراسری بر پایه ماتریس ژاکوبین بی‌‌بعد به عنوان اندیس اندازه‌گیری مهارت سینماتیکی ربات منظور می‌گردد. با تعیین ماتریس جرم به عنوان ارتباط دهنده مولفه‌های بردار شتاب مجری نهایی و بردار گشتاوری مفاصل عمل‌کننده، شاخص برآورد مهارت دینامیکی محلی و سراسری ربات ارائه می‌شود. با در نظر گرفتن شاخص‌های عملکردی سینماتیکی و دینامیکی در فضای کاری مکعبی به عنوان توابع هدف، ساختار ربات هگزا با استفاده از الگوریتم زنبور عسل چند هدفه، بهینه می‌گردد. بدین منظور، قیدهای هندسی مناسب شامل محدودیت حرکتی مفاصل یونیورسال و کروی، و قیدهایی به منظور دوری از موقعیت‌های تکین در نظر گرفته می‌شوند. نمودار پارتو مربوط به بهینه‌سازی چند هدفه که نشان‌دهنده پاسخ‌های نامغلوب می‌باشد، ارائه شده است. همچنین نمودارهای تاثیر تغییر پارمترهای ساختاری ربات هگزا بر مقادیر شاخص‌های عملکردی سینماتیکی و دینامیکی بهینه ترسیم شده و در نهایت توزیع شاخص‌های عملکردی در فضای کاری مورد نظر نشان داده شده است.
مهراد دمیرچلی، سارا میرشکاری، مهدی فکور،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف از این مقاله طراحی پنل‌های خورشیدی یک ماهواره با لحاظ قابلیت اطمینان مناسب است که در مدار ژئو قرار می‌گیرد. فرآیند طراحی پنل خورشیدی از طریق روش ماتریس ساختار طراحی تعیین می‌شود. در این راستا با توجه به قیود و الزامات مأموریت ابتدا یک طرح اولیه استخراج می‌شود و سپس به بهسازی روند طراحی پرداخته می‌شود و در نهایت یک روند طراحی بهینه ارائه خواهد شد. سطح اول درخت محصول مکانیزم طراحی شده شامل اجزاء رهایش، گسترش، قفل و چرخش پنل است. با توجه به اهمیت اطمینان از عملکرد صحیح مکانیزم‌ها در فضا، با تشکیل شبکه قابلیت اطمینان پنل طراحی شده، به محاسبه مقدار قابلیت اطمینان طرح اولیه پرداخته می‌شود. با توجه به بودجه قابلیت اطمینان تعیین شده از طرف بخش مهندسی سیستم، نحوه توزیع قابلیت اطمینان در میان اجزاء مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد. بدین ترتیب قابلیت اطمینان مورد نظر به هر بخش از مکانیزم اختصاص داده خواهد شد و در صدد ارضای آن، در طراحی تغییراتی اعمال خواهد شد. در این راستا مسیرهای بحرانی که منجر به کاهش قابلیت اطمینان می‌شود را بررسی کرده و در جهت بهسازی مسیر بحرانی و در انتها افزایش قابلیت اطمینان با استفاده از اجزای افزونه، اقدام خواهد شد.

دوره ۱۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

خرده‌های آسفالت بازیافتی پس از تراشیده شدن، نوعی از مواد زائد محسوب می‌شوند که از نظر زیست محیطی اثرات نامطلوبی بر محیط اطراف خود دارند. از طرفی هزینه سنگین احداث راههای جدید و خسارت‌های ناشی از خرابی راه‌های موجود، مشکلات زیادی را بوجود می‌آورد. هدف این پژوهش بررسی اثر توام درصد قیر با تغییر فیلر بر خصوصیات مکانیکی مخلوط‌های کف قیری آسفالت بازیافتی می‌باشد. روش تحقیق آزمایشگاهی است. نمونه‌های ساخته شده با افزودن فیلر‌های سیمان، آهک با درصد قیر متفاوت و در شرایط عمل‌آوری خشک، اشباع و ذوب-یخبندان بررسی شدند. نمونه‌ها با فیلر سیمان (۵/۱ درصد)، آهک (۵/۱ درصد) و ترکیب سیمان، آهک (۷۵/۰+۷۵/۰ درصد) و یک نمونه شاهد ساخته شدند. سپس آزمایش‌های مقاومت فشاری تک محوری، مدول برجهندگی، استحکام مارشال و مقاومت کشش غیرمستقیم برای تعیین خصوصیات مکانیکی انجام گردید. در ادامه با استفاده از نتایج تست مدول برجهندگی مدل‌سازی اجزا محدود با استفاده از نرم‌افزارهای اباکوس و KenLayer  انجام و اثر تغییر مدول برجهندگی بر تعداد تکرار بار منجر به خرابی خستگی بررسی شد که در نهایت یک مدل ریاضی جهت پیش بینی نسبت TSR ارایه گردید. نتایج این تحقیق می‌دهد در آزمایش مقاومت فشاری تک محوری و استحکام مارشال، در کلیه طرح‌ها با افزایش قیر از ۱ به ۲ درصد نتایج افزایش سپس با افزایش قیر از ۲ به ۳ درصد کاهش می‎یابد. همچنین نتایج آزمون مقاومت کشش غیرمستقیم نشان می‌دهد که با افزایش قیر از ۱ به ۳ درصد در همه طرح‌ها مقاومت کشش غیرمستقیم در حالت عمل‌آوری خشک، اشباع به‌طور پیوسته افزایش مییابد. فیلر سیمان با آهک در تمامی حالت‌های عمل‌آوری بیشترین تاثیر را در افزایش مقاومت کشش غیرمستقیم دارد و تاثیر افزایش مقاومت در نمونه‌های حاوی فیلر در شرایط عمل‌آوری اشباع بیش از حالت خشک است. نتایج مدل‌سازی سه بعدی نشان داد که با افزایش مدول برجهندگی لایه اساس، تعداد تکرار منجر به خرابی خستگی را به شدت افزایش مییابد.

دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

بسترهای رسی در حالت خشک از استحکام و سختی مناسبی برخوردار هستند ولی در حضور رطوبت مقاومت آنها به شدت افت کرده و بستر مستعد تغییر شکل‌های پلاستیک شده و ظرفیت باربری آن کاهش محسوسی می‌کند. پس هدف از این پژوهش ارزیابی فنی تأثیر سیمان آهکی بر ویژگی‌های مکانیکی و عملکردی بر بستر رسی است. بدین منظور ۴۰۰ کیلوگرم نمونه خاک از بستر راه روستایی راز به پسین دره تهیه شد. در مرحله اول آزمایش‌های دانه‌بندی، حدود اتربرگ و... روی ۲۰ نمونه از خاک انجام شد. مرحله دوم وزن مخصوص خشک بیشترین و میزان رطوبت بهینه مخلوط خاک-سیمان تعیین شد. در این پژوهش برای بررسی تاثیر آهک بر عملکرد بستر رسی، از دو نمونه سیمان پرتلند آهکی با نام‌های  PKZ۱ (دارای ۸۰ درصد کلینکر +۱۷ درصد آهک+۳درصد گچ) و  PKZ۲(دارای ۸۵ درصد کلینکر۲ درصد آهک+۳درصد گچ) استفاده شد. مرحله سوم برای تعیین درصد سیمان آهکی مناسب برای اختلاط، آزمایش تراکم مخلوط خاک-سیمان با درصدهای مختلف (۶% ، ۸% ، ۱۰% ، ۱۲% و ۱۴%) با سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ انجام شد. در مرحله چهارم ۲۴ نمونه استوانه‏ای با افزودن (۶% ، ۸% ، ۱۰% ، ۱۲% و ۱۴%) سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ به نمونه خاک ساخته شده و تحت آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفتند. در مرحله پنجم مقاومت کششی غیرمستقیم و آزمایش مدول تنش-کرنش مخلوط خاک-سیمان تعیین شد. نتایج نشان داد دانسیته خشک حداکثر مخلوط خاک-سیمان با افزودن ۱۰ درصد سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ به دست می‏آید. همچنین نتایج حاکی از افزایش مقاومت فشاری، مقامت کشش غیر مستقیم مخلوط ساخته شده با سیمان پرتلند آهکی نوع ۱ نسبت به سیمان پرتلند آهکی نوع ۲ داشته و کلیه اینکه کلیه نمونه‌ها با عمل آوری ۲۸ روزه مقاومت بیشتری نسبت به نمونه‌های ۷ روزه داشتند.
یوسف شهابی، عرفان میرشکاری،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۳ )
چکیده

در این پژوهش، بهینه‌سازی حلقه‌های انبساط در خطوط لوله بخار با بهره‌گیری از شبکه نوروفازی بررسی شده است. تحلیل تنش بر اساس استاندارد ASME B۳۱,۳ و با استفاده از نرم‌افزار CAESAR II انجام شده است. همچنین، شبکه نوروفازی در نرم‌افزار MATLAB ایجاد و بهینه‌سازی گردیده است. نتایج نشان می‌دهد که شبکه نوروفازی نسبت به روش‌های سنتی و شبکه عصبی پرسپترون (Perceptron) عملکرد بهتری داشته و ترکیب آن با الگوریتم کلونی زنبور عسل (Bee Colony Algorithm) منجر به یافتن حلقه بهینه‌ای شده است که کاهش طول خط لوله و به حداقل رسیدن تنش‌های استاتیکی و حرارتی را در پی دارد. حلقه بهینه شبکه پرسپترون باعث افزایش طول حلقه به میزان ۲۰ سانتی‌متر (۱۴/۱ درصد) و کاهش مجموع تنش‌های معیار به میزان ۶/۱۴  درصد شد. در حالی که حلقه بهینه شبکه نوروفازی موجب کاهش طول حلقه به میزان ۱۲۰ سانتی‌متر (۷۸/۶ درصد) و کاهش مجموع تنش‌های معیار به میزان ۵/۹ درصد گردید. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که استفاده از روش‌های هوش مصنوعی در طراحی حلقه‌های انبساط، موجب کاهش تنش‌های حرارتی و افزایش کارایی طراحی می‌شود

صفحه ۱ از ۱