جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای وهابی
دوره ۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
آنتونی فلو در یکی از مقالههای کلاسیک فلسفه دین با عنوان «فرض نا-خداباوری»، با استخراج یک قاعده روششناختی از یک اصل حقوقی، ادعا میکند که در مسئله وجود خدا، بار استدلال مطلقاً بر دوش خداباور است. در این مقاله، استدلال میشود که میتوان با تکیه به قاعده بینه در سنت فقهی-حقوقی اسلام، یک قاعده روششناختی شبیهِ قاعده فلو استخراج کرد با این تفاوت که برخلاف قاعده فلو، بافتارمند است؛ به این معنی که در برخی حالات، بار استدلال را روی دوش نا-خداباور میگذارد و فرض نا-خداباوری را نفی میکند. از آنجا که طبق نظر برخی محققان، قاعده بینه امری فراتر از حقوق و فقه اسلامی است و رابطه وثیقی با همان اصل مورد نظر فلو دارد، میتوان بافتارمندی آن را به اصل مورد نظر فلو و در نتیجه، قاعده روششناختی او تسری داد که همین نتیجه میتواند نقضی بر مدعای مطلق فلو باشد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: رشد نرخ سالمندی در کشور و افزایش اختلالات مرتبط با سلامت روان از جمله مسائلی است که در دهه اخیر برنامهریزان حوزه سلامت عمومی با آن مواجه شدهاند. پژوهشها نشان میدهد که اختلالات سلامت روان در میان سالمندان قزوینی شیوع داشته و پژوهش جامعی دررابطهبا تأثیر محیط اجتماعی و ساخته شده بر سلامت روان انجام نشده است؛ بنابراین هدف این پژوهش شناسایی ویژگیهای تأثیرگذار محیط کالبدی و اجتماعی محله بر سلامت روان سالمندان (افسردگی، اضطراب و استرس) در شهر قزوین است.
روش: پژوهش حاضر پژوهش کمی - مقطعی است که برای جمعآوری دادههای روانشناختی از ابزارهای متداول سنجش سلامت روان نظیر (HADS) و (PSS) از طریق ۳۶۱ پرسشنامه و از میان ساکنان محدوده بافت تاریخی شهر قزوین استفاده کرده و برای جمعآوری دادههای محیط کالبدی و اجتماعی محله نیز پرسشنامه کیفیتهای محیطی بهره برده است. تحلیل دادهها نیز با نرمافزار (SPSS-۲۵) و روش رگرسیون سلسلهمراتبی انجامشده است.
یافتهها و نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از تحلیلها، سه دسته، عوامل فردی، مکانی و اجتماعی - فرهنگی بر سلامت روان سالمندان در شهر قزوین اثرگذارند. در میان عوامل فردی مؤلفههایی نظیر سن، جنسیت، وضعیت مالکیت مسکن و وضعیت تأهل بر سلامت روان سالمندان تأثیر دارد. در میان عوامل مکانی مؤلفههای مانند رضایت از مکان، کاربری زمین، کیفیت سکونت، امنیت، پیاده مداری و فضای سبز دارای اهمیت هستند و در بعد اجتماعی - فرهنگی ابعاد فعالیتهای اجتماعی و سرمایه اجتماعی بر سلامت روان تأثیر گذارند. این مطالعه میتواند در برنامهریزی و طراحی محلات در بافت تاریخی در راستای بهبود سلامت روان کمک کند.
