جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای نداف اسکوئی

علیرضا نداف اسکوئی، حسین خدارحمی، مجتبی پاکیان بوشهری،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

یکی از مهم‌ترین وسایل جذب انرژی ناشی از ضربه، لوله‌های دایروی هستند که در مدهای مختلف تغییرشکل پلاستیک، جذب انرژی می‌کنند. از مدهای تغییرشکلی که بیشترین جذب انرژی را دارد، مد کمانش پیشرونده‌ی دینامیکی است که تحت فروریزش محوری ایجاد می‌شود. در این مطالعه برخلاف اکثر تحقیقات قبلی که جاذب‌ها را به صورت شبه‌استاتیک بررسی می‌کنند، رفتار یک جاذب انرژی جدار نازک لوله‌ای که در نزدیکی دو انتها دارای فرورفتگی بوده و دو سر لوله نیز دارای سرپوش است تحت بار ضربه‌زن استوانه‌ای به‌صورت تجربی و عددی بررسی شده است. برای انجام تست‌های تجربی از یک دستگاه ضربه‌زن سقوط آزاد استفاده شده است و در بخش عددی از توانایی‌های نرم افزار اجزای محدود آباکوس استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که سرپوش باعث تقویت جاذب و در نتیجه جذب انرژی بیشتر در طول لهیدگی کمتر می‌شود و فرورفتگی بالا و پایین لوله باعث می‌شود نیروی ماکزیمم فروپاشی با تأخیر زمانی ایجاد شود. همچنین این جاذب‌ها دارای رفتار خطی در جذب انرژی نسبت به طول لهیدگی هستند و با افزایش وزن چکش تغییری در نیروی میانگین فروپاشی ایجاد نشده است. آزمایشی نیز جهت بررسی برخوردها با انرژی جنبشی مساوی انجام گرفت که با بررسی نرخ کرنش در چهار برخورد، مشاهده شد که به ازای کاهش ۱۶/۹% نرخ کرنش، ۲/۶% به طول لهیدگی اضافه شده است
علیرضا نداف اسکوئی، حسین خدارحمی، مسلم سهرابی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله مطالعه رفتار فروریزشی و جذب انرژی پوسته‌های جدار نازک سربسته مخروطی به صورت عددی و تجربی ارائه شده است. پوسته‌های مخروطی ناقص از جمله اجزایی هستند که در جذب انرژی حین یک فرآیند ضربه، از سایر مقاطع عملکرد بهتری دارند. برای انجام آزمایش‌ها از یک دستگاه ضربه‌زن سقوط آزاد و در بخش عددی از نرم افزار اجزای محدود آباکوس استفاده شده است. در این مقاله تأثیر تغییر سرعت برخورد و جرم ضربه‌زن بر رفتار فروریزشی نمونه‌ها بررسی شده است. علاوه‌بر این با معکوس قرار دادن نمونه‌های مخروطی در برابر ضربه‌زن، اثر نحوه اعمال نیرو بر روی رفتار فروریزش آنها مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. هم‌چنین مجموعه‌های چندتایی از مخروط‌ها به عنوان سیستم‌های جاذب انرژی به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد تمامی نمونه‌ها با مود الماسی و الگوی چهارضلعی فروریزش می‌کنند و مطابقت خوبی بین نتایج عددی و تجربی وجود دارد. همچنین تأثیر تغییر ضخامت بیشترین اثرگذاری را روی رفتار فروریزش این پوسته‌ها دارد به طوری‌که با ۲۰% کاهش ضخامت پوسته، بیشینه نیروی فروریزش %۳۴,۵ و نیروی متوسط فروریزش %۳۹.۳ کاهش پیدا کردند.
فیروز احمدی، علیرضا نداف اسکوئی، حامد حقیری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

