۸ نتیجه برای پیرکندی
جاماسب پیرکندی، مجید قاسمی، محمدحسین حامدی،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف از ارائه این مقاله مقایسه عملکرد دو سیستم هیبریدی مستقیم و غیرمستقیم توربین گاز و پیل سوختی اکسیدجامد از دیدگاه ترمودینامیکی و اگزرژی می باشد. با توجه به اهمیت نقش پیل سوختی در سیکل های هیبریدی و تامین بخش بیشتری از توان تولیدی در آنها، برای پیل به کار رفته علاوه بر تحلیل ترمودینامیکی تحلیل های الکتروشیمیایی و حرارتی مجزا و کامل نیز انجام شده است. محاسبه دمای کاری پیل با توجه به تاثیر چشمگیر آن بر عملکرد سیستم هیبریدی از موارد مهم انجام گرفته در این تحقیق می باشد. در ادامه با مطالعه پارامتری سیستم هیبریدی اشاره شده، تاثیر نرخ جریان هوای ورودی به سیستم و نسبت فشار کمپرسور بر روی راندمان، توان تولیدی، نرخ اگزرژی تخریب شده و ... در سیستمهای هیبریدی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت یک حالت کارکرد بهینه برای آنها ارائه شده است. نتایج نشانگر بالا بودن کارایی سیستم هیبریدی مستقیم در مقایسه با نوع غیرمستقیم می باشد. راندمان بالا، بازگشت ناپذیری کمتر، توان تولیدی بیشتر، آلایندگی پایین و ... از مزایایی سیستم هیبریدی مستقیم می باشد.
جاماسب پیرکندی، مجید قاسمی،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۲ )
چکیده
هدف این تحقیق تحلیل ترمواکونومیکی یک سیکل هیبرید پیل سوختی اکسید جامد و میکروتوربین گاز جهت کاربرد در یک نیروگاه تولید همزمان مقیاس کوچک می باشد. با توجه به این که پیل سوختی منبع اصلی تولید توان در سیستم های هیبریدی است، در این تحقیق برای دست یابی به نتایج دقیق تر محاسبات کامل الکتروشیمیایی، حرارتی و ترمودینامیکی در پیل سوختی انجام شده و بر خلاف بیشتر تحقیقات انجام شده دمای پیل ثابت فرض نشده است. بررسی عملکرد سیستم هیبریدی نشان می دهد که افزایش فشار کاری سیستم و نسبت هوا به سوخت ورودی به آن به دلیل کاهش دمای پیل و در نتیجه دمای گازهای ورودی به توربین، سبب افت راندمان الکتریکی و همچنین افزایش قیمت برق تولیدی در آن می گردد. نتایج دیگر این تحقیق نشان می دهد که با در نظر گرفتن عمر اقتصادی سیستم، استفاده از این نوع سیستم های هیبریدی در مقایسه با یک میکروتوربین گازی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و قیمت برق تولیدی آن کمتر می باشد.
هادی حامدی، مهدی جهرمی، مصطفی محمودی، جاماسب پیرکندی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف این تحقیق شبیهسازی عملکرد، سیستم کنترل بردار تراست با استفاده ازنازلهای دارای دو گلوگاه میباشد. هندسه نازل با ابعاد مشخص و جریان مافوق صوت تراکمپذیر با سه مدل آشفتگی مختلف و نسبت فشار معین شبیهسازی شده است. نتایج نشان میدهند که مدل آشفتگیSST K-ωرفتار جریان درون نازلهای دارای دو گلوگاه را به درستی پیشبینی میکند. پس از اعتبار سنجی حل عددی و مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج تجربی موجود، تاثیر پارامترهای موثر، نظیر طول شیار ناحیه تزریق جریان ثانویه و درصد دبی جرمی ثانویه تزریقشده، بر عملکرد نازل و سیستم کنترل بردار تراست به کمک نازلهای دارای دو گلوگاه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. بررسی نتایج عددی بدست آمده نشان میدهد که با کاهش طول شیار، زاویه برداردهی و بازدهی سیستم کنترل بردار تراست افزایش مییابد. به طوری که با کاهش طول شیار و با تزریق ۷%دبی جرمی ثانویه، مقدار زاویه برداردهی نازل از ۱۲درجه به ۲۰ درجه میرسد. با افزایش طول شیار تزریق جریان ثانویه، ضریب تخلیه و ضریب تراست نازل افزایش مییابد. برای نمونه با چهار برابر نمودن طول شیار مقدار ضریب تخلیه نازل حدود ۱۰% افزایش مییابد.از طرفی کاهش طول شیار وافزایش دبی جرمی جریان ثانویه منجر به کاهش ضریب تخلیه و ضریب تراست نازل میشود.
