جستجو در مقالات منتشر شده
۹ نتیجه برای نظیف
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه با ورود نسل جدید نیروی کار به سازمانها یکی از مهمترین دغدغههایی که هر سازمانی با آن روبهرو میشود، سطح پایین انگیزش و کاهش مشارکت کارکنان در دورههای آموزشی است. بهمنظور حل این مسئله، یکی از فنون بهبود تعامل کارکنان با دوره آموزشی بهرهگیری از رویکرد نوین بازیپردازی است تا از این راه انگیزش فراگیران برای شرکت در دورهها و در پی آن اثربخشی دوره آموزشی افزایش پیدا کند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالشهای طراحی بازیپردازی در دورههای آموزشی منابع انسانی با استناد به تجربههای فعالان حوزه آموزش و بازیپردازی استخراج شدهاند. در راستای این هدف، از طرح پژوهش کیفی از نوع تحلیل تم استقرایی استفاده شد و دادههای جمعآوری شده از مصاحبهها در فرآیند شش مرحلهای کلارک و براون (۲۰۰۶) تحلیل و کدگذاری شدند. در یافتهها حدود ۱۹۰ کد باز شناسایی شدند و در ۲۳ تم فرعی و ۵ تم اصلی ابعاد رفتاری طراحی بازیپردازی، ابعاد سازمانی طراحی بازیپردازی، ابعاد فنی طراحی بازیپردازی، جنبههای مختلف طراحی بازیواره، الزامهای اجرایی طراحی بازیپردازی قرار گرفتند. ازاینرو انتظار میرود با بهرهگیری از این الگو بهتوان دورههای آموزشی بازیپردازیشده اثربخشی را در سازمان طراحی کرد که در امر آموزش نیروی انسانی نسل هزاره سودمند واقع شود.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده
مقاله حاضر در پی این است که رشد نرخ ارز واقعی را با استفاده از مدلهای خود بازگشتی دو حالته مارکف مدلسازی کند. برآوردهای تجربی نشان میدهند که سیکلهای نرخ ارز واقعی توسط یک الگوی بازگشتی چرخشی نسبت به مدلهای بازگشتی ساده بهتر میتواند توصیف شوند. مدل خود بازگشتی مارکف، یک روش غیرخطی است که پرشها و بحرانهای بازارهای مالی را بسیار خوب مدلسازی میکند و سالهای تغییر رژیم نوسانات ارز را میتواند شناسایی کند. نتایج نشان می دهند که در ایران، مدت ماندن نرخ ارز در رژیم پر نوسان کمتر از مدت ماندن در رژیم کم نوسان میباشد. از نتایج دیگر این مطالعه، امکان آزمون نظریه برابری قدرت خرید است. در نظریه برابری قدرت خرید، وجود رابطه و روند منظمی در داده ها و همگرا نبودن داده های نرخ ارز واقعی بالفعل به عدد ۱ باعث رد این نظریه میشود. همچنین نتایج نشان میدهد که در دادههای ایران، نرخ ارز واقعی دارای روند منظمی میباشد که حاکی از رد نظریه برابری قدرت خرید نیز میباشد و این موضوع، بیانگر این است که تنها در بلند مدت متغیر های حقیقی بر نرخ ارز واقعی مؤثر میباشند.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( پائیز و زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه برخی پژوهشگران بر این باورند که در یک ساختار مادرسالار، جانشینیِ ارثی در یک خطِ مادرتباری ردیابی میشود. محل سکونت، مادرمکانی است و همۀ موارد ضروری در دست زنان است.ولی ما امروزه در جوامعی با ساختار پدرسالار و مردمحور زندگی میکنیم. برخی از پژوهشگران فمینیست بر این باورند که اگر جامعۀ مادرسالاری در پیش از تاریخ وجود داشته باشد، چهبسا بتوان به پایان یافتنِ ساختار پدرسالار امروزین نیز امیدوار بود.۲ برای جستوجوی زنان، چگونگیِ زیست و جایگاه آنان در گذشته، میتوان از مواد و انباشتههای گوناگونی همچون دادههای اسکلتی و کالاهای گور بهره برد. با کمک پژوهشهایی دربارۀ خاکسپاری زنان و چگونگی آن در یک محوطۀ تدفینی و با کمک یافتههای گورها، میتوان انگارههایی برای بود یا نبودِ یک ساختار مادرسالار در آن جامعه ارائه کرد. در این نوشته با کمک پژوهشهای کتابخانهای پیشینهای کوتاه از پدیداری انگارۀ جوامع مادرسالار و برخی ویژگیهای آن میگوییم. سپس با روشی توصیفی ـ تحلیلی و با بهرهمندی از پژوهشهای میدانی انجامشده به بیان تفسیرهای برآمده از یافتهها در برخی از محوطههای تدفینی در جنوب غرب آسیا میپردازیم. دریافتها نشان از آن دارد که نباید تنها یک نوع ساختار برای همۀ جوامع پیش از تاریخ این پهنه درنظر گرفت، و از سویی با همۀ پژوهشهای انجامگرفته در این زمینه، هنوز یافتههای محکم و قطعی دربارۀ حضور جوامع مادرسالار در گسترۀ پیش از تاریخ جنوب غرب آسیا وجود ندارد.
