۸۱ نتیجه برای یاسی
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. در این مطالعه، عملکرد لنتی ویروسهای انسانی را در انتقال ژن خارجی به سلولهای طیور بررسی کردیم. سه ناقل لنتی ویروسی بنامهای ناقل انتقال (ناقل ترانسفر حامل ژن گزارشگر GFP)، ناقل بسته بندی و ناقل غشائی را همزمان به سلولهای مولد ویروس (رده HEK-۲۹۳T) منتقل کردیم. سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده را پس از ۲۴ و ۴۸ ساعت جمع آوری نموده از فیلتر گذراندیم. سپس آن را به ستونهای پروتئینی Amicon حاوی فیلتر ۱۰۰ کیلو دالتونی منتقل کرده و بخش اعظم سوپرناتان را با استفاده از سانتریفوژ از نمونه ها جدا کردیم. بدین ترتیب استوکی در حجم ۵۰۰ µl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها را بدست آوردیم. برای ترانسدوکشن سلولهای کبدی جوجه رده LMH رقتهای مختلفی از این استوک ویروسی تغلیظ شده را به محیط کشت این سلولهای در حال رشد اضافه کردیم. ۴۸ ساعت بعد آلودگی سلولی و بیان ترانسژنهای گزارشگر را مشاهده کردیم که میزان بیان آنها ۹۶ ساعت پس از آلودگی به ۱۰۰% افزایش یافت. نتایج مزبور نشان میدهد که سلولهای با منشاء جوجه را نیز میتوان بوسیله لنتی ویروسهای با منشاء انسانی آلوده ساخت. همچنین با توجه به نیاز به تیتر بالای ویروس برای انتقال موفقیت آمیز ژنها، روش فیلتراسیون تیتر بالایی از ویروس را تولید میکند و از نظر کارایی قابل مقایسه با روشهای سنتی از جمله روش اولتراساتریفوژ بوده و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد.
دوره ۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
اصرار در به کار بردن لفظ رابطه نامشروع بر رفتارهایی همچون ارسال عکس و فیلم یا متن بین زنان و مردان در فضای مجازی، سبب درک نادرست از رفتار ارتکابی و جرم دانستن یا جرم ندانستن این رفتار بر مبنای ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی شده است؛ این درحالی است که رکن مادی چنین رفتاری منطبق با مواد قانونیِ دیگری است. همواره درک درست از رکن مادی یک رفتار است که ما را به رکن قانونی و جرم بودن یا نبودن آن رهنمون میسازد. صِرف استعمال لفظ رابطه نامشروع به جهت ارسال متن، فیلم و عکس بین یک زن و مرد نمیتواند موجبی برای تحمیل یک عنوان سنگین شرعی با مجازات سنگینتر بر یک رفتار صرفا مجازی باشد. این رفتار ارتکابی میتواند مخاطبان دیگری را نیز دربر گیرد. در حقیقت، رکن مادی چنین رفتاری، ماهیت دیگری دارد که آن را از شمول حکم ماده ۶۳۷ خارج میسازد و به ماده ۱۴ قانون جرائم رایانهای نزدیک میکند.
این پژوهش، با هدف بررسی ماهیت و رکن مادی رابطه نامشروع مجازی و تشخیص صحیح رکن قانونی آن شکل یافته است تا اینکه رفتاری نامتناجنس در میان مصادیق ماده ۶۳۷ گنجانده نشود؛ ضمن آنکه اصول و قواعد قانونی، معافیتی و صلاحیتی نادیده انگاشته نشود.
واژگان کلیدی: رکن قانونی، رکن مادی، رابطه نامشروع، فضای مجازی.
دوره ۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
رسائل رمزی شیخ اشراق حتی امروز هم میتوانند بسیار برای ما راهگشا و پرکاربرد باشند. به این معنا که میتوانند انسان و زمانه را بسازند و سمت و سوی جهان را به ما نشان دهند، چرا که شیخ در این داستانها به صورت مرتب در پی نمایش مراتب عالم و جایگاه انسان در این مراتب و اثبات این مطلب است که نفس انسانی، نور مجردی بوده که در شرق هستی ریشه داشته است، لیکن به بدن مادی تعلق گرفته، از عالم قدسی به ظلمتکده ناسوت هبوط کرده و در آن اسیر گشته است و آنگاه به سعادت میرسد که به منزلگاه اصلی خویش بازگردد. به همین سبب، وی برای شناساندن هر چه بیشتر جایگاه اصلی نفس ناطقه انسانی در این داستانهای رمزی، مراتب چهارگانه عالم را بر مبنای مسئله قهر و محبت میان انوار در قالب رمز و به صورت مفصل تنظیم نموده است که عبارتند از: عالم انوار قاهره (عقول)، عالم انوار مدبره (نفوس)، عالم اجسام و برازخ و عالم مثال. از میان این عوالم، شیخ اشراق بر عالم مثال یا خیال منفصل تاکید فراوان داشته است؛ عالمی که در واقع صحنه داستانسرایی رمزی اوست.
