جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای کامیابی


دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

در ﺟریان ﺑﺤﺮان اﻧﺮژی و ﺗﻮﺟﻪ ﻣﺠﺎﻣﻊ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﺑﻬﯿﻨﻪی اﻧﺮژی، ﺑﻪﺧﺼﻮص در ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎ، ﺟﺪارهﻫﺎی ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﻨﺎﻫﺎ ﺗﺒﺪیل ﺑﻪ یکی از ﻣﻬﻢ ﺗﺮین ﺑﺨﺶﻫﺎی ﺟﺎﻟﺐ ﺗﻮﺟﻪ در روﻧﺪ ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪ. در ﻗﺪم اول، ﻫﻮاﺑﻨﺪی و ﻋﺎیقﺑﻨﺪی ﺟﺪارهﻫﺎ، ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از اﺗﻼف اﻧﺮژی اﻫﻤﯿﺖ ﭘﯿﺪا ﮐﺮد. در ﻣﺮاﺣﻞ ﺑﻌﺪی ﻧﯿﺎز ﺑﻪ دریاﻓﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺎﺑﺶ ﺧﻮرﺷﯿﺪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﺮد و وﺟﻮد اﺑﺰاری ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ورود ﮔﺮﻣﺎی ﺗﺎﺑﺸﯽ ﺧﻮرﺷﯿﺪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮم، ﻣﻄﺮح ﺷﺪ. ﻫﺪف از این ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬاری ﻣﺤﻞ اﺑﺰار ﺳﺎیه‌اﻧﺪاز و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺑﻬﯿﻨﻪی ﻻیهﻫﺎی ﺷﯿﺸﻪ در ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ در اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ایران اﺳﺖ. ﻣﻮاد و روش دﺳﺖیاﺑﯽ ﺑﻪ این ﻫﺪف، اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزیﻫﺎی ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮی (ﻧﺮم اﻓﺰار ﻓﻠﻮﺋﻨﺖ) اﺳﺖ. در این ﭘﮋوﻫﺶ ﭘﯿﮑﺮهﺑﻨﺪیﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ، ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ واﻗﻊ ﺷﺪه‌اﻧﺪ. ﻃﯽ این ﺑﺮرﺳﯽﻫﺎ، ﺳﺎﺧﺘﺎر دارای ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﻬﯿﻨﻪ در ﻣﻨﻄﻘﻪی آب و ﻫﻮایی ﮐﯿﺶ ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﺑﻮده اﺳﺖ. ﺳﻪ ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﺮای اﺳﺘﻘﺮاریاﺑﯽ ﺳﺎیهاﻧﺪازﻫﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ؛ یاﻓﺘﻪﻫﺎی این ﺑﺮرﺳﯽ ﺑﻪﺻﻮرت ﻧﻤﻮدارﻫﺎ و ﮐﺎﻧﺘﻮرﻫﺎی ﻧﻤﺎیشدﻫﻨﺪه دﻣﺎ و ﺟﺮیان ﻫﻮا ارایه ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻧﺘﺎیج ﺣﺎﺻﻞ از این ﭘﮋوﻫﺶ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﻣﻨﺎﺳﺐﺗﺮین ﻣﺤﻞ ﺑﺮای اﺳﺘﻘﺮاریاﺑﯽ اﺑﺰار ﺳﺎیهاﻧﺪاز، در ﻓﻀﺎی داﺧﻠﯽ و ﭘﺸﺖ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ اﺳﺖ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﺸﺨﺺ ﮔﺮدید ﮐﻪ ﻧﻮع ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ، ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺑﻬﯿﻨﻪ از اﻓﺰایش دﻣﺎی داﺧﻠﯽ، ﺷﺎﻣﻞ یک ﻻیه ﺷﯿﺸﻪ در ﭘﻮﺳﺘﻪی ﺧﺎرﺟﯽ و یک ﭘﻨﺠﺮه ﺑﺎ ﺷﯿﺸﻪ دوﺟﺪاره در ﭘﻮﺳﺘﻪی داﺧﻠﯽ اﺳﺖ. در این ﻧﻮﺷﺘﺎر از روش "ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی و ﻣﺪﻟﺴﺎزی" اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. در بخش‌های ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی ﻧﺮم اﻓﺰاری و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻋﺪدی ﻧﻮع ﺗﺤﻘﯿﻖ "ﮐﻤﯽ" و روش ﺗﺤﻘﯿﻖ "ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ" اﺳﺖ و دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻧﺘﺎیج ﺑﺮاﺳﺎس "اﺳﺘﻘﺮاء" ﺻﻮرت ﻣﯽﮔﯿﺮد. 


دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

اهداف: هدف پژوهش حاضر جداسازی مخمر‌هایی با توانایی بالای رنگ‌بری به‌منظور استفاده به‌عنوان جاذب زیستی در حذف رنگ‌های آزو بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر به‌منظور جداسازی مخمرهای جاذب رنگ در محیط نمکی از روش غنی‌سازی استفاده شد. میزان جذب رنگ با مقایسه زیست‌توده ‌تر و خشک صورت پذیرفت. میزان رنگ‌بری در غلظت‌های مختلف رنگ و نمک مورد ارزیابی قرار گرفت. با روش مولکولی سویه برتر شناسایی و توانایی آن در جذب رنگ‌های مختلف و همچنین رنگ‌های مونو، دی و تری‌آزو بررسی شد. آزمون‌های آماری شامل آنالیز واریانس یک‌طرفه، توکی و نرم‌افزار SPSS ۱۹ استفاده شدند.
یافته‌ها: از بین ۱۷ جدایه مخمری، جدایه ADH۱۷ به‌عنوان توانمندترین جدایه انتخاب شد، این جدایه ۱۰۰% با جنس ساروکلادیوم (Sarocladium sp.) مشابهت داشت. جذب رنگ زیست‌توده خشک چهار برابر زیست‌توده تر بود. میزان رنگ باقیمانده با افزایش غلظت رنگ افزایش یافت، ولی غلظت‌های مختلف سدیم‌کلرید تاثیر قابل توجهی در جذب رنگ نداشت. این سویه رنگ‌های مونو، دی و تری‌آزو و همچنین رنگ‌های اسیدی، بازی و راکتیو را جذب کرد. بیشترین جذب با میزان ۴۳/۹۷% مربوط به راکتیو رد و کمترین جذب با میزان ۸۷/۹۶% به راکتیو یلو مربوط بود.
نتیجه‌گیری: جدایه ADH۱۷ توانمندترین جدایه است و به میزان ۱۰۰% با جنس ساروکلادیوم مشابهت دارد. این سویه رنگ‌های مونو، دی و تری‌آزو و همچنین رنگ‌های اسیدی، بازی و راکتیو را جذب می‌کند. جنس ساروکلادیوم دارای توانایی بالایی در جذب ترکیب رنگ‌های آزوی مختلف است.
 


دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: پس از توجه مجامع جهانی به مصرف بهینه‌ انرژی، جداره‌های خارجی بناها تبدیل به یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در پروسه‌ طراحی شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان تاثیرگذاری نوع جریان هوا و همچنین فاصله بهینه بین دو جداره، در اقلیم گرم و مرطوب ایران (جزیره کیش) است.
مواد و روش‌ها: برای دستیابی به این هدف، پیکره‌بندی‌های مختلف نمای دوپوسته‌، با استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری (نرم‌افزار فلوئنت ۱۹/۲) مورد بررسی واقع شده‌اند. دو نوع جریان هوای تخلیه هوا و لایه هوای خارج بررسی شد. هر یک از این دو جریان با سه فاصله متفاوت، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰میلی‌متر شبیه‌سازی شدند. در این مطالعه از روش "تحقیق شبیه‌سازی و مدل‌سازی" استفاده شده ‌است. در بخش‌های شبیه‌سازی نرم‌افزاری و تحلیل عددی نوع تحقیق "کمی" و روش تحقیق "تحلیلی" است و دستیابی به نتایج براساس "استقرا" صورت می‌گیرد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که در زمان‌های اوج گرما و رطوبت که هوای بیرون در حالت آسایش نیست، نوع تخلیه هوا، باعث بالارفتن دما و رطوبت داخل دفاتر می‌شود و آسایش حرارتی ساکنان و کاربران را با مشکل روبه‌رو می‌کند.
نتیجه‌گیری: در روزها و ماه‌های گرم لازم است از نوع لایه هوای خارجی استفاده شود. همچنین مشخص شد که در صورت استفاده از حالت تخلیه هوا، عمق بهینه حفره هوا ۲۰۰۰‌میلی‌متر و در حالت لایه پرده هوای خارجی، ۱۰۰۰میلی‌متر است.


