جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای کریم پور


دوره ۱۴، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه از پپتیدها و پروتئین­های دارای خواص ضدسرطانی، ضد آلرژی و ضدالتهابی برای درمان استفاده می­کنند. برازئین پروتئینی شیرین با ۵۴ باقی­مانده آمینواسیدی است که طبق گزارش‌ها دارای ویژگی­ ضد سرطانی مبتنی بر توالی و ساختار دارد. در این پژوهش نقش آسپارتات موقعیت ۴۰ در ساختار و عملکرد پروتئین برازئین وحشی و جهش‌یافته‌ها و نیز ویژگی ضدسرطانی پپتیدهای حاصل شده بر روی گیرنده TLR۵ بررسی شد. ازاین‌رو، چندین مدل از فرم­های جهش­یافته با استفاده از نرم‌افزار Modeller.v,۹.۲۰ طراحی و ساخته شد. سپس صحت مدل­ها و ویژگی­های فیزیکی-شیمیایی نوع وحشی و جهش­یافته­های D۴۰N ، D۴۰R و D۴۰Deletion با استفاده از سرور­ها و نرم‌افزارهای بیوانفورماتیکی مختلفی از جمله ProtParam ، ProtScale،SAVES ،PIC ، ModEval، و PredyFlexy  مورد ارزیابی قرار گرفت. توالی پروتئین‌ها جهت پیش­بینی خاصیت ضدسرطانی با استفاده از سرورهای ACPred و iACP مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. کیفیت و تحلیل اتصالات پروتئین وحشی‌ و جهش‌یافته­ها به‌عنوان لیگاند با گیرنده TLR۵ ایجادکننده مسیر سیگنالینگ ضدسرطانی، به کمک داکینگ مولکولی و با استفاده از نرم­افزار HADDOCK بررسی شد. نتایج بررسی فراسنجه­های بیوانفورماتیکی نشان­دهنده احتمال بهبود پایداری ساختار و عملکرد پروتئین برازئین و احتمال افزایش سطح در دسترس جهت اتصال با گیرنده می­باشند. همچنین بنا بر نتایج حاصل از بررسی داکینگ مولکولی، احتمال اتصال پروتئین برازئین جهش­یافته  D۴۰R به گیرنده TLR۵ نسبت به دیگر پروتئین­ها بیشتر است و این نشان­دهنده احتمال افزایش خاصیت ضدسرطانی این جهش­یافته می­باشد؛ بنابراین پژوهش، قابلیت ارتقای کارکرد زیستی و دارویی برازئین با ایجاد جهش­های گوناگون در موقعیت آسپارتات ۴۰ وجود دارد.
 

دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله روش نوینی برای پایش فعال نوسانهای سازه ها ارائه می گردد. روشهای پیشین در زمینه پایش فعال نوسانهای سازه ها عموما بر اساس مباحث پیچیده ریاضی و کنترلی استوار بوده اند. در صورتی که رابطه سازی فرایند پیشنهادی بر پایه اصول دینامیک سازه ها می باشد و در آن نوسانهای سازه، با چندین عملگر و حسگر پایش می شود. در اینجا، نیروی هر عملگر به صورت نیروی معادل میرایی لزج پنداشته شده و تلاش می گردد نیروهای عملگرها به گونه ای محاسبه شوند که تعداد بیشتری از میرایی مودهای نوسان پایین سازه بحرانی شوند. با این کار، نیروهای عملگرها در یک فرایند ریاضی ساده به دست می آید. نخست رابطه سازی روش پیشنهادی بر مبنای استفاده از چندین عملگر در کنترل نوسانهای سازه ، با استفاده از اصول دینامیک سازه ها ارائه می گردد. سپس محل عملگرها و حسگرها با یک الگوریتم ساده مشخص می شود. کارایی روش پیشنهادی با بررسی تغییرات تغییر مکان در حالت های مختلف پایش فعال سازه پنج درجه آزادی که تحت اثر زلزله السنترو تحریک شده است، بررسی می گردد. نتایج عددی نشان می دهند، شیوه پایش فعال پیشنهادی عملکرد مناسبی در کاهش نوسانهای سازه دارد. مطابق نتایج بدست آمده، بیشینه تغییر مکان طبقات بالایی باتعداد عملگر و حسگر مناسب در سازه ۵ درجه آزادی تا ۷۰ درصد کاهش می یابد.

