جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای نیک نژاد
دوره ۵، شماره ۲ - ( شماره ۲ پیاپی ۱۹- ۱۳۸۰ )
چکیده
-
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
پرده آمنیوتیک انسان بهعنوان معدود بافتهای آلوگرفت انسانی در دسترس محسوب میشود که کاربرد کلینیکی فراوانی در حوزه ترمیم زخم دارد. زیستسازگاری، خاصیت ضد باکتری، ایمنیزایی کم و جلوگیری از تشکیل اسکار از جمله ویژگی های این ماده است. تهیه پرده آمنیوتیک بهصورت هیدروژل میتواند موجب امکان استفاده از آن بهعنوان حامل سلول، هیدروژل تزریقی و همچنین بستری مناسب برای کشت سلول شود. در این پژوهش، اثر زمان هضم بر ریزساختار، سینتیک ژل شدن و خواص رئولوژیکی و زیستی هیدروژل حاصل از پرده آمنیوتیک انسانی بررسی شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که حداقل زمان لازم برای هضم کامل پودر پرده آمنیوتیک ۲۴ ساعت است. آزمونهای رئولوژیکی مبین آن بود که با افزایش زمان انحلال به ۷۲ ساعت، مدول برشی، قطر الیاف تشکیل شده در هیدروژل و سرعت ژل شدن افزایش مییابد. آزمونهای زیستسازگاری توسط سلولهای فیبروبلاست L۹۲۹ نیز نشان داد که افزایش زمان انحلال تاثیری بر سمیت سلولی ندارد. همچنین دریافت شد که بهدلیل وجود مولکولهای سازنده زیستفعال در محیط برون سلولی پرده آمنیوتیک، رشد و تکثیر سلولها بهتر میشود. نتیجه این پژوهش میتواند در توسعه هیدروژلهای مهندسی بافت بر پایه پرده آمنیوتیک انسانی مفید واقع شود.
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده
اگرچه مهارت زبانی کودکان کمشنوا به کمک سمعک و کاشت حلزون شنوایی و گفتار درمانی ارتقا مییابد، اما به علت اینکه آغاز شنوایی در این کودکان با تأخیر صورت میگیرد و باتوجه به اینکه آموزش کودکان کمشنوا در مدارس عادی انجام میشود، لازم است که عملکرد زبان شفاهی این کودکان در مقایسه با همسالان شنوایشان به دقت بررسی شود. لذا پژوهش حاضر به تحلیل و مقایسۀ مؤلفههای زبان شفاهی از دو جنبۀ معناشناسی و نحو در کودکان کمشنوا دارای سمعک و حلزون شنوایی با همسالان شنوا پرداخته است. به این منظور تعداد ۳۹ کودک ۶ تا ۸ سال، شامل شانزده کودک شنوا، سیزده کودک دارای پروتز حلزون شنوایی و ده کودک دارای سمعک به کمک آزمون Told-p:۳ بررسی شدند. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق آزمونهای کروسکال والیس و یومنویتنی نشان داد، میان کودکان کاشت حلزون شده و دارای سمعک، از لحاظ مهارتهای نحوی و معناشناسی تفاوت معنیداری وجود ندارد و این کودکان در دریافت و درک معانی کلمات و جملات، در ارائۀ تعاریف شفاهی از کلمات و توانایی شناختن و به کارگیری اشکال تکواژ، عملکرد یکسانی دارند. اما بین کودکان شنوا و دو گروه کودکان کمشنوا از جنبههای نحو و معناشناسی اختلاف معنیداری وجود دارد و کودکان شنوا عملکرد بهتری دارند. بنابراین لازم است که کودکان کمشنوا تا رسیدن به سطح زبانی کودکان شنوا بهطور جدی تحت آموزشهای توانبخشی کلامی ـ شنیداری قرار گیرند. عدم توجه به این موضوع میتواند اثر نامطلوبی بر پیشرفت تحصیلی و آیندۀ شغلی کودکان کمشنوا داشته باشد.
