جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای گنجعلیخان نسب
مریم معین الدینی، سید عبدالرضا گنجعلیخان نسب،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در مطالعه حاضر، جریان آرام جابجایی ترکیبی در حضور گاز تشعشعی در یک محفظه شیبدار دو بعدی با در مرزی متحرک به صورت عددی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. سیال عامل همانند یک محیط خاکستری با توانایی جذب، صدور و پخش تشعشع رفتار میکند. معادلات حاکم شامل معادله پیوستگی، مومنتوم و انرژی توسط روش حجم محدود گسسته میشوند و با استفاده از الگوریتم سیمپل حل میگردند. برای محاسبه جمله تشعشع در معادله انرژی، معادله انتقال تشعشع به صورت عددی و با استفاده از روش راستاهای مجزا، حل شده و توزیع شار تشعشعی داخل جریان گاز محاسبه میشود. اثر تغییر در سرعت در مرزی متحرک، بر رفتار ترموهیدرودینامیکی یک محفظه دو بعدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل به صورت رسم خطوط جریان، خطوط دما ثابت، توزیع عدد ناسلت جابجایی و کل بر روی دیوار پایین محفظه گزارش شده اند. نتایج، نشان میدهد که افزایش عدد رینولدز، منجر به توزیع دمای نسبتا یکنواختی در گستره وسیعی از محفظه خواهد شد که در زوایای شیب ۳۰ و ۶۰ درجه، یکنواختی توزیع دما بیشتر است که در پی آن کاهش انتقال حرارت از سطوح محفظه عاید می شود.
محمد امیدپناه، سید عبدالرضا گنجعلیخان نسب،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
کار حاضر به تحلیل انتقالحرارت معکوس ترکیبی تابش-جابجایی، داخل یک کانال مستطیلی شکل میپردازد. محیط مورد مطالعه گاز تابشی با مخلوطی از هوا، دی اکسید کربن و بخار آب فرض شده است. هدف بررسی اثرات تشعشعی کسرهای مولی گازهایCO۲ و H۲O بر حل مسئله معکوس می باشد به گونه ای که در آن از روش گرادیان مزدوج برای پیدا کردن توزیع دما روی سطح گرمکن به منظور برقرار نمودن شار حرارتی و توزیع دمای مشخص روی سطح طراحی استفاده شده است. گاز تشعشعی خاکستری با جذب، صدور و پخش همگن میباشد. از ضریب جذب متوسط پلانک در محاسبات تشعشعی استفاده شده است. برای حل عددی معادله انتقال تابش از روش جهات مجزا بهره گرفته شده و تلاش بر این بوده که تاثیر کسر مولی گازهای تابشی و همچنین سایر پارامترهای مختلف از قبیل پارامتر تشعشع-هدایت بر مقدار انتقال حرارت از سطح گرمکن مورد مطالعه قرار گیرد.
هدی شعبانی نژاد، سید عبدالرضا گنجعلیخان نسب، ابراهیم جهانشاهی جواران،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقاله حاضر، شبیه سازی فرآیند احتراق و انتقال حرارت در یک مشعل متخلخل تابشی مستطیلی به صورت عددی بهانجام رسیده است. واکنش چند مرحله ای هوا/ متان با جزئیات سینتیک شیمیایی برای مدلسازی فرآیند احتراق داخل محیط متخلخل در نظر گرفته شده است. با فرض عدم تعادل حرارتی بین فاز گاز و فاز جامد، معادلههای انرژی جداگانهای برای این دو فاز لحاظ گردید. محیط متخلخل محیطی خاکستری در نظر گرفته شده که قادر به جذب، پخش و صدور انرژی تابشی است ولی فاز گاز نسبت به تابش شفاف در نظر گرفته شده است. معادلههای حاکم شامل معادله انرژی فاز گاز، معادله انرژی فاز جامد، معادله بقای ذرات شیمیایی و معادله انتقال حرارت تابشی بوده که بایستی به صورت همزمان حل عددی گردند. روش جهتهای مجزا برای حل معادله انتقال تابشی به منظور محاسبه جمله مربوط به تابش در معادله انرژی فاز جامد استفاده شده است. نتایج شبیه سازی شامل میدانهای دما برای فاز گاز و فاز جامد، توزیع نسبت جرمی ذرات و توزیع شارهای تابشی در طول مشعل میباشند. نهایتاً، اثر پارامترهای مختلف مانند ضخامت اپتیکی، نسبت پخش، نسبت هوای اضافی و ضریب تخلخل بر عملکرد مشعل مورد بررسی قرار می گیرد.
الهام طغرلی، سید عبدالرضا گنجعلیخان نسب،
دوره ۱۹، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
در مطالعه حاضر برای اولینبار، مشخصههای جریان لایه گاز و رفتار حرارتی پنجرههای دوجداره مورب با درنظرگرفتن اثرات تابشی سیال بهعنوان یک محیط خاکستری، با توانایی جذب، صدور و پخش تشعشع بهصورت عددی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در سالهای اخیر نصب پنجرههای دوجداره بهصورت شیبدار از حالت عمودی تا افقی بهخصوص در معماری جدید زیاد به چشم میخورد. هدف اصلی در مطالعه حاضر، تعیین اثر زاویه شیب پنجره بر عملکرد پنجرههای دوجداره و نرخ انتقال حرارت از طریق این بخش از ساختمانها است. در این راستا، معادلات حاکم شامل پیوستگی، مومنتوم و انرژی توسط روش حجم محدود گسسته شده و با استفاده از الگوریتم سیمپل حل میشوند. بهمنظور محاسبه جمله تشعشع در معادله انرژی، معادله انتقال تشعشع بهصورت عددی و با استفاده از روش راستاهای مجزا حل شده است. نتایج حاصل بهصورت خطوط جریان، خطوط دما ثابت و همچنین توزیع مولفههای افقی و عمودی سرعت در داخل کل فضای پنجره، شامل جدارههای شیشهای و گاز پرکننده، در زوایای شیب مختلف رسم شده است. نتایج نشاندهنده کاهش شدت جریان در اثر افزایش زاویه شیب است. جریان گاز داخل ضخامت فاصله هوایی چرخشی است، بهطوری که با افزایش زاویه شیب تا مقدار معینی گردابه تشکیلشده چندسلولی میشود و بدینترتیب بر مقدار ضریب انتقال حرارت کلی پنجره تاثیرگذار است.