۱۸ نتیجه برای نیلی
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶- )
چکیده
در بسیاری از کاربردهای صنعتی به دو موتور با سرعت چرخش برابر نیاز است. برای این منظور روشهای مختلف سنتی و مدرن قابل استفاده است. در روشهای مدرن، دقت کار مطلوب است اما هزینهها بسیار افزایش مییابند، همچنین حفظ و نگهداری تجهیزات نیاز به پرسنل متخصص دارد. از میان روشهای سنتی، روش سلسین دو موتوره به لحاظ کاهش چشمگیر هزینهها مورد توجه است، اما این روش در حالت راه اندازی با مقادیر مقاومت بزرگ، عملکرد در سرعت نامی و ترمز، مشکلاتی دارد. در این مقاله پس از تحلیل عملکرد روش سلسین، شرایط پایداری و نقاط ضعف این روش بررسی و برای بر طرف ساختن هریک از این مشکلات، راه حلهایی ارایه شده است. در ادامه قابلیت عملکرد مطلوب سیستم با استفاده از نتایج شبیه سازی و آزمون عملی اثبات شده است.
دوره ۵، شماره ۵ - ( شماره ۵ (پیاپی ۲۱)- ۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیرات ترتیب/ سن اکتساب واژگان در زمان پاسخ تصمیم واژگانی در دوزبانههای فارسی- انگلیسی است. ۴۰ دانشجوی سال اول دانشگاه که به لحاظ مهارت زبان دوم در سطح مبتدی بودند در این مطالعه شرکت کردند. ۴۵ کلمه انگلیسی و تعدادی شبهکلمه، بهعنوان محرک، انتخاب و با استفاده از نرمافزارDMDX ارائه شدند. این ۴۵ واژه به سه گروه مجزا تقسیم شدند: ۱۵ کلمه هم در فارسی و هم در انگلیسی بهسرعت فراگرفته شدند؛ ۱۵ کلمه هم در فارسی و هم در انگلیسی بهکندی فراگرفته شدند و ۱۵ کلمه در فارسی بهکندی، ولی در انگلیسی بهسرعت فراگرفته شدند. هدف از این تقسیمبندی این بود که مشخص کنیم آیا پردازش و تصمیم واژگانی در زبان دوم تحت تأثیر سن اکتساب معادلهای این کلمات در زبان اول میباشد یا اینکه واژگان در زبان دوم از الگوی سن اکتساب خود پیروی میکنند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس استفاده کردیم. نتایج نشان داد زمان پاسخ تصمیم واژگانی در لغاتی که در زبان دوم بهسرعت فراگرفته شده بودند، بهطور معناداری از لغاتی که بهکندی یاد گرفته شده بودند، کمتر است. به عبارت دیگر، سن/ ترتیب اکتساب لغات در زبان دوم، صرف نظر از سن اکتساب همان لغات در زبان اول، تأثیر معناداری در پردازش این لغات در زبان دوم داشت. نتایج این مطالعه اثرات سازندهای را در روشن کردن سیستم واژگانی دوزبانهها و نحوه بازنمایی و پردازش در این سیستم خواهد داشت.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- موضوع تحقیق حاضر، بررسی اثر جایگزینی پوزولان طبیعی، خاکستر بادی و میکروسیلیس با درصدی از وزن سیمان بر
۰/ روی مقاومت فشاری و حجم منافذ داخلی بتن با مقاومت زیاد است. بدین منظور ۱۳ طرح اختلاط با دو نسبت آب به سیمان ۴۶
۰ ساخته شد. در هر دو نسبت آب به سیمان، علاوه بر طرح شاهد، جایگزینی پوزولان طبیعی به مقدار ۱۵ و ۳۰ درصد و / و ۳
۰ و / جایگزینی خاکستر بادی به میزان ۱۵ و ۲۵ درصد وزنی سیمان انجام شد. میکروسیلیس نیز تنها در بتن با نسبت آب به سیمان ۳