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
اثر تزریق ویتامین B۱ (تیامین هیدروکلراید) در سه سطح صفر (T۰)، ۵ (T۵) و ۵۰ (T۵۰) میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و در سه تکرار، بر شاخصهای تولید مثلی ۴۵ عدد ماهی ماده (۹/۸ ± ۶/۶۹۸ گرم) استرلیاد (Acipenser ruthenus) در تانکهای فایبرگلاس بررسی گردید. ماهیان با جیرهای حاوی g/kg ۱ آمپرولیوم هیدروکلراید (بهعنوان آنتیتیامین) در جیره یک بار در روز به مدت ۵ ماه پیش از تولید مثل تغذیه شدند. در انتهای دوره ۵ ماهه، شاخص قطبیت هسته اختلاف معناداری در تیمارها نشان نداد (۰۵/۰<p). هورمون استرادیول اختلاف معناداری در بین تیمارها نداشت (۰۵/۰<p)، اما هورمون تستوسترون تحت تأثیر تزریق تیامین بود (۰۵/۰p<). هماوری و زمان پاسخ به تزریق تفاوت معناداری در بین تیمارها نشان ندادند (۰۵/۰<p)، اما تعداد تخمک در گرم و درصد هچ تفاوت معناداری داشت (۰۵/۰p<). با توجه به نتایج، تزریق تیامین هیدروکلراید به میزان ۵۰ میلیگرم به ازای کیلوگرم وزن بدن دارای اثرهای مثبت بر عملکرد تولیدمثلی داشته و میتواند اثرهای منفی ناشی از آنتی تیامین را در محیطهای طبیعی کاهش دهد.
دوره ۳، شماره ۶ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده
قرآنکریم بارها به زبان فارسی ترجمه شده و ارزیابیهای زیادی نیز از ترجمههای قرآنی صورت گرفته است؛ ولی در این میان نقد ترجمه دهم هجری که در توجه به ظرافتهای زبانی و انتقال پیام، بسیار زیبا، مناسب و کارآمد است، اهمیت و ضرورت فراوانی دارد که تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است. نگارندگان در این مقاله بهدنبال آنند تا به معرفی و تبیین این ترجمه ناشناخته پرداخته و با روش توصیفی– تحلیلی به ارزیابی موفقیت مترجم در انتقال پیام الهی، میزان همسانی تأثیر متن قرآنکریم و متن مقصد بر خوانندگان و مخاطبان و میزان برقراری تعادل میان ساختارهای گوناگون متن مبدأ و مقصد بپردازند. نتایج تحقیق نشان میدهد که ترجمه مذکور غالباً به ساختارهای نحوی قرآنکریم پایبند نیست؛ ولی در سرهنویسی، ارائه معادلهای دقیق و درست از غالب واژگان قرآنی، توجه به ژرفساخت آیات، امانتداری، توجه به نکات صرفی و انتقال شاخصههای ادبی و بلاغی متن مبدأ به زبان مقصد موفق عمل نموده است.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده طی یک مطالعه ۲۷ روزه، تعداد ۳۶۰ عدد قزلآلای رنگینکمان(۶/۱ ± ۲/۹۷ گرم) در در دوزهای ppm۰ ،۲۵۰ ،۵۰۰ و ۷۵۰ عصاره آبی علف چای (به ترتیب T۰،T۲۵ ،T۵۰ وT۷۵) به شکل غوطهوری طی دو مرحله ۵ روزه منقطع با فاصله ۱۰ روز درشرایط استرس گرمایی ۲ ±۲۰ درجه سانتیگراد قرار گرفته و در پایان هر مرحله (روزهای ۱۲ و ۲۷) خونگیری گردید. در نتایج مرحله اول، تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت تفاوت معنیداری را بین تیمارها و شاهد نشان نداد، اما در مرحله دوم افزایش معنیدار این