۱۳ نتیجه برای هادوی
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
این پژوهش با هدف طراحی، آزمون مدل پیشایندهای موقعیتی رضایت کاربران سیستمها و فنّاوری اطلاعات در سازمانهای اجرایی انجام شده است. برای انجام پژوهش، پرسشنامههایی برای سنجش متغیرهای پژوهش تهیه و پس از اطمینان از پایایی و روایی محتوا در بین نمونه ۳۷۹ نفری از کارکنان قلمرو مکانی توزیع شد. برای بررسی فرضیههای پژوهش، نخست مدلهای اندازهگیری برآورد و آزمون شد، سپس دادهها به مدلهای معادله ساختاری برآزش شدند. بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش معلوم شد که همه عوامل موقعیتی، بجز پشتیبانی زیرساختاری در ادراک سهولت استفاده از سیستمها و فنّاوری اطلاعات اثر مثبت معناداری دارند، ضمن اینکه ادراک از سهولت استفاده سیستمها و فنّاوری اطلاعات نیز به نوبه خود در رضایت کاربران آنها اثر مثبت دارد. دوم اینکه از میان عوامل موقعیتی، تنها تناسب کار و فنّاوری و پشتیبانی فنی در ادراک سودمندی سیستمها و فنّاوری اطلاعات اثر مثبت معنادار دارند؛ هر چند معناداری تأثیر ادراک سودمندی سیستمها و فنّاوری اطلاعات در رضایت کاربران تأیید نشد. در نهایت معلوم شد، تنها مشارکت کاربر است که به طور مستقیم در رضایت کاربر اثر مثبت دارد. همچنین مطالعه فرعی پژوهش نشان داد که متغیر ادراک سودمندی نقش تعدیلگری در تأثیر ادراک سهولت استفاده از سیستمها و فنّاوری اطلاعات در رضایت کاربر دارد.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
سمی شدن سازمان ها به پدیده ای فراگیر در زندگی سازمانی تبدیل شده و از این رو، نگاه نظریه پردازان و پژوهش گران را برای بررسی و شناخت چیستی و چگونگی آن به سمت خود جلب کرده است. در همین راستا، پژوهش حاضر نیز با هدف شناسایی رهاوردهای سازمان سمی با استفاده از طراحی مدل ساختاری تفسیری انجام شده است. به این منظور، پس از مطالعه ادبیات پژوهش و شناسایی رهاوردهای سازمان سمی و گنجاندن آنها در پرسشنامه نیمه بسته ای مبتنی بر طیف لیکرت، پرسشنامه میان ۲۶ نفر از خبرگان سازمان های اجرایی شهر رفسنجان توزیع شد. خبرگان یاد شده با استفاده از نمونه گیری های مفهوم و گلوله برفی شناسایی شده بودند. در ادامه، با استفاده از تحلیل فازی، گویه ها غربال و پس از مقوله بندی برای کشف مدل در سنجه ای مربوط به مدل یابی ساختاری تفسیری واقع شدند. طبق نتایج به دست آمده از تحلیل داده های سنجه اخیر، در مجموع ۶ متغیر در ۳ سطح به عنوان رهاوردهای سازمان سمی شناسایی شدند. سطح اول شامل رهاوردهای فردیِ شناختی، روانشناختی- نگرشی و رفتاری و نیز رهاوردهای گروهی می شد. سطح دوم، رهاوردهای درون سازمانی و سطح سوم، رهاوردهای برون سازمانی را در بر می گرفتند.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف این پژوهش، تدوین مدل علّی پیروی شرنگآلود تبانیکنندگان با استفاده از نگاشت علّی، برآمده از تجارب خبرگان سازمانهای دولتی کرمان بود. برای این کار پس از مطالعه ادبیات پژوهش و شناسایی ۱۶ عامل نقشآفرین در پیروی شرنگآلود تبانیکنندگان و گنجاندن آنها در پرسشنامه نیمهبسته مبتنی بر طیف لیکرت با استفاده از روش نمونهگیری نوعی، ۳۱ نفر از خبرگان شناسایی و پرسشنامه میان آنها توزیع شد. برای غربالگری دادهها از میانگین نظر خبرگان بر پایه منطق فازی استفاده شد که نتیجه به حذف یک عامل منتهی شد. سپس پرسشنامهای با ساختاری ماتریسی برای کشف روابط علّی میان عوامل تهیه شد. پس از حصول اطمینان از عدم وجود رابطه معنادار میان شاخصهای خبرگی خبرگان و شاخصهای پیچیدگی و دامنه نقشههای شناختی و نیز بررسی تشابه تقشه شناختی خبرگان که نشان میداد ویژگیهای شخصی و عضویت خبرگان در سازمانهای مختلف نتوانسته است میان نقشههای خبرگان تفاوت معناداری ایجاد کند، نسبت به استخراج نقشه مورد اتفاق خبرگان مبتنی بر روابط بهنسبت قوی میان عوامل اقدام شد. نتیجه به یک مدل منجر شد که براساس آن عوامل فرایندی مؤثر در پیروی شرنگآلود تبانیکنندگان عبارت بودند از جاهطلبیهای بیمحابا، خودخواهی محافظهکارانه، سازگاری سالوسانه و طمعورزی تبانیکنندگان و نیز همسویی و همسازی پیرو- رهبر.