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده

این مقاله کنترل بهینه مقاوم سیستم های سوئیچ شونده غیر خطی نامعین با زیرسیستم هایی که شامل ورودی خارجی هستند، را ارائه می کند. عدم قطعیت ها سامل اغتشاش خارجی و عدم قطعیت های پارامتری هستند. سیگنال سوئیچ و ورودی کنترل به منظور کمینه کردن تابع هزینه داده شده، طراحی می شوند. برنامه ریزی پویا تقریبی به منظور کنترل بهینه سیستم های سوئیچ شونده معین به صورت موثری به کار می رود. از انجا که برنامه ریزی پویا تقریبی بر اساس مدل است، مشکلاتی به منظور به کار گیری برنامه ریزی پویا تقریبی در سیستم های سوئیچ شونده نامعین، به نظر می رسد. به منظور غلبه بر مشکلات ذکر شده، این مقاله یک مدل مناسب ارائه می کند. به منظور به کار گیری روش کنترل پیشنهاد شده، کنترل تاخیر زمانی مقاوم را به کنترل برنامه ریزی پویا تقریبی اضافه می کنیم. ابتدا عدم قطعیت ها توسط کنترل تاخیر زمانی مقاوم جبران می شوند. سپس سیگنال سوئیچ و ورودی کنترل بوسیله برنامه ریزی پویا تقریبی طراحی می شوند که یک پاسخ فیدبکی برای شرایط اولیه مختلف ارائه می کند. بحثی پیرامون محدود بودن حالت ها و نتایج شبیه سازی کارامدی روش کنترل پیشنهادی را ارزیابی می کند.
محمد علی محمدی، عقیل یوسفی کما، مراد کریم پور، احسان معانی میاندوآب،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، رفتار دینامیکی میکروسکوپ نیروی اتمی بر اساس تئوری غیر کلاسیک گرادیان کرنشی مورد مطالعه قرار می‌گیرد. برای این منظور، میکروتیر میکروسکوپ نیروی اتمی و سوزن متصل به انتهای آن به صورت یک جرم متمرکز مدل‌سازی شده است. میکروتیر از طریق یک المان پیزوالکتریک متصل به انتهای گیردار تحریک شده و معادله مشتقات جزئی غیرخطی حاکم بر سیستم براساس تئوری اویلر-برنولی استخراج شده است با اعمال روش‌های جداسازی و گلرکین، به یک معادله دیفرانسیل معمولی تبدیل می‌شود. در بسیاری از مطالعات تجربی مشاهده شده است هنگامی که ابعاد سازه تا ناحیه میکرون و زیر میکرون کاهش ‌یابد، اثر اندازه در رفتار دینامیکی این میکرو ساختارها نقش پیدا می‌کند. تئوری کانتینیوم کلاسیک به خاطر چشم پوشی از اثر اندازه، دارای دقت پایینی در پیش‌بینی رفتار مکانیکی ابزارهای نانو می‌باشد، به همین دلیل دو تئوری کلاسیک و غیرکلاسیک در تحلیل رفتار دینامیکی میکروتیر دیدگاه متفاوتی دارند. در این مقاله، ناحیه پایداری میکروتیر به صورت تحلیلی و عددی به ‌دست آمده و با مقایسه نتایج مشخص گردید که این دو روش با هم تطابق دارند. تفاوت بین تحلیل‌های ارائه شده در رفتار دینامیکی میکروتیر توسط دو تئوری کلاسیک و غیرکلاسیک با رسم نمودارهای گوناگونی نشان داده شده است. مشخص می‌شود که در نظر گرفتن اثر اندازه، ماهیت مسئله دینامیکی را به کلی تغییر می‌دهد و ممکن است در حالیکه تئوری کلاسیک رفتاری پایدار برای میکروسکوپ پیش‌بینی می‌کند، اثر اندازه باعث وقوع پایداری دوگانه شود. نتایج به‌دست آمده در این مقاله برای طراحی و تحلیل میکروسکوپ-های اتمی بسیار کارا می‌باشند.
حسین کاظمی مهرآبادی، قادر فرجی، سهیل امانی، مراد کریم پور، حسین قنبری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در سالهای اخیر آلیاژهای منیزیم به عنوان گزینه‌ی مناسبی برای ماده اولیه استنتهای وریدی زیستتخریب‌پذیر مورد توجه قرار گرفته‌اند. شکل دادن آلیاژهای منیزیم به دلیل کارپذیری پایین آن‌ها در دمای اتاق مشکل می‌باشد. لذا این مسئله مشکل تکنولوژیکی را در ساخت میکرولوله اولیه برای استنت زیست‌تخریب‌پذیر ایجاد می‌کند. با توجه به قابلیت زیست سازگاری بالای آلیاژ منیزیم WE۴۳ جهت کاربرد در ساخت استنت زیست‌تخریب‌پذیر، این ماده به صورت خام با ساختار ریختگی انتخاب شد. در این مطالعه به منظور بهبود خواص مکانیکی و حصول یک میکرولوله از روش ترکیبی پرس در کانال زاویه‌دار مساوی به همراه اکستروژن و میکرواکستروژن استفاده شد و میله‌های منیزیمی WE۴۳ به میکرولوله‌های با کیفیت بالا با ساختار فوق ریزدانه تبدیل شدند. میله ریزدانه آلیاژ WE۴۳ از طریق یک پاس فرایند پرس در کانال زاویه‌دار مساوی حاصل شد و سپس بیلت منیزیمی فرآیند شده به میله‌ای با قطر ۵ میلی‌متر اکسترود می‌شود. نهایتاً با استفاده از فرآیند میکرو اکستروژن میکرولوله‌هایی فوق ریزدانه و مستحکم با قطر خارجی ۳,۴ میلی‌متر و ضخامت ۰.