جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای چینی


دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

از جمله نگرانی­های صنعت فولاد، مدیریت پسماندهای حاصل از آن است، که از نظر محیط زیستی و اقتصادی اهمیت بسیار دارد. غبار کوره قوس الکتریکی پسماندی است، که تاکنون از روش­های هیدرومتالورژی، پیرومتالورژی و تثبیت برای مدیریت آن استفاده شد. در این پژوهش از فروشویی زیستی به­عنوان روشی مقرون به­صرفه و دوست­دار محیط زیست برای بازیابی منگنز از غبار کوره قوس الکتریکی ریخته­گری فولاد طبرستان استفاده شد. فرآیند فروشویی زیستی با استفاده از محیط کشت مستعمل حاصل از مخمر یاروویا لیپولیتیکا IBRC-M۳۰۱۶۸ انجام شد. برای بررسی اثر pH اولیه و غلظت گلیسرول خام موجود در محیط کشت، چهار محیط کشت با pH اولیه ۵/۵ و ۷ و غلظت گلیسرول خام g/l ۸۰ و g/l ۱۰۰ در دمای ᵒC ۳۰ و دور rpm ۱۴۰ تهیه شدند. پس از ۹ روز با استفاده از سانتریفیوژ مخمر از متابولیت­های تولیدی جدا شد. آزمون LC-MS نشان داد اسیدهای آلی سیتریک، مالیک و سوکسینیک در محیط حضور دارند. بیشترین مقدار اسیدهای آلی ترشح شده در محیط کشت به­ترتیب ppm ۷۹۶۰۰، ppm ۲۸۱۰۰ و ppm ۱۰۰۰ اسیدهای سیتریک، مالیک و سوکسینیک بدست آمد.از محیط کشت بدون مخمر برای فروشویی زیستی به روش محیط کشت مستعمل در حضور چگالی توده g/l ۱۰، طی ۳، ۶ و ۹ روز در دمای ᵒC ۶۰ و دور rpm ۱۴۰ استفاده شد. نتایج نشان دادند بیشترین میزان بازیابی مربوط به محیط کشت مستعمل با غلظت g/l ۸۰ گلیسرول خام و pH اولیه ۵/۵ بود، که منجر به بازیابی ۵/۵۸ % منگنز موجود در غبار را در حضور چگالی توده g/l ۱۰ طی ۳ روز شد. مقایسه انجام شده بین نمودار FTIR غبار کوره قوس الکتریکی و باقیمانده حاصل از فروشویی زیستی نشان داد، پیوندهای C=C و O-H به باقیمانده فروشویی زیستی اضافه شده است، که نشان­دهنده تغییرات ساختاری در باقیمانده فروشویی زیستی است. همچنین این نمودار نشان می­دهد، شدت قله مربوط به سولفات آهن در نمونه پس از فروشویی زیستی افزایش داشته است، که می­تواند مربوط به تشکیل رسوب این فلز باشد.

دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف: هدف از مطالعه حاضر تولید نان فطیر غنی شده با گوشت ماهیان قزل ­آلای رنگین کمان و کپور نقره­ای و ارزیابی ویژگی­ های کیفی آن طی دوره نگهداری در دمای محیط بود.
مواد و روش ­ها: گوشت ماهیان قزل­ آلای رنگین کمان و کپور نقره­ای با غلظت­های ۵، ۱۰، ۱۵،  ۲۰  و ۲۵ درصد به نان فطیر اضافه و ویژگی­های حسی محصول تولیدی سنجش گردید. تیمارهای منتخب به مدت ۹ روز در دمای محیط نگهداری شده و در این مدت ویژگی­های کیفی آنها ارزیابی شدند.
یافته­ ها: نتایج ارزیابی حسی مقدماتی نشان داد که نان­های فطیر حاوی قزل­ آلای رنگین کمان به میزان ۵ درصد و کپور نقره­ای به میزان ۱۰ درصد از نظر حسی مورد پذیرش هستند. با افزودن گوشت ماهیان، میزان پروتئین، چربی و رطوبت فطیرها افزایش یافت. نان­های فطیر حاوی گوشت ماهیان طی دوره نگهداری، شاخص­های TVB-N، پراکسید و بار باکتریایی کل بیشتری داشتند. از حیث شاخص طعم/مزه نان فطیر شاهد تا انتهای دوره نگهداری مورد پذیرش قرار گرفت ولی نان­های فطیر غنی شده با گوشت ماهیان تنها تا روز ۵ در محدوده قابل قبول بودند.
نتیجه­ گیری: می­توان عنوان نمود که نان­های فطیر غنی شده با گوشت هر دو ماهی به رغم ارزش غذایی بیشتر، مدت زمان ماندگاری کمتری نسبت به نان­های فطیر شاهد داشتند. در بین فطیرهای غنی شده، روند تغییرات کیفی در نمونه­های حاوی گوشت قزل­ آلا کمتر بود.
 