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف این پژوهش کاوش فرآیند نخبه ستیزی در یکی از سازمانهای دولتی مبتنی بر طرح نگاشت تفسیری نظریه داده بنیاد بود. مشارکتکنندگان ۳۲ نفر از کارکنان این سازمان بودند که با نمونه گیری نظریه برای مصاحبه انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها و نگاشت نظریه از نرم افزارهای Maxqda و Decision Explorer استفاده شد. طبق یافته های پژوهش سرآغاز نخبه ستیزی در سازمان موردمطالعه وجود سه عامل حسن عملکرد نخبگان، پیشفرض همگونی در فرهنگ سازمانی و ضعف نظام پایش عملکرد مدیران ارشد سازمان بود. نخبه ستیزان دو دسته حسادت ورز نسبت به نخبگان بودند؛ نخست، رهبر زهرآگین سازمان که به دلیل ضعف پایش عملکرد مدیریت توسط مراجع ذی صلاح، مدیریت ساکن در سایه را پیشه ساخته و نخبگان را رقیب می انگاشت. دوم، کارکنان شرنگ آلودی که برای نیل به منافع متقابل خود با رهبر تبانی و از او حمایت میکردند. نخبگان متأثر از محبوبیت و حسن عملکرد خود و جو کژکارکردی سازمان به مقاومت اعتراضی مصلحانه در برابر تغییرات سازمانی دست میزنند. این موضوع انگاره رقابت را در ذهن نخبه ستیزان تقویت و آنها را به رفتارهای خاموش در قبال نخبگان متمایل می کند. دست آخر با توجه به جو غیراخلاقی حاکم بر سازمان و نیز بی پشتوانگی نخبگان، نخبه ستیزان به اقدامات عملی سلبی علیه نخبگان روی می آورند.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پائیز ۱۳۹۹ )
چکیده
این پژوهش با هدف کشف ایستارهای موجود درباره نافرمانی مدنی در یک سازمان دولتی انجام شده است. راهبرد پژوهش، تحلیل گفتمان انتقادی و مشارکتکنندگان تعداد ۲۰ نفر از کارکنان سازمان یادشده بودند که با روشهای نمونهگیری بیشینه تنوع و نوعی انتخاب شدند. گردآوری دادهها با استفاده از ابزار مصاحبه نیمهساختاریافته تا مرحله اشباع نظری ادامه پیدا کرد. برای تحلیل دادهها براساس رهیافت فرکلاف سه مرحله وصف، تفسیر و تبیین انجام شد. یافتهها به کشف سه گفتمان نافرمانی مدنی به مثابه رفتاری تابو، طبیعی و ضروری منجر شد. براساس گفتمان تابو نافرمانی مدنی، رفتاری غیررسمی و مخرب با پیامدهای کژکارکردی برای سازمان است، درنتیجه امری غیرمجاز تلقی میشود. در گفتمان طبیعی، نافرمانی مدنی یک سازوکار جبری نهفته در طبیعت سازمان است؛ بهطوری که وقتی روال جاری سازمان قادر به پاسخگویی به مطالبات عدالتخواهانه اعضا نباشد، بهطور طبیعی گروهی از آنها به نافرمانی مدنی مبادرت میورزند. در گفتمان ضروری، نافرمانی مدنی پدیدهای اکتسابی از سوی آن دسته از اعضای سازمان محسوب میشود که در اثر بیعدالتی سازمانی به ناکامی و انسداد روانشناختی رسیدهاند و آن را بهعنوان آخرین راه چاره و داروی معالجهکننده بیماری بیعدالتی در سازمان میدانند.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