دوره ۱۴، شماره ۵۵ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
بازنمایی جهانهای زیرشمول در انگارۀ جهانهای متن موردنظر وِرث (۱۹۹۹) براساس رویکرد شعرشناسی شناختی، هدف اساسی پژوهش حاضر بوده است. نگارندگان در نوشتار پیشرو، با بررسی داستان بوف کور براساس جهانهای زیرشمول نشان دادند که نویسندۀ داستان به چه میزان از عناصر سازندۀ جهانهای زیرشمول شامل اشارهای، نگرشی و معرفتشناختی استفاده کرده است. ماهیت روششناسی این پژوهشِ کیفی، توصیفی ـ تحلیلی بوده و دادهها از داستان بوف کور انتخاب شدهاند. گفتنی است که تمامی بندهای موجود در این داستان موردبررسی قرار گرفتهاند، اما بهدلیل محدودیت در حجم مقاله، صرفاً در بیست بند از داستان مذکور، لایههای سهگانۀ جهانهای زیرشمول، بهمثابۀ یکی از لایههای معنایی در انگارۀ جهانهای متن در رویکرد شناختی تحلیل شدهاند. نگارندگان در صددند تا نشان دهند که بازنمایی جهانهای زیرشمول سهگانه در داستان بوفکور چگونه بوده و اینکه نویسنده چگونه از این لایهها در داستان استفاده کرده است. یافتهها حاکی از آن است که داستان بوف کور به وجه معرفتشناختی، به مراتب بیشتر از دیگر وجوه جهانهای زیرشمولِ اشارهای و نگرشی توجه داشته است. همچنین، نتایج نشان داد که اکثر بندها روایی و گفتمانی بوده و جهان زیرشمول معرفتشناختی در این داستان بازتاب گستردهای داشته است.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده- تقاطع کانالهای باز استفاده وسیعی در کارهای آبی دارد. شکلگیری ناحیه کم فشار با جریان بازچرخشی (ناحیه با پتانسیل رسوبگذاری بالا) و نیز ناحیه پر سرعت (ناحیه با پتانسیل آبشستگی بالا) از مهمترین مشخصههای جریان در این کانالها به حساب میآیند. تاکنون تحقیقات وسیعی در زمینه شناسایی الگوی جریان در این کانالها و رفع مشکلات هیدرولیکی مذکور صورت گرفته است. در این تحقیق نیز استفاده از دیوار جداکننده به عنوان راهکاری جهت کاهش پتانسیل آبشستگی و رسوبگذاری مورد بررسی کامل قرار گرفته است. ابتدا مدل عددی یک نمونه آزمایشگاهی موجود تولید شده و نتایج آن با در نظرگرفتن و بدون در نظر گرفتن اثرات هوا صحتسنجی شدهاند. در ادامه، اثر راهکار مذکور بر الگوی جریان مورد بررسی قرار گرفته و طرحهایی جهت بهبود هندسه آن ارائه و ارزیابی شدهاست. در میان طرحهای بررسی شده دیوارجداکننده با لبه دایرهای بهترین عملکرد را به لحاظ کاهش حداکثر سرعت پس از تقاطع نشان داده است. نتایج این تحقیق کاهش قابل ملاحظهای را در پتانسیل آبشستگی و رسوبگذاری جریان نشان میدهند.
علی وهابی، مازیار شفائی، علیرضا سرمدیان، هومن مشعوف،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقاله حاضر، نقشه الگوی جریان در طی فاز جوشش و چگالش جابجای اجباری هیدروکربن R۶۰۰-a داخل لوله افقی صاف و دیمپل با استفاده از سیکل طراحی شده برای جریان دوفازی، مورد مطالعه قرار میگیرد. بر اساس دادههای تجربی که از این آزمایشات بهدست آمده، برازش نتایج تجربی و کمک گرفتن از نرمافزار متلب رابطه تجربی بیان میگردد که بتواند نقشه الگوی جریان را برای این مبرد با دقت مناسب نشان دهد. این سیکل متشکل از یک پمپ، دو پیش گرمکن، دو بخش آزمون، دو چگالنده، جریان سنج و برگردان جریان است. تبخیر کننده آزمایش در این مطالعه، یک لوله مسی به قطر داخلی ۷/۸ میلی متر و طول ۱۲۰۰ میلی متر میباشد که گرمای مورد نیاز برای تبخیر سیال، بهوسیله المنت حرارتی که به دور آن پیچیده شده است، تأمین میشود. این لوله بهصورت دو مدل دیمپل دار و صاف طراحی گردیده است تا تاثیر قرار گیری دیمپلها نیز در سطح داخلی لولهها مورد ارزیابی قرار گیرد. آزمون در دبی جرمی ۱۵۵ تا ۴۷۰ kg/m^۲ s و کیفیت بخار ۰۵/۰ تا ۷۸/۰ انجام شد. در طول آزمایش، الگوهای جریان حلقوی، منقطع (تناوبی) و جدا شدهی موجی برای لولهی صاف مشاهده شد و این در حالی است که برای لولهی دیمپل تنها الگوهای منقطع و حلقوی قابل مشاهده بودند و الگوی جریان جدا شدهی موجی مشاهده نگردید. مشاهدات نشان دادند که ناحیهی گذار از الگوی جریان منقطع به حلقوی در لولهی دیمپل در کیفیت بخار کمتری رخ میدهد که این امر موجب افزایش ضریب انتقال حرارت نیز میشود.