پوسته‌های جدار نازکِ حاصل از دوران، بویژه پوسته‌های دو انحنایی در شاخه‌های مختلف مهندسی همواره توجه پژوهشگران بوده است. در این تحقیق، تحلیل کمانش خطی و غیر‌خطی (با در نظرگرفتن هندسه غیرخطی) پیرامون دو نوع هندسه مختلف از پوسته‌های دورانی بیضی‌گون معروف به اُبلیت و پرولیت، تحت فشار هیدرواستاتیک خارجی ارائه شده است. پوسته‌ها از ماده همگن فولادی ایجاد شده است. از آباکوس، نرم‌افزار شناخته شده اجزای محدود، برای اجرای شبیه‌سازی مسئله استفاده می‌شود. تحلیل چندین پارامتر مهم و موثر بر ظرفیت بار کمانشِ بیضی‌گون‌های دوران یافته همچون، نسبت قطر بزرگ به قطر کوچک، میزان درصد پارامتر غیرخطی و اندازه ضخامت پوسته به ‌صورت مفصل مورد بررسی قرار داده می‌شود. نتایج بدست آمده در قالب جداول و نمودارها گویای این مطلب است که تأثیر ابعاد هندسی بیضی‌گون، مقدار درصد پارامتر غیرخطی به‌‌عنوان نقص اولیه و تغییر ضخامت می‌تواند به‌شدت در ظرفیت بار کمانش مؤثر واقع شود. همچنین، در نهایت، مشاهده می‌شود که اثر کاهش ظرفیت بار کمانش در پوسته بیضی‌گون اُبلیت در مقایسه با انواع دیگر پوسته‌ها قابل‌توجه است. برای اطمینان از صحت نتایج، مقایسه‌ای بین نتایج تحلیلی و شبیه‌سازی اجزای محدود صورت گرفت که تطابق خوبی بین آنها مشاهده می‌شود.
مصطفی سیاح بادخور، علی مظفری، علیرضا نداف اسکوئی،
دوره ۱۹، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده

رینگ داخل سوپاپ یک‌طرفه، در کمپرسور رفت و برگشتی نقش کلیدی و مهمی دارد. در این مقاله دو جنس متفاوت برای رینگ درنظر گرفته شده است. یکی، فولاد ضد زنگ به شماره ماده ۱/۵۰۲۲ و با علامت ۳۸si۶ و دیگری، کامپوزیت کربن- پیک است. این دو رینگ در سوپاپ‌های یکسانی از نظر طراحی و ساخت قرار داده شدند. سپس این سوپاپ‌ها درکمپرسورهایی با کاربرد یکسان مورد آزمایش قرار گرفتند. در آزمایش‌های تجربی استفاده از این دو رینگ مشاهده شد که عمر سوپاپ با رینگ فولادی، ۱۴۵ روز است. در حالی‌که سوپاپ با رینگ کربن- پیک بعد از گذشت ۲۱۰ روز سالم بود. مهم‌ترین علت شکست در رینگ فولادی مربوط به توزیع نامناسب نیروهای ناشی از فنرهایی است که در زیر سطح رینگ قرار دارند. یکی دیگر از عوامل شایع خرابی در این سوپاپ‌ها مربوط به تنش‌های وارده از طرف فنرها به دیواره‌های محل قرارگیری آن‌ها است. بنابراین در این مقاله، به بررسی تنش‌ها در محفظه قرارگیری فنرها که جزء نقاط بحرانی در طراحی و ساخت سوپاپ‌ها است، نیز پرداخته شده است. با استفاده از کدهای تجاری کارآ مانند آباکوس، مراحل طراحی و تحلیل سوپاپ در شرایط شبه‌استاتیکی انجام شده است. فشارها و تنش‌های وارده به محفظه فنر و خود رینگ در شرایط استفاده از رینگ فولادی بیشتر از رینگ کامپوزیتی کربن- پیک است. نتایج به‌دست آمده از شبیه‌سازی عددی با مشاهدات تجربی مطابقت خوبی را نشان می‌دهند. ضمناً با استفاده از معادلات جریان مقدار ضخامت مناسب برای رینگ تعیین شده است.
 


صفحه ۱ از ۱