جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای گروسی
دوره ۴، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
مسئله قلمروخواهی کشورها در فضای سایبر که با هدف تسری حاکمیت سرزمینی از فضای جغرافیای حقیقی به فضای سایبر صورت میگیرد از نظر حقوقی میتواند ابعاد مختلفی را به همراه داشته باشد. چرا که در فضای سایبر طیف متنوعی از بازیگران ملی، غیر ملی، خصوصی، نهادهای عمومی و شهروندان حاضر هستند که هر کدام از آنها منافع خاص خود را در این فضا پیگیری مینمایند و تلاش هر یک برای اعمال حاکمیت در این فضا میتواند موجب واکنش سایر بازیگران شده و از نظر حقوقی باعث پیچیدهتر شدن مسئله اداره و حاکمیت فضای سایبر گردد. همین مسئله برای نویسنده این مقاله به یک مسئله پژوهشی شایسته توجه تبدیل گردید و زمینه آن را فراهم نمود تا به یاری ادبیات موجود در دانش حقوق بینالملل به بررسی ابعاد مختلف این موضوع بپردازد. برای دستیابی به این هدف در این پژوهش در گام نخست تلاش خواهد شد که با استفاده از مفهوم حقوق عرفی تجارت بینالملل به ارزیابی مسئله تعامل حقوقی در ماورای مرزهای ملی و حاکمیت سرزمینی کشورها پرداخته شود و در ادامه به این موضوع پرداخته خواهد شد که تلاش برای اعمال حاکمیت در فضای سایبر تحت تاثیر چه عوامل مهمی از سوی کشورهای مختلف در حال پیگیری است. در ادامه با بررسی این عوامل پیامدهای حقوقی قلمروخواهی کشورها در فضای سایبر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به این نکته پرداخته خواهد شد که این قلمروخواهی که باعث گسترش تعارض منافع در فضای سایبر میگردد، در نهایت از منظر حقوق بینالملل چه پیامدهایی را به همراه خواهد داشت؟
مجید سیاوشی، حمید گروسی، شهرام درخشان،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
منابع نفت سنگین و ماسههای قیری حدود ۷۰ درصد منابع نفتی جهان را در بر میگیرند و مخازن نفت سنگین توانایی جبران کاهش تولید از مخازن نفتی متعارف را دارند. بهرهبرداری از منابع عظیم به علت لزجت بالای نفت، به طور عمده با روشهای ازدیاد برداشت حرارتی انجام میشود. هدف از فرآیندهای حرارتی، کاهش لزجت نفت و در نتیجه افزایش تحرکپذیری آن و بهبود برداشت نفت میباشد. در این میان روش ریزش ثقلی به کمک بخار یکی از کارآمدترین روشها است. در این روش دو چاه افقی حفر شده و از یک چاه بخار داغ تزریق شده و موجب حرکت نفت به سمت چاه دیگر میشود. بهینهسازی پارامترهای عملیاتی در طی این فرآیند از اهمیت بسزایی برخوردار است. کنترل فشار یا دبی چاهها از متداولترین روشهای ازدیاد برداشت میباشد. در این مقاله برای نخستین بار علاوه بر دبی چاههای تزریق و تولید، اقدام به بهینهسازی دمای تزریق بخار میشود. نشان داده شد که برای دمای تزریق بخار نیز مقداری بهینه وجود دارد. بعلاوه برای حالات مختلف تحلیل تولید آنتروپی نیز انجام شده است. برای شبیهسازی فرآیند ازدیاد برداشت از یک نرمافزار تجاری استفاده شد و بهینهسازی پارامترهای عملکردی با استفاده از الگوریتم جستجوی الگو انجام شده است. محاسبه تولید آنتروپی نیز براساس نتایج شبیهسازی عددی و با استفاده از کد محاسباتی نوشته شده صورت گرفته است. مشاهده شد که بیشترین برداشت تجمعی نفت با کمترین میزان تولید آنتروپی متناظر است و در نتیجه میتوان از تولید آنتروپی به عنوان تابع هدف مناسبی در فرآیندهای ازدیاد برداشت استفاده نمود.