۸ و ۱۱ درصد جایگزین شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که جایگزینی پوزولان طبیعی باعث کاهش مقاومت در ، به میزان ۵
سنین اولیه و نهایی می شود اما خاکستر بادی، با وجود کاهش مقاومت اولیه بتن، مقاومت فشاری دراز مدت بیش تری نسبت به نمونه
شاهد دارد. هم چنین تأثیر عمده میکروسیلیس بر مقاومت فشاری بتن بعد از سن ۲ روز آغاز می شود. حجم منافذ بتن با رده مقاومت
پایین تر، با جایگزینی پوزولان ها کاهش می یابد. در حالی که پوزولان ها در بتن با مقاومت بیش تر ، تا سن ۲۸ روز، تأثیر قابل
ملاحظه ای بر منافذ بتن ندارند.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۰ )
چکیده
تعادل نداشتن منابع و مصارف، مدیریت سرمایه گذاری ناکارامد و لزوم اصلاحات ساختاری که در نظام کنونی تأمین اجتماعی وجود دارد، از یکسو و تجربه موفق نظام تأمین اجتماعی چندلایه در برخی کشورها از سوی دیگر موجب استقبال از این نظام در ایران شد. پژوهش با هدف شناسایی و اولویتبندی چالشها و نیروهای پیشران مؤثر، ارزیابی منابع سازمان ، تدوین و انتخاب سناریو انجام شده است. مدلسازی پژوهش با روش دیمتل و تحلیل داده ها با ایانپی انجام شد. روش پژوهش توصیفی و مبتنیبر نظرسنجی خبرگان (۴۵ نفر از مدیران تأمین اجتماعی استان اصفهان) است. نتاج نشان داد که اثرگذارترین گروه چالش، «چالشهای بیمه و بازنشستگی» است و عامل «نزدیکی به نقطه سربهسر مالی» بهعنوان مهمترین زیرچالش محسوب میشود. همچنین دو عامل «تأمین منابع مالی پایدار» و «تعامل با نهادها و سازمانهای مرتبط» بهعنوان دو نیروی پیشران استقرار این نظام شناسایی شدند. با قراردادن این دو پیشران در ماتریس شوارتز، محتملترین سناریو، سناریوی کندوی بی عسل تشخیص داده شد.
مهدی نیلی احمد آبادی، فرزاد پورصادق، مجیدرضا شاه حسینی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در این تحقیق، طراحی آیرودینامیکی کمپرسور گریز از مرکز با استفاده از یک روش طراحی معکوس انجام می¬شود. در این طراحی آیرودینامیکی، ابتدا با ترکیب الگوریتم طراحی معکوس گلوله-اسپاین بعنوان الگوریتم اصلاح هندسه و کد تحلیل شبه سه¬بعدی به عنوان حل کننده جریان، قابلیت اصلاح هندسه صفحه نصف النهاری کمپرسور ایجاد میشود. سپس، با اصلاح توزیع فشار روی دیواره هاب و شرود پروانه و اعمال آن به کد طراحی معکوس، هندسه صفحه نصف النهاری اصلاح میشود. در بخش دوم، با ارائه یک الگوریتم جدید طراحی روی صفحه پره به پره و ترکیب آن با کد تحلیل شبه سه¬بعدی، پروفیل سه بعدی پره ها بگونه ای اصلاح می¬شوند که بارگذاری روی آنها افزایش یابد. در این مرحله برای اطمینان از طراحی صورت گرفته، هندسه موجود و جدید کمپرسور توسط نرم افزار سی¬اف¬ایکس بطور کامل شبیه¬سازی شده و تحلیل عددی سه¬بعدی روی آن صورت می-گیرد. نتایج حل عددی نشان میدهد نسبت فشار سکون کمپرسور ۵ درصد افزایش یافته است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