استفاده اثربخش از ظرفیتهای افشاگری در مواجهه با فساد در سازمان، مرهون شناخت و مدیریت رهکنشهای آن است. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف کاوش دیدگاههای کارکنان درباره استعمال رهکنشهای افشاگری با روش شبکه خزانه در فرمانداری راور انجام شد. بهاینمنظور، ۶ عنصر پژوهش از ادبیات پژوهش و ۱۵ سازه دوقطبی از راه مصاحبه با ۱۵ نفر از اعضای سازمان با روشهای سهعنصری و تحلیل مضمون استخراج شدند. پس از ایجاد شبکه خزانه جمعی، تحلیلهای آماری اسلتر، خوشهای سلسلهمراتبی، نیمرخ، فریدمن، مؤلفههای اصلی و مؤلفههای گروهی چندگانه روی دادهها انجام شد. براساس یافتهها، سازهها در قالب دو خوشه تلنگر عمومی و فسادستیزی بخردانه دستهبندی شدند. همچنین معلوم شد حدود ۹۰ درصد از واریانس عناصر در شبکه خزانه جمعی بهوسیله دو مؤلفه مبادی اطلاع قانونی و مبادی انتشار عمومی تبیین میشوند. براساس یافتهها، مبادی اطلاع قانونی بیش از دیگر رهکنشها به قدرت و اختیار رسمی برای فسادستیزی متکی هستند و بیش از آنها نیز اخلاقی تلقی و باعث کمک به حل مسئله، رسیدگی سریع، واقعی و تخصصی به آن و نیز مواجهه با فساد در جوی آرام میشوند و میتوان به رسیدن نتیجه از رهگذر استفاده از آنها امید داشت. آنطورکه در این رهکنشها، افشاگر بیش از دیگر رهکنشها ادراک داشتن پشتوانه دارد و وجهه سازمان و آبروی متخلف با احتمال بیشتری محفوظ میماند و کمتر باعث سوءتفاهم دیگران میشود.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده
این پژوهش با هدف کاوش فرایند معنابخشی رفتارهای انحرافی سازمانی سازنده بحثانگیز بهوسیله کارکنان یک سازمان دولتی در چارچوب طرح ساختگرای نظریه دادهبنیاد انجام شده است. اینها رفتارهایی هستند که هنجارهای موجود سازمان را به چالش میکشند و مقررات را میشکنند تا به سازمان یاری رسانند. بهاینمنظور با ۱۵ نفر از کارکنان دانشگاه ولیعصر رفسنجان (که از رهگذر نمونهگیری نظریه دعوت به همکاری شده بودند) مصاحبههایی عمیق انجام شد. تحلیل دادههای گردآوری شده از سه مرحله کدگذاری اولیه، متمرکز و نظریه گذشت و براساس یافتهها چنین دریافت شد که بهدلیل کاستیهای موجود در قوانین و مقررات مجریان آنها دچار ناکامی و بحران هویت میشوند. آنها ناگزیر از انتخاب فلسفه اخلاق خود در عمل هستند و نتیجهگرایی را برمیگزینند تا از رهگذر خدمت به سازمان حتی با تخطی از قانون و مقررات، هویت خود را بازیابند و به اینترتیب فراخوان انحراف انجام میدهند. در این میان یادگیری اجتماعی رفتارهای انحرافی سازنده در سازمان در کنش انحرافی ایشان مؤثر است. تأیید اجتماعی ادراکشده در کاهش ناهمگونی شناختی متعاقب رفتار انحرافی سازنده بحثانگیز بهوسیله کنشگر تأثیر دارد. افزایش بهرهوری سازمانی و رضایت اربابرجوع از دیگر پیامدهای بهروز رفتارهای انحرافی سازمانی سازنده بحثانگیز در قلمرو مکانی پژوهش شناخته شدند.