سعید خلیلی ساربانقلی، لیلی گروسی فرشی،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله تاثیر افزودن اجکتور بر عملکرد ترمودینامیکی پمپ حرارتی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت. با شبیهسازی سیکل جدید پمپ حرارتی ترکیبی- اجکتوری در نرم افزار EES، ابتدا تاثیر قطر محفظه اختلاط اجکتور در نتایج حاصله تحلیل شده و مشخص گردید که با انتخاب قطری در حدود ۱۵mm نسبت انرژی اولیه (PER، نسبت انرژی حرارتی مفید خروجی به کل انرژی حرارتی اولیه ورودی) و نیز بازده قانون دوم پمپ حرارتی بیشینه گشته و دمای خروجی کمپرسور کمینه میشود. سپس، نسبت انرژی اولیه، بازده قانون دوم ترمودینامیک و دمای خروجی کمپرسور پمپ حرارتی جدید با نتایج حاصل برای پمپ حرارتی ترکیبی در مقدار و دمای یکسان گرمای ورودی مقایسه گردید. نتایج نشان داد که عملکرد آرایش جدید حداکثر ۱۰ درصد از نظر نسبت انرژی اولیه و نیز در حدود ۱۸ درصد از نظر بازده قانون دوم بالاتر از پمپ حرارتی ترکیبی است. همچنین با در نظر گرفتن محدودیت دمای خروجی کمپرسور امکان رساندن دمای منابع حرارتی موجود به دماهای بالاتر در سیستم معرفی شده جدید بیشتر بوده و این اختلاف بین دو سیستم به ۳۵C میرسد. سرانجام، تحلیل میزان تلفات اگزرژی در اجزای سیستمها نشان داد که در پمپ حرارتی معرفی شده، تلفات اگزرژی شیر انبساط، واجاذب، کمپرسور و جاذب کاهش پیدا کرده و باعث افزایش عملکرد سیستم پمپ حرارتی گردیده است.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
یکی از روشهای متداول بهسازی خاک، استفاده از افزودنیها به منظور بهبود خصوصیات مقاومتی و نفوذپذیری خاک است. اغلب از سیمان یا مواد شیمیایی بهعنوان عامل چسبنده ذرات خاک استفاده میشود که باعث افزایش مقاومت برشی خاک و کاهش هدایت هیدرولیکی آن میشود. در این پژوهش با استفاده از آخرین فناوری زیستی میکروبی، نوع جدیدی از مصالح ساختمانی، یعنی سیمان زیستی، بهعنوان جایگزینی برای سیمان و یا مواد شیمیایی ایجاد شده است. سمنتاسیون زیستی یا فرآیند رسوب میکروبی کربنات کلسیم (MICP)، بهبود مقاومت و سختی خاک و سنگ با استفاده از فعالیتهای میکروبی و فرآوردههای آنهاست. در این پژوهش از خاک ماسهای با درصد متفاوت سیلت %۰، %۵،%۱۰، %۱۵ و %۲۰ و در دو حالت سست (Dr=۴۰%) و متراکم (Dr=۱۰۰%) و از باکتری Sporosarcina Pasteurii به دلیل فعالیت اورهآزی بالا و غیر بیماریزا بودن در فرآیند MICP استفاده شد. بهمنظور در نظر گرفتن شرایط خاک بر عملکرد این نوع روش بهسازی، پارامترهای آزمایش تکمحوری و میزان رسوب کربنات کلسیم موردبررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج، افزایش درصد ریزدانه از ۰ تا ۲۰ درصد منجر به کاهش %۴۰ و %۴۶ در میزان رسوب کربنات کلسیم، افزایش %۵۷ و %۴۱ در مقاومت تکمحوری و افزایش %۷۹ و %۷۱ در مدول الاستیسیته