محمدرضا آشوری، علی نحوی، شهرام آزادی، مهرشاد نیک نژاد، علی صادقی،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
خوابآلودگی رانندگان یکی از علل مهم تصادفات شدید میباشد و بر اساس آمار، خوابآلودگی علت ۳۰% تا ۳۷% سوانح جادهای منجر به فوت در ایران است. در این مطالعه از اطلاعات خودرو و جاده مبتنی بر فرمان و موقعیت عرضی خودرو جهت تشخیص خوابآلودگی رانندهها استفاده شدهاست. آزمایشات بر روی رانندههای سواری در شبیهساز رانندگی انجام شد. شرکتکنندگان از بین رانندههای مرد ۲۱ تا ۲۸ ساله و با میزان تمایل به خواب بالا (۱۰ ≤ شاخص خوابآلودگی اِپ ورث) انتخاب شدند. سناریو شامل رانندگی بر روی جاده یکنواخت مجازی در دو حالت هوشیار و خوابآلوده بود. از معیار خوابآلودگی کَرولینسکا و ارزیابی تصاویر ویدیویی رانندهها توسط ناظرین آزمایش جهت صحهگذاری بر نتایج آزمایشات استفاده شد. نتایج نشان دادند که منحنی فاز غربیلک فرمان (شاخص بیضی)، انحراف معیار زاویه فرمان، انحراف معیار موقعیت عرضی و میانگین موقعیت عرضی خودرو با خوابآلودگی رانندهها رابطه مستقیم دارند. انتخاب آستانه خوابآلودگی برای هر یک از شاخصهها بر مبنای کمینه کردن اعلام هشدار برای خطاهای مثبت انجام گرفت. دقت تشخیص خوابآلودگی برای شاخص بیضی ۷۷%، انحراف معیار زاویه فرمان ۷۶%، انحراف معیار موقعیت عرضی ۶۷% و برای میانگین موقعیت عرضی ۶۵% بدست آمد.
عباس نیک نژاد، مجتبی فیروزی، حمیدرضا سعادت فرد،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
این مقاله، ظرفیت جذب انرژی و نحوه تغییرشکل پلاستیک فرآیند پهنشدگی جانبی یک نوع پروفیل آلومینیومی با سطح مقطع خاص، تحت بارگذاری فشار جانبی در شرایط شبه استاتیکی را به روش آزمایشگاهی بررسی میکند. سطح مقطع پروفیل بررسی شده، دایرهای شکل با دو شیار طولی متقارن است. نمونهها با قطر و طول متفاوت در سه حالت پرشدگی مختلف شامل، توخالی، هسته پرشده و بطور کامل پرشده توسط فوم پلییورتان، آماده شدهاند. همچنین، نمونههایی با هندسه و شرایط پرشدگی یکسان با زوایای صفر، ۳۰، ۴۵، ۶۰ و ۹۰ درجه بین امتداد بار جانبی و خط تقارن دو شیار طولی، تحت فشار جانبی قرار گرفتهاند. اثر پارامترهایی مانند طول و قطر خارجی پروفیل، سه حالت پرشدگی مختلف و زاویه بارگذاری بر روی نیروی جانبی و جذب انرژی مخصوص، بررسی شدهاند. نتایج نشان میدهند، جذب انرژی مخصوص، مستقل از طول نمونههاست و در یک تغییرمکان جانبی یکسان، با افزایش قطر نمونههای توخالی، نیروی جانبی کاهش مییابد. همچنین، در زاویه بارگذاری صفر درجه، وجود پرکننده باعث افزایش جذب انرژی مخصوص سازه میشود. از دیدگاه طراحی جاذب انرژی، بهینهترین شرایط، استفاده از پروفیل کاملا پرشده تحت زاویه بارگذاری صفر درجه است. چنانچه به دلیل محدودیتهای طراحی، امکان نصب سازه به گونهای که تحت بارگذاری با زاویه صفر درجه قرار بگیرد، وجود نداشته باشد، نصب این سازه در حالت توخالی به گونهای که تحت بارگذاری با زاویه ۹۰ قرار بگیرد، میتواند انتخاب مناسب بعدی باشد. نتایج نشان میدهند، بالاترین جذب انرژی مخصوص در نمونههایی با قطرهای مختلف، مربوط به زاویای بارگذاری صفر و ۹۰ درجه است.