باتوجه به نقش مهم استعارههای مفهومی در درک مفاهیم انتزاعی در دوران رشد، پژوهش حاضر با هدف طراحی و هنجاریابی آزمونی از استعارههای مفهومی بدنمند در زبان فارسی برای بررسی فرایند درک مفاهیم انتزاعی کودکان سالم ۵ تا ۷ سالۀ فارسیزبان انجام شد. در این پژوهش، ابتدا ۱۷۱ استعارۀ مفهومی بدنمند رایج در زبان فارسی امروز مربوط به ۴ اندام حسی ـ حرکتی گوش، چشم، دست و پا از منابع و فرهنگهای فارسی امروز استخراج شد و درک مفاهیم انتزاعی بهکمک استعارههای مفهومی در ۳۰ کودک ۵ تا ۷ سالۀ سالم دارای رشد طبیعی بررسی شد. براساس نتایج ۳۹ استعارهای که بالای ۳۰ درصد پاسخ درست داشتند انتخاب شدند. در مرحلۀ بعد آزمونی متشکل از دو بخش دیداری و شنیداری براساس این ۳۹ استعاره طراحی شد و درک مفاهیم انتزاعی در ۲۰۰ کودک ۵ تا ۷ سالۀ فارسیزبان بررسی شد. براساس نمرۀ میانگین بهدست آمده در دو گروه سنی و باتوجه به روند رشد مفاهیم انتزاعی، کودکان ۶ تا ۷ ساله نسبتبه کودکان ۵ تا ۶ ساله عملکرد بهتری در درک مفاهیم انتزاعی داشتند و تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین، یافتههای پژوهش نشان داد که کودکان در پاسخ به آزمون شنیداری در مقایسه با آزمون دیداری عملکرد بهتری داشتند، ولی در درک مفاهیم انتزاعی بین دختران و پسران تفاوت معناداری وجود نداشت. نتایج پژوهش حاضر را میتوان در توانبخشی و درمان اختلالات مربوط به درک مفاهیم انتزاعی استفاده کرد.
واژههای کلیدی: استعارههای بدنمند، استعارههای مفهومی، مفاهیم انتزاعی
حمید مددکن، علیرضا فدایی تهرانی، مهدی نیلی احمد آبادی،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله، مجرائی خاص معرفی شده که در آن، جت آب ورودی، پس از زمان کوتاهی شروع به نوسان کرده و باعث نوسانات منظم سرعت و فشار می گردد. با توجه به وجود رابطه خطی بین سرعت جت ورودی و فرکانس نوسانات آن، با اندازه گیری فرکانس فشار می توان دبی جریان را محاسبه کرد. به منظور بررسی میدان جریان سیال در هندسه موجود دبی سنج نوسانی و یافتن موقعیت بهینه قرارگیری حسگر های اندازه گیری نوسان، حل معادلات ناویر-استوکس آشفته و غیر دائم توسط نرم افزار ANSYS CFX به طریق عددی انجام شده است. پس از بررسی استقلال حل از شبکه، قابلیت دو مدل آشفتگی کا-اپسیلون و اس اس تی در شبیه سازی غیردائم جریان، بررسی شده است. سپس، کیفیت سیگنال فشار دریافتی از چند نقطه، براساس معیار نسبت ماکزیمم به متوسط نواسانات، مقایسه شده و موقعیت مناسب قرارگیری حسگر مشخص شده است. با ساخت اولین نمونه دبی سنج نوسانی در ایران و قرار دادن حسگر فشار و حسگر پیزوالکتریک در نقطه مناسب، بستر آزمونی فراهم شده و نتایج شبیه سازی عددی صحت سنجی شده اند. مقایسه نتایج عددی با نتایج تجربی نشان داده است که مدل اس اس تی برای این جریان نتایج بهتری دارد. سرانجام، با انجام آزمایش در سرعت های مختلف و دریافت و پردازش سیگنال های فشار، نمودار مشخصه سیستم (فرکانس نوسانات جت ورودی- سرعت جت ورودی) استخراج شده است.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف: این مطالعه بهمنظور شناسایی و ساختاردهی به بحران مالی سازمان تأمیناجتماعی با استفاده از روش SSM انجام شده است. نتایج این پژوهش برای تعیین تغییرات در این سازمان استفاده میشود.