نمونهها به ترتیب در دو حالت سست و متراکم گردید. بنظر می رسد این تغییرات ناشی از کم شدن فضای خالی و افزایش سطح تماس بین ذرات خاک بوده است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۷ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از مهمترین مشکلات جامعهای امروز ما کمبود پروتئین و فیبر در رژیم غذایی میباشد، از این رو با غنیسازی اسنک با فیبر و پروتئین میتوان محصولی با ارزش تغذیهای بالا و کالری و چربی و کلسترول کم تولید کرد. باتوجه به محبوبیت و مصرف بالای محصولات اکسترود شده در بین عموم افراد جامعه از جمله کودکان و نوجوانان، ارتقای ویژگیهای تغذیه¬ای این فرآورده-ها اهمیت زیادی دارد. بر این اساس، در این پژوهش برخی از ویژگی¬های اسنک حاوی نشاسته (۴۰ تا ۷۶ درصد)، سبوس گندم (صفرتا ۳۰ درصد) و رطوبت (۱۴ تا ۲۰ درصد)، بررسی شد. همچنین در کلیه نمونهها گلوتن گندم (۱۰ درصد) اضافه گردید و مخلوط¬های آماده شده در دمای ۱۴۰درجه سانتی¬گراد با سرعت مارپیچ ۱۵۰ دور در دقیقه، اکسترود شدند. با افزایش رطوبت و سبوس شاخص جذب آب، شاخص انحلال در آب ابتدا افزایش و سپس کاهش مییابد و با افزایش رطوبت و سبوس چگالی ذرهای و چگالی واقعی و سختی و افزایش مییابد و با افزایش نشاسته ضریب انبساط و شاخص جذب آب، شاخص انحلال در آب و شاخص L^* افزایش مییابد و چگالی ذرهای و چگالی واقعی وقتی کاهش مییابد. با افزایش رطوبت شاخص L^* افزایش مییابد و با افزایش سبوس کاهش مییابد.با افزایش رطوبت ضریب انبساط ابتدا افزایش و سپس کاهش مییابد اما با افزایش سبوس ضریب انبساط کاهش مییابد. با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از ۱۳ درصد سبوس گندم ، ۶۱ درصد نشاسته گندم و ۱۶ درصد رطوبت خوراک ورودی، باعث تولید نمونهای با کیفیت مطلوب میگردد.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: هدف مطالعه حاضر، طراحی و بیان قطعه آنتیبادی تک زنجیره علیه پروتئین HER۲ در سلول E. coli BL۲۱ (DE۳) و بررسی توانایی آن در شناسایی پروتئین HER۲ بود.
مواد و روشها: ژن کدکننده این قطعه آنتیبادی به طول تقریبی ۷۴۶جفت باز در وکتور بیانی pET۲۸a کلون و پروتئین نوترکیب در سویه E. coli BL۲۱ DE۳ بیان شد. به دنبال تخلیص قطعه آنتیبادی به روش کروماتوگرافی تمایلی، از روشهای وسترن بلاتینگ و الایزا برای بررسی واکنش آنتیبادی scFv علیه پروتئین HER۲ استفاده شد.
یافتهها: E. coli قادر به بیان قطعه آنتیبادی scFv با عملکرد مناسب علیه HER۲ است، بهطوری که میتواند این پروتئین را در سطح سلولهای سرطان پستان نیز شناسایی کند.
نتیجهگیری: میتوان از این پروتئین در روشهای تشخیصی آزمایشگاهی برای تشخیص اختصاصی پروتئین HER۲ استفاده کرد. قابلیت این پروتئین در تشخیص HER۲ با استفاده از روشهای ایمونوهیستوشیمی و یا روشهای تصویربرداری بایستی مورد بررسی قرار گیرد.