۱۳ نتیجه برای نورانی
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
اثر روشهای مختلف استخراج (سوکسله، فراصوت، حلالی و پخت) بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده ازفراوردههای جنبی کپور معمولی (سر و امعا و احشا) مقایسه شد. برای تعیین کیفیت روغن استخراجی، شاخصهای پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد، مزدوجهای دیان و قهوهای شدن غیرآنزیمی و همچنین ترکیب اسید چرب اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد روشهای سوکسله و فراصوت بالاترین بازدهی را در مقایسه با سایر روشها داشت. علاوه بر این، روش پخت با بازدهی ۲۲/۳ درصد دارای کمترین بازدهی نسبت به سایر روشها بود (۰۵/۰p<). اندازهگیری شاخصهای کیفی بیانگر بیشترین و کمترین مقادیر شاخصهای پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و قهوهای شدن غیرآنزیمی بهترتیب در روغن استخراج شده به روش فراصوت و پخت بود (۰۵/۰p<). بر این اساس، بیشترین و کمترین کیفیت روغن استخراجی بهترتیب متعلق به روش پخت و فراصوت بود. در روغن استخراج شده به روشهای مختلف از فراوردههای جنبی کپور معمولی، مقادیر بالایی از اسیدهای چرب تک غیراشباع وجود داشت. علاه بر این، روغن استخراجی به روش فراصوت دارای مقادیر بیشتری از دو اسید چرب DHA و EPA نسبت به سایر روشها بود.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر بر پایهی کیتوزان (CH) و نشاسته (ST) با نسبتهای مختلف(۱۰۰ST:۰CH، ۷۵ST:۲۵CH، ۵۰ST:۵۰CH، ۲۵ST:۷۵CH و ۰ST:۱۰۰CH) به روش قالبگیری صورت پذیرفت. نتایج نشان داد افزودن نسبتهای مختلف کیتوزان (۷۵-۲۵%) به فیلم شاهد (۱۰۰ST:۰CH) باعث کاهش معنیدار(۰۵/۰p<)رطوبت،درصد افزایش طول در لحظه پارگی (EAB) و نفوذپذیری به بخارآب شده (WVP) به نحوی که مقادیر به دست آمده برای فیلم با نسبت۷۵ST:۲۵CHکمتر از سایر فیلمها بود؛ همچنین میزان حلالیت، مقاومت کششی، زاویه تماس و شاخص سفیدی، در مقایسه با فیلم شاهد افزایش معنیداری را نشان داد (۰۵/۰p<). طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه،FTIR، فیلمهای مختلف نشاندهنده برهمکنش بین گروههای هیدروکسیل نشاسته و گروههای آمین کیتوزان از طریق پیوند هیدروژنی میباشد و از همینرو باعث افزایش امتزاج پذیری دو پلیمر گردید؛ از طرفی شاخصهای مرتبط با آزمون DSC حاکی از این مطلب بود که پایداری حرارتی فیلمهای کامپوزیتی بعد از افزودن نشاسته کاهش یافت. مشاهدات ریزساختاریSEM ، یکنواختی سطح فیلم های دو جزئی را به دلیل وجود ST نشان داد. بطور کلی نتایج به دست آمده نشان از کارایی شیوه چند ترکیبی در بهبود امتزاجپذیری پلیمرها و عملکرد کلی فیلمها میباشد
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
علی رغم مطالعات بسیار در زمینه مسکن، عرضه مسکن موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است. از دلایل عمده این مسأله می توان به پیچیدگی های طرف عرضه مسکن اشاره نمود.
