جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای مینائی
دوره ۲، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
استقرار امنیت درمناطق مرزی به دلیل ویژگیها و شاخصهای این مناطق از اولویت بیشتری برخورداراست، از آن روی هرگونه ناامنی در مناطق مرزی میتواند امنیت را در داخل کشور در ابعاد مختلف مورد تهدید جدی قرار دهد. استقرار امنیت در مرز ومناطق مرزی در درجه اول مستلزم بررسی و شناخت ویژگیهای طبیعی و انسانی مناطق مرزی میباشد. شناخت ویژگیهای طبیعی و جغرافیایی مناطق مرزی به دلیل نقش مهم و بسترساز اینگونه بنیادهای زیستی درحیات اجتماعی و توسعه مناطق مرزی از اهمیت زیادی برخوردار است، ضمن اینکه پدیدههای طبیعی و عوارض جغرافیایی نقش مهمی در سیستمهای پایش، مدیریت و کنترل مرزها دارند.
بر این اساس این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که پدیدهها و عوارض طبیعی منطقه مرزی استان خراسان رضوی و افغانستان شامل رودمرزی، توپوگرافی، پوشش گیاهی درچه وضعیتی قرار دارند و چه تاثیری بر امنیت مرز و مناطق مرزی دارند؟
مواد و روش: جهت استخراج، بررسی و تحلیل اطلاعات مورد نیاز از تصاویر ماهواره لندست، سنجنده OLI در سال۲۰۱۸، نرم افزارهایENVI۵.۳ و فنون RS& GIS استفاده شده است.
نتیجه گیری: یافتههای پژوهش نشان میدهد، کم آبی و عمق کم رودخانه مرزی هریرود در بیشتر ایام سال، موجب افزایش امکان تردد غیرمجاز و قاچاق کالا و مواد مخدر از مرز شده و بر امنیت مرز تاثیر منفی دارد. وضعیتی که در مورد دریاچه فصلی نمکزار در منطقه مرزی مشترک بین دوکشور نیز صدق میکند. در مورد عامل توپوگرافی هم با توجه به نقشههای موجود میتوان گفت وجود ارتفاعات در جوار مرزهای دو کشور و علاوه بر این تداوم و پیوستگی برخی ارتفاعات در آن سوی مرز در کشور افغانستان در مجموع بر امنیت مرز تاثیر منفی داشته است.
مسعود مینائی، مرتضی صادقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در خطوط فشار قوی، عوامل محیطی به دلیل ایجاد ارتعاشات عرضی کابل انتقال قدرت، اثرات مخربی روی تجهیزات خطوط انتقال بر جای میگذارد. برای کاهش نرخ خرابیها، انرژی مکانیکی انتقال یافته بایستی به طریقی جذب شود. به این منظور از میراگرهای دینامیکی در سیستم انتقال قدرت استفاده میشود. یکی از متداولترین میراگرهای دینامیکی، میراگر استاک بریج میباشد که در فواصل مناسبی از دو سر عایق سرامیکی و بر روی کابل نصب میشود. پیچیدگی در محاسبه مقدار سفتی خمشی و نیز مکانیزم جذب انرژی در این میراگرها که عمدتاً در کابل رابط آن صورت میگیرد، مدلسازی این نوع میراگرها را مشکلتر کرده است. در مقاله حاضر، با توجه به تعدد پارامترهای مجهول در مدل و تخمین آنها به منظور شناسایی سیستم ارتعاشی میراگر استاک بریج، و مدل سازی دقیق ریاضی آن، از آنالیز مودال تجربی و روش بهروز رسانی مدل استفاده شده است. بدین صورت که ابتدا میراگر استاک بریج در قالب یک سیستم چهار درجه آزادی مدل شده و سپس پارامترهای مجهول آن با استفاده از روش آنالیز مودال تجربی و روش بهینهسازی الگوریتم ژنتیک تخمین زده شده، و در نهایت تأثیر پارامترهای میراگر در رفتار ارتعاشی آن بررسی و نمودارهای تاثیر تغییر این پارامترها بر روی مقدار جذب انرژی استخراج شدهاند. به منظور صحهسنجی نتایج، دادههای تجربی مربوط به اتلاف توان میراگر استاکبریج با استفاده از یک تجهیز آزمایشگاهی و برای حالت تحریک پایه به دست آمده و با نتایج تحلیلی مقایسه شدهاند. نتایج تحلیلی و تجربی موافقت خوبی با یکدیگر نشان میدهند.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۷ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