۲۵ میلی‌متر به صورت موفقیت‌آمیز تولید شدند. فرایندهای مذکور با استفاده از شبیه‌سازی المان محدود شبیه‌سازی شدند. نتایج نشان داد اندازه دانه منیزیم به طور قابل‌ملاحظه‌ای پس از این روش ترکیبی کاهش یافته و خواص مکانیکی به طور قابل‌ملاحظه‌ای بهبود یافت.
مصطفی پیرمرادیان، حسین کریم پور،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، پایداری دینامیکی تیری با تکیه‌گاه‌های ساده که تحت عبور متوالی جرم‌ها قرار گرفته است با در نظر گرفتن عبارت‌های غیرخطی در تحلیل، مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. چنین شرایط بارگذاری متناوبی روی تیر، در تحلیل مسائلی مانند حرکت وسایل نقلیه از روی پل‌ها، حرکت قطارهای سریع‌السیر از روی ریل‌ها، فرآیند ماشین‌کاری، خطوط انتقال سیال و لوله‌ی انواع سلاح پدیدار شده و لذا بررسی آن از نقطه‌نظر عملی حایز اهمیت است. عبور متناوب جرم‌ها از روی تیر به پیدایش معادله‌ای با ضرایب متغیر با زمان پریودیک می‌انجامد. با بکارگیری اصل همیلتون تعمیم‌یافته برای سیستم‌های جرم متغیر و در نظر گرفتن تمامی ترم‌های شتاب جرم‌های عبوری و همچنین فرضیه‌ی تغییر شکل بزرگ تیر، معادله‌ی حاکم بر مسأله استخراج می‌شود. به منظور مواجهه با وابستگی تغییر شکل‌های طولی و عرضی، فرض عدم کشیدگی صفحه‌ی میانی تیر در نظر گرفته می‌شود و تفسیر مناسبی جهت موجه بودن این فرض ارائه می‌گردد. روش مقیاس‌های چندگانه برای به دست آوردن نواحی پایدار و ناپایدار مسأله در صفحه‌ی پارامترها استفاده می‌شود. نتایج حاصل از بکارگیری این روش، تغییر رفتار کیفی را در پاسخ تیر بر اثر ترم‌های غیرخطی پیش‌بینی می‌کند. نتایج شبیه-سازی‌های عددی متفاوت انجام شده، صحت نتایج حاصل از حل تحلیلی اغتشاشی را تأیید می‌کند.
مهدی حاج محمدی، حامد شهبازی، حسین کریم پور، کمال جمشیدی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، روش کنترل تطبیقی مدل مرجع جهت تنظیم خودکار پارامتر‌های کنترلر یک پایدار‌ساز دوربین ارائه می‌شود، بنحوی که پاسخ سیستم تحت شرایط اینرسی مختلف از پاسخ مدل مرجع واحدی پیروی نماید. پایدار‌ساز دوربین یا گیمبال مشتمل بر یک پایه متحرک است که با اتصال فعال یا غیر فعال به دوربین، قابلیت هموار‌سازی حرکت و تثبیت تصاویر در مقابل چرخش‌ها و لرزش‌‌های سکو را دارد. یکی از مشکلات گیمبال‌‌های تجاری موجود در بازار این است که فقط قادر به حمل دوربین‌‌های مخصوص به خود می‌‌باشند و اگر دوربین دیگری بر روی این گیمبال‌‌ها بسته شود، نمی‌‌توانند عملکرد مناسب اولیه خود را حفظ کنند. این مشکل به دلیل تفاوت اینرسی و محل مرکز جرم دوربین‌‌های مختلف با یکدیگر است. در این مقاله، در راستای حل این مشکل، روش کنترلری بلادرنگی به کمک برد آردوینو بر روی سیستم واقعی پیاده سازی عملی شده است. در ابتدا طراحی و ساخت گیمبال دو درجه آزادی انجام گردیده و سپس پیاده سازی عملی کنترلر PID-تطبیقی مدل مرجع بر روی آن صورت پذیرفته است. در انتهای مقاله، تحلیل عددی برای بررسی عملکرد عملی کنترلر تطبیقی مدل مرجع در مقاوم بودن نسبت به اغتشاش‌های وارده به سیستم مورد بررسی قرار گرفته است.
فرشید صادقیان، مراد کریم پور، محمد رضا ذاکرزاده، مصطفی باغانی،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