در این تحقیق از مدل رشد تک مرکز کاپوزا و هلسلی[۱] مدل عرضه مسکنی استخراج گردیده است که ساخت و ساز مسکن را تابعی از تغییرات قیمت مسکن و تغییرات هزینه ساخت و ساز نشان می دهد. برآورد مدل در این مطالعه با استفاده از تخمین زن گشتاورهای تعمیم یافته (GMM)[۲] و به کارگیری دادههای فصلی ایران طی دوره زمانی ۱۳۸۷:۴-۱۳۷۵:۱ صورت گرفته است[۳]. نتایج به دست آمده حاکی از اثر مثبت تغییرات قیمت مسکن و اثر منفی تغییرات هزینه مصالح و هزینه فرصت ساخت و ساز (شاخص بورس) بر عرضه مسکن می باشد. با این حال، اثر تغییر شاخص بورس بر عرضه مسکن معنیدار نیست. علاوه بر این، تغییرات قیمت مسکن و هزینههای مصالح در دو دوره قبل نیز در تصمیمگیری در خصوص عرضه مسکن (اخذ پروانه ساخت مسکن) مؤثر هستند که مبین نقش مهم انتظارات در این زمینه است.
همچنین نتایج نشان می دهد تغییرات بازارهای دیگر، نظیر بازار مصالح ساختمانی، نقش مهمی در عرضه مسکن داشته و پیشنهاد می شود به دلایل حساسیتهای موجود در خصوص افزایش قیمت مسکن، سیاست های عرضه مسکن از طریق این بازار دنبال شود.
[۱]. D. R. Capozza and R. W. Helsley(۱۹۹۰)
[۲]. General Method of Moments
[۳]. شاخص فصلی قیمت مسکن تا پایان سال ۱۳۸۷ در دسترس محقق بوده است.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
برابر لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت (مصوب ۱۳۴۷) مؤسسین که ممکن است شخص حقیقی یاحقوقی باشند، مقدمات لازم رابه منظور عرضه عمومی سهام و پذیره نویسی فراهم می کنند. دراین مرحله، شرکت تشکیل نشده ودارای شخصیت حقوقی نیست،در حالی که بند ۱۲ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار(مصوب ۱/۹/۱۳۸۴) ناشر را این گونه تعریف می کند: «ناشرشخص حقوقی است که اوراق بهادار را به نام خود منتشر می کند». مفهوم ناشردر قانون بازار اوراق بهادار با موازین حاکم در حقوق شرکت های تجاری ایران سازگاری ندارد. مسؤولیت ناشر در عرضه اولیه مبتنی بر نظریه تقصیر است و در صورت عدم ایفای الزامات قانونی، محقق می شود؛ درصورتی که ناشر به اتفاق اشخاص مذکور در ماده ۴۳ قانون بازاراوراق بهادار در قبال زیان دیده مسؤول تلقی شود. حمایت کامل از زیان دیده، مسؤولیت تضامنی این مسؤولان را اقتضا می¬کند، لکن در قانون اخیر،این نوع مسؤولیت پیش بینی نشده است.
مراجع ذیصلاح رسیدگی به ادعای مطالبه خسارت سرمایه گذاران درقانون بازاراوراق بهادارعبارتنداز: هیأت مدیره بورس و هیأت داوری که به نظر می رسد دارای صلاحیت قضایی موازی هستند و این امر از نظر موازین آیین دادرسی موجه نیست.
در حقوق انگلیس، ناشر در مرحله عرضه عمومی سهام دارای شخصیت حقوقی است و مسؤولیت تضامنی مؤسسان در قبال زیان دیدگان از اقدامات غیرقانونی آن ها در برخی موارد پذیرفته شده است. مراجع ذیصلاح رسیدگی در جریان عرضه اولیه سهام عبارتند از: وزارت خزانه داری، وزارت کشور، مرجع خدمات مالی، دیوان داوری و دادگاه که هریک صلاحیت خاص خود را دارد و هم پوشانی در صلاحیت های آن ها ملاحظه نمی گردد.