عباس نیک نژاد، مجتبی فیروزی، محمد رحیم همتیان، سیما ضیایی،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
این مقاله، ظرفیت جذب انرژی و نحوه تغییرشکل پلاستیک فرآیند پهنشدگی جانبی یک نوع پروفیل آلومینیومی با سطح مقطع H شکل، تحت بارگذاری فشار جانبی در شرایط شبه استاتیکی را به روش آزمایشگاهی، عددی و تئوری بررسی میکند. نمونهها با طول متفاوت در سه حالت پرشدگی مختلف شامل، توخالی، هسته پرشده و بطور کامل پرشده توسط فوم پلییورتان، آماده شدهاند. همچنین، نمونههایی با هندسه و شرایط پرشدگی یکسان با زوایای صفر و ۹۰ درجه تحت فشار جانبی قرار گرفتهاند. اثر پارامترهایی مانند طول، سه حالت پرشدگی مختلف و زاویه بارگذاری بر روی نیروی جانبی و جذب انرژی مخصوص، بصورت تجربی بررسی شدهاند. نتایج نشان میدهند، جذب انرژی مخصوص، مستقل از طول نمونهها است. در زاویه بارگذاری ۹۰ درجه، وجود پرکننده باعث افزایش جذب انرژی مخصوص سازه میشود. بهینهترین شرایط، استفاده از پروفیل کاملا پرشده تحت زاویه بارگذاری ۹۰درجه است. رابطه تئوری جهت تخمین میزان جذب انرژی کل، برای نمونه توخالی تحت زاویه بارگذاری صفر درجه براساس دو مکانیزم مختلف جذب انرژی استخراج و نتایج حاصل با نمونه آزمایشگاهی مقایسه گردید. به علت محدودیت آماده سازی نمونهها با ابعاد هندسی مختلف از نرم افزار غیرخطی آباکوس استفاده شد. نمونههایی با ضخامتهای مختلف مدلسازی و اثر ضخامت بر جذب انرژی کل بررسی گردید. جذب انرژی کل با توان دوم ضخامت نسبت مستقیم دارد که این موضوع را، رابطه تئوری ارائه شده و نتایج بدست آمده از حل عددی نشان میدهد. مطابقت بسیار خوب نتایج تجربی، عددی و تئوری با درصد خطای بسیار کم، دقت و صحت پژوهش انجام شده را نشان میدهد.
حمیدرضا سعادت فرد، عباس نیک نژاد، غلامحسین لیاقت، شهاب الدین حاتمی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، فرآیند فرورفتگی مقاطع جدارنازک فلزی با سطح مقطع چهارگوش تحت اثر نیروی فشار جانبی سنبه صلب استوانه ای از روش تجربی و شبیه سازی عددی توسط
نرم افزار آباکوس تحلیل شده است. از آزمایش ها برای صحت سنجی تحلیل های عددی استفاده شده است. براساس شبیه سازی های عددی، با تغییر یکی از پارامترها و ثابت نگه داشتن سایر پارامترها، اثر آن پارامتر بر میزان جذب انرژی کل و مخصوص بررسی شده است. اثر ابعاد هندسی مختلف، مانند ارتفاع، عرض و ضخامت جداره سطح مقطع، اندازه قطر سنبه، سرعت بارگذاری و اثر جنس ماده سازنده، بررسی و در هر قسمت، براساس مفاهیم تئوری و مهندسی، توجیه فیزیکی نتایج، ارائه شده است. مقایسه نتایج نشان داد، در نمونه هایی با محیط سطح مقطع یکسان و نسبت های متفاوت اندازه دو ضلع سطح مقطع، بهترین جاذب انرژی، دارای بالاترین نسبت ارتفاع به عرض، در محدوده مورد بررسی است. همچنین، با تغییر ارتفاع سطح مقطع و ثابت نگهداشتن عرض سطح مقطع و دیگر خصوصیات، نمونه ای بیشینه مقدار جذب انرژی کل و مخصوص را دارد که اندازه ارتفاع سطح مقطع آن برابر با قطر سنبه باشد. در شرایطی که عرض سطح مقطع تغییر کرد و سایر خصوصیات ثابت ماند، با کاهش عرض، عملکرد جذب انرژی ساختار بهبود یافت. در ضمن، شبیه سازی ها نشان داد، میزان جذب انرژی کل و مخصوص ساختار چهارگوش، به ترتیب، به توان دوم و اول ضخامت جداره وابسته است. همچنین، در نمونه های یکسان، با افزایش قطر سنبه، هر دو پارامتر جذب انرژی، افزایش یافتند.