ارتزهای زانو و قوزک با در بر گرفتن مفاصل زانو و قوزک پا، به اصلاح الگوی راه رفتن بیماران کمک می کنند. بیماران دارای ضعف عضله ی چهار سر ، به دلیل الگوی سفتی غیر طبیعی مفصل زانو، از محدودیت هایی در حرکات اکستنشن و کنترل فلکشن مفصل زانوی خود در طی سیکل گیت رنج می‌برند. در این مقاله با طراحی ارتز مناسب با دو مکانیزم متفاوت در طول فاز های ایستادن و گام برداری ، نیاز بیماران مختلف دارای ضعف عضله ی چهار سر پاسخ داده شده است. مکانیزم فاز ایستادن، حرکت مفصل زانو را از لحظه ی تماس اولیه تا انتهای فاز مید-استنس قفل کرده و با توجه به جهت گیری پا بعد از فاز مید-استنس، مفصل زانو می تواند آزادانه فلکشن کند. ابتدا با استفاده از نرم افزار اپن سیم و داده برداری آنالیز حرکت برای هر بیمار، در هر گام زمانی مقدار گشتاور مورد نیاز برای تقلید سفتی مفصل زانوی طبیعی به صورت بهینه شده محاسبه می‌شود. سپس با استفاده از فنر پیچشی، گشتاور مورد نیاز جهت اصلاح سفتی مفصل زانو دو بیمار با مقدار ضعف عضلانی متفاوت را باز تولید کردیم. با طراحی جداگانه ارتز برای هر بیمار با مقدار ضعف عضلانی مختلف، توانستیم با استفاده از ارتز پیشنهاد شده پروفایل سفتی مفصل سالم را تقلید کرده و امکان تجربه ی سیکل گیت روان تر را برای هر بیمار بوجود بیاوریم. استفاده از این ارتز نه تنها باعث بهبود الگوی گیت بیماران شده بلکه سبب جلوگیری از آسیب به عضلات سالم بیمار نیز می شود.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۷ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده

در این پژوهش، از برگ‌ زیتون که غنی از ترکیبات فنلی است به‌ عنوان منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های‌ طبیعی در طی استخراج روغن از دانه‌های کلزا به روش پرس سرد استفاده شد. این روش جدید، برای افزایش ترکیبات زیست فعال و دستیابی به حداکثر پایداری و ماندگاری روغن انجام گرفت. دانه کلزا با برگ زیتون در سطوح صفر (نمونه کنترل )، ۵/۲، ۵، ۵/۷ و ۱۰ درصد مخلوط  شد و سپس روغن از مخلوط با استفاده از پرس سرد استخراج شد. فاکتورهای کیفی در روغن­های استخراجی در روز تولید و در فواصل هر ۳۰ روز طی ۹۰ روز نگهداری در دمای اتاق، مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج بدست آمده، نمونه‌های دارای  مقدار برگ زیتون بالاتر، دارای ترکیبات فنلی بیش‌تری بودند. در طی نگهداری اسیدیته و عدد پراکسید افزایش، ولی مقدار ترکیبات فنلی کاهش پیدا کرد. بیش‌ترین مقدار عدد پراکسید مربوط به نمونه‌های حاوی درصدهای پایین برگ زیتون بود. نمونه حاوی ۱۰ درصد برگ زیتون  بیش‌ترین مقدار اسیدیته را در مقایسه با سایر نمونه‌ها داشت. در کل نتایج نشان داد که روغن کلزای حاصل از پرس دانه کلزا همراه با برگ زیتون موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات فنلی و مشابه روغن زیتون بکر میشود که نسبت به روغن زیتون نیز دارای اسیدهای چرب لینولنیک (امگا ۳) بیشتری است و می‌تواند بعنوان محصول سلامت افزای جدید به بازار معرفی شود. در کل نتایج بدست آمده نشان داد که استخراج روغن از مخلوط برگ زیتون با دانه کلزا موجب تولید روغنی غنی از ترکیبات زیست فعال می­شود که میتواند بعنوان محصولی جدید به بازار معرفی شود.
مهدی سعادت فر، علی سلیمانی، آرش کریم پور صومعه دل، سیامک اسماعیل زاده خادم،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