علی نوزاد بناب، رسول محسن زاده، سید محمد رضا سید نورانی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، تاثیر نانو ذرات کربنات کلسیم بر جذب آب و خواص سایشی پلی آمید مورد مطالعه قرار می گیرد. بدین منظور ابتدا نانو کامپوزیت هایی بر پایه ی پلی آمید ۶، حاوی نانو ذرات کربنات کلسیم (۱ تا ۵ قسمت وزنی) و PA-g-MAH به عنوان سازگارکننده (۱ قسمت وزنی) به روش اکسترودر دو پیچه و قالب گیری تزریقی تولید می شوند. آزمون سایش برای هر یک از نمونه ها تحت شرایط یکسان انجام می گیرد. سپس شکل شناسی نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی می شود. حضور نانو ذرات کربنات کلسیم، همراه با سازگارکننده، منجر به افزایش مقاومت سایش نمونه ها و کاهش جذب آب آنها می گردد. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که کمترین مقدار سایش در نمونه ی کامپوزیت حاوی ۱ قسمت وزنی نانو ذرات کربنات کلسیم همراه با سازگارکننده رخ می دهد، و مقدار سایش این نمونه حدود ۴ برابر کمتر از نمونه ی پلی آمیدی خالص می اشد. علاوه بر این حضور نانو ذرات کربنات کلسیم همراه با سازگارکننده، منجر به کاهش حدود ۳۲ درصدی میزان جذب آب در نانو کامپوزیت نسبت به پلی آمید خالص می گردد. همچنین تأثیر سازگارکننده در پخش یکنواخت نانو ذرات در زمینه ی پلیمری و نتیجه ی آن بر روی خواص سایشی حائز اهمیت می باشد.
شهرام یاره یی، سید محمد رضا سید نورانی، احمد قنبری،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
از روشهای نوین آزمون و ارزیابیهای غیرمخـرب فراصـوتی، استفـاده از پروبهـایی با چند المان تحریـکپذیر جهت انتشار امواج در ماده میباشـد. از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر عملکرد این پروبها میتوان به نحوهی چینش المانها در پروب، تعداد المانها، فاصلهی بین دو المان، طول هر المان و زمانبندی تأخیر اعمالی در برانگیزش پروبها اشاره کرد. پروب آرایه فازی خطی، نوعی از پروبهای آرایه فازی است که چینش المانها در آن بهطور ردیفی در امتداد یک خط میباشد. در این پژوهش با تحلیل روابط موجود در طراحی و عملکرد پروبها در انتشار امواج فراصوت، مقادیر بهبودیافتهای برای پارامترهای هندسی در طراحی پروب و همچنین زمانبندی تأخیرها در تحریک المانهای پروب تعیین میشود. به منظور ارزیابی عملکرد طرح بهبودیافته در مقایسه با یک پروب معمول مشابه، یک آزمون فراصوت آرایه فازی به کمک نرم افزار اجزاء محدود آبـاکـوس شبیهسازی میشود و توسط آن عملکرد پروب معمولی و بهبودیافته در پخش امواج هدایتشونده درون یک ورق آلومینومی مربع شکل با ضخامت کم مقایسه میشود. در بخش اول، ضریب تضعیف سیگنالهای دریافتی از پژواک موج مورد ارزیابی قرار میگیرد، و در بخش دوم، عملکرد پروبها در پایش شعاعی مقـایسه می-شوند. در هر دو بخش آزمونهای شبیهسازیشده، نتایج مربوط به پروب با طراحی بهبودیافته به مراتب بهتر از پروب معمولی مشابه است. پروب با طراحی بهبودیافته ضمن انتشار امواج فراصوت با بیشینهی انرژی جبههی موج، دسته پرتو را با دقت بالاتری در راستای موردنظر هدایت میکند.
