جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کلاسنگیانی
محمود شریعتی، کمال کلاسنگیانی، حمید چاوشان،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، به طور تجربی رفتار رچتینگ پوسته¬های استوانه¬ای فولادی ضدزنگ SS۳۰۴L تحت بارگذاری متناوب مرکب و محوری مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش¬ها توسط یک دستگاه پیشرفته سرو هیدرولیک اینسترون ۸۸۰۲ انجام شد و پوسته¬ها به دو صورت عمودی و مایل تحت زاویه ۲۰ درجه قرار گرفته و بار تناوبی به آنها اعمال گردید. در این تحقیق اثر طول پوسته استوانه¬ای و همچنین زاویه¬ی آن بر رفتار رچتینگ مورد تحلیل قرار گرفته است. با توجه به نتایج آزمایشگاهی، گشتاور خمشی تأثیر قابل ملاحظه¬ای در انرژی اتلافی و افزایش تغییرشکل¬های پلاستیک دارد. مشاهده شد که در پوسته استوانه¬ای مایل در مقایسه با پوسته استوانه¬ای عمودی به دلیل وجود گشتاور خمشی در مقاطع مختلف پوسته استوانه¬ای مایل، تغییر شکل پلاستیک و انباشتگی آن بیشتر است. همچنین در بررسی تاریخچه¬ی بارگذاری پوسته استوانه¬ای تحت بارگذاری مرکب، مشاهده شد که با نیروی میانگین ثابت و افزایش نیروی دامنه، جابجایی رچتینگ افزایش می¬یابد و پیش بارهای اعمالی در بارگذاری چند مرحله¬ای باعث مهار رفتار رچتینگ و توقف انباشتگی تغییرشکل پلاستیک در بارگذاری-های سیکلی با دامنه¬ی نیروی کمتر می¬شوند.
محمود شریعتی، کمال کلاسنگیانی، خلیل فرهنگ دوست،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق به بررسی تجربی و عددی انباشتگی کرنش مومسان و رفتار نرم شوندگی پوستههای استوانهای یک سرگیردار فولادی SS۳۱۶L با بارگذاری خمشی و مرکب (خمشی- پیچشی) به صورت تناوبی پرداخته شده است. بارگذاریهای خمشی به صورت نیرو-کنترل و جابجایی-کنترل است؛ اما در بارگذاریهای مرکب، اعمال نیرو فقط به صورت جابجایی-کنترل است. آزمایشهای تجربی توسط دستگاه سرو هیدرولیک اینسترون ۸۸۰۲ انجام گردیده است که با بارگذاری نیرو-کنترل با نیروی میانگین غیر صفر تغییر شکل مومسان در چرخههای پیاپی انباشته میگردد که پدیده رچتینگ نام دارد. بر اساس نتایج تجربی، رابطهی خطی بین انرژی مومسان و نرخ تغییر شکل مومسان مشاهده شد که بیانگر سفتی فیکسچرهای مورد استفاده در آزمایشهای تجربی است. در بارگذاری جابجایی-کنترل رفتار نرم شوندگی به دلیل پدیده بیضی شدن در پوستهها مشاهده میشود و با افزایش دامنه جابجایی، سرعت نرم شوندگی افزایش مییابد. رشد ترک در بارگذاری مرکب به دلیل وجود نیروی پیچشی و خمشی به صورت مایل رشد میکند؛ در حالی که در بارگذاری خمشی رشد ترک به صورت محیطی است. تحلیل عددی توسط نرم افزار آباکوس انجام شده است و با مقایسهی الگوی سخت شوندگی همگن و الگوی سخت شوندگی غیر خطی همگن/ سینماتیک مشاهده میگردد که الگوی سخت شوندگی غیر خطی همگن/ سینماتیک، رفتار نرم شوندگی و انباشتگی کرنش مومسان پوستههای استوانهای با بارگذاری خمشی تناوبی را بهتر شبیه سازی میکند.
محمود شریعتی، کمال کلاسنگیانی، بهزاد جهانگیری، امین صابر،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق به بررسی تجربی رفتار رچتینگ و نرم شوندگی پوستههای جدار نازک فولادی ضدزنگ SS۳۰۴L تحت بارگذاری خمشی خالص بهصورت تناوبی پرداختهشده است. آزمایشهای تجربی توسط دستگاه سرو هیدرولیک اینسترون ۸۸۰۲ تحت شرایط بارگذاری نیرو-کنترل و جابجایی-کنترل انجامشده است و تأثیر پارامترهای مختلف شامل نیروی میانگین، دامنه نیرو، طول پوسته های استوانه ای، وجود گشودگی و موقعیت آن بررسی شد. در بارگذاری جابجایی-کنترل، رفتار نرم شوندگی در پوستهها مشاهده میشود و تحت بارگذاری نیرو-کنترل با نیروی میانگین غیر صفر انباشتگی کرنش پلاستیک یا پدیدهی رچتینگ اتفاق میافتد. بر اساس نتایج تجربی، رابطهی خطی بین انرژی پلاستیک و نرخ تغییر شکل پلاستیک مشاهده شد که بیانگر صلبیت فیکسچرهای مورد استفاده در آزمایشهای تجربی است. مشاهده شد که افزایش دامنهی نیرو باعث افزایش نیروی بیشینه و درنتیجه منجر به افزایش تغییر شکل پلاستیک میشود. همچنین در بررسی وجود گشودگی، پوسته استوانهای دارای گشودگی در میانه، دارای جابجایی رچتینگ بیشتری در مقایسه با پوسته استوانهای بدون گشودگی است و باعث رشد ترک از این نواحی میشود. در بارگذاری جابجایی-کنترل، پاسخ پوسته استوانهای تحت بارگذاری خمش خالص تناوبی به چهار ناحیه رشد اولیه، گذر، پایدار و رشد ترک تقسیم میشود.