شاخصها در تیمارهای T۵۰ و T۷۵ نسبت به T۰ و T۲۵ مشاهده شد. تعداد گلبولهای سفید، لنفوسیتها، میزان پروتئین تام، آلبومین و IgM تام شاهد در هر دو مرحله بهطور معنیداری کمتر از تیمارها بود، ولی شمارش نوتروفیلها عکس این بود. طی دو مرحله، تفاوت معنیداری در اندیسهای MCV وMCH بین تیمارو شاهد وجود نداشت. میزان MCHC تفاوت معنیداری در مرحله اول در بین گروههای آزمایشی نداشت ولی در مرحله دوم، افزایش معنیدار آن در تیمار T۷۵ در مقایسه با T۲۵ و T۰ مشهود بود. میزان گلوکز در مرحله دوم در T۵۰ و T۷۵ کاهش معنیداری نسبت به T۰ وT۲۵ داشت. میزان آنزیمهای کبدی AST وALT در مرحله دوم در تیمار T۷۵ نسبت به سایر گروهها افزایش معنیدار داشت. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی بهترتیب مربوط به T۵۰ وT۰ بود. براساس نتایج، گیاه علف چای قابلیت کنترل عوارض بروز استرس و افزایش ماندگاری ماهی قزلآلا را در مواجهه با استرس گرمایی مزمن دارد.
دوره ۴، شماره ۱۱ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش آرایش واژگان در چهار گویش فارسی خوزستان، یعنی بهبهانی، دزفولی، شوشتری و هندیجانی از نظر ردهشناختی بررسی شده است. چارچوب نظری اصلی این پژوهش ردهشناسی آرایش واژگان درایر است. دبیرمقدم در پژوهش خود ۲۴ مؤلفه را در نظر گرفته است که ۱۹ مورد آنها برگرفته از مقالۀ درایر و بقیه مؤلفهها برگرفته از پایگاه دادههای وی هستند که آمار مربوط به آن در اختیارش قرار گرفته است. در پژوهش حاضر نیز همین ۲۴ مؤلفه دربارۀ گویشهای خوزستان بررسی و نتایج حاصل با منطقۀ
اروپا ـ آسیا و همچنین جهان مقایسه شدهاند. ابزار و روش جمعآوری دادهها در این پژوهش پرسشنامه و گفتوگو و مصاحبۀ حضوری با گویشوران است. با تعداد ۳۰ گویشور بومی این گویشها مصاحبه شده و بعد از ثبت و ضبط مصاحبهها و گفتوگوها، مطالب به دقت آوانویسی و سپس براساس مؤلفههای مورد نظر تحلیل شدند. در بررسی دادهها، رفتار ردهشناختی هر کدام از این گویشها در مقایسه با زبانهای اروپا ـ آسیا و همچنین زبانهای دنیا ازجهت دارابودن مؤلفههای فعلپایانی و یا فعلمیانی بررسی و تحلیل شد. به طور کلی این چهار گویش هم در مقایسه با زبانهای اروپا ـ آسیا و هم در مقایسه با زبانهای دنیا، به ردۀ فعلمیانی قوی گرایش دارند ؛ البته باید گفت که براساس آمار جدولها رفتار ردهشناختی این گویشها با ردۀ بینابین (آمیخته)- که دبیرمقدم (۱۳۹۲) برای زبانهای ایرانی پیشنهاد کرده است- هماهنگ است. دربارۀ مؤلفههای ردهشناختی مشترک و غیرمشترک باید گفت که در این چهار گویش فقط مؤلفۀ۱، ۹ و ۱۱ غیرمشترک هستند و این گویشها در ۲۱ مؤلفۀ دیگر رفتار مشترک دارند.
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
موضوع تحقیق
هدف از این پژوهش بررسی سینتیک پخت حامل پلییورتانی برپایه پلیبوتادین خاتمهیافته با هیدروکسیل (HTPB) است. این واکنش در کامپوزیتهای پلییورتانی پیشرفته بسیار حائز اهمیت است.