سید محمد رضا سید نورانی، مریم شعاران، سحر فرشباف،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
تنظیم الگوی حرکتی ربات مطابق با شرایط مسیر یکی از زمینههای مورد توجه در رباتیک میباشد، زیرا موجب افزایش توانایی ربات در عبور از محیطهای ناشناخته میشود. برای این منظور میتوان از سازکار تولید الگوهای حرکتی در انسان و حیوانات، موسوم به «مولد الگوی مرکزی» الهام گرفت. این الگوهای حرکتی را گام و تعویض بین الگوهای حرکتی را گذر گام میگویند. تا کنون مدلهای مختلفی برای مدلسازی عملکرد مولدهای الگوی مرکزی ارائه شده و از آنها برای تولید مسیر در رباتهای سیار مختلفی نیز استفاده شده است. در مقالهی حاضر، یک شبکهی مولد الگوی مرکزی موسوم به «مدل چهار سلولی» مطالعه میشود که برای تولید سیگنالهای ریتمیک مفاصل قوزک پا در سازکار حرکتی دوپایی طراحی شده است. این مدل از چهار سلول یکسان جفتشده تشکیل میشود که دینامیک داخلی آنها از معادلات غیرخطی موریس- لکار تبعیت میکند و پیوند بین سلولها از نوع انتشاری است. تولید گامهای مختلف به تنظیم اختلاف فازهای مناسب بین سیگنالهای ریتمیک تولید شدهی سلولها ربط دارد، که به نوبهی خود با تنظیم وزنهای پیوندی میان سلولها حاصل میشود. در این مقاله، از الگوریتم ژنتیک با مرتبسازی نامغلوب برای یافتن وزنهای پیوندی بهینه جهت دستیابی به اختلاف فازهای مطلوب برای گامهای اولیهی راهرفتن، دویدن، جهـش دوپا و پریدن دوپا استفاده میشود. همچنین، برخی گامهای ثانویه، بهویژه گام راه رفتن آرام، با دوشاخگی حاصل از شکست تقارن در شبکهی مولد گامهای اولیه بهدست میآید. در مرجع [۲۸[ امکان تولید گام راه رفتن آرام توسط شبکه چهار سلولی پیشبینی شده است، ولی موفق به تولید آن نشده بودند
مهدی قلیپور فیضی، وحید نورانی، علیرضا مجتهدی، مجید برقیان،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
ارزیابی مشخصات و تغییر در خصوصیات مکانیکی سازههای مهندسی، مستلزم ردگیری دقیق رفتار دینامیکی این سازهها به منظور شناخت و جلوگیری از آسیبهای سازهای احتمالی در طول عمر بهرهبرداری آنها میباشد. این مهم در ارتباط با قابهای فضایی مورد استفاده در ساخت سازههای ساحلی نظیر اسکلههای باز، به علت قرارگیری در شرایط بارگذاری خاص محیط دریایی، از پیچیدگی و عدم قطعیت بیشتری برخوردار است. از جمله عوامل عدم قطعیت در شناخت عملکرد دینامیکی اسکلهها، مربوط به میزان نیمهگیرداری اتصالات عرشه به پایهها میباشد که با توجه به تمرکز عمده جرم در عرشه تاثیر به سزایی در پاسخهای سازه دارد. بنابراین، مطالعه روشهای جدید کارآمد در شناسایی و ارزیابی دقیق این پارامتر عدم قطعیت، جهت ارتقاء روشهای بروزرسانی مدلهای عددی، از اهمیت بالائی برخوردار است. در پژوهش حاضر رفتار مکانیکی مدل یک اسکله ساحلی به صورت عددی و آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشهای مربوط به تحلیل مودال تجربی جهت استخراج پاسخهای سازه صورت پذیرفت. همزمان، مدل عددی سازه در ANSYS و MATLAB تهیه و براساس آن تحلیل مودال عددی انجام گرفت. سپس بر اساس حل مسئله بهینهسازی توسط الگوریتم کلونی مورچگان پیوسته (ACOR) نسبت به بروزرسانی مدل اجزای محدود سازه، با تعیین درصدهای گیرداری اتصالات اقدام گردید. نتایج حاصله مبین صحت فرض عدم گیرداری کامل اتصالات عرشه به پایهها بود. همچنین بر اساس حل مسئله توسط الگوریتم کلونی مورچگان مدل بروزرسانی شده انطباقپذیری خیلی بهتری با مدل آزمایشگاهی داشت.