تعیین وضعیت نطفهداری تخم مرغ سهم عمدهای در تعیین کیفیت تخم مرغ و محصولات آن دارد، در همین راستا به منظور دستیابی به بهرهوری و تولید بیشتر ارزیابی تخم مرغ از لحاظ نطفهدار بودن ضروری و مهم تلقی میگردد. در این راستا، طیفگیری در محدودهی طیفی nm۱۱۰۰-۱۹۰ از ۱۳۰ نمونه تخم مرغ محلی در راستای قطر اصلی به مدت ۳ روز در دوره انبارمانی انجام پذیرفت. دادههای طیفی حاصل از اسپکترومتر، افزون بر اطلاعات نمونه، شامل اطلاعات ناخواسته و نویز هستند. به همین دلیل، برای دستیابی به مدلهای طبقهبندی دقیق، نیاز به پیشپردازش دادههای طیفی پیش از تدوین مدل مناسب است. در این راستا، طبقهبند هوشمند شبکه عصبی بر پایهی اندازهگیریهای مرجع و اطلاعات طیفهای پیشپردازش شده با ترکیب روشهای مختلف هموارسازی، نرمالسازی و افزایش قدرت تفکیک طیفی برای تعیین وجود نطفه در تخم مرغ تدوین شدند. نتایج طبقهبندی در روز صفرم، اول، دوم، انبارمانی با دقت ۳/۷۲%،۱/۷۳%، ۵/۷۵%، و تشخیص به ترتیب ، ۳۱/۸۶، ۱/۸۷%، ۷۶ % و حساسیت به ترتیب: ۸۳/۶۱%، ۶۳/۷۹% و ۳/۷۳ % بدست آمد.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۸ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده
پکتین یکی از پرکاربردترین ترکیبات در صنایع غذایی است که از محصولاتی چون پوست مرکبات و ضایعات استخراج میشود. از روشهای متداول برای تصفیه محلول اسیدی بهمنظور استخراج پکتین، در مقیاس انبوه، استفاده از ترکیب نیروی خلاء و فیلترهای غشایی است. این پژوهش به بررسی متغیرهای مهم فیلتر غشایی تحت خلاء در جداسازی مواد فیبری از محلول اسیدی پکتین میپردازد. این متغیرها شامل اندازه ذرات کمک-فیلتر (پرلیت)، ضخامت لایه پرلیت و میزان خلاء است که موارد ذکرشده همگی بر کیفیت جداسازی، دبی حجمی تولید و انرژی مصرفی اثرگذارند. بدین منظور یک دستگاه فیلتراسیون تحت خلاء ساخته شد تا مواد فیبری حلشده در محلول را جداسازی نماید. متغیرهای مستقل پژوهش حاضر، در سه سطح مورد بررسی قرار گرفتند و به کمک روش سطح پاسخ (RSM) دادههای حاصل از بررسی متغیرهای مذکور تحلیل شد و مقدار بهینهی هر یک از متغیرها مشخص گردید. نتایج نشان داد که با افزایش سطح خلاء از ۰/۲ تا ۰/۴ bar میزان دبی ۶/۵ برابر افزایش داشته است. اما با افزایش بیشتر مقدار خلاء، دبی تولید کاهش داشته است که نشاندهنده گرفتگی فیلتر کاغذی و کاهش دبی در سطح خلاء ۰/۶ bar و پرلیت ۱۰۰ میکرون است. نتایج ارزیابی نشان داد که اندازه ضخامت لایه پرلیت بیشترین تأثیر را بر بازده جداسازی دارد و با افزایش ضخامت از ۱ به ۲ سانتیمتر، بازده ۲/۵ برابر افزایش داشته است. مقدار بیشینه بازده جداسازی در سطح خلاء ۰/۲ bar، اندازه ذرات ۲۰ میکرون و ضخامت ۲ سانتیمتر حاصل شد. مصرف انرژی در پرلیت ۶۰ میکرون برابر با ۰/۷۴ Wh در حالت بهینه قرار گرفت و در اندازههای درشتتر و ریزتر پرلیت انرژی مصرفی ۴/۵ برابری داشتند. یافتههای حاصل از پژوهش حاضر در ساخت سامانه جداسازی مواد زیستی توسط فیلتر غشایی تحت خلاء در مقیاس صنعتی کاربرد دارد.
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۴۰ )
چکیده
قد تمّت هذه الدراسه بهدف تحدید أبعاد ومؤشّرات تنمیه ریاده الأعمال عند الشباب. من هذا المنطلق یعتمد البحث فی منهجه علی غایه تطبیقیه. ومشروح بحثنا هذا یدور علی مدار النوعیه. المجتمع الإحصائی یضمّ ذوی الفکره والخبراء فی مجال ریاده الأعمال إلی جانب روّاد الأعمال الشباب. وقع الاختیار علی ۲۲ شخصاً، بالاعتماد علی العیّنات الهادفه غیر العشوائیه. وقد تمّت جمع المعلومات باستخدام المقابلات شبه العمیقه. ولضمان صحه أداه الوصف، اعتمدنا منهج الدراسه من قِبل الأعضاء (الّذین أجریت معم المقابله) والقیام بتثلیث مصادر المعلومات. ومن ثَمَّ تمّ القیام بتحلیل ودراسه المعلومات علی شکل التشفیر المفتوح والتشفیر المحوری والتشفیر الانتقائی. تظهر لنا من خلال النتائج أنّ أبعاد تنمیه ریاده الأعمال عند الشباب تشتمل علی تنمیه فکره ریاده الأعمال، تعلیم ریاده الأعمال و کذلک تنمیه مهارات ریاده الأعمال الناعمه. وکذلک تدلّنا نتائج البحث علی أنّ فکره الریاده فی الأعمال تشتمل علی نفسیه الریاده فی العمل والإیمان به، تعلیم فن ریاده الأعمال الّذی بدوره یتضمن المعرفه المتخصّصه وعلم الإداره وتنمیه مهارات ریاده الأعمال الناعمه الّتی تشتمل علی العمل الجماعی والإبداع والمخاطره.