جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای پورسعیدی
رامین خامدی، اسماعیل پورسعیدی، موسی جباری،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
آکوستیک امیشن یکی از روشهای بررسی مکانیزم خوردگی می باشد که از این روش پیشرفته میتوان برای تشخیص عیوب مختلف در سازههای تحت بار و اجزای آنها در زمینه تستهای غیر مخرب استفاده کرد. در این مقاله خورندگی محلولهای اسید سولفوریک و اسید کلریدریک بر روی فولادهای زنگ نزن ۳۰۴، ۳۱۶و فولاد GTD-۴۵۰با استفاده از آکوستیک امیشن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این موضوع، اطلاعات آکوستیک امیشن مربوط به آزمایشهای خوردگی جمعآوری و مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نمودار آزمایشها مجموع کانت در نمونههای دارای تنش بسیار بیشتر از نمونه های بدون تنش است که ناشی از حساسیت بالای فولادهای زنگ نزن در خوردگی تحت تنش میباشد. همچنین بازه فرکانسی نمونههای دارای تنش از بازه فرکانسی نمونه های بدون تنش کمتر میباشد. مجموع کانت فولاد زنگ نزن ۳۰۴ در نمونههای دارای تنش و بدون تنش بیشتر از فولاد زنگ نزن ۳۱۶ میباشد. خوردگی ناگهانی و شدید در اسید کلریدریک برای مواد تست شده به ویژه در نمونههای تحت تنش فولاد زنگ نزن ۳۰۴ مشاهده گردید که بسیار مخرب میباشد؛ زیرا این نوع از خوردگی باعث ایجاد حفرههایی با تمرکز تنش بالا و در نهایت شکست سازه می شود.
یوسف ملاپور، اسماعیل پورسعیدی،
دوره ۲۱، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی توزیع تنش در حفرههای خوردگی روی پرهی کمپرسور توربین گازی به روش المان مرزی پرداخته میشود. در این راستا ابتدا نمونهی خمش دو نقطهای از جنس پرهی کمپرسور توربین گازی ساخته شده و به کمک آزمون پتانسیو استاتیک تحت پتانسیل mVSCE ۳۵۰ در محلول ۵/۳ درصد وزنی سدیم کلرید قرار میگیرد تا نمونه در محل خمش بیشینه دچار خوردگی حفرهای شود. سپس عمق حفرههای رشد یافته با استفاده از دستگاه ادیکارنت محاسبه میشود. با شبیهسازی نمونهی تحت خوردگی حفرهای در نرمافزار کامسول و تطابق نتایج آن با نتایج دستگاه ادیکارنت مشخص شد که شبیهسازی تا حد زیادی میتواند جایگزین تست آزمایشگاهی شود. برای محاسبهی توزیع تنش کششی در مقطع عرضی نمونهی تحت خوردگی حفرهای، گسستهسازی معادلهی لاپلاس حاکم بر نمونه انجام شد. با حل معادلات گسستهسازی شده و مقایسهی آنها با نتایج نرمافزار کامسول نتایج یکسانی بدست آمد. با توجه به نتایج، حفره تمایل دارد به صورت سطحی رشد کند. این یعنی رشد سطحی حفره از رشد آن در جهت عمق بیشتر است. دلیل این امر این است که در نزدیکی سطح نمونه، تنش کششی و پتانسیل الکتریکی زیاد است و همچنین واکنشهای شیمیایی و خوردگی در نواحی نزدیک به سطح حفره بیشتر است.
یوسف یوسفی جمال آباد، جواد رحیمی، محمد رسول جوادی سیگاررودی، اسماعیل پورسعیدی، فرزام منتخبی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده
خوردگی داغ و رشد لایه اکسیدی (TGO) عوامل مخربی در پوششهای سد حرارتی (TBC) هستند که در شرایط کاری منجر به شکست پوشش میشوند. در مطالعه حاضر رفتار خوردگی داغ و تغییرات TGO برای TBC های که لایه رابط آن با روشهای اسپری پلاسمای اتمسفر (APS) و پاشش حرارتی سوخت اکسیژن با سرعت بالا (HVOF) اعمال شدند ارزیابی شده است. هر دو نوع پوشش برای شرایط یکسان تحت آزمایش خوردگی داغ سیکلی با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد در معرض نمکهای مذاب Na۲SO۴ و V۲O۵ قرار داده شدند سپس ریزساختار آنها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM) و آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شده است. همچنین تغییرات ضخامت TGO در سیکلهای مختلف با استفاده از نرمافزار Image J و تصاویر SEM اندازهگیری شده است. نتایج نشان میدهد با نفوذ مذاب نمکهای خورنده و واکنش آن با لایه YSZ یک تغییر فاز از تتراگونال به مونوکلینیک برای زیرکونیا اتفاق افتاده است و همچنین با تخلیه ایتریا از ساختار پوشش، محصولات واکنشی YVO۴ برای TBC ها به وجود آمده است. تحمل سیکل خوردگی داغ TBC ها و رفتار رشد TGO نشان میدهد پوششهای که لایه رابط آنها با روش HVOF اعمال شده است عملکرد بهتری نسبت به روش APS نشان میدهند.