جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای چوبینه

محمد جواد چوبینه، مجید سیاوشی، علی نخعی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

در مقاله حاضر از قابلیت‌های روش شبیه‌سازی خطوط جریان به منظور تعریف تابع هدفی جدید به منظور بهینه‌سازی نرخ دبی تولید نفت در فرایند تزریق آب استفاده شده است. روش شبیه‌سازی خطوط جریان، در مقایسه با روش‌های متداول شبیه‌سازی جریان چندفازی در محیط‌های متخلخل بسیار سریع‌تر است و نیازمند حافظه محاسباتی کم‌تری است. این روش با معرفی پارامتر «زمان پرواز»، این امکان را می‌دهد که بتوان تاثیر عوامل پیچیده از جمله ناهمگنی‌ها در محیط متخلخل را در محاسبات به صورتی ساده‌تر در نظر گرفت. جهت بهینه‌سازی نرخ تولید نفت از مخزن، تابعی مبتنی بر «میانگین زمان پرواز» معرفی گردیده، که کمینه نمودن آن می‌تواند معیاری برای حرکت یکنواخت جبهه‌های آب به منظور حرکت دادن فاز نفتی باشد. برای این منظور از دو روش بهینه‌سازی زنبورعسل مصنوعی (ABC) و SQP برای کمینه کردن تابع هدف استفاده شده‌‌ است و نتایج بدست آمده از آنها با یکدیگر مقایسه گردیده است. مزایا و معایب هریک از این روش‌ها بررسی شده و با استفاده از مزایای آنها، یک روش ترکیبی در یافتن جواب بهینه ارائه گردیده است. در روش ترکیبی برای تولید حدس اولیه در الگوریتم SQP از الگوریتم ABC استفاده می‌شود. با انجام صحت‌سنجی در یک مدل مخزن همگن دو بعدی، نسبت به درستی رویکرد ریاضی اطمینان حاصل شده است. سپس یک مساله ناهمگن دو بعدی و یک مدل مخزن پیچیده سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در تمامی مسائل مورد بررسی مشاهده شد که روش ترکیبی می‌تواند با سرعت و دقت بیشتری نسبت به دو روش دیگر به نقطه بهینه نزدیک شود.

دوره ۲۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

اهداف: مسیر پیام رسان JAK/STAT یکی از مسیرهای درگیر در فرآیند هایپرتروفی است که توسط خانواده اینترلوکین ۶ فعال می‌شود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مسیر JAK/STAT در هایپرتروفی فیزیولوژیک قلبی ناشی از تمرینات استقامتی بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر، ۱۶ سر رت نر بالغ هشت هفته‌ای از نژاد ویستار به دو گروه ۸تایی کنترل و تمرین استقامتی تقسیم شدند. گروه تمرین استقامتی به‌مدت ۸ هفته و پنج روز در هفته تمرین کردند. ۴۸ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، رت‌ها تشریح شدند. قلب خارج و میزان هایپرتروفی آن با ارزیابی نسبت وزن قلب به وزن بدن، ضخامت بطن چپ و مساحت کاردیومیوسیت‌ها مشخص شد. میزان بیان ژن‌های CT۱، gp۱۳۰، JAK۲ و STAT۳ قلب با روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (Real time-PCR) اندازه‌گیری شد. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از آزمون t مستقل و در سطح معنی‌داری ۰۵/۰ ارزیابی شدند.
یافته‌ها: شاخص‌های ارزیابی هایپرتروفی نشان داد که نسبت وزن قلب به وزن بدن در گروه‌ تمرین به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل بود (۰/۰۰۰۱≥p). رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین نیز افزایش معنی‌دار ضخامت بطن چپ و اندازه کاردیومیوسیت‌ها در گروه‌ تمرین را نشان داد (۰۰۰۱≥P). اما میزان بیان ژن‌‌های CT۱ (۰/۱۷۴p=gp۱۳۰ (۰/۰۵۴p=JAK۲ (۰/۴۲۳p=) و STAT۳ (۰/۰۶۲p=) در گروه‌ تمرین نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری نداشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به عدم تفاوت معنی‌دار بیان ژن‌های مسیر JAK/STAT در پی هشت هفته تمرین استقامتی در مقایسه با گروه کنترل به نظر می‌رسد این مسیر نقش محافظتی در قلب داشته ولی احتمالاً نقش بارزی در هایپرتروفی فیزیولوژیک قلب ندارد.


صفحه ۱ از ۱