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف: نظریه گوستاوو جووانونی در معماری، طراحی شهری و برنامه­ریزی شهر ی به دلیل تأثیرات درخشانش بر کیفیت فیزیکی و افزایش هویت محله ها، و هدایت اقدام طراحی برای بهبود «کیفیت بافت های تاریخی» مشهور است. هدف از این تحقیق، تبیین نظر مردم و متخصصان درباره نظریه گوستاوو جووانونی است. فرضیه های پژوهش از کاربردی بودن آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی برای پاسخگویی به نیازهای بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز حکایت دارند.

روش ها: پژوهش در آغاز کار به صورت توصیفی، آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی را در پنج محور شامل ۱- محکم‌کاری، ۲- دوباره چینی یا آناستیلوز، ۳- آزادسازی، ۴- تکمیل کردن و ۵- نوآوری؛ مورد تحلیل قرار می دهد و سپس با استفاده از پرسشنامه نطرات مردم و متخصصان درباره آن سوال می شود. پژوهش از نظر نوع، کاربردی؛ و ترکیبی از روش های توصیفی و تحلیلی است.

یافته ها: پیمایش صورت گرفته از ۳۸۵ نفر از شهروندان (تعداد پرسش شوندگان با فرمول کوکران انتخاب شده است) و ۳۷ نفر از متخصصان (تعداد بر اساس گلوله برفی انتخاب شده است) نتایج قابل توجهی را نشان می دهد.

نتیجه گیری: نتایج پژوهش تاکید دارد اولویت های پنجگانه شناسایی شده از آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی، هم توسط مردم و هم توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفته است.  نکته قابل ملاحظه آن است که متخصصان بیش از مردم این اولویت ها را برای هدایت فرآیند مرمت شهری برای آینده بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز مورد تاکید قرار می دهند.

سید علی صدوق ونینی، میثم موری شیربانی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله، چقرمگی شکست فولادهای مرتبه ای آستنیتی-مارتنزیتی تولید شده با روش ذوب دوباره ی سرباره ای الکتریکی در حالت چیدمان توقف کر ترک لایه ها با روش های تجربی و تحلیلی بررسی شده است. نمونه ها شامل فاز آستنیت به همراه لایه مارتنزیت می باشد. مدول یانگ و ضریب پواسون نمونه ها ثابت فرض شده است در حالی که سایر خصوصیات مکانیکی مانند تنش تسلیم و توان کار سختی در راستای ضخامت نمونه ها به صورت نمایی تغییر می کند. در بررسی تحلیلی، با از روش اصلاح شده خطوط باربرداری برای محاسبه مقدار بحرانی انتگرال J در نمونه های ترک دار خمش سه نقطه ای استفاده شده است، در حالی که نمونه های استاندارد با طول ترک های مختلف از روش تجربی آزمایش شده اند. اثر اندازه طول ترک بر روی چقرمگی شکست نیز مطالعه شده است. مشاهده شد که به هنگام نزدیک شدن نوک ترک به لایه مارتنزیت، چقرمگی شکست نمونه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. نتایج بدست آمده از مدل ارائه شده در توافق مناسبی با نتایج تجربی می باشد.
ابراهیم نجفی، امیر نجات، سید فرشید چینی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