دوره ۱۱، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده

در تئوری­سازی مربوط به انگیزش زبان دوم، خودهای ممکن و انگیزش یکپارچه به­مثابۀ چارچوب­های مکمل در نظر گرفته می­شوند و تحقیقات انگیزشی­ای که تئوری­های مربوط به
خود­ها و هویت زبان­آموزان را به ارمغان آوردند، بسیار نویدبخش بوده­اند
Macintyre et al., ۲۰۰۹: ۱۴)). از این رو، پژوهش حاضر به بررسی چهار عامل انگیزشی خودباید، خودآرمان، یکپارچگی و ابزارسازی در میان فارسی­آموزان کره­ای و چینی می­پردازد. بدین منظور، ۲۰ دانشجوی کره­ای و چینی، از مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شدند. این فارسی­آموزان به پرسش­نامه­ای ۳۶ آیتمی برگرفته از پژوهش­های دورنی  (۲۰۰۹) وتاگوچی و همکاران  (۲۰۰۹) پاسخ دادند. در­نهایت، داده­ها با استفاده از نرم­افزار اس. پی. اس. اس. تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد بین خودباید و خودآرمان فارسی­آموزان کره­ای با چینی تفاوت معنی­داری وجود دارد، به ­گونه­ای که خودآرمان فارسی­آموزان کره­ای بیشتر از چینی­ها و خودباید فارسی­آموزان چینی بیشتر از کره­ای­هاست. علاوه بر این، بین انگیزۀ ابزاری ارتقا­دهندۀ فارسی­آموزان چینی و کره­ای تفاوت معنی­داری مشاهده شد و این در حالی است که بین
انگیزه­های ابزاری
بازدارندۀ این دو گروه از فارسی­آموزان تفاوت معنی­داری وجود نداشت. همچنین، نتایج پژوهش مبنی بر عدم وجود تفاوت معنی­دار بین میانگین انگیزۀ یکپارچۀ فارسی­آموزان چینی و کره­ای است. علاوه بر این، نتایج پژوهش نشان داد بین انگیزۀ یکپارچۀ دانشجویان چینی و کره­ای و خودآرمان آن­ها در یادگیری زبان فارسی، رابطۀ معنی­داری وجود ندارد. همچنین، بین خودباید و انگیزۀ ابزاری بازدارندۀ فارسی­آموزان کره­ای رابطۀ معنی­دار معکوسی مشاهده شد، در حالی که بین دانشجویان چینی، بین این دو متغیر، رابطۀ معنی­داری مشاهده نشد.
 
مجتبی دیالمه، عطا کامیابی، علی مرادی،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

در این تحقیق اثر زاویه پیچ و عمق کانال بر دبی جریان یک سیال نیوتنی و یک سیال غیر نیوتنی دما ثابت تراکم ناپذیر در اکسترودر تک پیچه بررسی شده است. در این تحقیق از افت فشار صرف نظر شده و تنها نیروی محرکه درون اکسترودر، نیروی درگ است. به این منظور کانال اکسترودر به دو صورت کانال مستقیم و مارپیچ در نظر گرفته شده است. شبیه­سازی کانال مستقیم توسط نرم­افزار فلوئنت برای سیال نیوتنی انجام گرفت و نتایج با حل تحلیلی در چندین زاویه مقایسه شد. در مرحله بعد یک گام کانال مارپیچ کم عمق برای سیال نیوتنی مورد بررسی قرار گرفت و با حل تحلیلی در زاویه­های مختلف و در رینولدز­های پایین مقایسه شد. بررسی­ها دامنه­ی صحت رابطه تحلیلی را در رینولدز­های مختلف نشان داد. نتایج نشان دادند که در رینولدز های کم­­تر از ۱۰­ و نسبت عمق کانال به شعاع کم­تر از ۰,۲ حل عددی و تحلیلی نتایج یکسانی در سیالات نیوتنی دارند. بنابراین در این بازه می­توان از حل تحلیلی برای محاسبه زاویه بهینه، محاسبه دبی، توزیع سرعت، توزیع تنش برشی و پارامتر­های دیگر استفاده کرد. نتایج مطالعه سیال غیر نیوتنی نشان می­دهند که دبی پمپاژ اکسترودر در زوایای کم پیچ برای سیال غیر نیوتنی بیش از مورد نیوتنی و در زوایای بالاتر کم­تر می­باشد.

صفحه ۱ از ۱