روششناسی: برای شناسایی و ساختاردهی مسئله از تلفیق CATWOE و روششناسی سیستمهای نرم استفاده شده است. ازاینرو پژوهش حاضر، پژوهشی کاربردی با منطق استقرایی-قیاسی است که نمونه یک روش آمیخته کیفی است. دادههای پژوهش نظر خبرگان است. تعداد آنها ۲۸ نفر است و بهصورتهدفمند قضاوتی انتخاب شدهاند. انجام پژوهش در دو مرحله اصلی انجام شده است که عبارت است از استخراج ساختار مسئله و شناسایی راهکارها.
یافتهها: در این پژوهش، ساختار مسئله بحران مالی سازمان تأمین اجتماعی (تصویر غنی) و همچنین عوامل مرتبط با آن مشخص شد. همچنین مشخص شد که برای حل بحران باید چه اصلاحاتی در اقدامهای حاکمیت و سازمان در سه زمینه سیاستگذاری، اقتصادی و نظارتی انجام شود.
محسن به نیا، مهدی نیلی احمد آبادی، محسن ثقفیان،
دوره ۱۳، شماره ۱۴ - ( ويژهنامه دوم ۱۳۹۲ )
چکیده
در این پژوهش، توربین جریان شعاعی یک توربین سرمایشی بصورت عددی مورد بررسی قرار گرفته و در شرایط عملکردی مختلف با نتایج تجربی موجود مقایسه می¬شود. مشخصات عملکردی توربین بصورت تجربی عبارتند از: سرعت دورانی و پارامترهای جریان. هدف از این پژوهش بدست آوردن منحنی عملکرد توربین و تحلیل جریان سه¬بعدی داخل توربین می¬باشد. مدل کردن روتور و پوسته توربین به ترتیب با استفاده از نرم افزار تولید پره و کتیا، ایجاد شبکه¬ی مناسب روی دامنه¬ی روتور و پوسته توربین به ترتیب با استفاده از نرم افزار توربوگرید و انسیس مش، و در نهایت حل عددی جریان سه¬بعدی داخل توربین با استفاده از نرم افزار سی اف ایکس انجام می شود. در این نرم افزار، معادلات جریان تراکم پذیر بر اساس روش فشار مبنا، با مدل آشفتگی انتقال تنش برشی حل می شود. برای اطمینان از نتایج عددی، استقلال شبکه مورد بررسی قرار می¬گیرد. در نهایت نتایج بدست آمده از شبیه¬سازی عددی با نتایج تجربی مقایسه می¬شود. مقایسه نشان می¬دهد که نتایج عددی و تجربی تطابق خوبی دارند.
علی علوی نیا، مجتبی ذوالفقاری، حسین خدارحمی، محمود نیلی، امیر حسین قربانخانی،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، رفتار بتن تحت نفوذ یک پرتابه فرسایشی تحلیل شده است. بر این اساس و بر مبنای تشابهات کیفی نفوذ فرسایشی در اهداف فلزی و بتنی، میدان جریان ذرات حول نوک پرتابه فرسایشی در حال نفوذ در یک هدف بتنی مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای مدل ویسکوپلاستیک در بتن، میدان پلاستیک در هدف در مدل والکر-اندرسون تغییر داده شده و مدل بهبود یافته والکر-اندرسون جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در بتن ارائه گردیده است. با توجه به عدم وجود مدلی تحلیلی و نیز آزمایش¬های استاندارد در خصوص نفوذ فرسایشی پرتابه¬های میله بلند (۹≤L/d≤۱۱ و جرم ۹gr تا ۱۱gr) در بتن، ۵۲ آزمایش نفوذ سرعت بالا (۶۵۰ m/s تا ۱۱۵۰ m/s) طراحی و صورت پذیرفته است. علاوه بر آن با حل معادلات نهایی مدل فورستال عمق نفوذ برای پرتابه¬های فرسایشی بر مبنای مدل فورستال محاسبه شده است. مقایسه نتایج مربوط به مدل بهبود یافته والکر - اندرسون با نتایج حاصل از مدل فورستال نشان داد که علی رغم جامعیت مدل فورستال در نفوذ صلب، استفاده از این مدل حتی به عنوان یک تخمین مهندسی جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در اهداف بتنی اشتباه است. بعلاوه، مدل بهبود یافته والکر-اندرسون به خوبی نفوذ فرسایشی در بتن را تحلیل می¬نماید.