جاماسب پیرکندی، مصطفی محمودی، مصطفی رضوان دوست،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
به دلیل کاربردهای گسترده پهپادها، سرمایهگذاری روی آنها در سالهای اخیر افزایش یافته است. ملخ به عنوان یک عامل مهم در ایجاد نیروی پیشران این وسایل پرنده بوده و بررسی عملکرد آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. با توجه به این مساله در این تحقیق تلاشی برای طراحی و ساخت وسیلهای جهت اندازهگیری نیروی تراست استاتیکی چند نمونه از ملخهای مورد استفاده در یک موتور الکتریکی با کاربرد در یک پهپاد سبک صورت گرفت. برای این کار ابتدا یک استند برای انجام تستهای استاتیکی موتور طراحی، تحلیل و ساخته شد و سپس عملکرد استاتیکی موتور الکتریکی اشاره شده با چند نمونه ملخ در سرعتهای دورانی مختلف اندازه گیری شده و با نتایج عددی و تحلیلی مقایسه گردید. در ادامه به منظور اعتبارسنجی نتایج، عملکرد یکی از ملخهای بررسی شده با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی مبتنی بر مدل توربولانسی k-ε،RNG به صورت عددی تحلیل گردید. مقایسه نتایج عددی، تحلیلی و تجربی برای ملخ مذکور حاکی از تطابق مناسب و صحت تستهای تجربی انجام شده میباشد. نتایج بدست آمده بیانگر این مساله میباشد که در بهترین حالت اختلاف میان نتایج تحلیلی و تجربی حدود ۴/۰%، نتایج تجربی و عددی ۳/۰% و نتایج تحلیلی و عددی نیز در حدود ۲۳/۱ % برآورد میگردد. همچنین در محدوده تغییرات سرعت دورانی در اکثر موارد اختلاف میان نتایج تجربی و عددی کمتر از ۱۰ % است که این موضوع حاکی از تطابق قابل قبول نتایج و نیز نشاندهنده صحت روش عددی به کار رفته و همچنین ساز وکار انجام گرفته در تستهای تجربی است.
جاماسب پیرکندی، مصطفی محمودی، فرهاد امانلو،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
قابلیت پیلهایسوختی اکسیدجامد در ترکیب با سیکل توربین گاز سبب شده است که سیستم ترکیبی حاصل به عنوان یک سیستم تولید توان جدید مد نظر پژوهشگران مختلف قرار گیرد. از کاربردهای مهم این نوع سیستمهای هیبریدی استفاده از آنها در واحدهای پیشرانش هواپیماهای بدون سرنشین و مسافربری به عنوان واحد توان کمکی میباشد. هدف عمده این تحقیق طراحی یک سیستم تولید توان کمکی هیبریدی مجهز به پیلسوختی اکسید جامد است که در آینده نزدیک یکی از نیازهای اساسی جهت تولید توان الکتریکی در هواپیماهای بزرگ خواهد بود. پارامترهای طراحی و متغیرهای تصمیمگیری در تحلیل سیستم، نسبت فشار کمپرسور، دمای گازهای ورودی به توربین و تعداد سلول پیل انتخاب شدهاند. نتایج نشان میدهد که افزایش فشار کاری سیستم سبب کاهش دمای گازهای خروجی از توربین و دمای کاری پیل شده و این مساله به شدت بر روی توان تولیدی و راندمان الکتریکی سیستم اثر میگذارد. در دمای ۱۰۰۰ درجه سلسیوس برای گازهای ورودی به توربین راندمان الکتریکی سیستم در حدود ۴۹ درصد میباشد. حداکثر راندمان الکتریکی سیستم در پیلسوختی نیز در حدود ۵۵ درصد برآورد میگردد. بررسی نتایج به دست آمده نشان میدهد که در صورت کنترل حرارت تولید شده در پیل و استفاده مفید از آن راندمان کلی سیستم تا حدود ۸۴ درصد قابل افزایش خواهد بود. از طرف دیگر افزایش تعداد سلولهای توده پیلسوختی سبب افزایش راندمان الکتریکی و کاهش راندمان کلی سیستم هیبریدی خواهد شد.