روشها
دیاُل HTPB با دو نوع عامل پخت دیایزوسیاناتی تولوئن دیایزوسیانات (TDI) و ایزوفورون دیایزوسیانات (IPDI) در حضور و عدم حضور کاتالیزور دیبوتیل تین دیلورات (DBTDL)، توسط روش کالریمتری روبشی تفاضلی (DSC) در چند نرخ حرارتی مختلف (۵، ۱۰، ۲۰ و °C/min ۴۰)، تحت پخت دینامیکی قرار گرفت. پارامترهای سینتیکی توسط مدلهای کسینجر، اوزاوا و تبدیل یکسان محاسبه شد. تشکیل گروههای عاملی پلییورتان و افزایش گرانروی در حین پخت، توسط روش طیفسنجی مادون قرمز-تبدیل فوریه (FT-IR) و ویسکومتر چرخشی (RV) بررسی شد.
نتایج تحقیق
نتایج نشان داد نوع عامل پخت و حضور کاتالیست، انرژی فعالسازی، آنتالپی واکنش، تکمیل واکنش و سرعت پخت را تحت تأثیر قرار میدهد. مدلهای سینتیکی مختلف نشان دادند، انرژی فعالسازی به عنوان تابعی از درصد تبدیل واکنش به طور متوسط به ازای هر ۰۵/۰ واحد افزایش در درصد تبدیل، حدود kJ/mol ۱ کاهش مییابد. انرژی فعالسازی سامانه حامل HTPB-TDI-DBTDL با شیب کمتری نسبت به سامانه حامل HTPB-IPDI-DBTDL برحسب درصد تبدیل کاهش مییابد. کاهش انرژی فعالسازی در درصد تبدیلهای بیشتر از %۹۰ احتمالاً به علت نفوذ کوچک مولکولها به پلیمرها، شیب بیشتری پیدا میکند. آنتالپی واکنش پخت سامانه حامل HTPB-TDI-DBTDL در سرعت بالاتر از C/min° ۱۰ تقریباً مستقل از سرعت حرارتدهی است، در حالیکه آنتالپی واکنش پخت سامانه حامل HTPB-IPDI-DBTDL به سرعت حرارتدهی به میزان قابل ملاحظهای وابسته است. نتایج شیمی-رئولوژی نشان داد سرعت واکنشپذیری سامانه حامل به ترتیب HTPB-TDI-DBTDL>HTPB-IPDI-DBTDL>HTPB-TDI است.
کلمات کلیدی: HTPB، DSC، سینتیک پخت، عامل پخت، انرژی فعالسازی.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
موتور محرک اقتصاد دانشبنیان، شرکتهاى دانشبنیان هستند که نقشی کلیدی در توسعه اقتصاد دانشمحور دارند. این شرکتها در همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی، اقتصادی و تجاریسازی نتایج پژوهش و توسعه در حوزه فناوریهای برتر نقش دارند. در متون علمی، عبارتهایی نظیر جامعه دانشی، هوشمندی، سازمانهای یادگیرنده و یا سازمانهای دانشبنیان مورد استفاده زیادی قرار گرفتهاند. به این مفهوم که سازمانها باید از راه یادگیری به صورت هوشمندانه عمل کنند. مفهومی که ما از شرکتهای دانشبنیان دنبال میکنیم براساس مبانی نظری و مرور ادبیات نشان میدهد که این مفهوم بیشتر با مفاهیم شرکتهای کوچک و متوسط، شرکتهای نوپا، صنایع با فناوری بالا، شرکتهای جدید فناوریبنیان و شرکتهای زایشی ارتباط و همپوشانی دارد.