حسن نجفی خبوشان، حمیدرضا نظیف،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
اسماعیل زمانی، حمیدرضا نظیف،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه، معادلات دینامیک (بقای جرم و ممنتوم) و انتقال حرارت جریان آرام و دو بعدی حول نقطه سکون در صفحه و با تقارن محوری با استفاده از روش آنالیز هموتوپی بهینه، روش ترکیبی گره مرزی-آنالیز هموتوپی حل و با روش عددی مقایسه شده اند. پارامتر همگرایی بهینه با استفاده از نقاط چبیشف متناظر با بازه حل محاسبه شده است. علت استفاده از روش گره مرزی، بدست آوردن بهترین حدس اولیه که دقیقا در شرایط جواب اولیه در روش هموتوپی صدق میکند، میباشد چرا که از خود حل عملگر حاصل میشود. جوابها پس از ۵۰ بار تکرار به دست آمده است. همچنین تعداد کل گره در دامنه و مرز برابر با ۴۰ میباشد. از مقایسه بین نتایج به دست آمده از روش گره مرزی-آنالیز هموتوپی و محققین دیگر مشاهده میشود که هم خوانی بسیار خوبی بین نتایج وجود دارد. هدف از این مطالعه، ترکیب روش گره مرزی با روش آنالیز هموتوپی میباشد. مزیت این روش، استفاده از محاسبات ماتریسی برای حل معادله است که سرعت اجرا و دقت قابل قبولی را ارائه میدهد. نمودار خط جریان، سرعت ، تنش برشی و توزیع دما به ازای مقادیر عدد پراندال خیلی کوچک بر حسب پارامتر همشکلی η برای هر دو جریان ترسیم شده است. ملاحظه میشود که با افزایش فاصله عمودی از صفحه، به علت کاهش اثرات دیوار، تنش برشی سیال کاهش مییابد. همچنین با افزایش عدد پراندال و کاهش ضخامت لایه مرزی حرارتی و نزدیک شدن ضخامت ها به هم، منحنی توزیع دما نیز به طور محسوسی تغییر میکند.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
آمار بالای متوفیات ناشی از تصادفات جاده ای در ایران و خسارات مالی و اقتصادی آن یکی از مسائل مهم جامعه است، که یافتن راه حل برای آن ضروری و اجتناب ناپذیر است. با عنایت به معضلات فرهنگ ایمنی و مقابله با آن ،این پژوهش به دنبال طرح مدلی برای ارتقای ایمنی جاده ای ایران با تاکید بر فرهنگ ایمنی است. با انجام مطالعات تطبیقی ، راهکارهای استفاده شده توسط کشورهای موفق در این زمینه و عوامل تاثیرگذار برگرفته شده از مطالعات نظری، مدل مورد نظر استخراج شد و با تشکیل پانل دلفی در سه دور متوالی ،ابعاد ،مولفه ها و شاخصهای مورد نیاز مشخص و میزان اهمیت آنها با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی تعیین گردید.اعضاء پانل متخصصان و خبرگان در حوزه ایمنی جاده ای ایران می باشند. نتایج پژوهش نشان میدهد تقویت هر یک از مولفه های استخراج شده موجب ارتقای فرهنگ ایمنی می شود. از ویژگیهای حائز اهمیت این مدل قابلیت انعطاف پذیری در شرایط مختلف است زیرا در شرایط خاص و امکان تقویت هر یک از عوامل ، می توان موجب ارتقای فرهنگ ایمنی شد.