حامد حسن پور، حامد رضایی، محمد حسین صادقی، امیر راستی، محمدمهدی هادوی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
میکروفرزکاری یکی از فرایندهای ساخت قطعات مینیاتوری است. به دلیل خواص منحصر به فرد آلیاژ Ti۶Al۴V، مانند مقاومت در برابر اکسیداسیون، خستگی، خوردگی و همچنین کاربرد آن در صنایع حساس، در این تحقیق به مطالعه زبری و عرض پلیسه تشکیل شده در فرآیند میکروفرزکاری این آلیاژ پرداخته میشود. پارامترهای ماشینکاری از جمله سرعت اسپیندل، نرخ پیشروی و عمق برش محوری به عنوان ورودیهای فرایند در نظر گرفته شدند. آزمایشها در حضور دو سیستم روانکاری تَر و نیمهخشک انجام گرفت. ابزار میکرو به کار رفته در آزمایشها نیز، فرز انگشتی کاربایدی سرتخت به قطر ۵/۰ میلیمتر با روکش TiAlN بود. به منظور طراحی و تحلیل نتایج، از روش تاگوچی استفاده گردید. نتایج نشان داد که سرعت برشی و نرخ پیشروی به ترتیب، موثرترین پارامترها روی زبری سطح و اندازه پلیسه در میکروفرزکاری آلیاژ تیتانیوم بودند و افزایش هر دوی آنها، موجب کاهش مقدار زبری و عرض پلیسه شد. همچنین روانکاری نیمهخشک عملکرد بهتری روی کیفیت سطح قطعات میکروفرزکاری داشته است و این تاثیر در سرعتهای برشی و عمقهای برش بالا برجستهتر بود. در نهایت بهترین شرایط کیفیت سطح در هنگام استفاده از سیستم روانکاری نیمه خشک و در شرایط سرعت اسپیندل ۳۰۰۰۰ دور بر دقیقه، پیشروی ۸/۰ میکرومتر بر لبه برنده و عمق برش ۶۰ میکرومتر حاصل شد.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
در اختیار داشتن نیروی انسانی که علاوه بر وظایف محول شده منطبق با شرح شغل، به طور داوطلبانه گام هایی در جهت افزایش عملکرد سازمان بردارد ، از منویات هر سازمانی است. بیش از ۲۰ سال است که تلاش برای شناسایی عوامل پیش بین چنین رفتارهایی که از آن ها با عنوان «رفتارهای شهروندی سازمانی» یاد می شود، در دستور کار پژوهشگران رفتار سازمانی قرار گرفته است؛ از جملۀ این عوامل، ادراک سیاست سازمانی است. اگرچه برخی پژوهش ها از رابطۀ منفی میان این دو متغیر پیش بین و ملاک یاد می کنند، ظرفیت بالقوۀ معنویت سازمانی در فراهم کردن بستری برای تقلیل پیامدهای منفی ادراک سیاست سازمانی از یک سو و دامن زدن به ظهور رفتارهای شهروندی سازمانی از سوی دیگر، بررسی نقش این عامل را در مقام متغیر تعدیل گر رابطۀ مزبور طلب می کرد.
در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطۀ ادراک سیاست سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی، با توجه به نقش تعدیل گر معنویت سازمانی انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد معنویت سازمانی رابطۀ منفی بین ادراک سیاست سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی را به طور معناداری تعدیل می کند.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
جیوه یکی از عناصر سمی و غیر ضروری برای انسان است که مقادیر اندک آن باعث بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی میشود. در این مطالعه نانو لوله های کربنی چند دیواره (MWCNTs) در چهار مرحله جهت ایجاد گروه عاملی تیول (MWCNTs-SH) عامل دار شد و کارآیی جاذبهای سنتز شده در هر مرحله، در حذف جیوه با یکدیگر مقایسه گردید. بر اساس نتایج، جاذب تیول دار شده کارآیی بالاتری نسبت به دیگر جاذبهای سنتز شده داشت. با افزایش مقدار دز جاذب درصد حذف جیوه افزایش یافت. عامل pH تاثیر زیادی بر درصد حذف جیوه توسط نانو لوله های کربنی چند دیواره تیول دار شده داشت، بطوری که درصد حذف در۲=pH و ۸=pH به ترتیب ۸/۹ و ۹۲ درصد بدست آمد. در برازش دادهها با مدلهای هم دمای لانگمایر و فرندلیچ مشخص شد که مدل لانگمایر برازش بهتری (۹۶۶/۰=R۲) نسبت به مدل فرندلیچ (۹۳۵/۰=R۲) بدست میدهد. حداکثر ظرفیت جذب (qm) بدست آمده با مدل لانگمایر mg/g ۶۴/۲۰۶ بود در حالی که مقدار تجربی آن mg/g ۹۰/۱۶۰ بوده و در مقایسه با مقادیر qm گزارش شده در مطالعات دیگران از مقدار بالاتری برخوردار بود. بنابراین به عنوان نتیجه گیری کلی می توان گفت که جاذب سنتز شده توانایی بالایی در حذف جیوه از محلول های آبی دارد.
