جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای نوید چاخرلو
امین روزبه، تاجبخش نوید چاخرلو، هادی تقیزاده،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقالهی حاضر به بررسی تغییر ضریب اصطکاک که یکی از پارامترهای اصلی و مهم در پدیدهی خستگی مالشی میباشد، پرداخته شده است. اندازهگیری ضریب اصطکاک به کمک دستگاه طراحی شده انجام گرفته است. مزیت استفاده از دستگاه طراحی شده این میباشد که دقت آن در اندازهگیری فشار تماسی و نیروی اصطکاکی و در نتیجه ضریب اصطکاک با حداقل خطا انجام میشود. آلیاژ مورد استفاده در این تست، آلیاژ آلومینیم ۳T -۲۰۲۴ Al میباشد که یکی از آلیاژهای پرکاربرد در سازههای هوا فضایی است. در این پژوهش ضریب اصطکاک به صورت پارامتری که تابعی از بارهای عمودی و بارهای محوری سیکلی میباشد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نکتهی مهم دیگر در انجام تستها، تغییر تنش اصطکاکی در بارهای عمودی و بارهای محوری متفاوت میباشد که بررسی گردیده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که با افزایش بار عمودی، ضریب اصطکاک کاهش یافته است اما تنش اصطکاکی افزایش مییابد. تغییر تنش اصطکاکی پارامتری تعیین کننده در بررسی سایش ایجاد شده بین سطوح میباشد. از نتایج حاصل میتوان در تحلیلهای عددی نظیر تخمین عمر و یا پیش بینی محل شکست اتصالاتی همچون اتصالات دو لبهی برشی که تحت خستگی مالشی میباشند، استفاده نمود.
الیاس عبداللهی، تاجبخش نوید چاخرلو،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
انباشت کرنش پلاستیک در طول بارگذاری سیکلی یکی از دلایل وقوع واماندگی خستگی میباشد. به منظور پیشبینی عمر خستگی ورقها، ضروری است انباشت کرنش پلاستیک و همچنین عوامل موثر بر میزان آن در طول بارگذاریهای سیکلی به دقت محاسبه شود. در این تحقیق با استفاده از ترکیب معیار سختشوندگی ایزوتروپیک غیرخطی و سینماتیک غیرخطی شابوش اصلاح شده و افزودن آن به برنامه المان محدود تجاری آباکوس، با استفاده از زیر برنامه نوشته شده در فرترن، میزان انباشت کرنش در نمونههای ساخته شده از ورق نازک آلومینیومی مورد بررسی قرار گرفته است. در همین راستا، با انجام آزمایشهای سیکلی تجربی با کنترل کرنش و همچنین آزمایشهای سیکلی با کنترل تنش، ضرایب مورد نیاز برای برای شبیهسازی رفتار سختشوندگی آلیاژ آلومینیوم ۳T -۲۰۲۴ بدست آمده و انباشت کرنش پلاستیک برای حالتهای مختلف بارگذاری تک محوره شبیهسازی شده است. مقایسه نتایج تجربی و نتایج پیشبینی شده نشان میدهد که در صورت تعیین بهینه مولفههای ترکیب معیار سختشوندگی ایزوتروپیک غیرخطی و سینماتیک غیرخطی شابوش اصلاح شده، این مدل توانایی خوبی در پیشبینی نتایج تجربی دارد. همچنین نتایج نشان میدهد که افزایش دامنه تنش و همین طور تنش میانگین، باعث افزایش میزان انباشت کرنش میشود. بررسی نتایج ۴ حالت اعمال بار سیکلی نشان میدهد که میزان نسبت تنش، تاثیر مستقیم بر نرخ کرنش دارد و در حالتیکه بیشترین مقدار بار اعمالی سیکلی یکسان باشد، افزایش میزان نسبت تنش باعث افزایش انباشت کرنش پلاستیک میشود. همچنین نرخ رشد اولیه انباشتگی کرنش زیاد بوده اما با افزایش تعداد سیکلها این مقدار کاهش مییابد.
هادی تقیزاده، تاجبخش نوید چاخرلو،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
فرآیند تداخل یک تکنیک مؤثر برای بهبود عمر خستگی اتصالات میباشد و بصورت گسترده در صنایع مختلف به ویژه هوا-فضا و صنایع خودروسازی برای افزایش عمر خستگی اتصالات مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر مطالعات انجام گرفته شده در زمینه تداخل بر روی ورقهای سوراخ باز انجام شدهاند. این در حالی است که تداخل در عمل برای اتصالات پیچی هم به کار میرود که رفتار متفاوتی در مقایسه با اتصالات با سوراخ باز دارند. اهمیت این پژوهش در گسترش دادن به معلومات موجود در زمینه اتصالات تحت تداخل به مرحلهی پس از بستن پیچ و مهره میباشد در این مقاله تحقیق جامعی بر روی تأثیر تداخل توأم با پیشبار اتصال پیچ و مهره بر عمر خستگی ورق سوراخدار بصورت تجربی و عددی انجام شده است. آزمایشهای خستگی بر روی آلیاژ آلومینیم ۷۰۷۵-T۶ انجام شده است و نمودار تنش-عمر برای نمونهها به دست آمده است. توزیع تنش و کرنش اطراف سوراخ نمونههای دارای تداخل و پیشبار حین اعمال بار دینامیکی طولی با استفاده از یک مدل المان محدود سه بعدی در نرمافزار انسیس تحلیل شده است. نتایج به دست از مدل المان محدود برای توجیه مشاهدات تجربی استفاده شده است. توزیع پیشتنش ناشی از تداخل و باز توزیع آن پس از اعمال نیروی فشاری به دست آمده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که اعمال نیروی فشاری پیچ و مهره بر روی نمونههای دارای تداخل باعث افزایش عمر خستگی نمونهها شده است. بیشترین بهبود عمر در نمونههای تحت پیشبار ۳۴۰۹ و ۶۸۱۸ نیوتن بترتیب ۲,۵ و ۷ برابر نمونههای تداخل میباشد.