بابک کامکاری، محمد وهابی،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق فرآیند ذوب ماده تغییر فاز دهنده در داخل محفظه مستطیل شکل به صورت تجربی و عددی مورد مطالعه قرار می گیرد. هدف از این تحقیق بررسی نقش زاویه قرارگیری محفظه بر تشکیل ساختار های جریان جابجایی آزاد در فاز مایع و تاثیر آن بر نرخ ذوب ماده تغییر فاز دهنده است. در بخش تجربی آشکارسازی فرآیند ذوب با تصویر برداری از ماده تغییر فاز دهنده در یک محفظه شفاف انجام می گیرد. سپس با استفاده از روش پردازش تصویری، کسر مایع در لحظات مختلف به دست می آید. تغییر در شکل سطح مشترک جامد-مایع به خوبی نشان دهنده تغییر ساختار جریان های جابجایی در داخل محفظه می باشد. مدل سازی عددی فرآیند به روش انتالپی-تخلخل برای زوایای ۹۰، ۴۵ و ۰° و در دماهای ۵۵، ۶۰ و ℃ ۷۰انجام می شود. نتایج نشان می دهد با کاهش زاویه مخزن از 〖۹۰〗^o به〖۴۵〗^o و ۰^o زمان ذوب ماده تغییر فاز دهنده به ترتیب به میزان ۵۲% و ۳۷% نسبت به محفظه عمودی کاهش می یابد. کاهش زمان ذوب در محفظه با کاهش زاویه به دلیل ظهور جریان های گردابه ای و تشکیل توده های حرارتی در فاز مایع است. با افزایش عدد استفان از ۰,۳۶ به ۰.۴۳ و ۰.۵۵ میزان انرژی ذخیره شده به ترتیب به میزان۵.۴% و ۱۳.۸% افزایش می یابد. همچنین با استفاده از رگرسیون غیر خطی داده ها رابطه ای جهت پیش بینی انرژی ذخیره شده در مخزن برای اعداد استفان و زوایای مختلف مورد بررسی در این تحقیق به دست آمده است.
احسان خواجه وندی راد، میثم وهابی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله کنترل تطبیقی غیرخطی ربات راه رونده دوپای ۶ درجه آزادی با ۷ رابط مورد بررسی قرار میگیرد. ربات مورد مطالعه به سه قسمت پای ثابت، پای متحرک و پاندول بالاتنه تقسیم شده و کلیه مفصلها دورانی در نظر گرفته میشوند. عموما جهت محاسبات، رباتها بصورت کامل در نظر گرفته میشوند که محاسبات آنها پیچیدگی زیادی دارند. همچنین در محاسبات تعادل، نقطه گشتاور صفر یا در کف پای تکیهگاه ثابت در نظر گرفته میشود یا در محدوده کف پا، متحرک است. در ربات مورد مطالعه، با توجه به تقدم حرکت اعضاء، ابتدا محاسبات بر روی پای متحرک انجام میشود و سپس تاثیر آن بر روی پای ثابت بررسی شده و جهت تعادل ربات از پاندول بالاتنه استفاده میشود. در بررسی تعادل، نقطه گشتاور صفر در شبیهسازی در نرمافزار متلب به صورت ثابت در نظر گرفته شده درحالیکه در شبیهسازی به کمک نرمافزار آدامز، نقطه گشتاور صفر در طول کف پای تکیهگاه حرکت میکند. کلیه نمودارها در نرمافزارهای آدامز و متلب بر یکدیگر منطبق شدند. در تحقیق حاضر، سینماتیک معکوس بروش مثلثاتی و دینامیک معکوس به روش الگوریتم تکراری نیوتن اویلر محاسبه گردیده است. کلیه محاسبات در نرمافزارهای متلب و آدامز شبیهسازی و صحهگذاری شده و با نوشتن روابط تعادل، زاویه پاندول بالاتنه در هر لحظه بدست میآید. بدلیل امکان وجود عوامل ناشناخته طی فرایند ساخت ربات و عدم قطعیت در پارامترهایی نظیر طول، جرم و غیره، کنترل تطبیقی گشتاور محاسبه شده بر روی اجزای ربات اجرا شده و حداکثر گشتاور مورد نیاز برای کنترل کلیه مفصلها بدست میآید.