مهدی طماسبی آبدر، غلام حسین لیاقت، هادی شانظری، امین خدادادی، همایون هادوی نیا، اکبر ابوترابی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
سرامیکها به علت سختی بالا و چگالی پایین و مقاومت گرمایی بالا، بهطور وسیعی در کاربردهای زرهی و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. از اینرو در این مقاله، پدیده نفوذپرتابه در اهداف سرامیکی به صورت تحلیلی و عددی مورد بررسی قرار گرفته و یک مدل اصلاحی جدید ارائه شده است. در بخش تحلیلی، تئوری وودوارد که یکی از تئوریهای مهم در زمینه نفوذ پرتابه در اهداف سرامیک-فلز میباشد، مورد بررسی قرار گرفته و با اعمال اصلاحاتی در مدل مذکور نتایج بالستیک بهبود یافتهاند و با نتایج تجربی همخوانی خوبی دارند که در بخش تحلیلی، مدل اصلاحی جدیدی ارائه شده که در آن اصلاحاتی از جمله تغییر نیم زاویه شکست مخروط سرامیکی، سایش، قارچی شدن و صلبیت پرتابه و همچنین تغییرات مقاومت فشاری سرامیک در طول فرایند نفوذ تحت عنوان خرابی، لحاظ شده است. در بخش عددی، یک مدل المان محدود با استفاده از نرمافزار الاسداینا ایجاد و پدیده نفوذ پرتابه در هدف سرامیک-آلومینیوم شبیهسازی گردید. نتایج حاصل از روش تحلیلی و عددی با نتایج دیگر محققین مورد مقایسه قرار گرفته است و نتایج مدل اصلاحی در پیشبینی نتایج بالستیک، بهبود قابل ملاحظهای را نشان میدهد.
ولی علی میرزالو، وحید مدانلو، میثم هادوی فر،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
فاطمه حسن پور رودبنه، غلامحسین لیاقت، هادی صبوری، همایون هادوی نیا،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله نفوذ شبه استاتیک و نفوذ دینامیکی بر روی سازه ساندویچی با رویههای آلومینیومی و هسته لانه زنبوری آلومینیومی به طور تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین نفوذ در هر یک از اجزای سازه ساندویچی (رویههای آلومینیومی و سازه لانه زنبوری) به طور جداگانه بررسی شدند تا تأثیر بر هم کنش رویههای آلومینیومی با هسته لانه زنبوری در میزان انرژی جذب شده و سرعت حدبالستیک توسط سازه ساندویچی مشخص شود. آزمایش شبه استاتیکی بر روی نمونههای ساخته شده با نفوذکننده سرتخت به قطر ۱۰ میلیمتر با استفاده از دستگاه یونیورسال انجام شده است همچنین آزمایش بالستیک با پرتابه سرتخت به قطر ۱۰ میلیمتر و جرم ۸,۵ گرم با استفاده از دستگاه تفنگ گازی انجام شده است. نتایج آزمایش نفوذ شبه استاتیک نشان میدهد مجموع انرژی جذب شده در دو رویه و سازه لانه زنبوری کمتر از حالتی است که این اجزا به شکل ساندویچ مورد استفاده قرار میگیرند در واقع انرژی جذب شده ساندویچ پنل در مقایسه با این مجموعه (مجموع دو عدد ورق آلومینیومی و لانه زنبوری) ۴۲% بیشتر شده است؛ اما مجموع مقدار نفوذ این اجزا (مجموع دو رویه آلومینیومی و لانه زنبوری) ۳۰% بیشتر از ساندویچ پنل میباشد. در آزمایش بالستیک نیز سرعت حدبالستیک و انرژی بالستیک سازه ساندویچی از اجزای آن به میزان قابل ملاحظهای بیشتر میباشد. نتایج به دست آمده از نفوذ شبه استاتیک و نفوذ دینامیکی برتری سازه-های ساندویچی به سازههای معمولی را نشان میدهد. بنابراین سازه ساندویچی به عنوان یک سازه جاذب انرژی مناسب میتواند مورد استفاده قرار گیرد.