جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کاریان


دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده - محاسبه فشار خاک وارد شونده بر دیوارهای حایل یکی از مسائل اساسی در مهندسی ژئوتکنیک است. در این نوشتار بر مبنای رو شهای تحلیلی، تعیین فشار وارد شونده بر دیوارهایی که تود ههای خاک مسلح در پشت آنها قرار می گیرد، مطالعه شده است. به این منظور روش قطعات افقی مورد بازنگری و تدقیق قرار گرفته و فرمول بندی کامل آن برای خاک های اصطکاکی ارائه شده است. بر مبنای این فرمول بندی فشار خالص وارد شونده بر دیوار محاسبه شده و با نتایج به دست آمده از روش های دیگر مقایسه شده است. همچنین فرمول بندی جدیدی برای ارزیابی فشار واردشونده بر دیوار در خاک های چسبنده ارائه و نتایج آن با روش رانکین مقایسه شده است. بررسی های نشان می دهد که روش قطعات افقی از قابلیت مناسبی برای تحلیل دیوارهای حائل در شرایط مختلف برخوردار است.
علیرضا کاریان، مهدی مدبری فر،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

چاپگرهای سه‌بعدی لیزری یکی از کارآمدترین دستگاه‌های نمونه ‌سازی سریع در صنعت امروز هستند. یکی از تکنیک های مورد استفاده برای شکل دهی ماده در این دستگاها، سینترینگ پودر اولیه به کمک اشعه لیزر است.عوامل مختلفی در بهبود کیفی قطعات تولید شده به روش سینترینگ لیزری تاثیرگذار هستند. از آنجایی که عامل اصلی فرآیند و ایجاد انرژی لیزر است، لذا متغیرهای مربوط به لیزر در بهبود کیفیت محصول از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. در این مقاله اثر شاخص های مهم از قبیل توان، سرعت و الگوی اسکن لیزر بر روی استحکام کششی و سفتی نمونه‌هایی از جنس پلی پروپایلن با دانه بندی ۲۰۰ میکرومتر که طی فرآیند یکسان سینترینگ لیزری تک لایه توسط لیزر گاز کربنیک توان پایین سینتر شده اند، بررسی شده است . نمونه های سینتر شده طبق استاندارد ‌ ASTM D۸۸۲مورد‌ تست کشش و اندازه گیری سفتی به عنوان خروجی های آزمایش، قرار گرفتند تا اثرات شاخص های مذکور به طور مستقل و در تعامل با یکدیگر بر روی خروجی ها با استفاده از تحلیل واریانس بررسی شودو در نهایت معادله عمومی رگرسیون استخراج شده است. روش عمومی فاکتوریل برای طراحی آزمایشها در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داده اند که الگوی اسکن و توان لیزر بیشترین تاثیر را بر روی استحکام کششی و سفتی نمونه های تولید شده دارند. بیشترین مقدار استحکام کششی ۹/۲ مگاپاسکال و بیشترین مقدار سفتی ۹۶ نیوتن بر میلیمتر است که با توان ۲ وات لیزر و سرعت اسکن ۱۶۵۰ میلیمتر بر دقیقه و تحت الگوی شماره ۲ حاصل شده اند.