به علت انرژی سطحی کم و ناهمواری‌های در ابعاد نانو، سیال بر روی سطوح فوق آب گریز می لغزد. برای نشان دادن این لغزش از طول لغزش ناویر استفاده می‌شود. برای سطوح معمولی طول لغزش در حدود چند نانو‌متر می‌باشد، ولی برای سطوح فوق‌آبگریز می‌تواند تا μm ۵۰۰ هم برسد. مطالعات فراوانی به اثر طول لغزش بر روی نیروی پسا انجام شده است. در این مطالعات معمولا کل سطح فوق آب گریز می گردد. برای یافتن نواحی بهینه روشهای عددی می تواند مفید باشد ولی مطالعات عددی بیشتر بر روی سطوح تخت می باشند. بر روی سطوح منحنی (مانند فویل ها) به دلیل وجود گرادیان فشار منفی (و امکان بوجود آمدن جدایش) بررسی مساله پیچیده میشود. در این مقاله بصورت عددی به بررسی تاثیر طول لغزش هیدروفویل SD۷۰۰۳ در رینولدز‌های مختلف پرداخته شده است. جریان آرام، تراکم ناپذیر و هم دما در نظر گرفته شده و هیدروفویل از جنس آلومینیوم با طول وتر cm ۱۰ انتخاب شده است. نتایج ضریب تنش برشی، ضریب فشار و ضریب پسا در دو شرط مرزی بدون لغزش و لغزشی با یکدیگر مقایسه شده‌اند. با افزایش طول لغزش، ضریب پسا نسبت به سطح معمولی کاهش می یابد. میزان تاثیرگذاری شرط‌مرزی فوق آبگریزی بر ضریب پسا با افزایش عدد رینولدز جریان زیاد می شود. با افزایش رینولدز از ۴,۵×〖۱۰〗^۴ به ۷.۵×〖۱۰〗^۴ در طول لغزش μm ۵۰، کاهش ضریب پسا از ۰.۷% به ۷% می رسد.
محمد میرقوامی، هادی ستوده، سید فرشید چینی، علیرضا ریاسی،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

یکی از روش‌های جدید بهره‌برداری از انرژی آبی در رودخانه‌ها و کانال‌ها استفاده از نیروگاه‌های کوچک مجهز به توربین‌های محوری با ارتفاع بسیار کم می‌باشد. در این پژوهش روند طراحی و شبیه‌سازی عددی توربین با ارتفاع بسیار کم با توجه به اطلاعات نمونه ساخته‌شده، ارائه شده است. توربین صنعتی مورد مطالعه قادر به تولید توان۴۵۰ کیلووات در ارتفاع ۲,۶ متر است. برای تولید هندسه توربین، کد محاسباتی با استفاده از ترکیب نرم‌افزارهای متلب و ایکس‌فویل توسعه داده شده‌ است. در روند حل، طراحی هیدرودینامیکی اولیه با توجه به معادله اویلر برای چرخ‌های آبی انجام شده ‌است. در ادامه با توجه به روش کلاسیک طراحی توربوماشین‌های محوری و انتخاب هیدروفویل با ضریب برآی مناسب، اطلاعات نهایی هندسی برای مقاطع پره چرخ به‌دست آمده ‌است. پس از انتقال هندسه و ایجاد شبکه‌بندی ساختاریافته در توربوگرید برای گسسته‌سازی معادلات حاکم، شبیه‌سازی عددی با استفاده از نرم‌افزار سی‌اف‌ایکس انجام شده ‌است. نتایج شبیه‌سازی برای مجموعه توربین شامل چرخ و پره‌های راهنما در بازشدگی‌های مختلف پره‌های چرخ ارائه شده‌اند. همچنین نتایج مربوط به امکان وقوع کاویتاسیون در بازشدگی‌ها و دبی‌های مختلف بررسی شده است. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که استفاده از روش طراحی ارائه‌شده، راندمان هیدرولیکی را برای نقطه کاری در بازشدگی مبنای طراحی پره‌های چرخ به میزان حدود ۸۹ درصد رسانده ‌است. از نظر کاویتاسیون، توربین طراحی‌شده تنها در دبی‌های بالای خارج از نقطه طراحی و در بازشدگی‌های مثبت پره‌های چرخ دچار کاویتاسیون لبه ورودی می‌شود و در نقطه طراحی مشکل کاویتاسیون وجود ندارد.