دوره ۱۶، شماره ۶۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
یکی از بخشهای داستانهای هزارویک شب، ماجرای «خیاط یهودی و گوژپشت» است. در این بخش چنین نقل شده، که فردی یهودی از اینکه ناخواسته موجب مرگ یک گوژپشت شده، نگران شده و ترسیده است که اگر مسلمانان از کار او مطلع شوند، «نسل یهود را از زمین بردارند». در این فراز میتوان بهگونهای «خشونت» را مشاهده کرد. این نوشتار در رویکردی تطبیقی، بهدنبال ریشهیابی این عبارت، نسخهها و ترجمههای متعدد داستانهای هزارویکشب را تورق کرده و به این نتیجه رسیده که جملۀ مزبور در ریشۀ فارسی آن قبل از ترجمه به عربی وجود نداشته و هنگام برگردان مجدد آن از عربی به فارسی، به آن افزوده شده است. زمانی که نسخۀ داستانهای هزارویکشب در تسلط عرب بوده و هارونالرشید در آن تصرفاتی انجام داد، این جمله نیز دیر یا زود به آن افزوده شده است؛ یعنی در نسخۀ اصلی آن، چنین جملهای وجود نداشته است.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق، مدلهای زمانی جریان آب زیرزمینی و انتقال آلودگی با استفاده از تلفیق تکنیکهای هوش مصنوعی و وابستگی تبدیل موجک توسعه داده شدهاست. دشت میاندوآب به عنوان مطالعه موردی برای شبیهسازی تراز آب زیرزمینی و غلظت کلراید مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور خوشهبندی پیزومترهای دشت، وابستگی تبدیل موجک به عنوان تکنیکی برای بررسی وابستگی و تاخیر فاز بین سریهای زمانی ناایستای تراز آب و غلظت کلراید استفاده شد. همچنین از وابستگی تبدیل موجک به عنوان یک روش جدید برای مشخص کردن ارتباط سفرهها و ارتباط بین تراز آب دریاچه و تراز آب پیزومترهای نزدیک ساحل دریاچه که میتواند در مدلسازی تراز آب و غلظت کلراید مفید باشد، استفاده گردید. در ادامه سریهای زمانی تراز آب و غلظت کلراید در ۱۴ پیزومتر مختلف با استفاده شبکه عصبی مصنوعی و سیستم عصبی-فازی تطبیقی برای تخمین تراز آب و غلظت کلراید در یک ماه بعد آموزش و اعتبارسنجی شدند. نتایج نشان داد که کارایی مدل عصبی-فازی تطبیقی تا ۱۳ درصد بیشتر از مدل شبکه عصبی مصنوعی میباشد. توانایی مدل عصبی-فازی تطبیقی در هر دو مرحله آموزش و صحت سنجی بدلیل کارایی منطق فازی برای غلبه بر عدم قطعیت پدیده از شبکه عصبی مصنوعی بیشتر بودهاست.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده
در این تحقیق استخراج پروتئین از جوانه ماش با استفاده از پیشتیمار فراصوت در ترکیب با فرایندهای استخراج قلیایی و رسوب اسیدی انجام شد و اثر توان فراصوت (۰، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰ و ۳۰۰ وات) و زمان فراصوت (۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ دقیقه) بر ویژگیهای ساختاری و عملکردی ایزوله پروتئین جوانه ماش بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان استخراج، حلالیت پروتئین، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت جذب روغن، و ظرفیت کفکنندگی مربوط به توان ۳۰۰ وات و زمان ۳۰ دقیقه فراصوت میباشد. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه پروتئینهای استخراج شده نشاندهنده عدم تخریب گروههای عملکردی طی فرایند فراصوت بود. به علاوه آنالیز گرماسنج روبشی تفاضلی نشان داد که زمان بیشتر و توان بالاتر فرایند فراصوت سبب دناتوره شدن پروتئینها شد. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص شد که در زمانهای طولانی و توانهای بالاتر فراصوت، فضاهای خالی و منافذ زیادی در کیک جوانه ماش باقیمانده وجود داشت. نتایج بهدست آمده در این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت-به عنوان یک تکنولوژی سبز- سبب بهبود ویژگیهای عملکردی پروتئین جوانه ماش برای استفاده در مواد غذایی شد.
