جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای وجدی
میر بیوک احقاقی، محمد وجدی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
با توجه به کاربرد فراوان پمپهای گریز از مرکز در صنایع، افزایش کارایی آنها حائز اهمیت میباشد. از اینرو در این مطالعه برای بهبود عملکرد پمپ گریز از مرکز، پرههای جداکننده به هندسهی پمپ اضافه شده و بررسی تجربی و عددی بر روی آن انجام پذیرفته است. بهمنظور انجام بررسی تجربی، پروانههایی با پرههای جداکننده بهطولهای مختلف ساخته شده است. پمپ با این پروانهها در سلول تست آزمایش شده و منحنی عملکردی آن استخراج گردیده است. همچنین با هدف بررسی جریان در پروانه و حلزونی، پمپ بهصورت عددی با نرمافزار ANSYS-CFX شبیهسازی شده است. روش عددی حجم محدود بههمراه مدل آشفتگی k-ωSST برای تحلیل عددی مورد استفاده قرار گرفته است. جریان در پروانه و حلزونی بهترتیب با دستگاه مختصات چرخان و ساکن تحلیل شده و نتایج با رابط روتور ایستا بهیکدیگر کوپل گردیدهاند. مطالعه برای سه پروانه با طول پرههای جداکنندهی برابر صفر، ۳۳ و ۶۶ درصد طول پرههای اصلی صورت گرفته است. نتایج عددی و تجربی حاکی از افزایش هد تولیدی پمپ میباشند که بهطول پرههای جداکننده وابسته بوده و حداکثر افزایش هد در نقطهی بهترین بازده برای پروانه نوع سوم (طول پرههای جداکننده برابر ۶۶ درصد طول پرههای اصلی) برابر ۵/۱۰ درصد بهدست آمده است. همچنین مشاهده میشود که در نزدیکی نقطهی طراحی، تأثیر پرههای جداکننده بر عملکرد پمپ بیشتر بوده و با انحراف از این نقطه، از میزان این اثر کاسته میشود.
دوره ۱۵، شماره ۷۴ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
حفظ تازگی گوشت شتر و افزایش پذیرش از سوی مصرف کنندگان و سپس ایجاد روش موثر ارزیابی که دغدغه اصلی متخصصین امنیت غذایی میباشد هدف این پژوهش بود. دستگاه بینی الکترونیکی[۱] به عنوان روش سریع دستهبندی تازگی نمونههای گوشت چرخ شده شتر طی ۲۰ روز نگهداری برودتی و در شرایط بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده[۲] به کار برده شد. همزمان آنالیز گاز فضای فوقانی و شمارش کلی میکروبی به عنوان شاخص فساد انجام گرفت. نمونهبرداری بر حسب روش فضای فوقانی دینامیک بود. ترکیبات فرار موجود در فضای فوقانی بستههای گوشت به محفظه سنسور فرستاده شد و سیگنالهای پاسخ هفت سنسور تجاری گاز تاگوچی[۳] بر پایه نیمه رساناهای دی اکسید قلع به صورت تابعی از زمان و نوع بستهبندی دریافت شد. برای دریافت داده از سیستم ویژه بلادرنگ بر پایه میکروکنترلر و لپ تاپ استفاده گردید. پنج پارامتر استاتیک و دینامیک انتخاب شده از پاسخ رسانائی گذرای هر سنسور به عنوان ورودی موتور تشخیص الگو در نظر گرفته شد. جهت پردازش داده با اجرای روش غیرنظارتی تحلیل مولفه اصلی[۴] بر روی پاسخهای آرایه سنسور، مشخص شد که نمونههای گوشت به دو دسته تازه و فاسد بر حسب افزایش تعداد روزهای نگهداری برودتی و شرایط بستهبندی قابل دستهبندی است. نمونههای روز اول همه بستهها، روز پنجم اکسیژن، دی اکسیدکربن و نیتروژن و روز دهم و پانزدهم فقط دی اکسیدکربن تازه بودند. این نتایج با آزمونهای گاز فضای فوقانی و شمارش کلی میکروبی مطابقت نشان دادند. طبق نتایج، بستهبندی در شرایط دی اکسیدکربن بهترین بود.