در این پژوهش تلاش شده است تا با توجه به تعاریف ارائه شده در متون علمی و با استفاده از روش تحلیل محتوا، رویکردهای اصلی موجود در تعاریف شناسایی شده و دستهبندی مناسبی از آنها ارائه شود. براساس تحلیل محتوای تعاریف ارائه شده بهوسیله محققان مختلف و همچنین ویژگیهای ارائه شده در مطالعات گوناگون، معیارهای جدید بودن فناوری و ظهور صنایع جدید در قالب تعریف بخش و فناوری بالا یا متوسط، جوان بودن شرکتها، اندازه شرکتها، استقلال شرکتها، موضوع فعالیت شرکتها که به بهرهبرداری از دانش فنی جدید یا فناوری و تمرکز بر پژوهش و توسعه اشاره دارد و ویژگی مؤسسان، بیانگر ویژگیهای اصلی شرکتهای دانشبنیان هستند.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی رابطه عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با میل به ترک شغل نیروهای دانشگر شرکت ملی حفاری ایران می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش در طبقه پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی جای می گیرد. جامعه آماری در این پژوهش کارکنان دانش محور سازمان ملی و حفاری اهواز می باشد که از طریق نمونه گیری به شکل هدفمند تعداد ۱۵۰ نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند و از طریق پرسشنامه عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با ترک شغل نیروهای دانشگر داده های موردنظر پژوهشگر جمع آوری شده اند. پس از گردآوری داده ها همبستگی متغیرهای مستقل یعنی عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادارک شده با متغیر وابسته ترک نیروهای دانشگر مورد بررسی قرار گرفت و رابطه و تأثیر آنها در طول تحقیق مشخص شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که بین متغیرهای پیشبین در پژوهش حاضر با میل به ترک شغل با هر دو روش رگرسیون به روش مکرر و رگرسیون به روش گام به گام همبستگی معنیداری وجود دارد. طبق نتایج حاصل از رگرسیون به روش گام به گام، از میان متغیرهای پیشبین میل به ترک شغل به ترتیب متغیرهای عدالت سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده، پیشبینی کننده برای میل به ترک شغل هست.
دوره ۷، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۳۲)- ۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله به بررسی واژهبستهای ضمیری در گویش بهبهانی و نقش آنها در گروه و جمله پرداخته میشود. واژهبستهای ضمیری در گویش بهبهانی دارای چهار نقش فاعلی، مفعولی صریح، مفعولی غیر صریح و اضافی میباشند. در این مقاله نشان داده میشود که واژهبستهای فاعلی دارای پانزده میزبان ـ از نظر نقش دستوری ـ در این گویش میباشند که به تفصیل در مقاله به این امر پرداخته شده است. میزبانهای واژهبستهای مفعولی صریح عبارتاند از پیشوند امری یا پیشوند فعل پیشوندی، جزء غیر فعلی فعل مرکب، پیشوند استمراری، فعل و پیشوند نفی. میزبان واژهبستهای مفعولی غیر صریح، مفعول صریح و پیشوند استمراری میباشند. واژهبستهای اضافی نیز میزبانهایی از نوع فاعل، مفعول صریح و متمم دارند. از نظر مقوله فعل، اسم، صفت، ضمیر(شخصی و اشاری، مبهم)، واژهبست، حرف اضافه، ضمیر پرسشی، پسوند تصریفی جمع و حرف نشانهی «را» به عنوان میزبان عمل میکنند. از نظر جایگاه تمایل غالب واژهبستهای این گویش ، به ظهور در جایگاه دوم ـ پس از اولین واژه یا پس از اولین سازه در بند ـ میباشد. همچنین یکی از تفاوتهای اصلی و نقطهی افتراق بین گویش بهبهانی و فارسی معاصر واژهبستهای فاعلی میباشند؛ چرا که در فارسی معیار عنصری تحت عنوان واژهبست فاعلی وجود ندارد، درحالی که در بهبهانی نظامی غنی از این واژهبستها با میزبانهای متنوع وجود دارد.
مجید الیاسی، محمد بخشی جویباری، عبدالحمید گرجی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
- قطعات لولهای بدون درز مانند لولههای پلهای، لولههای با مقطع چهارگوش و لولههای مخروطی، معمولاً با استفاده از فرایند هیدروفرمینگ لوله تولید میشوند. در شکلدهی این قطعات، دستیابی به شکلهای با گوشه های تیز بسیار در عمل مشکل یا ناممکن است. در این مقاله با ارائه مجموعه قالب جدیدی، پر شدن گوشههای قالب برای تولید لولههای پلهای در فرایند هیدروفرمینگ مطالعه شده است. برای قالب ارائه شده، به روش اجزای محدود شبیهسازی شده، چگونگی پر شدن قطعه در درون حفره قالب مطالعه شده است. بهمنظور تأیید نتایج شبیهسازی، این مجموعه قالب ساخته شده، مورد آزمایش قرار گرفته است. نتایج بهدست آمده ضمن تأیید نتایج شبیهسازی، نشان میدهد که در قالب جدید میتوان به محصولاتی با گوشههای کاملاً تیز رسید. پیچیده نبودن ساختار قالب و پایینبودن فشار شکلدهی برخی مزایای قالب ارائه شده است. همچنین، توزیع ضخامت قطعات شکل داده شده در قالب جدید نسبت به قطعات تولید شده در قالب متداول یکنواختتر بوده است.
دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۶- ۱۳۸۵ )
چکیده
در این مقاله تلاش شده است که با رویکرد روش شناختی ـ سیستمی میزان اهمیت، مفید بودن و جامع بودن مفهوم ظرفیت محیط جهت سنجش ماهیت محیط بنگاههای ایران بررسی شود. از طریق بررسیها به شیوه بازنگری متون، مصاحبه با خبرگان مفهوم ظرفیت محیط مورد بازآفرینی قرار گرفته است و براساس رویکرد ذهنی، ابعادی بر آن افزوده شده است؛ همچنین اولویت و اهمیت متغیرهای آن تعیین شده است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: اپرون virB در بروسلا ملیتنسیس، سیستم ترشحی نوع IV (T۴SS) را رمز میکند که برای تکثیر درون سلولی و ایجاد عفونت در مدل موشی مورد احتیاج است. محصول دومین ژن این اپرون، VirB۲ است که پیشبینی میشود مکانی را در سطح باکتری ایجاد کند تا امکان اتصال به میزبان را فراهم آورد. امروزه مطالعات روی توصیف جهشهای حذفی در این ژن متمرکز شده است که انتظار میرود آثار این جهش در ژنهای پاییندست این اپرون که T۴SS را میسازند، نشان داده شود. در این تحقیق بررسی تأثیرات جهش virB۲ بر ماندگاری و تکثیر درون سلولی باکتری در ماکروفاژهای J۷۷۴ و موشهای BALB/c و میزان ایمنیزایی آن بررسی شده است.
مواد و روشها: برای اینکه لزوم حضور VirB۲ در ساختار و عملکرد T۴SS مشخص شود، ابتدا با کلونسازی، ساختاری که در آن جهش حذفی virB۲ ایجاد شده و ژن مقاومت به کانامیسین جایگزین آن شده بود، ساخته شد. برای نشان دادن تکثیر درون سلولی باکتری، ماکروفاژهای J۷۷۴ و موشهای BALB/c با بروسلا ملیتنسیس سویه وحشی و جهشیافته آلوده شدند، همچنین ترشح IgG، اینترلوکین ۱۲ و اینترفرون گاما در مدل موشی بررسی شد.
نتایج: بعد از ۴۸ ساعت، تعداد بروسلاهای جهشیافته نسبت به سویه وحشی در ماکروفاژهای J۷۷۴ به شدت کاهش یافت و بروسلاهای جهشیافته virB۲ از CFU ۱۰۶×۱ در طحال به کمتر از CFU ۱۰۰۰ در طحال در طی ۸ هفته رسید. همچنین IgG کل طی همین مدت در موشهای هر دو گروه افزایش یافت، اما اینترلوکین ۱۲ و اینترفرون گاما فقط در موشهای آلوده به سویه وحشی باکتری افزایش یافت.
نتیجهگیری: حضور ژن virB۲ برای تکثیر درون سلولی در ماکروفاژهای J۷۷۴ ضروری است، باکتریهای جهشیافته در ژن virB۲ قادر به ایجاد عفونت پایدار در مدل موشی نیستند. بنابراین نقش ضروری VirB۲ در ساختار T۴SS در هنگام عفونتزایی و ترشح اینترلوکین ۱۲ و اینترفرون گاما نشان داده شد. اما حضور یا عدم حضور این ژن تأثیری در تولید IgG کل ندارد.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی معانی مکانی، زمان و انتزاعی حروف اضافۀ «in» به فارسیزبانان و «در» به غیرفارسیزبانان و نیز مقایسۀ تأثیر رویکرد شناختی نسبت به روش سنتی بر یادگیری مفاهیم مختلف این حروف اضافه میپردازد. لذا، ابتدا معنای مکانی و پیشنمونهای حرف اضافۀ «in» از فرهنگ لغت آکسفورد (۲۰۱۶) و حرف اضافۀ «در» از فرهنگ سخن انوری (۱۳۸۱) استخراج شد. سپس جملهها و عبارتهای حاوی این حروف اضافه با توجه به کتابهای ویژن ۱ (۱۳۹۵) و فارسی بیاموزیم (۱۳۸۸) در سطح میانی انتخاب شد. در این پژوهش که از نوع آزمایشی است، تعداد ۳۰ نفر از دانشآموزان دبیرستان دخترانۀ نور و ۳۰ نفر از فارسیآموزان بزرگسال زن در مرکز آموزش زبان فارسی المصطفی مشهد (در مجموع ۶۰ نفر) در سطح میانی به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب و سپس به دو گروه مساوی آزمایش و کنترل تقسیم شدند. تحلیلهای آزمون تی ـ مستقل در مقایسۀ میانگین نمرههای پیشآزمون گروههای آزمایش و کنترل نشان داد، بین دانش پیشین زبانآموزان قبل از شروع فرایند آزمایش، تفاوت معناداری وجود نداشت (پیشآزمون گروه کنترل ۱۲,۵۷ و پیشآزمون گروه آزمایش ۱۲,۴۳). حال آنکه میانگین نمرههای پسآزمون گروهها مبین آن است که بین گروههای آزمایش و کنترل از نظر آماری تفاوت معناداری وجود داشت (پسآزمون گروه کنترل ۱۲,۳۳ و پسآزمون گروه آزمایش ۲۵.