جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کیانفر
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: ناشنوایی شایعترین نقص حسی عصبی در انسان است. جهش در دو ژن GJB۲ و GJB۶، عامل ۵۰ درصد موارد ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب (ARNSHL) است. در این مطالعه فراوانی جهشهای دو ژن GJB۲ و GJB۶ و سه حذف بزرگ Del(GJB۶-D۱۳S۱۸۳۰)، Del(GJB۶- D۱۳S۱۸۵۴) و ۹۲۰< کیلوباز در ژن GJB۶ در ناشنوایان غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب مراجعه کننده به مرکز ژنتیک انسانی کوثر بررسی شد.
مواد و روشها: در این تحقیق ۹۴ بیمار از ۶۳ خانواده با ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب بررسی شدند. برای تشخیص جهش شایع ۳۵delG، از روش ARMS-PCR استفاده شد. بیمارانی که برای جهش ۳۵delG مثبت بودند کنار گذاشته شدند و بقیه افراد با استفاده از روش تعیین توالی ژن GJB۲ و GJB۶ بررسی شدند. همچنین سه حذف بزرگ ژن GJB۶ با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی شد.
نتایج: در این مطالعه در ۱۳ خانواده (از ۶۳ خانواده)، جهش در ژن کانکسین ۲۶ (۶/۲۰ درصد) مشاهده شد. در جمعیت مورد مطالعه، شایعترین جهش ۳۵delG بود (۵/۶۱ درصد). جهشهای دیگر ژن GJB۲ عبارت بود
از:delE۱۲۰ ، R۱۲۷H، W۲۴X، V۳۷I. افراد هتروزیگوت جهش ژن GJB۲ یا افراد فاقد جهش در این ژن برای جهش ژن GJB۶ با روش تعیین توالی بررسی شدند و هیچ جهشی دیده نشد. سه حذف بزرگ در ژن GJB۶ نیز بررسی شد و هیچ حذفی مشاهده نشد.
نتیجهگیری: فراوانی پایین جهش ژن GJB۲ در این جمعیت احتمالاً گویای این واقعیت است که ژنهای دیگری در بروز ناشنوایی غیرنشانگانی در کشورمان نقش دارد.
کاوه کیانفر، ابوالفضل رنجبرنوعی، بهروز رضایی،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
پیشرفتهای علمی در زمینه مبانی ناوبری و همچنین دستیابی به تکنولوژی ساخت حسگرهای مغناطیسی در ابعاد کوچک با توان مصرفی پایین و دقت بالا، طی سالهای اخیر، محققان را به فکر استفاده از میدان مغناطیسی زمین برای مکانیابی انداخت. در روش ناوبری با استفاده از میدان مغناطیسی زمین از حسگرهای دقیق مغناطیسی، دادههای میدان مغناطیسی زمین قرائت میشود و با مقایسه این اطلاعات با نقشههای مرجع از طریق الگوریتمهای تطبیق یا فیلترینگ، امکان تعیین موقعیت فراهم میشود. در این روش تعیین موقعیت، عموماً از سامانه اینرسی برای تعیین سرعت و وضعیت استفاده میشود و سامانه ناوبری مغناطیسی، نقش کمکناوبری را ایفا میکند. در گام نخست برای دستیابی به سیستم تعیین موقعیت مغناطیسی، نیاز به تولید نقشه مرجع مغناطیسی است، لذا نیاز به تحلیل دقیق از میدان مغناطیسی زمین، کمیت و کیفیت تغییرات میدان در طول زمانهای مختلف و در نقاط مختلف وجود دارد. در این مقاله از طریق استخراج دادههای مغناطیسی یک رصدخانه مغناطیسی، امکان دستیابی به موقعیت جغرافیایی رصدخانه با استفاده از این دادهها مورد بررسی قرار گرفت و سپس با انجام آزمایش عملی به بررسی میزان تأثیر جابهجایی موقعیت جغرافیایی بر مقدار میدان مغناطیسی زمین پرداخته شد. نتایج استخراجشده در بخشهای شبیهسازی و دادهبرداری بر این واقعیت دلالت دارد که دستیابی به موقعیت جغرافیایی برای انواع وسایل نقلیه، تنها با استفاده از اطلاعات میدان مغناطیسی زمین و بدون نیاز به سایر حسگرهای ناوبری امکانپذیر است.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
پروتئینهای فیوژن ویروسی بهدلیل نواحی حفاظتشده شامل پپتیدهای فیوژنی برای فعالیت ورود به واسطه ادغام غشای ویروسهای مختلف و غشای سلول میزبان ضروری هستند. پدیده فیوژن در سطح سلول میزبان یا در ترکیبات سیتوزولی و در اجزای سیتوپلاسمی اتفاق میافتد. پروتئینهای فیوژن ویروسی بر حسب تغییراتی که طی فیوژن متحمل میشوند در سه دسته قرار میگیرند. دسته اول شامل ویروسهایی مانند اورتومیکسو، پارامیکسو، فیلو، کرونا و رترو است. در این دسته از ویروسها پروتئینهای فیوژن پس از برش و حذف بعضی نواحی به شکل بالغ و عملکردی خود میرسند. پروتئینهای فیوژن در ویروسهایی مانند آلفا و فلیوی، بدون ایجاد برش به شکل عملکردی خود تبدیل میشوند. دسته سوم شامل ویروسهایی مانند وزیکولو استوماتیت، هرپس سیمپلکس و باکولوویروسها، دارای ویژگیهای مشترکی با دستههای اول و دوم هستند.
بررسی تغییرات پروتئینهای فیوژن در سطوح قبل و بعد از فیوژن، شرح فیوژن پروتئینها در ویروسهایی مانند آنفولانزا، فیلو و رئو بهعنوان پروتوتایپ ویروسهای دارای این پروتئین و کاربردهای درمانی پروتئینهای فیوژن و مکانیزم اثر داروهایی مانند لاکتوفرین و اینفیوورتاید در جلوگیری از وقوع این پدیده- مسایل بسیار مهم در همانندسازی و ورود ویروس را رقم میزند که بررسی آن بسیار مهم است.