جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای یاراحمدی


دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش، پوشش­هاینانوکامپوزیتی برپایه اپوکسیحاوی نانو صفحات اصلاح نشده اکسیدگرافن و اکسیدگرافن اصلاح شده با نشاسته تهیه و به کمک طیف­سنجی مادون قرمز شناسایی شده و رفتار شبکه­ای شدن آن­هابا استفاده از داده­های آزمون گرماسنجی روبشی تفاضلی غیر هم­دما مطالعه شده است. این نانوکامپوزیت­ها، به دلیل دارا بودننانوذرات صفحه­ای و منشأ آلی، می­توانند به عنوان پوششسطح فلزات در صنایع مختلف استفاده شوند.دلیل استفاده از نشاسته، طبیعی بودن آن و نیز فراوانی گروه­های هیدروکسیل در ساختار آن است که می­توانند با حلقه اپوکسی وارد واکنش پخت یا شبکه­ای شدن شوند. سامانه­های اپوکسی خالص دارای عامل پخت آمینی و نیز سامانه­های کامپوزیتی حاوی رزین اپوکسی، عامل پخت آمینی و نانوصفحات اکسیدگرافن اصلاح نشده یااصلاح شده با نشاسته در نرخ­های حرارتی مختلف پخت شده­اند تا  رفتار حرارتی آن­ها به­دست آید. تغییر نرخ گرمایش در آزمون مذکور سبب تغییر دمای آغاز و دمای اوج منحنی­های گرمازا شده و گرمای واکنش نیز به تبع آن تغییر می­کند. مشاهده شد که حضور نانوصفحات اکسیدگرافن، واکنش­های شبکه­ای شدن را به تأخیر می­اندازد. حال آنکه اصلاح سطحی آن­ها با پلیمر طبیعی نشاسته از طریق نقش کاتالیزوری، این میزان تاخیر را جبران نموده و چگالی شبکه­ای شدن سامانه بالا می­رود. 

دوره ۶، شماره ۲۰ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۷ )
چکیده

همزاد با تمام ابعاد و جلوه­های متنوعش یکی از کهن­ترین باورها در میان ملل مختلف جهان است. این عنصر که در اساطیر ریشه دارد، به شیوه­های گوناگون در باور و اعتقادات مردم جهان به حیات خود ادامه داده­ و در برخی موارد، متناسب با دانش بشری، تغییر شکل و ماهیت داده­ است. از یک منظر، باور به وجود همزاد، نشئت­گرفته از ترس از مرگ و میل به زنده ماندن است. همزاد به صورت­هایی همچون سایه، دوقلویی، جفت­ جنین و تصویر در آب یا آینه، از منظر روان­شناسی، اسطوره، پزشکی، قصه و... قابل بررسی است. در این مقاله ابتدا مباحثی دربارۀ همزاد در ایران و جهان ارائه خواهد شد، سپس به بازتاب آن باورها در فرهنگ قوم لک پرداخته می­شود که یقیناً ادامه­ و بعضاً همان اعتقادات موجود در بین دیگر اقوام ایران و جهان است. بنا به دلایل فراوان، می­توان گفت که باور به همزاد هنوز در برخی از مناطق لک­نشین و در بین سال­خوردگان اعتبار ویژه­ای دارد و از اعتقادات خدشه­ناپذیر آنان محسوب می­شود؛ اگرچه در بین نسل جوان و تحصیل­کرده دیگر خرافه­ای بیش نیست. این پژوهش، بر پایۀ مطالعات کتابخانه­ای ـ میدانی و به روش توصیفی ـ تحلیلی و در برخی موارد با تکیه بر اظهارات شفاهی، انجام ‌شده است.