۷۳). طبق نتایج، گروههای آزمایش که تحت آموزش به روش شناختی قرار گرفتند در مقایسه با آنها که به روش سنتی آموزش دیدند، پیشرفت زیادی را در یادگیری مفاهیم مختلف این حروف اضافه نشان دادند. فرایند و نتایج این پژوهش راهکارهای مؤثری را در امر آموزش این حروف اضافه برای مدرسان زبان پیشنهاد داده است.
دوره ۱۲، شماره ۴۹ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده این مطالعه به بررسی اثر روغن زیتون بر روی فیلم های مبتنی بر کازئینات می پردازد. فیلم های خوراکی بر پایه کازئینات (w/v ۵%) و گلیسرول (w/w ۳۰%) با غلظت های مختلف روغن زیتون (w/w ۳۰، ۲۰، ۱۰ و ۰%) با استفاده از روش قالب ریزی تهیه شدند. تاثیر افزودن روغن زیتون به فیلم با بررسی خواص فیزیکیو مکانیکی مورد مطالعه قرار گرفت. میکروسکوپ الکترونیروبشی (SEM) نیز به منظور تجزیه و تحلیل ریزساختار فیلم ها استفاده شد. با افزایش غلظت روغن زیتون تا(w/w) ۳۰% مقادیر ضخامت و حلالیت به ترتیب از ۰۵۰/۰ میلی متر و ۱۸/۹۲% به ۰۴۲/۰ میلی متر و ۸۴/۶۱% کاهش پیدا کرد و موجب مات شدن فیلم ها گردید. همچنین افزودن روغن زیتون به امولسیون کازئینات به طور قابل توجهی باعث بهبود نفوذپذیری(تا (g/s.m.Pa)۱۰-۱۰× ۹)به بخار آب گردید، اما خواص مکانیکی کاهش پیدا کرد. نتایج نشان می دهد که ساختار و خواص فیلم های خوراکی کازئینات بوسیله روغن زیتون اصلاح شده و بهبود می یابد.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
فیبریلاسیون بطنی (VF) علت عمده ی وقوع مرگ ناگهانی قلبی است و از آنجا که این آریتمی مهم ترین ناهماهنگی در ریتم قلب است و خطر مرگ را به دنبال دارد، پیش بینی آن از نظر کلینیکی بسیار حائز اهمیت است. یک پیش گویی کننده ی قابل اطمینان VF که قابلیت پیاده سازی در دفیبریلاتورهای کاشتنی قلبی کاشتنی را داشته باشد، می تواند با انجام درمان های پیش از موعد از وقوع VF جلوگیری کند. هدف از این مطالعه، بررسی امکان پیش بینی VF از روی سیگنال الکتروکاردیوگرام سطحی (ECG) با پایش ضربان به ضربان سیگنال با استفاده از یک روش آستانه گذاری دینامیک می باشد. از آنجا که VF از آریتمی هایی است که منشا بطنی دارند، انتظار داریم که قبل از وقوع VF شاهد تغییراتی در قسمت فعالیت بطنی سیگنال ECG باشیم. در روش ارائه شده سعی بر این است تا با تمرکز بر روی موج T سیگنال ECG، که نشان دهنده ی رپلاریزاسیون بطن ها است، و پیدا کردن الگویی از تغییرات آنتروپی موج T قبل از وقوع VF، یک پیش گویی کننده ی برخط ارائه شود. در این راستا و در جهت کاهش نویز فرکانس بالای موج T، در هر ضربان قبل از استخراج اندیس پیش گویی کننده از روش تجزیه مد تجربی (EMD) استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که اندیس پیشگویی کننده در این الگوریتم، می تواند حساسیت ۸۹% و خصوصیت ۹۵% را ارائه کند. روش ارائه شده آسان، از لحاظ محاسباتی سریع و دارای کیفیت پیش گویی بالایی است. بنابراین برای پیاده سازی در سیستم های زمان حقیقی مناسب به نظر می رسد.
