جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای همایون صادقی
محمد رضا اصغر زاده، کمال جهانی، آرمان کیانپور، مرتضی همایون صادقی،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۳ )
چکیده
نیاز به تامین انرژی مدارهای کممصرف الکترونیکی نظیر سنسورها و سیستمهای بیسیم در سالهای اخیر مورد توجه محققان زیادی قرار گرفته است.وزن زیاد، عمر محدود باتریها و همچنین مشکل تعویض آنها، دلایل اصلی برای برداشت انرژی الکتریکی از منابع انرژی محیطی میباشد. در میان منابع مختلف انرژی محیطی، ارتعاشات مکانیکی به دلیل در دسترس بودن رواج زیادی پیدا کرده است. از میان روشهای گوناگون برداشت انرژی از ارتعاشات محیطی، روش پیزوالکتریک به دلیل داشتن تاثیرات مساعد کوپل الکتریکی-مکانیکی از روشهای خوب برداشت انرژی میباشد. متداولترین وسیله برداشت کننده انرژی از ارتعاشات، تیر یکسرگیردار با یک یا چند لایه پیزوالکتریک می باشد. در مقاله حاضر، تولید انرژی الکتریکی از ارتعاشات تیر یکسرگیردار ذوزنقهای اویلر-برنولی، با یک لایه پیزوالکتریک و تحریک پایه، با استفاده از روش پارامترهای توزیع شده بررسی میگردد. در ابتدا، معادلات حرکت سیستم بصورت تحلیلی بدست آمده و سپس با استفاده از روش مودهای فرضی (مربوط به تیر مستطیلی)، فرکانسهای طبیعی سیستم محاسبه شده و نمودارهای مربوط به ولتاژ، جریان و توان ارائه گردیدهاند. جهت صحهگذاری بر نتایج بدست آمده، نمودارهای ولتاژ، جریان و توان برای پیکره بندی ذوزنقه ای نزدیک به پیکره بندی مستطیلی که نتایج آن در مراجع منتشر شده است، مورد مقایسه قرار می-گیرد. در ادامه، پارامترهای عملکردی برداشت کننده انرژی با پیکره بندی ذوزنقه ای، با تغییرات مقدار مقاومت مصرف کننده انرژی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
سید مرتضی همایون صادقی، سعید لطفان،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله اثر نویز مصنوعی بر عملکرد روش شناسایی سیستم غیرخطی در بازسازی پاسخ مدل تیر یکسر گیردار دارای غیرخطی موضعی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور معادله شکل ضعیف حاکم بر ارتعاش عرضی تیر خطی دارای اتصال فنر به شدت غیرخطی در انتها با استفاده از روش ریلی-ریتز گسستهسازی شده است. سپس معادلات بدست آمده با استفاده از روش عددی رانگ-کوتا حل و پاسخ شبیهسازی شده تیر به نیروی ضربه استخراج شده است. با آلوده ساختن پاسخ شبیهسازی شده به نویز مصنوعی اندازهگیری، روش شناسایی غیرخطی غیرپارامتریک برای بازسازی پاسخ بکار رفته است. بر این اساس با استفاده از روش تجزیه مود تجربی پیشرفته، توابع مود ذاتی پاسخ استخراج شده و مدل تعاملی غیرخطی شامل نوسانگرهای مودال اصلی تشکیل شده است. نتایج اولیه نشان میدهد که حضور نویز در پاسخ، فرآیند غربال را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد و باعث بدست آمدن توابع مود ذاتی جعلی میگردد. به منظور از بین بردن اثر نویز بر این فرآیند، از سیگنال نویز به عنوان سیگنال پوششی در روش تجزیه مود تجربی پیشرفته استفاده شده و توابع مود ذاتی متناظر با نویز استخراج شده است. بر اساس این رویکرد دینامیک نویز در پاسخ شناسایی شده و سیگنال کاهش نویز یافته توسط نوسانگرهای مودال اصلی با دقت مناسب بازسازی میگردد.
علی منصوری، حسین غفارزاده، مجید برقیان، مرتضی همایون صادقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در پایش سلامت سازهای، طیف وسیعی از روشهای عددی، هریک با مزایا و معایب خاص خود، برای تحلیل انتشار موج توسعه یافتهاند. در این چهارچوب، تحلیل برخی از مسائل همچون ایجاد آسیب و رشد آن و در نهایت شکست مصالح، توسط روشهای بیشبکه مناسبتر است. در این پژوهش، مدلسازی عددی انتشار موج خمشی و تخمین شدت آسیب در تیر اولر- برنولی توسط روش بیشبکۀ درونیابی نقطهای شعاعی هرمیتی با کدنویسی در محیط نرم افزار MATLAB بررسی میشود. این روش، توابع پایه شعاعی و مشتقات آنها را در تابع درونیابی بکار میگیرد و فرمولبندی هرمیتی را ارائه میدهد. ارزیابی عملکرد و کارایی این روش مبتنی بر مقایسۀ سیگنال ثبت شده با سیگنال مرجع توسط معیار خطای جذر میانگین مربعات و مقایسۀ ضریب بازتاب موج بدست آمده از آسیب میباشد. الگوریتم تخمین شدت آسیب یک راهحل تحلیلی است که میزان موج بازتابیده از آسیب را به شدت آسیب مرتبط میسازد. تابع پایه شعاعی انتخابی از نوع گائوسی در نظر گرفته شده و کمیتهای موثر بر نتایج محاسبات عبارتند از: تعداد نقاط میدانی، اندازۀ دامنه پایه، پارامترهای شکل تابع پایۀ گائوسی، تعداد چندجملهایهای بکار رفته در درونیابی، آرایش سلولهای زمینه و تعداد نقاط گائوسی انتگرالگیری واقع در ناحیۀ آسیب. در نهایت براساس ارزیابیهای این پژوهش، مقادیر قابل قبول و دامنۀ مناسب هر یک از کمیتهای فوق برای رسیدن به مدلسازی صحیح و دقت مناسب ارائه میگردد.