دوره ۷، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

کرم طوقه­بر Agrotis segetum (Denis & Schiffermüller) یکی از آفات مهم پلی­فاژ مزارع چغندرقند در بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران می­باشد. به­کارگیری آفت­کش­های زیست سازگار جایگزین خوب و کم­خطر سموم شیمیایی می­باشد که با اهداف برنامه IPM سازگار می­باشد. در این مطالعه، کارایی سه حشره­کش زیست­سازگار آزادیراختین (نیم آزال)، BT (در فرمولاسیون پودر وتابل) ، Bt (در فرمولاسیون امولسیون) و یک سم شیمیایی رایج (دلتامترین با نام تجاری دسیس) روی جمعیت و خسارت این آفت و سوسک­های کارابید (به­عنوان شکارگران مهم آن) در مزرعه چغندرقند طی دو سال زراعی (۱۳۹۴-۱۳۹۵) مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه­برداری از توده­های تخم و لاروهای این آفت و سوسک­های کارابید در یک روز قبل از تیمار (DBT)، یک، سه، هفت و ده روز بعد از تیمار (DAT) صورت گرفت. در پایان، عملکرد کل و عیار قند محصول چغندرقند در تیمارهای مختلف در طی فصول زراعی مورد تحقیق ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نیم آزال دارای خاصیت ضد تخم­گذاری برای
شب­پره­های ماده­ی
A. segetum بود. در طول هر دو فصل زراعی، بیش­ترین و کم­ترین اثرات حشره­کشی به­ترتیب در تیمارهای دسیس و Bt (امولسیون) دیده شد. ده روز بعد از سم­پاشی، ۴۰، ۶۰، ۱۳ و ۷۳ درصد کاهش جمعیت لارو به­ترتیب در تیمارهای نیم آزال، Bt (پودر وتابل)، Bt (امولسیون) و دسیس در مقایسه با تیمار شاهد دیده شد. میزان عملکرد کل در تمامی تیمارهای حشره­کش به­صورت
معنی­داری بیش­تر از تیمار شاهد بود. میزان عملکرد کل در تیمارهای نیم آزال،
Bt (پودر وتابل)، Bt (امولسیون) و دسیس به­ترتیب ۵/۱۷، ۶/۲۵، ۹/۱۲ و ۷/۴۳ درصد در سال زراعی ۱۳۹۴ و ۷/۸، ۷/۱۹، ۸/۴ و ۱/۳۷ درصد در طول سال زراعی ۱۳۹۵ نسبت به شاهد بیش­تر بود، ولی میزان عیار قند در تیمارهای مختلف آزمایشی اختلاف معنی­داری نشان نداد.

دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

به منظور کنترل آبشستگی در قوس بیرونی رودخانه ¬ها از سازه ¬های مختلفی مانند آبشکن، سرریز مستغرق، صفحات مستغرق و غیره جهت اصلاح الگوی جریان رودخانه استفاده می ‌شود. از اندرکنش این سازه‌ ها و جریان آب، در اطراف سازه آبشستگی بوجود می ¬آید که عامل اصلی تخریب آنها می ‌باشد. فرض بر اینست که تغییر هندسه و جانمائی سازه می ‌تواند توپوگرافی بستر را در جهت پایداری آن تغییر دهد و این از اهداف تحقیق حاضر است. لذا در این تحقیق صفحه گوه ‌ای شکل با زوایای مختلف نصب (۲۳، ۳۰، ۴۰، ۶۰ و ۷۰ درجه) درجهت بالادست و تحت شرایط هیدرولیکی متفاوت مورد آزمایش قرار گرفت. در همه آزمایشات تک صفحه گوه ¬ای شکل در موقعیت زاویه ۷۲ درجه نصب گردید. نتایج این تحقیق نشان دادند که زوایای ۲۳ و ۶۰ درجه بترتیب دارای کمترین و بیشترین، عمق آبشستگی و فاصله خط القعر از ساحل بیرونی می ¬باشند. حداکثر عمق آبشستگی زوایای ۲۳ و ۶۰ درجه بترتیب ۱۲۷/۰ و ۴۹۶/۰ طول موثر سازه می ¬باشند درضمن فاصله ماکزیمم عمق آبشستگی (خط القعر) زوایای مذکور از ساحل بیرونی بترتیب ۷۴۳/۰ و ۶/۱ طول موثر سازه می ¬باشد. با افزایش زاویه نصب، فاصله پشته رسوبگذاری شده از ساحل بیرونی و ابعاد آن در پائین دست، افزایش می ¬یابد. در زوایای ۲۳ و ۷۰ درجه فاصله پشته رسوبگذار از ساحل بیرونی بترتیب ۲۶۷/۰ و ۳۹/۰ طول موثر سازه میباشد.
مجید یاراحمدی، سمیه چگینی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، یک کنترل‌کننده مقاوم هوشمند کوانتومی مبتنی بر ترکیب روش کنترل مد لغزشی با لایه مرزی و شبکه‌های عصبی کوانتومی ارائه می‌شود. این کنترل‌کننده با استفاده از تابع لغزشی متغیر با زمان و در حضور اختلالات خارجی، برای سیستم‌های غیرخطی نامعین، به منظور حذف اثرات ناشی از نامعینی‌های سیستم و فرکانس‌های مدل نشده، طراحی شده است. در این روش بهره کنترل و پهنای باند فرکانس شکست به طور تطبیقی تنظیم می‌شوند و ضمن حذف اثرات نامعینی‌ها به طور کارا، کنترل-کننده فاقد هرگونه نوسانات شدید می‌باشد. با توجه به سرعت و دقت بالای شبکه‌های عصبی کوانتومی در شناسایی سیستم، در این مقاله یک شبکه عصبی کوانتومی سه لایه برای شناسایی توابع نامعین غیرخطی دینامیک سیستم طراحی شده است. هم‌چنین، به منظور پشتیبانی تئوری تحلیلی روش و استخراج قواعد تطبیقی یک قضیه ارائه و اثبات شده است. در پایان مثال‌های شبیه‌سازی شده نشان می‌دهند که روش پیشنهادی یک کنترل ردیاب مقاوم تطبیقی هوشمند، که در آن دامنه کنترل و شاخص انتگرال قدرمطلق خطای ردیابی مسیر بسیار کمتر از سایر روش‌ها است، ارائه می‌کند. بنابراین شناسایی مؤثر و حذف اثرات ناشی از نامعینی‌های سیستم، قابل تنظیم بودن بهره کنترل و پهنای باند فرکانس شکست و ردیابی دقیق‌تر، از مزیت‌های روش پیشنهادی است.
زینب صاحبی، مجید یاراحمدی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله، یک کنترل‌کننده‌ی ترکیبی تطبیقی هوشمند جدید برای ردیابی یک مسیر دینامیک در سیستم‌های کوانتومی بسته‌ی متناهی ارائه شده است. مشکل بروز تکینی‌های ذاتی در سیگنال‌های کنترل‌کننده‌ی ردیابی مسیرهای دینامیکی در کنترل سیستم‌های کوانتومی، منجر به رشد شدید دامنه‌ی سیگنال‌های کنترل و در نتیجه افزایش هزینه‌ی کنترل و ناپایداری سیستم کنترل می‌شود. ابتدا بر اساس تئوری پایداری لیاپانوف یک کنترل‌کننده‌ی تطبیقی برای ردیابی مسیر دینامیک طراحی می‌شود. سپس برای رفع مشکل تکینی در سیگنال‌های کنترل تطبیقی، یک کنترل‌کننده‌ی هوشمند کوانتومی مبتنی بر شبکه‌ی عصبی موجکی تطبیقی کوانتومی با قوانین یادگیری پس‌انتشار دسته‌ای طراحی و بوسیله‌ی یک پارامتر ناظر تکینی با کنترل‌کننده‌ی تطبیقی ترکیب شده است. کنترل‌کننده‌ی ارائه شده با ترکیب موثر سیگنال‌های کنترل تطبیقی و هوشمند، حالت سیستم کوانتومی را طوری تنظیم می‌کند که فرآیند ردیابی مسیر دینامیک از پیش تعیین شده، به خوبی کنترل می‌شود. کنترل‌کننده‌ی پیشنهادی علاوه بر ردیابی مسیر هدف، اثرات نامطلوب ناشی از بروز پدیده‌ی تکینی و دامنه بزرگ سیگنال‌های کنترل را حذف می‌کند. عملکرد کنترل‌کننده‌ی ترکیبی تطبیقی هوشمند پیشنهادی در مساله‌ی کنترل انتقال جمعیت یک سیستم کوانتومی بسته‌ی چهار سطحی در ردیابی مسیر دینامیک پاسخ پله، مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی نتایج شبیه‌سازی کاهش خطای ردیابی، کم شدن هزینه‌ی کنترل با تنظیم موثر سیگنال‌های کنترل و کاهش قابل ملاحظه‌ی تعداد دفعات بروز پدیده‌ی تکینی را نشان می‌دهد.