مهدی نیلی احمد آبادی، فرهاد قدک، محسن محمدی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از روشهای طراحی آیرودینامیکی مجاری داخلی S-شکل، روش طراحی معکوس میباشد. در اینگونه مسائل، هندسه دیوارهها، مجهول و توزیع فشار در راستای آنها، معلوم است. برای این منظور از یک روش جدید طراحی معکوس بنام ریسمان انعطاف پذیر برای طراحی معکوس مجرای S-شکل استفاده میشود. در این روش، دیوارههای مجهول مجرا تحت الگوریتمی بر مبنای حرکت ریسمان انعطاف پذیر، از یک حدس اولیه تا رسیدن به هندسه نهائی و متناظر با توزیع فشار هدف، تغییر شکل میدهند. در طراحی سه بعدی، فرآیند طراحی مجرا با یک طراحی دوبعدی شروع می شود. در ابتدا با توجه به عدد ماخ پروازی پرنده، با ترکیب کد طراحی معکوس و حل کننده جریان اویلری، طراحی دوبعدی اولیه ورودی هوای S-شکل بدون در نظر گرفتن اثرات دماغه موتور صورت میگیرد. در مرحله دوم با در نظر گرفتن مقاطع به شکل دایروی، بیضوی و لوبیایی، مجرای دوبعدی به مجرای سه بعدی تغییر داده می شود. در نهایت با عبور یک جریان آشفته سه بعدی مجرای طراحی شده مورد ارزیابی قرار می گیرد. مطالعه عددی نشان می دهد که علیرغم نسبت بالای ارتفاع به طول مجرا، جدایش جریان در مجرا وجود ندارد و یکنواختی جریان در خروجی مجرا کاملا رضایت بخش است.
سید علی کاظمی، مهدی نیلی احمد آبادی، محسن ثقفیان، احمد صداقت،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
نسبت ضریب برآ به پسا در پرههای توربین بادی، از پارامترهای تأثیر گذار در ضریب توان توربین بادی میباشد. با توجه به کارآیی توربینهای بادی مگنوس در سرعتهای کم وزش باد، این نوع توربینها مورد توجه بسیاری از محققین بوده است. در کار حاضر، هندسه جدیدی برای مقطع پره توربینهای بادی مگنوس معرفی میشود. هندسه معرفی شده، برپایه هندسه تردمیل میباشد با این تفاوت که قطر دایره ابتدای آن از قطر دایره انتهای آن بیشتر است. در کار حاضر با قرار دادن این هندسه در معرض جریان هوا با سرعت کم و ایجاد سرعت مماسی روی سطح، تأثیر آن بر ضرایب برآ و پسا به روش عددی بررسی میشود. اثر ایجاد سرعت مماسی روی سطح در سرعتها و زوایای حمله مختلف بررسی می شود و با وضعیت سطح بدون سرعت مقایسه می گردد. نتایج نشان می دهد به واسطه سرعت مماسی سطح ، ضرایب برآ و پسا و نسبت این دو ضریب تغییر چشمگیری می یابد. در اثر حرکت مماسی سطح، بیشترین نسبت ضریب برآ به پسا مربوط به زاویه حمله صفر درجه بوده که مقدار آن برابر با ۱۰۹ می باشد. علاوه بر این، بیشینه نسبت ضریب برآ به پسا در زاویه حمله ۵ درجه برابر ۸۱، در زاویه حمله ۱۰ درجه برابر ۶۴ و در زاویه حمله ۱۵ درجه برابر ۵۷ میباشد. قابل ذکر است که نتایج این روش جهت تعیین سرعت گردش مناسب سطح، باتوجه به زاویه حمله و سرعت جریان هوای آزاد، برای رسیدن به بیشترین نسبت ضریب برآ به ضریب پسا قابل استفاده خواهد بود.