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
هدف از این پژوهش تدوین مدل رقابت پذیری برند فروشگاهی برای فروشگاههای زنجیرهای از طریق پاسخهای مشتریان به محرکهای محیطی فروشگاهی است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده، از شیوه آمیخته یا ترکیبی بهره میبرد. برای گردآوری دادهها، رویکرد مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته در کنار مطالعات کتابخانه ای مد نظر قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش، اساتید، خبرگان سازمانی و مدیران ارشد در صنعت فروشگاههای زنجیرهای بودند. برای شناسـایی خبرگان و مدیران ارشد از نمونهگیری هدفمند استفاده شد که طی آن با توجه به کفایت دادهها با ۱۰ خبره مصاحبه به عمل آمد. در گام بعدی، ۵۸ گزاره مفهومی اولیه از کدگذاری باز، ۱۹ گزاره مقوله ای از کدگذاری محوری و ۷ مقوله اصلی از کدگذاری انتخابی به دست آمد. همچنین در بخش کمی، تعداد ۱۶۰ عدد پرسشنامه بین مدیران فروشگاههای زنجیرهای توزیع گردید. مطابق با نتایج پژوهش، استفاده از روش کیفی و نظرات خبرگان و مدیران در روش کمی، به خلق چارچوبی برای رقابت پذیری برند فروشگاهی فروشگاههای زنجیرهای انجامید و گامهای لازم برای رسیدن به برند فروشگاهی پر قدرت نیز شناسایی شد. مدیریت محرکهای محیطی بیرونی و درونی در فروشگاه از طریق تجربه خرید لذتبخش میتواند اصالت، دلبستگی و تصویر برند فروشگاهی ایجاد نماید که پیامد آن افزایش سهم بازار، ایجاد برند پر قدرت و مزیت رقابتی و در نهایت رقابت پذیر بودن برند فروشگاهی است.
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۲ )
چکیده
امروزه با گسترش روزافزون قراردادهای تجاری در عرصه بینالملل استفاده از شروط حل اختلاف در قراردادها بیشتر شده است. شروط حل اختلاف چندمرحلهای در مقایسه با روشهای دیگر قضایی و داوری کارکردهای بیشتری برای طرفین دارد. اینکه با فرض الزامآور بودن شروط حل اختلاف چندمرحلهای، داور بدون توجه به رعایت این شروط توسط طرفین، داوری را شروع نماید، در این صورت رأی داوری به دلیل فقدان صلاحیت داور باطل است، یا اینکه نقض شروط حل اختلاف صرفاً مسئله استماعپذیری است؟ پاسخ به این سؤال در رویه و موارد عملی کاربرد و آثار زیادی دارد، گروهی بر این نظر هستند که عدم رعایت شروط حل اختلاف مستقیماً بر صلاحیت دیوان داوری تأثیر میگذارد و داور در صورت رسیدگی از حدود صلاحیت خود خارج شده است و متعاقباً رأی صادره طبق قانون باطل و فاقد اثر حقوقی است. در مقابل، برخی اعتقاد به استماع پذیری دعوی دارند که رویکردی ملایمتر و در راستای احترام به اصل حاکمیت اراده برای حل اختلاف از طریق داوری و عدم مداخله دادگاه است. در اصل مبنای آنها برای حمایت از این نظریه این است که دعوی مطروحه صرفاً از نظر شکلی ناقص است و موافقتنامه داوری بین طرفین معتبر است. در باب کیفیت واکنش حقوقی نسبت به عدم رعایت شروط حل اختلاف چندمرحلهای، به نظر نگارندگان تعلیق فرایند داوری همزمان با اعطای مهلت جهت رعایت شروط پیشداوری نسبت به سایر راهکارها ارجحیت دارد.