جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای نیک فرجام
علیرضا نیک فرجام، رهام رفیعی، محمد حسین صبور، مصطفی طاهری،
دوره ۱۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از نانوکامپوزیت های حاوی نانولوله کربنی در صنایع فضایی به علت خواص منحصر به فرد و چند منظوره آنها رونق خاصی یافته است. استخراج خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی مواد نانوکامپوزیتی در باند فرکانسی ۱۲,۴ تا ۱۸ گیگاهرتز مسئله مهمی برای توسعه این مواد بشمار می¬رود. در این مقاله بررسی¬های آزمایشگاهی بر روی خواص الکتریکی و الکترومغناطیسی پلیمرهای تقویت شده با نانولوله¬های کربن صورت گرفته، خصوصیاتی از جمله رسانایی الکتریکی DC و AC، گذردهی الکتریکی، ضرایب انتقال و انعکاس، تانژانت تلفات و عمق پوستی در باند فرکانسی Ku (۱۲.۴ تا ۱۸ گیگاهرتز) مشخصه سازی می گردد. از روش پلیمریزاسیون درجا برای ساخت نانوکامپوزیت¬های متشکل از رزین وینیل¬استر و نانولوله¬های کربن چند دیواره استفاده شده است. برای توزیع نانولوله¬های در بستر رزین از تجهیز التراسونیک استفاده شده است و جهت اندازه¬گیری خواص الکتریکی نمونه¬ها از تحلیلگر بردار شبکه استفاده شده است. کسر وزنی نانولوله¬های کربنی چند دیواره در حدود ۰.۱ تا ۳ درصد انتخاب شده است تا بتوان تاثیر میزان نانولوله بر روی خواص را ارزیابی نمود. در نهایت با استفاده از مدار معادل الکتریکی، رفتار نمونه¬های آزمایشگاهی بر اساس مطالعه نیمه تجربی توصیف می گردد.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: آستروسیتها بیشترین سلولهای موجود در مغز هستند. این سلولها قادرند االتهاب سیستم اعصاب مرکزی را وابسته به سایتوکینهایی که تولید میکنند آغاز یا مهار نمایند. انتقال پیام اینترلوکین ۱۹، اینترلوکین ۲۰ و اینترلوکین ۲۴ از طریق اتصال به یک گیرنده هترودایمر متشکل از زنجیره α اینترلوکین ۲۰R۱ و زنجیرهβ اینترلوکین ۲۰R۲ صورت میگیرد. مطالعات گذشته روشن نمودهاست که انتقال پیام توسط این کمپلکسهای گیرنده واکنشهای ایمنی را تحت تأثیر قرار میدهد؛ اما اعمال زیستشناختی اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ در مغز تاکنون روشن نشده است. به عنوان اولین مرحله برای شناخت نقش این گیرندههای سایتوکینی در مغز، بیان گیرندههای اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ توسط آستروسیتهای موش C۵۷BL/۶ بررسی شد.
مواد و روشها: در این تحقیق آستروسیتها و رده سلولی آستروسیتوما ۱۳۲۱N۱ توسط پپتید میلین الیگودندروسیت گلیکوپروتئین، لیپو پلیساکارید و GM-CSF تحریک شدند و تولید پروتئین گیرندههای اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ به روش فلوسیتومتری بررسی شد. همچنین تأثیر لیپو پلیساکارید بر تولید mRNA این گیرندههای سایتوکینی توسط آستروسیت با استفاده از روش RT-PCR مطالعه شد.
نتایج: برای اولین بار در این مطالعه نشان داده شد که آستروسیتها قادرند mRNA اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ نه تنها در پاسخ به تحریک لیپو پلیساکارید بلکه در غیاب آن نیز بیان نمایند. به علاوه؛ بیان پروتئین اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ بر سطح آستروسیتها و رده سلولی آستروسیتوما ۱۳۲۱N۱ تشخیص داده نشد.
نتیجهگیری: mRNA اینترلوکین ۲۰R۱ و اینترلوکین ۲۰R۲ به طور ساختاری و دایم در آستروسیتها بیان میشود.. از آنجایی که در بیشتر فرآیندهای نوروپاتولوژیک آستروسیتها و سایتوکینهای التهابی نقش دارند این یافتهها که برای اولین بار گزارش میشود در تحقیقات آینده اهمیت ویژهای دارد.