مرتضی همایون صادقی، سعید لطفان،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله تعاملات مودال غیرخطی و پایداری تیر ریلی حامل سیستم جرم-فنر-دمپر بررسی شده است. بدین منظور معادلات ارتعاشی بیبعد حاکم بر سیستم بر اساس روش مقیاسهای چندگانه مورد تحلیل قرار گرفته است. با در نظر گرفتن میرایی ویسکوالاستیک کلوین-وویت در تیر، شکل مودهای مختلط و فرکانس تشدید غیرخطی وابسته به زمان استخراج شده است. بهکارگیری روش مقیاسهای چندگانه به شکل مرسوم باعث تناقض فیزیکی در پاسخ زمانی ارتعاشات آزاد جرم متمرکز میشود که لازم است برطرف گردد. پس از تحلیل ارتعاشات آزاد، پاسخ اجباری سیستم تحت تحریک هارمونیک در حوالی فرکانس طبیعی اول و وقوع رزونانس داخلی یک به سه تحلیل شده است. پارامترهای سیستم یک درجه آزادی به صورتی در نظر گرفته شده که تعامل مودال از طریق مکانیزم رزونانس داخلی اتفاق افتد. در این شرایط پاسخ فرکانسی سیستم و پایداری آن مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که ناپایداری متناظر با پرش و دوشاخگی هاپف در دامنه ارتعاشی رخ میدهد. نمودارهای پاسخ زمانی، فاز و پوانکاره نشان میدهد که رفتار ارتعاشی متناوب، شبهمتناوب و آشوبناک در سیستم اتفاق میافتد. بهمنظور تصدیق نتایج مقاله حاضر، فرکانسهای طبیعی سیستم با نتایج موجود در پژوهشهای پیشین مقایسه شده است؛ علاوه بر این مقایسه، پاسخ فرکانسی بر اساس انتگرالگیری عددی اعتبار نتایج مقاله حاضر را نشان میدهد.
سید مرتضی همایون صادقی، سعید چیت ساز، میرمحمد اتفاق،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله یک مدل خطی مناسب برای بررسی رفتار ارتعاشی خطوط لوله با تکیهگاههای ساده که تحت عملیات پیگرانی قرار دارد، ارائه و تحلیل شده است. در این فرایند پیگ (به عنوان جرم ثابت فنربندی شدهی متحرک) که توسط سیال محرک مایع (به منزله جرم متغیر متحرک داخلی) حرکت میکند، در نظر گرفته شده است. با استفاده از اصل همیلتون و لحاظ نمودن معادلات ممنتم و پیوستگی سیال و نیز استفاده از یک مدل ارتعاشی برای پیگ، معادلات حاکم استخراج شده، و سپس با استفاده روش گالرکین در المان محدود، معادلات ارتعاشی سیستم (لوله، سیال و پیگ) گسستهسازی و حل شدهاند. با استخراج پارامترهای مودال سیستم خط لوله، تغییرات آن ها حین عبور پیگ در حالت گذرا و در طی بازههای زمانی متوالی، با دِبیهای مختلفِ سیالِ محرک، مورد بررسی قرار گرفته است. جهت صحهگذاری، از یک مدل تجربی شامل لولهای به قطر ۳ اینچ و با طول ۲,۵ متر و یک عدد پیگ ساده با دیسکهای لاستیکی به همراه پمپ و شیر توپی، استفاده شده است. با جمعآوری سیگنالهای ارتعاشی از بدنه لوله حین فرایند پیگ رانی و استفاده از آنالیز مودال، ارتباط مناسبی بین داده های تجربی و داده های تحلیلی حاصل از مدل تئوری بدست آمده و تغییرات فرکانس های طبیعی سیستم، برحسب سرعت و موقعیت پیگ با هر دو روش تحلیلی و تجربی بدست آمده است. همچنین جابجایی نقطه میانی لوله در اثر فرایند پیگ رانی به صورت تحلیلی و با استفاده از مدل تئوری پیشنهاد شده، مورد بررسی قرار گرفته است.