[۱]. Electronic Nose (EN)
[۲]. Modified atmosphere package (MAP)
[۳].Taguchi gas sensor (TGS)
[۴]. Principle Component Analysis (PCA)
میربیوک احقاقی، محمد وجدی، محمد نمازی زاده، مریم حاجی پور،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
پمپهای گریز از مرکز در اکثر صنایع به عنوان قلب سیستم که وظیفه جابجایی سیالات مورد استفاده در آن صنعت را به عهده دارند، به وفور مورد استفاده قرار میگیرند و سهم قابل توجهی در میزان انرژی مصرفی دارند. از اینرو بهبود عملکرد پمپها، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفتهاست. در این مقاله هدف مطالعه تأثیر پرههای جداکننده دوبل بر عملکرد پمپ در کارکرد با آب به صورت تجربی و عددی میباشد. به منظور بررسی تجربی، سه نوع پروانه مختلف ساخته شدهاست. پمپ با این پروانهها در سلول تست آزمایش شده و منحنی عملکردی آن استخراج گردیدهاست. همچنین با هدف بررسی جریان، پمپ به صورت عددی با نرم افزار سیافایکس شبیهسازی شدهاست. روش عددی حجم محدود به همراه مدل آشفتگی کا-امگا اساستی برای تحلیل عددی مورد استفاده قرار گرفتهاست. نتایج عددی و تجربی همخوانی قابل قبولی داشتند که حاکی از افزایش هد و تغییر ارتفاع مثبت مکشی خالص مورد نیاز به دلیل اضافه کردن پرههای جداکننده دوبل است. حداکثر افزایش هد مربوط به پروانه نوع سوم و برابر با ۶,۳۳ % بدست آمدهاست. از طرفی پروانه نوع سوم باعث کاهش احتمال وقوع پدیده کاویتاسیون میشود، بنابراین پروانه نوع سوم به عنوان بهترین طرح انتخاب میشود. همچنین مشاهده میشود که در اطراف نقطه طراحی پمپ، تأثیر پرههای جداکننده دوبل بر عملکرد پمپ بیشتر بوده و با انحراف از این نقطه، میزان این تأثیر کاهش مییابد.
فرهاد صادقمغانلو، المیرا غضنفریججین، محمد وجدیحکمآباد، شاپور جعفرقلینژاد،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده
مطالعه رفتار سیال در مقیاس میکرو، با نام مایکروفلوئیدیک شناخته میشود که در بسیاری از زمینههای علمی مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، تولید قطره در یک میکروکانال بهصورت عددی و تجربی بررسی شده است. دو میکروکانال به روش لیتوگرافی نرم ساخته شدند و نتایج مربوط به تولید قطره در آنها مقایسه شد. با استفاده از دو سیال غیرقابل امتزاج آب (سیال پراکنده) و روغن (سیال پیوسته) و در نسبتهای مختلف جریان، فرآیند تشکیل قطره بررسی شد. تصاویر حاصل از مراحل تشکیل و عبور قطرات در میکروکانالها با استفاده از روش پردازش تصویر تحلیل شد. نتایج حاصل نشان دادند که با افزایش نسبت دبی سیال پراکنده به سیال پیوسته، ضمن افزایش سایز قطرات، فاصله تشکیل قطرات (فاصله بین قطرات تولیدشده) افزایش یافته و فرکانس تولید قطرات کاهش مییابد. همچنین هندسه جدید پیشنهادشده منجر به تولید قطراتی ریزتر با فرکانس تولید بیشتر میشود. با توجه به تغییرات در دبی جریان سیالات مورد بررسی، در هندسه پایه قطر قطرات بین ۱۱۷ تا ۷۰۰میکرومتر و در هندسه پیشنهادی بین ۴۶ تا ۴۶۶میکرومتر است. در هندسه پیشنهادشده علاوه بر کاهش در اندازه قطرات تولیدی فرکانس تولید نیز افزایش مییابد.