دوره ۱۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر شرایط آب و هواشناختی استان کرمان، در شیوع و بروز بیماری سالک جلدی طی دوره آماری ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ می‌باشد. در این راستا داده‌های مربوط به شیوع بیماری به صورت ماهیانه دریافت گردید. داده‌های ماهانه دما، برای دوره آماری مورد نظر از سازمان هواشناسی اخد گردید. دو دسته از داده‌های محیطی نیز برای پایش شرایط میانگین ماهانه پوشش گیاهی و دمای خاک نیز از محصولات سنجنده Modis اخذ شد. در نهایت با تحلیل همبستگی‌های همزمان و جانبی در مقیاس ماهانه سعی شد که وابستگی‌های شیوع این بیماری با فاکتورهای محیطی در زمان‌های مختلف، آشکار گردد. نتایج گویای آن بود که شیوع بیماری با سه فاکتور دمای هوا، دمای خاک و پوشش گیاهی، به صورت همزمان ارتباط معکوسی دارد که به ترتیب برابر ۶۲/۰- ، ۵۶/۰- و ۴۸/۰- می‌باشد. اما نتایج حاصل از تحلیل همبستگی جانبی گویای آن بود که دو فاکتور حرارتی محیط یعنی دمای هوا و دمای خاک با یک تاخیر ۴ ماهه بیشترین همبستگی را با شیوع بیماری نشان می‌دهند که به ترتیب برابر ۷۴/۰ و ۶۲/۰ می‌باشد در حالی که شاخص ارتقا یافته پوشش گیاهی با یک تاخیر۳ ماهه بیشترین همبستگی را با شیوع بیماری در استان کرمان نشان داد.

دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

رانندگی با سرعت زیاد از مهمترین عوامل افزایش شدت و احتمال وقوع تصادفات است. از جمله رایج­ترین و مؤثرترین عوامل بازدارنده در ارتکاب به تخلفات نقض مقررات سرعت مجاز، تعیین نوع و سطوح مناسب جرایم و اعمال مؤثر آن­ها است. با این وجود، تاکنون در مورد سطح بازدارندگی جرایم، چگونگی واکنش رانندگان نسبت به افزایش جرایم و یا اعمال مکانیزم­های جدید بازدارنده مطالعات زیادی انجام نپذیرفته است. پژوهش حاضر در زمره نخستین مطالعاتی است که در آن به مقایسه اثربخشی مکانیزم­های مختلف بازدارندگی از تخلفات نقض سرعت مجاز (شامل جریمه نقدی، نمره منفی، توقیف خودرو و محرومیت اجتماعی) پرداخته شده است. بدین منظور از یک رویکرد غیرمستقیم آنالیز انتخاب گسسته و مدل­سازی لوجیت ترکیبی برای محاسبه تمایل به پرداخت رانندگان برای جرایم تخلفات سرعت استفاده شد. پرسشنامه به روش طراحی آزمایش و با توجه به ملاحظات تعادل و تعامد طراحی گردید. پرسشگری به روش نمونه­گیری در دسترس در سال ۹۸ در میان دانشجویان دارای فعالیت رانندگی و در پردیس­های کرج دانشگاه خوارزمی تهران، دانشکده­های فنی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران-شرق انجام شد. در مجموع ۵۵۰ پرسشنامه شامل ۲۰۰۴ انتخاب تکمیل گردید. نتایج حاکی از بازدارندگی بیشتر مکانیزم محرومیت اجتماعی (بر حسب واحد) نسبت به سایر مکانیزم­های بازدارندگی از تخلفات سرعت می­باشد. همچنین با افزایش سن، بازدارندگی مکانیزم­های نقدی و نمره منفی کاهش و بازدارندگی محرومیت اجتماعی افزایش می­یابد. یافته­ها بر توسعه بیشتر سیاست­های غیرپولی افزایش بازدارندگی جرایم مربوط به سرعت در آینده تأکید دارند.
مسعود یاراحمدی، محمدمحسن شاه‌مردان، محسن نظری،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