دوره ۱۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

خرده‌های آسفالت بازیافتی پس از تراشیده شدن، نوعی از مواد زائد محسوب می‌شوند که از نظر زیست محیطی اثرات نامطلوبی بر محیط اطراف خود دارند. از طرفی هزینه سنگین احداث راههای جدید و خسارت‌های ناشی از خرابی راه‌های موجود، مشکلات زیادی را بوجود می‌آورد. هدف این پژوهش بررسی اثر توام درصد قیر با تغییر فیلر بر خصوصیات مکانیکی مخلوط‌های کف قیری آسفالت بازیافتی می‌باشد. روش تحقیق آزمایشگاهی است. نمونه‌های ساخته شده با افزودن فیلر‌های سیمان، آهک با درصد قیر متفاوت و در شرایط عمل‌آوری خشک، اشباع و ذوب-یخبندان بررسی شدند. نمونه‌ها با فیلر سیمان (۵/۱ درصد)، آهک (۵/۱ درصد) و ترکیب سیمان، آهک (۷۵/۰+۷۵/۰ درصد) و یک نمونه شاهد ساخته شدند. سپس آزمایش‌های مقاومت فشاری تک محوری، مدول برجهندگی، استحکام مارشال و مقاومت کشش غیرمستقیم برای تعیین خصوصیات مکانیکی انجام گردید. در ادامه با استفاده از نتایج تست مدول برجهندگی مدل‌سازی اجزا محدود با استفاده از نرم‌افزارهای اباکوس و KenLayer  انجام و اثر تغییر مدول برجهندگی بر تعداد تکرار بار منجر به خرابی خستگی بررسی شد که در نهایت یک مدل ریاضی جهت پیش بینی نسبت TSR ارایه گردید. نتایج این تحقیق می‌دهد در آزمایش مقاومت فشاری تک محوری و استحکام مارشال، در کلیه طرح‌ها با افزایش قیر از ۱ به ۲ درصد نتایج افزایش سپس با افزایش قیر از ۲ به ۳ درصد کاهش می‎یابد. همچنین نتایج آزمون مقاومت کشش غیرمستقیم نشان می‌دهد که با افزایش قیر از ۱ به ۳ درصد در همه طرح‌ها مقاومت کشش غیرمستقیم در حالت عمل‌آوری خشک، اشباع به‌طور پیوسته افزایش مییابد. فیلر سیمان با آهک در تمامی حالت‌های عمل‌آوری بیشترین تاثیر را در افزایش مقاومت کشش غیرمستقیم دارد و تاثیر افزایش مقاومت در نمونه‌های حاوی فیلر در شرایط عمل‌آوری اشباع بیش از حالت خشک است. نتایج مدل‌سازی سه بعدی نشان داد که با افزایش مدول برجهندگی لایه اساس، تعداد تکرار منجر به خرابی خستگی را به شدت افزایش مییابد.

دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

بسترهای رسی در حالت خشک از استحکام و سختی مناسبی برخوردار هستند ولی در حضور رطوبت مقاومت آنها به شدت افت کرده و بستر مستعد تغییر شکل‌های پلاستیک شده و ظرفیت باربری آن کاهش محسوسی می‌کند. پس هدف از این پژوهش ارزیابی فنی تأثیر سیمان آهکی بر ویژگی‌های مکانیکی و عملکردی بر بستر رسی است. بدین منظور ۴۰۰ کیلوگرم نمونه خاک از بستر راه روستایی راز به پسین دره تهیه شد. در مرحله اول آزمایش‌های دانه‌بندی، حدود اتربرگ و... روی ۲۰ نمونه از خاک انجام شد. مرحله دوم وزن مخصوص خشک بیشترین و میزان رطوبت بهینه مخلوط خاک-سیمان تعیین شد. در این پژوهش برای بررسی تاثیر آهک بر عملکرد بستر رسی، از دو نمونه سیمان پرتلند آهکی با نام‌های  PKZ۱ (دارای ۸۰ درصد کلینکر +۱۷ درصد آهک+۳درصد گچ) و  PKZ۲(دارای ۸۵ درصد کلینکر۲ درصد آهک+۳درصد گچ) استفاده شد. مرحله سوم برای تعیین درصد سیمان آهکی مناسب برای اختلاط، آزمایش تراکم مخلوط خاک-سیمان با درصدهای مختلف (۶% ، ۸% ، ۱۰% ، ۱۲% و ۱۴%) با سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ انجام شد. در مرحله چهارم ۲۴ نمونه استوانه‏ای با افزودن (۶% ، ۸% ، ۱۰% ، ۱۲% و ۱۴%) سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ به نمونه خاک ساخته شده و تحت آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفتند. در مرحله پنجم مقاومت کششی غیرمستقیم و آزمایش مدول تنش-کرنش مخلوط خاک-سیمان تعیین شد. نتایج نشان داد دانسیته خشک حداکثر مخلوط خاک-سیمان با افزودن ۱۰ درصد سیمان آهکی نوع ۱ و نوع ۲ به دست می‏آید. همچنین نتایج حاکی از افزایش مقاومت فشاری، مقامت کشش غیر مستقیم مخلوط ساخته شده با سیمان پرتلند آهکی نوع ۱ نسبت به سیمان پرتلند آهکی نوع ۲ داشته و کلیه اینکه کلیه نمونه‌ها با عمل آوری ۲۸ روزه مقاومت بیشتری نسبت به نمونه‌های ۷ روزه داشتند.

صفحه ۱ از ۱