سیف الدین مجلل آغبلاغ، جاماسب پیرکندی، مصطفی محمودی، مهدی جهرمی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله واحد اندازهگیری و کنترل سوخت الکتروهیدرومکانیکی جدید برای موتور توربوجت ارائه شده است. در این مجموعه، نوعی شیر کنترل جریان دورانی بهینه با تحریک مستقیم که توسط محرکه الکترونیکی از نوع سروموتور، تحریک و تنظیم میشود، ارائه میگردد. هدف از این طرح، ارتقاء قابلیتهای عملکردی و تغییر ماموریت نوعی موتور توربینی دور ثابت است که مجهز به یک سیستم کنترل سوخت هیدروپنوماتیکی با شیر کنترل جریان دیافراگمی و تنظیم ثابت میباشد. انتخاب محرکه دورانی و طراحی شیرکنترل جریان از نوع دورانی، کوپل مستقیم محرکه و پلانجر شیر کنترل جریان و نیز طراحی هندسه خاص مقطع تنظیم و کنترل سوخت از نوآوریهای طرح میباشد. تحریک مستقیم و بدون واسطه شیر کنترل جریان بجای روشهای مرسوم هیدرومکانیکی، موجب کاهش تعداد قطعات و سبکی مجموعه و نیز کاهش هزینههای ساخت شده است. افزایش دقت اندازهگیری سوخت در شیر کنترل جریان جدید، موجب افزایش دقتکنترلی نهایی شده است. مقطع تنظیم و اندازهگیری سوخت در این مجموعه به صورت فصل مشترک مثلث (روی اسلیو) و شیار مستطیلی (روی پلانجر) میباشد. جهت دستیابی به پارامترهای طراحی و نیز بهینهسازی طرح، شبیهسازی و مدلسازی ریاضی سیستم در شرایط مختلف کاری انجام شدهاست. پس از نمونهسازی طرح، عملکرد مجموعه روی استند مخصوص، تست و مورد ارزیابی قرار گرفته است. جهت اعتبارسنجی مدل ریاضی سیستم، نتایج تست با نتایج شبیهسازی مقایسه شدهاند.
نوید فرخی، جاماسب پیرکندی، مهران نصرت الهی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش یک سیستم تولید همزمان توان و گرما بر پایه موتورهای دیزل مورد مطالعه قرار میگیرد. به همین منظور تحلیل پارامتری بر اساس قوانین اول و دوم ترمودینامیک برای یک سیستم تولید همزمان انجام میشود. در این بررسی بهجای مدلسازی چرخهی استاندارد هوا، چرخهی استاندارد هوا و سوخت و همچنین فرآیند احتراق شبیهسازی میگردد که باعث بیشتر شدن دقت نتایج میشود. از آنجا که یک چرخه استاندارد دیزل تفاوتهای بسیاری با یک چرخه واقعی دارد، گاز خروجی از محفظه احتراق یک موتور دیزل واقعی تولید داخل نیز برای شبیهسازی سیستم تولید همزمان مورد استفاده قرار میگیرد و مبادلهکن گرمای سیستم تولید همزمان از نظر اگزرژی و اقتصادی بررسی میشود. ملاحظه میگردد که با بهکارگیری سیستم در نظر گرفته شده میتوان از اتلافات گاز خروجی موتور برای گرم نمودن ۱۷/۰ کیلوگرم بر ثانیه آب از دمای°C۲۵ تا°C۶۴/۶۸ استفاده نمود. این کار بازده کلی سیستم را در حدود %۲۰ و تا حدود %۸۰ افزایش میدهد. البته مقدار تخریب اگزرژی در مبادلهکن گرما به نسبت زیاد است که این مربوط به فرآیند انتقال گرما و اختلاف دمای زیاد در مبادلهکن میباشد.
سیده زینب سجادی، جاماسب پیرکندی، مهدی جهرمی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در تحقیق حاضر سه پیکربندی مختلف برای سیستم ترکیبی پیلسوختی اکسید جامد و میکروتوربینگاز طراحی و مورد بررسی قرار گرفته است. اولین پیکربندی ارائه شده شامل یک پیل سوختی بوده و به عنوان حالت پایه فرض شده است. دو پیکربندی دیگر با دو پیلسوختی که به صورتهای سری و موازی در بالادست توربین قرار گرفتهاند؛ لحاظ شده است. هدف از انجام این تحقیق، تحلیل ترمودینامیکی سیستمهای طراحی شده و دستیابی به فاکتور مصرف سوخت بهینه برای پیلهای سوختی بکار رفته در سیستمهای ترکیبی میباشد. در این راستا، پارامترهای مربوط به فرآیندهای الکتروشیمیایی درون پیل به صورت توابعی از حالات شیمیایی و ترمودینامیکی آنها در نظر گرفته شده و کد مدلسازی آنها با کد مدلسازی سیکل میکروتوربینگازی ترکیب شده است. نتایج نشان میدهد که فاکتور مصرف سوخت بهینه تاثیر مستقیمی بر عملکرد سیستم ترکیبی پیلسوختی اکسید جامد و میکروتوربینگاز دارد. بررسیها نشان میدهد که این ضریب برای سیستم ترکیبی حالت پایه ۰,۸۵، در سیستم ترکیبی با دو پیلسوختی سری به ترتیب برای پیل اول ۰.۷ و برای پیل دوم ۰.۸ و در سیستم ترکیبی با دو پیلسوختی موازی ۰.۸۵ (برای هر دو پیلسوختی) حاصل میگردد. نتایج نشان میدهد که در بین سه حالت تحلیل شده، سیستم ترکیبی با دو پیلسوختی سری بیشترین بازده (بیش از ۴۸ درصد) را به خود اختصاص داده و به عنوان پیکربندی کارآمدتر برگزیده میگردد.