جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای نجات پیشکناری
امیررضا کوثری، مهدی پیروانی، مهدی فکور، حسین نجات پیشکناری،
دوره ۱۳، شماره ۱۴ - ( ويژهنامه دوم ۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله به طراحی کنترل¬کننده LQG/LTR برای کنترل وضعیت ماهواره زمین آهنگ در فاز نامی پرداخته می¬شود. عملگر مورد استفاده در این مقاله چرخ عکس¬العملی است و گشتاور کنترلی آن به وسیله رگولاتور LQR تعیین می¬شود. حسگرهای مورد استفاده در این مقاله، حسگر خورشید و زمین هستند و از فیلتر کالمن توسعه یافته برای تخمین حالت¬های آغشته به نویز استفاده می¬شود. سیگنال کنترلی حاصل از LQR به شرطی که همه حالات سیستم در فیدبک خروجی دیده شوند، دارای عملکرد مناسبی است. اما این روش ایده¬آل بوده و نویز موجود در مدل و حسگرها را لحاظ نمی¬کند. از اینرو، بر اساس حالت¬های تخمینی کنترل¬کننده¬های LQG و LQG/LTR طراحی شده و با کنترل¬کننده LQR مقایسه می شوند. ضرایب بهره کنترل¬کننده¬ها بر اساس خطی سازی حول نقطه کاری بدست می¬آید که موجب مقاومت و تشابه پاسخ¬های LQG و LQG/LTR می¬شود. نتایج نشان می¬دهد که فراجهش کنترلی LQR نیز از سایر کنترل کننده¬ها بیشتر است.
حسین نجات پیشکناری، مسعود یوسفی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
دیانای از مولکولهایی به نام نوکلئوتید تشکیل شده است. چهار نوع نوکلئوتید در دیانای وجود دارند: آدنین، سیتوزین، گوانین و تیمین. مشخص کردن ترتیب بازهای تشکیل دهنده دیانای را توالی سنجی دیانای مینامند. این توالی تعیین کننده ژنها خواهد بود و ژنها تعیین کننده صفات منحصر به فرد هر شخص هستند. از این رو تحقیقات ژنتیکی نقش مهمی در تشخیص، پیشگیری و یا درمان بیماریهای ناشی از اختلالات و جهشهای ژنتیکی ایفا میکنند. روشهای معمول برای توالی سنجی عمدتاً بر پایه واکنشهای شیمیایی بنا نهاد شده اند. این روشها دارای معایبی هستند مانند از بین رفتن دیانای و هزینه بالا. به همین علت، در سالهای اخیر با پیشرفت روشهای شبیه سازی در مقیاس مولکولی، رویکردهای متنوعی برای توالی سنجی مولکول دیانای ایجاد شده است. در این مقاله ابتدا یک روش مناسب برای توالی سنجی ارائه میگردد و سپس صحت عملکرد آن با استفاده از شبیه سازیهای دینامیک مولکولی بررسی میگردد. در این روش مولکول دیانای ابتدا از داخل نانولوله کربنی و سپس از نانوحفره گرافن با سرعت مشخصی عبور میکند. سپس با تحلیل نیروی لازم برای عبور آن، بازها شناخته میشود. در این روش پیشنهادی سرعت و هزینه توالی سنجی بهبود مییابد.
سیدحسین منوری، احسان معانی، حسین نجات پیشکناری، مهدی الوندی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
برای انجام تست های ارتعاشی یک سازه توسط شیکر، نمونه تست توسط یک فیکسچر به سازه متصل می گردد. از آنجا که فیکسچر کاملا صلب نمی باشد، بر دینامیک نمونه تست تاثیر گذار بوده و طراحی بهینه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین عدم قطعیت خصوصیات مکانیکی نظیر اتصالات در فرایند اسمبل نمودن ممکن است سبب بوجود آمدن ارتعاشات ناخواسته یا تشدید گردد. یکی از موارد اجتناب ناپذیر در انجام تستهای ارتعاشی با شیکر، اتصال نمونه تست بوسیله فیکسچر می باشد. در این مقاله، مدل ریاضی شیکر به همراه فیکسچر به صورت یک مدل دو درجه آزادی در نظر گرفته شده و یک شکل بهینه برای فیکسچر استخراج می شود. فرکانس ها و مودهای فیکسچر طراحی شده به صورت عددی و تجربی آنالیز شده و مقایسه می گردد. تاثیر میزان سفتی پیچهای اتصال فیکسچر به شیکر با جزئیات زیاد مورد تست قرار گرفته و تاثیر آن بر فرکانس مودهای مختلف و نسبت انتقال آنالیز می شود. با آزمایشات انجام شده مشخص می شود که افزایش میزان سفتی گشتاور پیچها، فرکانس همه مودها را افزایش می دهد. همچنین افزایش سفتی باعث افزایش نسبت انتقال نیز میگردد. علاوه بر آن، نشان داده میشود که با افزایش بیشتر سفتی پیچها تقریبا به ۵۰ درصد سفتی بیشینه مجاز، تغییر خاصی در فرکانسهای مودها و نسبت انتقال مشاهده نمیشود.با آنالیز نتایج تجربی صورت گرفته، مقدار بهینه برای گشتاور سفتی پیچها ارائه می گردد که روند انجام شده می تواند در طراحی و تست موارد مشابه نیز استفاده گردد.
سعید بیات، حسین نجات پیشکناری، حسن سالاریه،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه سکوهای موقعیتدهنده با دقت نانو از جایگاه خاصی برخوردار بوده و در کاربردهای مختلفی مانند عکس برداری و برداشت از سطح، استفاده میشوند. در این مقاله، مشاهدهگرهایی برای یک سکوی موقعیتدهنده با دقت نانو، بر پایهی سه نوع شبکه عصبی مختلف، طراحی شدهاند. سکوی مدلسازی شده در دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده و با توجه به نیاز نهایی سیستم به سیگنال پسخورد برای استفاده در قانون کنترلی، در این مرحله مشاهدهگرهایی بر پایهی شبکه عصبی طراحی شده اند. در پژوهشهای قبلی، مدل کامسول سیستم موقعیتدهنده به دست آمده است. در این مرحله، برای آموزش شبکه عصبی از مدل کامسول استفاده کرده و به ازای جمع تعدادی از توابع سینوسی، سیستم آموزش داده شده و در ادامه به ازای ورودی شیب، قابلیت تعمیمپذیری آن بررسی شده است. شبکههای عصبی مورد استفاده، به ترتیب شامل شبکه پرسپترون چند لایه، شبکه مبتنی بر توابع شعاعی و شبکه مبتنی بر رگرسیون بردارهای پشتیبان میباشد. با انجام شبیهسازی، دیده شده که شبکه پرسپترون چند لایه و شبکه مبتنی بر توابع شعاعی به پاسخ مناسبی با خطای کم منجر شده اما شبکه مبتنی بر رگرسیون توابع پشتیبان خطای نسبتاً زیادی دارد.