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

افزایش مقاومت فشاری به بیش از ۵۰ مگاپاسکال، کیفیت و دوام بتن جزء اهداف مهم سند چشم انداز بتن ۱۴۰۴ است. همواره تولید بتن با مقاومت زیاد نیازمند توجه خاص در طرح اختلاط اجزاء، استفاده از مواد مناسب، لزوم بهینه سازی مصرف سیمان و ترکیب مصالح تشکیل دهنده­ی آن بوده است. در این مقاله، نمونه­های مکعبی بتنی طوری تهیه شده­اند که ۵ متغیر موثر شامل سه نوع متفاوت منحنی­های دانه بندی درشت دانه و ریزدانه، ۳ نوع ابر روان کننده، میکروسیلیس با نسبت های ۵، ۷ و ۱۲ درصد وزنی سیمان در دو رده­ی مقاومتی مختلف با عیار سیمان متفاوت، تاثیر عیار سیمان بصورت ۳۷۵، ۴۰۰ و ۴۲۵ کیلو گرم بر متر مکعب با نسبت آب به سیمان ثابت و تاثیر افزودن فیلر بر مشخصات مکانیکی، دوام و اقتصاد طرح بطور کامل بررسی شده است. در این آزمایش­ها نسبت آب به سیمان برای مقایسه نتایج، ثابت در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می­دهند که متغیرهای درنظر گرفته شده بر مقاومت فشاری بتن­های پرمقاومت بسیار تاثیر گذار بوده و استفاده از حالات بهینه­ی طرح های فوق می­تواند سبب بهبود مشخصات مکانیکی بتن شوند به گونه­ای که با بهینه سازی اجزاء مورد استفاده می­توان با عیار سیمانی ۴۰۰ کیلوگرم در متر مکعب، به ساخت بتن­های بسیار توانمند با رویکردی اقتصادی دست یافت. 
احسان بختیاری، کبری قرئلی، سید فرشید چینی،
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش به بررسی دو بعدی ایرفویل SD۷۰۳۷ در حرکت دینامیکی ودرحضور شرط مرزی لغزشی بصورت عددی پرداخته شده است. حرکت دینامیکی ایرفویل، حرکتی هارمونیک بوده است؛ بطوریکه فرکانس نوسانات ودامنه‌ی آن‌ها به‌‌حدی بوده که ایرفویل متحمل پدیده‌ی استال دینامیکی شده است. استال دینامیکی هنگامی ایجاد می‌شود که حرکت غیریکنواخت ایرفویل، سبب ایجاد گردابه‌‌های استال دینامیکی شود. این گردابه‌ها که گردابه‌ی لبه‌ی جلویی وگردابه‌ی لبه‌ی پشتی هستند، بارهای آیرودینامیکی را بشدت افزایش می‌دهند. تحلیل این پدیده هنگامی چالش‌برانگیز است که شرط مرزی لغزشی بر دیواره ایرفویل حاکم باشد. این شرط مرزی خاص، عموما مشخصه‌ی سطوح فوق‌آبگریز است. سطوح فوق‌آبگریز می‌توانند بطور بالقوه از یخ‌زدگی پره جلوگیری کنند. مشخصه‌ی بارز این سطوح، وجود سرعت لغزشی بر دیواره است. سرعت لغزشی قطعا در تحلیل آیرودینامیک مساله تاثیر دارد که هدف اصلی این مقاله است. برای نیل به این هدف، ایرفویل دوبعدی در عدد رینولدز Re≈۴×〖۱۰〗^۴ با ابزار دینامیک سیالات محاسباتی وبا استفاده از مدل توربولانسی Transition-SST تحلیل شده است. نتایج حاکی از آن بودند که نه‌تنها شرط مرزی لغزشی بر بارهای آیرودینامیکی اثر قابل‌توجه داشته است، بلکه رژیم‌های استال دینامیکی را نیز دستخوش تغییر کرده است. بطوریکه در طول‌های لغزشی بالاتر ۱۰۰ میکرومتر، مقدار بیشینه‌ی ضریب برآ را به‌میزان ۱۶% کاهش داده است.
میلاد ژاله‌رفعتی، آیدین جوادی، مریم طاهری‌نژاد، سیدفرشید چینی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده

برای کاهش آلاینده‌های خروجی توربین گاز تولیدکنندگان این توربین‌ها همواره به‌دنبال تکنولوژی‌های جدید هستند. یکی از آلاینده‌های مهم توربین‌های گاز در حالتی که گاز طبیعی می‌سوزانند، اکسیدهای نیتروژن است. در دماهای بالا NOx حرارتی اصلی‌ترین علت تشکیل NOx در توربین گاز است؛ در نتیجه تزریق آب در دماهای بالا منجر به کاهش NOx می‌شود. ولی باید توجه کرد که تزریق آب منجر به افزایش آلاینده مونواکسید کربن و همچنین صدمه به محفظه احتراق می‌شود. در نتیجه مقدار بهینه دبی آب تزریق‌شده به داخل محفظه احتراق مقداری است که NOx را به حد مورد قبول استاندارد محیط زیست برساند. برای پی‌بردن به مقدار بهینه دبی آب، احتراق داخل محفظه را برای حالت‌های تمام‌بار و بارجزیی، ابتدا بدون تزریق آب و سپس با تزریق آب به روش عددی مورد بررسی قرار دادیم. تزریق آب با دبی و دماهای مختلف انجام شد تا مقدار بهینه دبی و دمای آب به دست آید. نتایج نشان داد که در حالت تمام‌بار دبی بهینه برای تزریق آب برابر با ۱۰۰% مقدار سوخت تزریق‌شده و فشار لازم برای تزریق آب نیز در حالت تمام‌بار برابر با ۲۴/۴۵ بار است. در حالت بار جزیی (دبی سوخت برابر ۷۵% دبی سوخت تمام‌بار) مقدار بهینه تزریق آب برابر با ۸۰% مقدار سوخت تزریق شده است. در این حالت فشار لازم برای تزریق آب حدود ۱۶/۵ بار است. همچنین نتایج نشان می‌دهند که تغییر دمای آب در محدوده ˚C۸۰-۱۰ تاثیر قابل توجهی بر تولید آلاینده NOx ندارد و می‌توان آب را با همان دمای محیط برای تزریق ارسال کرد.
 

آرنگ پژوهشگر، امیرحسین مغنیان، سیدعلی صدوق‌ونینی،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده

کامپوزیت‌های زیست‌فعال، مانند پلی‌سولفون- شیشه زیست‌فعال، خواص مکانیکی بهتری نسبت به مواد خالص دارند و خواص آنها به استخوان انسان نزدیک‌تر است. در این پژوهش، از روش المان محدود توسعه‌یافته استفاده شده است، تا رفتار ناشناخته شکست کامپوزیت با دقت قابل قبول مدل‌سازی شود. در روش المان محدود توسعه‌یافته، استفاده از مش‌ریزی در هر مرحله ضروری نیست و با بهره‌گیری از توابع تحلیلی خاص (توابع غنی‌ساز) برای هر ناپیوستگی، دقت تقریب در تکینگی‌ها افزایش می‌یابد. هدف از استفاده از روش المان محدود توسعه‌یافته، به‌دست‌آوردن ضریب شدت تنش، جابه‌جایی‌ها، تنش در اطراف نوک ترک، چقرمگی شکست و نرخ آزاد‌سازی انرژی کرنشی است. علاوه‌بر این، کامپوزیت پلی‌سولفون- شیشه s۵۸ با ۳۰% حجمی شیشه زیست‌فعال و با استفاده از روش ریخته‌گری حلال تولید و آزمون شکست خمشی براساس استاندارد مربوطه انجام شد. همچنین برای ظاهرسازی کیفیت ناپیوستگی در فصل مشترک ذرات شیشه و زمینه پلی‌سولفون، تصاویر میکروسکوپ الکترونی از سطح شکست نمونه‌های آزمون خمش تهیه شد. رابطه بسیار نزدیکی بین ناپیوستگی اجزای کامپوزیت و ضعف در پاسخ مکانیکی و شکست کامپوزیت ساخته‌شده وجود دارد. چقرمگی شکست به‌دست‌آمده در محدوده ۱/۴ تا ۱/۶مگاپاسکال در رادیکال‌متر و نرخ آزاد‌سازی انرژی کرنشی در محدوده ۱۶۰۰ تا ۱۹۰۰ژول بر متر مربع و قابل مقایسه با مقادیر مربوط به استخوان طبیعی بدن انسان است. همچنین ضریب شدت تنش و نرخ آزاد‌سازی انرژی کرنشی توسط کدنویسی در متلب و مدل‌سازی در آباکوس به‌دست آمده و با نتایج تجربی و تحلیلی مقایسه شده‌اند که بیانگر مطابقت خوب نتایج عددی با نتایج تجربی و تحلیلی است.

مهدی لک، سید علی صدوق ونینی، علی قاسمی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
   عملیات سطحی کوبش فراصوتی (اولتراسونیک نیدل پینینگ) از روش‌های نوین قابل استفاده جهت تقویت سطوح قطعات فلزی در برابر بارگذاری‌های استاتیکی و دینامیکی می­باشد. استفاده از این فرایند نیازمند انتخاب دقیق و بهینه پارامترهای عملکردی است. در پژوهش حاضر، با استفاده از مطالعه عددی تاثیر پارامترهای مانند: قطر پین (Needle)، دامنه، سرعت حرکت دستگاه و نیروی استاتیکی بر روی تنش پسماند ایجاد شده روی ورق­های آلومنیوم آلیاژی Al۶۰۶۱ بررسی شده است. با استفاده از دستگاه تفرق اشعه ایکس تنش پسماند اندازه­گیری شد. از روش لایه برداری الکتروشیمیایی جهت اندازه­گیری توزیع تنش پسماند در عمق نمونه استفاده گردید. مدل سه بعدی اجزاء محدود فرایند عملیات سطحی کوبش فراصوتی با استفاده از نرم­افزار آباکوس شبیه­سازی شد. با استفاده از اندازه­گیری­های آزمایشگاهی تنش پسماند مدل اجزا محدود ارایه شده اعتبار سنجی شد. سپس، پارامترهای مهم فرایند کوبش فراصوتی با استفاده از نرم­افزار اجزاء محدود بررسی شد. جهت طراحی آزمایش­ها و بهینه­سازی  پارامتراهای فرایند از روش تاگوچی استفاده شد. بر اساس نتایج مشخص شد که قطر پین در مقایسه با پارامترهای دیگر تاثیر کمتری بر روی تنش پسماند فشاری بیشینه دارد و تنش پسماند با افزایش دامنه و کاهش سرعت حرکت ابزار افزایش می­یابد. همچنین، در حالت انتخاب پارامترهای بهینه بیشینه تنش پسماند ۲۴% افزایش یافت.

صفحه ۱ از ۱