جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای هاشمی نژاد
حماد کشاورزپور، سید محمد هاشمی نژاد،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
کنترل فعال تابش صوت سازهای از یک ورق مستطیلی پیزو-لایهای با ضخامت دلخواه از طریق کنترلکننده مقاوم نُرم ترکیبی H_۲/H_∞ مورد مطالعه قرار گرفته است. سازه مورد بحث از یک لایه میزبان به طور عرضی همسانگرد به همراه یک لایه حسگر پیزوالکتریک گسترده و یک لایه عملگر پیزوالکتریک منطبق با آن ساخته شده، در حالی که، تحت عدم قطعیتهای فرکانس بالا و اغتشاشات خارجی تصادفی قرار دارد. فرمولبندی الاستو-آکوستیک، بر اساس تئوری دقیق پیزو-الاستیسیته خطی سهبعدی برای مسئله سازه و محیطهای سیال کوپل شده با آن توسعه داده شده است. شناسایی سیستم مسئله تعامل سازه/سیال از طریق الگوریتم زیرفضا روی مجموعه دادههای حاصل از عملگر/حسگر انجام شده است. یک کنترلکننده چندهدفه با جانمایی منطقهای قطب، در چارچوب نامساویهای ماتریسی خطی، طراحی شده در حالی که دینامیکهای مدل نشده به صورت عدم قطعیتهای ضربشونده در گرفته شدهاند. مثالهای عددی کارایی استراتژی کنترل مقاوم چندهدفه اتخاذ شده برای کاهش تابش توان صوتی از صفحه پیزوکامپوزیت، بدون ایجاد ناپایداری در سیستم حلقه-بسته را نشان میدهند. همچنین، عملکرد ردیابی و حذف اغتشاش مطلوبتر در مقایسه با کنترلکنندههای H_۲ و H_∞ مشاهده شده است. در آخر، اعتبار مدل الاستو-آکوستیک به کمک نتایج حاصل از یک نرمافزار اجزاء محدود و اطلاعات موجود در مقالات تایید شده است.
یاسر میرزایی، حسام موسوی اکبرزاده، سید محمد هاشمی نژاد،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
با بکارگیری تئوری الاستیسیته خطی سه بعدی، محیط آکوستیکی کروی که در آن کره دیگری بصورت ناهمرکز واقع شده است مدل گردید. شرایط مرزی بر روی کره خارجی و کره ناهمرکز داخی بصورت شرط مرز نیومن در نظر گرفته شده است. توابع جمع برداری انتقالی امواج کروی همراه با روش جداسازی متغیرها بکار گرفته شد تا شرط مرزی نیومن بر روی مرز کره داخلی و مرز کره خارجی اعمال گردد. با اعمال شرایط مرزی و بدست آوردن مساله مقدار ویژه، نهایتا معادله فرکانسی از صفر کردن دترمینان ماتریسی با درایههای تابع بسل کروی حاصل میشود. در محیط آکوستیکی کروی با حفره هم مرکز بعلت تقارن هندسی، در برخی فرکانسهای رزونانس، تکرار فرکانسهای رزونانس دیده میشود. خارج از مرکز شدن حفره تاثیرات متفاوتی بر فرکانسهای رزونانس دارد که بستگی به پارامترهای هندسی مساله دارد. نتایج عددی مبسوطی برای مسائل پیشنهادی دارای نسبت شعاع داخلی به خارجی متفاوت ارائه گردید. نتایج عددی نحوه تاثیر خارج از مرکز شدن حفره بر خصوصیات فرکانسی محیط آکوستیکی کره ناهمرکز فوق را بصورت کیفی و کمی مورد بررسی قرار میدهد. پدیدههای خوشه فرکانسی (چندین مد آکوستیکی با فرکاس رزونانس برابر) ، چند شاخه شدن خوشههای فرکانسی و جابهجا شدن مدهای آکوستیکی ملاحظه گردید.
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده
از شیب شکن ورتکس برای انتقال فاضلاب به تراز پایین تر در نواحی پرشیب استفاده می گردد. این سازه معمولاً در اختلاف ترازهای بیش از پنج متر بکار برده می شود. از آنجا که اختلاط آب و هوا در سازه ورتکس نسبتاً زیاد است، وجود مواد شوینده کفزا در جریان فاضلاب می تواند موجب تشکیل کف در بخش هایی از این سازه شود. این پدیده می تواند بر بده هوای عبوری از سازه اثرگذار باشد و موجب اختلال در کارکرد هیدرولیکی آن شود. در این پژوهش با استفاده از روش طرح آماری آزمایش ها تاثیر جریان کفزا بر بده هوای خروجی از این سازه، توسط مدل فیزیکی مطالعه شده است. تاثیر عدد غلظت، نوع ماده کفزا و عدد فرود بر متغیر پاسخ، نسبت دبی هوا به دبی جریان، در قالب طرح ۳۳ فاکتوریل کامل و با انجام ۶۳ آزمایش بررسی شد. آنالیز آماری نتایج نشان داد که تاثیر هر سه عامل مورد بررسی بر بده هوا از نظر آماری معنیدار است و با افزایش عدد غلظت و عدد فرود، بده نسبی هوای خروجی کاهش می یابد. همچنین مشاهده شد که تشکیل کف در سازه موجب افزایش دبی هوا تا ۸۲% و در شرایطی موجب کاهش آن تا ۶۴% شده است.