جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کیومرثی
دوره ۸، شماره ۱ - ( شماره ۱ زمستان ۱۳۸۷ - )
چکیده
کوره القایی یکی از ابزارهای گرمایش بدون تماس مواد است. در این کورهها از جریان با فرکانس بالا برای گرم کردن مواد هادی الکتریکی استفاده میشود. از آنجا که این روش بدون تماس است، لذا باعث آلودگی یا ایجاد ناخالصی در بار نمیشود. در طراحی سیستم اینورتر رزونانس موازی برای تغذیه کورههای القایی، انتخاب مناسب خازن برای مدار رزونانس بسیار مهم است. انتخاب این خازن بر فرکانس رزونانس، توان خروجی، ضریب قدرت، ضریب کیفیت و کارایی کوره اثر دارد. در این مقاله علاوه بر مدلسازی دقیق اینورتر و یکسوساز، روش مناسبی برای انتخاب مقدار بهینه خازن ارائه میشود؛ بهگونهای که علیرغم محدودیت ولتاژ اجباری موجود، بیشینه توان خروجی کوره و حداقل توان تلف شده در خازن حاصل شود. همچنین نقش مقاومت معادل سری خازن در انتخاب خازن بررسی میشود. در نهایت برای اجرای الگوریتم پیشنهادی، با تعیین خازن بهینه برای کوره ذوب، مدل کامل کوره و سیستم تغذیه آن شبیهسازی و اثر مقدار خازن پیشنهادی ارزیابی میشود.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲- )
چکیده
کنترل مستقیم گشتاور (DTC) ماشین سنکرون مغناطیس دائم داخلی (IPMSM) ساختار ساده و پاسخ دینامیکی سریع برای گشتاور، ارائه می کند. روش رایج کنترل مستقیم گشتاور که مبتنی بر جدول انتخاب ولتاژ است، معایبی همچون ریپل شار و گشتاور و همچنین فرکانس کلیدزنی متغییر، را دارا می باشد. این مقاله روش کنترل مستقیم گشتاور مبتنی بر جدول انتخاب ولتاژ بهینه شدهای را برای کاهش توأمان ریپل شار و گشتاور با تاکید بر ساختار ساده و دینامیک سریع، ارائه میدهد. جدول انتخاب ولتاژ جدیدی تنها با دو بردار ولتاژ فعال برای هر ناحیه معرفی شده و باند هیستریزیس گشتاور با واحد محاسبه گر ضریب وظیفه جایگزین گردیدهاست. برای کاهش ریپل شار کنترلر رایج مبتنی بر باند هیستریزیس با روش سادهی تزریق مثلثی فرکانس بالا (dithering) جایگزین شدهاست. واحد محاسبه گر ضریب وظیفه برای اعمال ضریب وظیفه به بردارهای انتخابی با هدف کمینه کردن ریپل گشتاور پیاده سازی شده است. افزایش فرکانس کلیدزنی در کنترل مستقیم گشتاور رایج به دلیل وجود تاخیر در تخمین شار و گشتاور؛ حتی زمانی که باندهای هیستریزیس به اندازه ی کافی کاهش پیدا کرده باشند، ممکن نیست. این مقاله با تلفیق روش محاسبه ضریب وظیفه و تزریق موج مثلثی فرکانس بالا، فرکانس کلیدزنی را افزایش میدهد. بنابراین، این روش شکل موجهای با ریپل کمتری به طور همزمان برای شار و گشتاور ایجاد میکند. در روش پیشنهادی ساختاری مبتنی بر مقایسهی شکل موجها، برای محاسبه ی ضریب وظیفه استفاده شده است؛ بنابراین ویژگیهای ذاتی روش کنترل مستقیم گشتاور مانند سادگی ساختار و پاسخ سریع تا اندازهی زیادی حفظ شدهاند.
احسان کیومرثی، امیر جلالی، محمود نوروزی، مجتبی قطعی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
تهنشینی و تشکیل تودهی سخت ذرات مغناطیسی، پاسخ سیال مگنتورئولوژیکال به میدان مغناطیسی را محدود میکند و میتواند منجر به خرابی دستگاه دربردارندهی سیال مگنتورئولوژیکال شود؛ لذاهمواره بررسی بیشتر روشهای کاهش تهنشینی و عوامل مؤثر بر آن بهمنظور گسترش کاربرد سیالات مگنتورئولوژیکال مورد توجه بوده است. در این مقاله به بررسی برخی پارامترهای مؤثر بر روی پایداری سیالات مگنتورئولوژیکال پرداخته شده است. به این منظور در ابتدا نمونههای سیال موردنظر ساخته شده و میزان تأثیر عوامل مختلفی شامل اثر نوع سیال حامل، غلظت ذرات و روشهای اختلاط سیال مگنتورئولوژیکال بر پایداری آن بررسی گردیده است و اهمیت هریک از این عوامل با استفاده از الگوریتم تاگوچی تعیین و نمونه سیال پایدار برای استفاده در میراگرهای مگنتورئولوژیکال انتخاب شده است. پسازآن با بررسی رفتار رئولوژیکال بهترین نمونه (از دیدگاه ترکیب پایداری و لزجت در حالت بدون میدان)، رابطهای برای تنش تسلیم در میدانهای مغناطیسی مختلف ارائه شده است. این مدل بر پایهی روابط موجود برای تنش تسلیم و برازش مدل هرشل- باکلی با دادههای آزمایشگاهی استخراج گردیده است. نتایج نشان میدهد پایدارترین نمونه پس از ۱۶۸ ساعت دارای ۷% تهنشینی است.این نمونه متشکل از روغن سیلیکون و ۷۰% وزنی پودر آهن با روش اختلاط همزن مکانیکی است. افزودن مقدار ۳% وزنی اسید استئاریک به سیال حامل بهمنظور افزایش پایداری سبب افزایش شدید لزجت سیال حامل تا ۳۹ برابر شده است. بااینوجود، نمونهی بهینه اثر مگنتورئولوژیکال قابل قبولی را نشان میدهد بهطوریکه در میدان مغناطیسی ۱۴۶ KA/m دارای تنش تسلیمی برابر با ۱۵ KPaاست.