عادل ربیعی، مریم ملک زاده، مجید آب نیلی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقاله حاضر، کنترلر PID غیرخطی بر اساس روش کنترلی پیش بین برای کنترل پرواز هماهنگ فضاپیماها در حالت دنبال کردن رهبر، طراحی میشود. این کنترلر بر اساس معادلات غیرخطی حرکت نسبی هیل در مدارهای دایروی طراحی شده و جهت کنترل اغتشاشات، از ضریبی در ساختار کنترلر که معرف بزرگی میزان اغتشاشات ورودی به سیستم است، استفاده میشود. در ابتدا فرکانس کنترلی با استفاده از الگوریتم کنترل پیش بین بدست آمده است. در فرکانس کنترلی به جای استفاده از اغتشاشات، تخمین اغتشاشات (خروجی مشاهده گر اغتشاشات) را قرار داده و معادلات را به فرمی بازنویسی کرده که ضرائب PID را تشکیل دهند. همچنین پایداری دینامیک حلقه بسته سیسستم به کمک پایداری دینامیک خطا اثبات میگردد. نتایج شبیهسازی، توانایی عملکرد کنترلر PID غیرخطی در تعقیب آرایش مطلوب را نشان میدهد. هم چنین تاثیر عوامل مختلف در کیفیت جوابها نیز مورد بررسی قرار میگیرد. با افزایش محدوده پیش بینی، زمان نشست و میزان تلاش کنترلی افزایش مییابد. همچنین با افزایش ضریب مشاهدهگر اغتشاشات به کار رفته در ساختار کنترلر، زمان نشست تغییر محسوسی نکرده و تلاش کنترلی افزایش چشم گیری را نشان میدهد.
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ویژهنامه تابستان- ۱۳۹۴ )
چکیده
گیرش بتن به عنوان مرز شناسایی بتن تازه و سخت شده قلمداد می گردد. زمان گیرش اولیه تعیین کننده محدوده زمانی جابجا کردن بتن و زمان گیرش نهایی تعیین کننده شروع توسعه مقاومت مکانیکی می باشد. با پیشرفت صنعت تکنولوژی بتن و لزوم بکارگیری انواع پوزولان ها ، تشخیص زمان گیرش بتن از اولویت خاصی برخوردار است. زیرا تغییرات زمان گیرش بتن به دلیل استفاده از پوزولان ها می تواند در ارزیابی اثر پوزولان ها نقش مهمی داشته باشد. در این مقاله با کمک روش استاندارد زمان های گیرش نمونه های بتن اندازه گیری و سپس روند کسب مقاومت نیز تا سن ۹۱ روز تعیین گردید. نمونه ها در سه نسبت آب به سیمان ۳۵/۰ ،۴۵/۰ و ۵۵/۰ آماده گردید. در نسبت آب به سیمان ۰,۴۵ میکروسیلیس به مقدار ۷%، خاکستر بادی ۱۵% و ۲۵% و سرباره با مقادیر ۲۵% و ۳۵% جایگزین وزنی سیمان شدند. نتایج نشان می¬دهد که پوزولان ها باعث تاخیر در زمان های گیرش (اولیه و نهایی) می گردند. دوده سیلیسی به علت فعالیت پوزولانی زیاد و ریزی فوق العاده، سریعتر از دیگر پوزولان ها مقاومت فشاری را در تمام سنین افزایش داده است. اما خاکستر بادی و سرباره به علت واکنش پذیری کند باعث کاهش مقاومت اولیه نمونه ها گردیده است لیکن به مرور و انجام واکنش های پوزولانی در سنین بلند مدت مقاومت را افزایش داده است. از دیگر نتایج ارائه روابط تجربی توانی است که مقاومت فشاری کوتاه مدت نمو نه ها ی بتنی را به زمان گیرش نهائی مرتبط ساخته است.