جوشش جریانی مادون سرد زمانی رخ می‌دهد که دمای توده سیال کمتر و دمای سطح تماس بیشتر از دمای اشباع متناظر با فشار سیال باشد. یکی از راه‌های افزایش مکانیسم انتقال حرارت استفاده از فوم‌های فلزی با تخلخل بالا در کانال‌ها است که دارای نسبت مساحت سطح به حجم بالا است که باعث افزایش سطح انتقال حرارت و همچنین افزایش ضریب انتقال حرارت کانال می‌شود. در مطالعه حاضر، با ساخت بستر آزمایشگاهی به بررسی تجربی تاثیر ماده متخلخل بر انتقال حرارت جریان جوشش مادون سرد بین دو لوله هم‌مرکز عمودی (لوله انلیوس) با قطر داخلی و خارجی به‌ترتیب ۵۰/۷ و ۷۰/۶میلی‌متر در فشار اتمسفریک و سیال‌کاری آب پرداخته شده است. فوم فلزی به‌کاررفته از جنس نیکل با ppi۱۰ و تخلخل ۹۵% است و اثر پارامترهایی مانند شار حرارتی و دبی جرمی بر ضریب انتقال حرارت بررسی شده است. نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش که محدوده دبی جرمی ۰/۰۱۲ تا kg/s۰/۲۸۶ است، نشان می‌دهد که در طول تمام مراحل آزمایش انتقال حرارت از دو مکانیسم جابه‌جایی اجباری و جوشش جریانی تشکیل می‌شود که اثر هر یک از پارامترهای فوق بر این دو مکانیسم انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین با کاهش دبی جرمی در محدوده ذکرشده در ناحیه جوشش مادون سرد، ضریب انتقال حرارت تا ۳۰% افزایش می‌یابد؛ همچنین استفاده از محیط متخلخل، ضریب انتقال حرارت جریان جوشش مادون سرد را تا حدود ۳۰% افزایش می‌دهد.

فرشید جعفریان، محمد مقداد فلاح، محسن بهرامی یاراحمدی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه توسعه ابزارهای عددی قابل اعتماد برای پیش‌بینی یکپارچگی سطح ماشینکاری شده از اهمیت اولیه برخوردار شده است. این مقاله یک مدل FE سفارشی جدید را برای پیش‌بینی تغییرات ریزساختاری ایجاد شده در طول تراشکاری آلیاژ Ti۶Al۴V ذوب شده با پرتو الکترونی (EBM) تحت برش خشک معرفی می‌کند. ریزساختار سوزنی ریز عجیب و غریب مواد و تنوع نانو سختی با استفاده از یک زیربرنامه کاربر در مدل FE مدل‌سازی و پیاده‌سازی می‌شوند. مدل FE توسعه‌یافته امکان پیش‌بینی ریزساختار (ضخامت لاملا آلفا)، تغییرات نانو سختی ناشی از عملیات ماشین‌کاری در شرایط خشک را فراهم می‌کند. در ابتدا مدل با مقایسه ضخامت فاز الفا لامیا و همچنین نانو سختی پیش‌بینی‌شده با نیروی آزمایشی تحت چند شرایط برش کالیبره و اعتبارسنجی می شود. سپس با استفاده از مدل ماده اعتبار سنجی شده به پیش بینی تاثیرات زوایای ابزار بر روی ضخامت فاز لامیا و همچنین نانو سختی پرداخته شد.
فرشید جعفریان، محمد مقداد فلاح، محسن بهرامی یاراحمدی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده

تیتانیوم و آلیاز های آن مخصوصا آلیاژ Ti۶Al۴V به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد در صنعت هوا و فضا و پزشکی کار برد بسیاری دارند.  تولید آلیاژ Ti۶Al۴V به روش افزایشی به دلیل ویژگی این روش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. علی رغم محاسن قابل توجه روش های AM، کیفیت سطح و دقت ابعادی ضعیف قطعات تولید شده از محدودیت های روش ساخت افزایشی می‌باشد. بنابراین، معمولاً عملیات ماشینکاری پرداخت برای قطعات تولیدی با روش های AM مورد نیاز است تا محدودیت های روش ساخت افزایشی بر طرف گردد. در نتیجه دستیابی به پارامتر های بهینه از روش سریعتر و مقرون به صرفه تر بسیار حائز اهمیت می‌باشد.در این مقاله شبیه سازی ماشینکاری برودتی آلیاژ EBM Ti۶Al۴V   به منظور مطالعه تغییرات میکرو ساختاری انجام شده است. با مقایسه نتایج تجربی و شبیه سازی مدل ماده اعتبار سنجی گردید.سپس با استفاده از مدل FE  اعتبار سنجی شده به تاثیرات سرعت برشی در نیرو های ، بار های حرارتی و میکرو سختی پرداخته شد.

صفحه ۱ از ۱