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها در صنعت دامپروری سبب تجمع مقادیر باقیمانده آنها در مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند محصولات لبنی میشود. از آنجائیکه مصرف این مواد غذایی تأثیر منفی بر سلامتی انسان میگذارد لذا سازمانهای نظارتی مانند اتحادیه اروپا حداکثر مجاز باقیمانده (MRLs) برای آنتیبیوتیکها در مواد غذایی با منشاء دامی تعیین کردهاند. هدف این تحقیق ارائه یک روش میکرواستخراج مبتنی بر حلالهای یونی مغناطیسی برای پیش تغلیظ باقیمانده آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین، اکسی تتراسایکلین و انروفلوکساسین در پنیر و اندازهگیری آنها بهوسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مجهز به شناساگر آرایه دیودی بوده است. برای این منظور اثر پارامترهای مختلف موثر در کارایی استخراج مورد بررسی و بهینهسازی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که مقادیر باقیمانده اکسیتتراسایکلین و تتراسایکلین به ترتیب در ۴ و ۵ نمونه از پنیرهای آزمایش شده بیش از حدمجاز تعیین شده بود. باقیمانده انروفلوکساسین نیز در هیچیک از نمونهها یافت نشد. از مزایای روش استخراج پیشنهادی میتوان به قدرت جداسازی بالا و امکان آنالیز مخلوط آنالیت ها با حساسیت بالا اشاره کرد بهطوریکه تحت شرایط بهینه، درصد بازیافت آنالیتها ۹۱-۸۰ و حدود تشخیص و اندازهگیری به ترتیب کمتر از ۸/۱ و ۶ نانوگرم در گرم و بسیار کمتر از حد مجاز تعیین شده برای آنتیبیوتیکهای هدف در پنیر (۱۰۰ نانوگرم در گرم) بود.
دوره ۲۲، شماره ۱۵۸ - ( فروردین ۱۴۰۴ )
چکیده
عامل اصلی حضور میکرفلور خاص مانند باکتریهای لاکتیک اسید در محصولات لبنی تهیه شده از شیر خام مانند پنیر لیقوان، روشهای سنتی آمادهسازی این محصولات است. تعداد زیادی از این باکتریها میکروارگانیسمهای پروبیوتیک بوده و بعنوان مثال گونههای بسیاری از باکتریهای لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و پدیوکوکوس که در غذاها یافت شدهاند، ویژگی پروبیوتیکی نشان دادهاند. در تحقیق حاضر پس از جداسازی فنوتیپی باکتریهای لاکتیک اسید از ۲۵ نمونه پنیر سنتی لیقوان، جدایهها با استفاده آزمون PCR اختصاصی جنسهای لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و پدیوکوکوس تایید شدند. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی شامل مقاومت به شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش انسان، خواص ضدمیکروبی، خاصیت خودتجمعی و تجمع مشترک، مقاومت آنتیبیوتیکی و قدرت همولیزکنندگی سویههای منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس آزمونهای تشخیص بیوشیمیایی و مولکولی، از بین ۸۴ سویهی منتخب، تعداد ۵۸ جدایه بهعنوان لاکتوباسیلوس (۲۹ جدایه)، انتروکوکوس (۱۸ جدایه) و پدیوکوکوس (۱۱ جدایه) شناسایی شدند. غربالگری این جدایهها برای زندهمانی در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش انسان نشان داد که ۱/۲۶ درصد جدایهها (۱۴ جدایه) مقاومت بالای ۵۰ درصد داشتند. همچنین، تعداد نه جدایه از سویههای منتخب اثر ضدمیکروبی قوی روی لیستریا مونوسایتوجنز و استافیلوکوکوس ارِئوس و همچنین کپکهای آسپرژیلوس فلاووس و پنیسیلیوم سیترینوم نشان دادند. بهعلاوه، بر اساس قابلیت خودتجمعی و تجمع مشترک، تعداد چهار جدایهی LS۱۰۶، LS۷۱، LS۳۳ و LS۶ (متعلق به دو جنس لاکتوباسیلوس و انتروکوکوس) انتخاب شدند. در نهایت، بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی حاکی از حساسیت این جدایهها به اکثر آنتیبیوتیکهای بهکار رفته بود بطوریکه تمام جدایهها نسبت به تتراسایکلین و آمپیسیلین حساس بودند. همچنین خاصیت همولیتیکی در هیچیک از این چهار جدایه مشاهده نشد. بنابراین، این جدایهها یهعنوان گزینههای مناسب برای استفاده در محصولات غذایی تخمیری و بهرهگیری از خواص سودمند آنها معرفی میشوند.