محمد شومال، مهدی نیلی احمد آبادی، ابراهیم شیرانی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
در کار حاضر روش طراحی معکوس گلوله-اسپاین بر روی مجرای خم ۹۰ درجه بین دیفیوزر شعاعی و دیفیوزر محوری یک کمپرسور گریز از مرکز، در شرایطی که جریان ورودی به مجرای خم دارای چرخش میباشد، توسعه یافته است. فرآیند اصلاح هندسه با ترکیب الگوریتم طراحی معکوس و تحلیل عددی شبه سهبعدی به عنوان حلگر جریان انجام شده است. بدین منظور از نرم افزار انسیس سی اف ایکس به عنوان حلگر شبه سه بعدی استفاده و الگوریتم طراحی معکوس توسط برنامه نویسی در این نرم افزار اعمال شده است. جهت مشاهده اثر لزجت جریان بر نرخ همگرایی فرایند اصلاح شکل، تحلیل جریان به دو صورت لزج و غیرلزج انجام شده و در هر حالت تحلیل جریان، طراحی معکوس مجرای خم ۹۰ درجه صورت گرفته است.همچنین اثر سرعت چرخشی بر فرآیند اصلاح هندسه با در نظر گرفتن فشار افزایش یافته به عنوان پارامتر هدف بررسی شده است. قابلیت روش گلوله-اسپاین با انتخاب هندسههای متفاوت به عنوان حدس اولیه بررسی گردیدهاست. در پایان به منظور کاهش تلفات در مجرای خم ۹۰ درجه، طراحی آیرودینامیکی مجرای خم با روش گلوله-اسپاین انجام شدهاست. اصلاح هندسه با بهبود توزیع فشار دیوارههای هندسه موجود و اعمال آن به الگوریتم طراحی معکوس صورت پذیرفتهاست. نتایج بدست آمده بیانگر سرعت همگرایی بالا و پایداری مطلوب روش گلوله-اسپاین در طراحی مجاری با وجود جریان چرخشی لزج میباشد. بگونهای که ضریب بازیابی فشار مجرای خم ۹۰ درجه ۴ درصد افزایش یافته است.
اعظم ترابی، مینا علاف زاده، ابراهیم شیرانی، مهدی نیلی احمد آبادی،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مقاله بررسی انتقال جرم لیپوپروتئینهایکمچگالپلاسما در دیواره رگ با استفاده از روش شبکه بولتزمن میباشد. بزرگ بودن عدد اشمیت ذرات چربی، منجر به واگرایی حل در روش شبکه بولتزمن میشود. به منظور رفع این مشکل، شبکه بولتزمن با روش حجم محدود ترکیب شده است. در این روش ترکیبی، میدان سرعت جریان خون توسط روش شبکه بولتزمن با مدل زمان آرامش منفرد و معادله غلظت لیپیدها با استفاده از حل عددی معادله دیفرانسیلی انتقال جرم بهروش حجم محدود حل میشود. در روش شبکه بولتزمن برای حل مسئله انتقال جرم با عدد اشمیت در محدوده ۳۰۰۰-۱۰، باید زمان آرامش چندگانه به کارگرفته شود که این خود زمان محاسبات را افزایش میدهد. برای اعداد اشمیت بزرگتر از ۳۰۰۰ مدل زمان آرامش چندگانه نیز دیگر پاسخگو نیست و همگرایی حاصل نمیشود. ااین مقاله نشان میدهد روش ترکیبی اشاره شده توانایی حل مسئله انتقال جرم تا عدد اشمیت۱۰۷ را دارد. تطبیق مناسب بین شبیهسازی انجام شده به روش ترکیبی با نتایج محققان قبلی و کاهش قابل توجه زمان حل مسئله نسبت به روش شبکه بولتزمن بیانگر عملکرد خوب روش ترکیبی در حل مسائل جریان و انتقال جرم با عدد اشمیت بالا میباشد. بالاخره روش ترکیبی ارائه شده برای شبیهسازی انتقال جرم ذرات الدیال به کار گرفته میشود و پارامترهای مؤثربرافزایش غلظت سطحی،از جمله اندازه ذرات،سرعت مکشی روی جداره،تنش برشی دیواره،نوع سیال ازنظر رفتارنیوتنی و غیرنیوتنی و تغییرضخامت لایه مرزی غلظت باتغییر عدد اشمیت بررسی میشود.