مواد پیزوالکتریک در اشکال مختلفی همچون ورق مستطیلی، دایروی، حلقوی و پنل‌های استوانه ای کاربرد روزافزونی در صنایع، برای هوشمند سازی سازه‌ها، پیدا کرده‌اند. در این مقاله به تحلیل تجربی و عددی ارتعاشات آزاد یک پنل استوانه ای هوشمند دولایه متشکل از یک لایه فلزی و یک لایه پیزوالکتریک در شرایط مرزی و هندسی مختلف پرداخته می‌شود. ابتدا یک پنل پیزوالکتریک به عنوان عملگر برای استفاده در شرایط مورد نظر آماده سازی و در راستای شعاعی قطبی می‌شود. سپس، با اضافه کردن لایه آلومینیومی، پنل استوانه ای دو لایه ساخته شده و از سه روش مختلف به صورت تجربی فرکانس طبیعی آن در شرایط مرزی آزاد اندازه گیری می‌شود. در مرحله بعد، پنل مذکور در یک نرم افزار المان محدود مدل سازی شده و از مقایسه نتایج المان محدود با نتایج تجربی مشاهده می‌شود که انطباق مناسبی بین آن‌ها وجود دارد. همچنین دقت و محدودیت‌های روش‌های تجربی استفاده شده، مورد بحث قرار می‌گیرند. در نهایت تاثیر شرایط مرزی مختلف ساده و گیردار و همچنین پارامترهای هندسی از قبیل ضخامت، عرض و شعاع پنل بر روی فرکانس طبیعی با استفاده از مدل المان محدود تحلیل می‌شود.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

ترکیبات نگهدارنده سنتزی نظیر نیتریت در مواد غذایی، به موجب اثر سمیتی که بر سلول ها دارند، می توانند سبب بروز بیماری و آسیب های جدی در بدن انسان گردند. سرانه مصرف فرآورده های گوشتی در ایران ۵/۲ تا ۵/۵ کیلوگرم در سال است و با توجه به تغییر روز افزون سبک زندگی خانواده های ایرانی، این میزان رو به افزایش است. نظر به ماهیت شیمیایی نیتریت در فرآورده های گوشتی، کاهش میزان این ماده یا جایگزینی تمامی/بخشی از آن با ترکیبات طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش تولید ترکیب نگهدارنده طبیعی از عصاره سه گیاه میخک، اکالیپتوس و رزماری بوده که قابلیت جایگزینی کامل با نیتریت در فرآورده های گوشتی را داشته باشد. برای این منظور ابتدا عصاره هیدروالکلی گیاهان موردنظر با روش ماسراسیون تهیه و با نسبت ۳:۱:۱ (میخک، اکالیپتوس و رزماری) مخلوط گردیدند. سپس ترکیب مورد نظر روی همزن مغناطیسی در دمای ۵۰ درجه سانتی­گراد خشک و در انتها با آسیاب آزمایشگاهی به پودر بلوطی رنگ تبدیل گردید. اثرات ضدمیکروبی، ضدقارچی، آنتی اکسیدانی و سایتوتوکسیسیتی ترکیب عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. ۶ نمونه سوسیس مرغ با نسبت های مختلفی از ترکیب عصاره ها به نیتریت شامل ۵:۰، ۴:۱، ۳:۲، ۲:۳، ۱:۴ و ۰:۵ تولید گردیدند. نمونه ها از لحاظ رنگ، طعم و شاخص های میکروبی در زمان های ۱۵ و ۳۰ روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ترکیب نگهدارنده طبیعی دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی می باشد و نمونه شماره ۵ حاوی ۱۰۰ درصد ترکیب عصاره ها و فاقد نیتریت از نظر خواص حسی و شاخص های میکروبی و ارزیابی رنگ مطلوب ترین نمونه بود. استفاده از ترکیب عصاره های این پژوهش در سوسیس مرغ و سایر فرآورده های گوشتی در صنعت به عنوان جایگزینی ایمن پیشنهاد می گردد.

صفحه ۱ از ۱