قنبرعلی شیخ زاده، محمد نظیفی فرد، رضا مداحیان، خدیجه کاظمی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه افزایش کارآیی و بهینهسازی سیستمهای انرژی از نظر اقتصادی و زیستمحیطی دارای اهمیتی ویژه است. تاکنون روشهای مختلفی برای افزایش انتقال حرارت در سیستمهای حرارتی پیشنهاد شده است که از آن جمله میتوان به استفاده از نانوسیالات و بهکارگیری انواع مغشوشکنندههای جریان سیال اشاره نمود. در مقاله حاضر، بهکارگیری توأمان نانوسیال و نوارهای پیچشی بهمنظور ارتقای ضریب انتقال حرارت بهصورت عددی بررسی شده است. در شبیهسازی عددی از یک مدل دوفازی اویلری- لاگرانژی استفاده شده است. همچنین، مدلهای مختلف آشفتگی برای شبیهسازی آشفتگی سیال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش کسر حجمی نانوذرات، کاهش نسبت پیچش و افزایش عدد رینولدز منجر به افزایش انتقال حرارت میشود. با کاهش نسبت پیچش از ۱۵ به ۵، مقدار انتقال حرارت از ۸ تا ۱۶% افزایش مییابد. با افزایش عدد رینولدز از ۱۰۰۰۰ به ۲۰۰۰۰، اختلاف دمای حداکثر مقاطع تا ۴/۵% کاهش را نشان میدهد. همچنین، مشاهده شد که با حرکت به سمت پاییندست جریان، مقدار اختلاف دمای حداکثر مقاطع کاهش مییابد. افزایش انتقال حرارت با حرکت بیشتر سیال و افزایش اثرات بیشتر نوار پیچشی به سمت پاییندست از دلایل این کاهش هستند.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۶ - ( مرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
دراین مطالعه اثر رژیم غذایی و پروبیوتیک بر خصوصیات بدن موشهای C۵۷BL /۶ بررسی گردید. موشها به چهار گروه شامل گروه کنترل، گروه دریافت کننده پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری DMC۲۰۰۱۶ ، گروه دریافت کننده جیره غذایی پرچرب (HFD) و گروه دریافت کننده پروبیوتیک و جیره پرچرب تقسیم شدند. تأثیر رژیم غذایی پرچرب و پروبیوتیک بر فلورمیکروبی روده، وزن بدن، فاکتورهای خونی، هورمون لپتین و لیپوپلی ساکارید پس از هشت هفته نگهداری در آنها مورد بررسی قرار گرفت. رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش وزن توده بدن، چربی شکمی و کبد شد. گروه HFD بیشترین افزایش وزن بدن (g ۰۲/۱ ± ۳۶/۸) نسبت به سایرگروهها داشت و مصرف لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش وزن بصورت معنیدار نگردید. همچنین رژیم غذایی پرچرب به طور قابل توجهی لیپوپلی ساکارید و لپتین را افزایش داد، اما لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش این شاخصها در مقایسه با گروه HFD شد. فراوانی و تنوع فلور میکروبی روده به رژیم غذایی و پروبیوتیک مصرفی بستگی داشت. با مصرف رژیم غذایی پرچرب میزان فرمیکوت (۷۰%) افزایش و باکتریوئیدیتها (۱%>) کاهش یافت. اما با مصرف لاکتوباسیلو روتری میزان اکتینوباکتریها (۴%) و فرمیکوتها (۱۶%) نسبت به نمونه کنترل کاهش و میزان پروتئوباکتریها (۷۸%) افزایش یافت. با توجه به نتایج این مطالعه و تحقیقات مشابه، همه پروبیوتیکها بر شاخصهای چاقی موثر نیستند و باید براساس هدف مصرف، مکمل پروبیوتیک انتخاب گردد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف کلی شناسایی شناسایی الگوهای ذهنی بانکداری کارآفرینانه با استفاده از روششناسی کیو انجام شد. پارادایم حاکم بر پژوهش تلفیقی (کیفی- کمَی) بود. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل اساتید دانشگاهی و خبرگان بانک بودند که بهصورت هدفمند و با تکنیک بحث گروهی متمرکز تعداد ۹ نفر از آنها برای مطالعه انتخاب شدند. براساس مصاحبههای انجام شده با خبرگان در قالب گروههای بحث متمرکز تعداد ۴۳ عبارت استخراج شد که در قالب یک پرسشنامه متشکل از ۴۳ کارت و یک پاسخنامه (نمودار کیو) در اختیار خبرگان مورد مطالعه قرار گرفت که میزان موافقت یا مخالفت خود را با آنها مشخص نمایند. تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش با انجام تحلیل عاملی اکتشافی نوع کیو با استفاده از نرمافزار SPSSWin۲۰ انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که الگوهای ذهنی بانکداری کارآفرینانه دارای سه بُعد شامل: حمایت مدیریت عالی، استراتژی سازمان، ساختار سازمانی است.