محمد رضا توکلی، رضا زاغیان، مهران کرباسی پور، مهدی نیلی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
بررسی عبور تک موج از روی موانع مغروق و مطالعهی الگوی جریان تشکیلشده در اطراف این موانع، به دلیل تأثیر مستقیم بر شکل موج و میزان تغییرات ایجادشده در انرژی آن اهمیت بسیار زیادی دارد که نمونهای از کاربرد آن را میتوان در طراحی موجشکنهای ساحلی و دستگاههای جاذب انرژی مشاهده کرد. در این پژوهش به بررسی جریان ایجادشده در اطراف یک صفحهی نازک مغروق در آب در اثر عبور یک تک موج از روی آن پرداختهشده است. برای ایجاد تک موج یک موج ساز پیستونی ساختهشده و برای آشکارسازی جریان از روش غیر تداخلی نوری PIV استفادهشده است که بدون ایجاد اغتشاش در جریان قابلیت اندازهگیری سرعت سیال را دارد. بررسی الگوی جریان، مقادیر سرعت و ورتیسیته در لحظات مختلف، نشان میدهد که قبل از رسیدن موج به مانع گردابهی ساعتگردی در پشت مانع تشکیل میشود که با گذشت زمان افزایش شعاع داده و باعث تشکیل یک جت عمودی سیال در پاییندست مانع میشود. با ورود جریان به ناحیهی پاییندست یک گردابهی پادساعتگرد ضعیفتر در این ناحیه تشکیل میشود که تفاوت اصلی در الگوی جریان نسبت به هندسههای ضخیم را ایجاد میکند. علاوه بر این شکل بدون بعد مؤلفه افقی سرعت در پشت مانع در لحظهی شکلگیری لایه برشی استخراج شده و با حالتی که جسم دارای ضخامت قابل توجهی باشد، مورد مقایسه قرارگرفته است
سالار طالبی، هادی فلاح اردشیر، میر بیوک احقاقی، مهدی نیلی احمدآبادی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در کار حاضر، روش طراحی معکوس گلوله-اسپاین برای اصلاح هندسه پمپ گریز از مرکز بصورت شبه سه بعدی در صفحه نصف النهاری و در مرجع دوار و رژیم جریان لزج تراکم ناپذیر با هدف بهبود عملکرد آن توسعه یافته است. در این روش، تحلیل عددی جریان لزج روی یک صفحه نازک جریان بین دو پره توسط یک حلگر لزج سه بعدی با اصلاح هندسه دیواره حفاظ جلو و حفاظ پشتی پروانه توسط الگوریتم گلوله-اسپاین ترکیب می شود. بعبارت دیگر، به جای حل معادلات غیرلزج شبه سه بعدی جریان روی صفحه نصف النهاری، معادلات کامل سه بعدی ناویراستوکس آشفته روی صفحه جریان حل می گردد. نخست پمپ گریز از مرکز بصورت عددی مطالعه شده و نتایج عددی با نتایج تجربی مقایسه می شوند و میدان جریان در پروانه پمپ با استفاده از روش شبه سه بعدی در صفحه نصف النهاری بدست می آید. قابلیت الگوریتم طراحی معکوس با بررسی آن در هندسه دوار و انتخاب فشار استاتیک و فشار کاهش یافته بعنوان پارامتر هدف مورد ارزیابی قرار می گیرد. سپس با تعریف توزیع فشار هدف روی سطوح حفاظ جلو و حفاظ پشتی مجرا و تلاش جهت حذف گرادیان های اضافی فشار، هندسه چرخ جدید مطابق با توزیع فشار اصلاح شده حاصل می گردد. نتایج بدست آمده بیانگر سرعت همگرایی و پایداری مطلوب روش گلوله-اسپاین در طراحی مجاری دوار با جریان لزج تراکم ناپذیر می باشد. افزایش فشار استاتیک در طول خط جریان، افزایش ۱ درصد هد کل پمپ و تاخیر در شروع کاویتاسیون پمپ از جمله نتایج این تلاش می باشد.