محمد درویش دماوندی، حسن رحیم زاده، علیرضا ریاسی،
دوره ۱۳، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله در سیستم های انتقال آب، با قرار دادن لوله پلی اتیلنی در بین خط لوله فولادی، جریان گذرای ناشی از بسته شدن ناگهانی شیر مورد مطالعه قرار می گیرد. حل عددی معادلات هیدرولیکی جریان با استفاده از روش مشخصه ها و با در نظر گرفتن خاصیت ویسکوالاستیک برای لوله پلی اتیلنی، خاصیت الاستیک برای لوله فولادی و همچنین شرایط مرزی در محل تقاطع لوله ها، ارائه می گردد. با تغییر طول، محل نصب لوله پلی اتیلنی موضعی و دبی جریان، تاثیر این پارامتر ها بر جریان گذرا درون خط لوله مورد بررسی قرار می گیرد. با مقایسه جریان گذرا در سیستم خط لوله مرکب از لوله های فولادی و پلی اتیلنی با سیستمی که تنها از خط لوله پلی اتیلنی ساخته شده است، امکاسنجی استفاده از لوله های پلی اتیلنی بصورت موضعی از لحاظ ویژگی کاهندگی موج فشار، مورد بررسی قرار می گیرد.
دوره ۱۳، شماره ۵۹ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده امروزه، بالا بردن ارزش غذایی ماکارونی توسط مواد مغذی اهمیت ویژه ای یافته است. سوریمی با دارا بودن غلظت بالایی از پروتئینهای میوفیبریلی، دارای پتانسیل بالایی برای بهبود ویژگی های تغذیه ای ماکارونی است. در این پژوهش، امکان استفاده از سوریمی در تهیه ماکارونی و تأثیر آن بر ویژگی های شیمیایی، حسی و پخت محصول نهایی بررسی شده است. در این مطالعه میزان %۷، %۱۶ و %۲۵ سوریمی به فرمول ماکارونی اضافه شد. بر اساس نتایج حاصل، محصول تولید شده از نظر خصوصیات ظاهری قبل و بعد از پخت با استاندارد مطابقت داشت. افزودن سوریمی در مقدار ۲۵% سبب افزایش ۶/۱۳ درصدی مقدار پروتئین و افزایش ۹/۱۰درصدی میزان رطوبت در نمونه ها شد. همچنین میزان خاکستر در نمونه ها با افزایش مقدار سوریمی افزایش یافت. تغییرات pH معنادار نبود. در آزمون های پخت با افزایش میزان سوریمی میزان مواد جامد در آب پخت و وزن بعد از پخت افزایش یافت. موارد مورد بررسی همگی با حدود قابلقبول در استاندارد ملی ایران مقایسه شد. در آزمون حسی گروه ارزیاب نمونه ماکارونی حاوی %۱۶ و %۲۵ سوریمی را مطلوب تشخیص داد. با توجه به و ویژگی های شیمیایی و پخت تیمارها و همچنین ارزیابی حسی محصول می توان غنی سازی انواع ماکارونی را با سوریمی عملی کرد. به دلیل بهتر بودن ویژگی بو و پایین تر بودن میزان لعاب پخت افزودن ۱۶% سوریمی به فرمولاسیون ماکارونی توصیه می شود.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۹ )
چکیده
توسعه فناوری ماهوارههای سنجش از دور، قابلیت زیادی در تولید تصاویر چندطیفی ایجاد کرده است. این تصاویر ویژگیهای مکانی، طیفی و رادیومتری مختلفی دارند. امکان اخذ تصاویری که هم دقت طیفی و هم دقت مکانی بالایی داشته باشند، بهدلیل محدودیتهای عملی در ساخت سنجندهها امکانپذیر نمیباشد. برای غلبه بر این مشکل میتوان از فرایند ادغام تصاویر استفاده کرد. در این فرایند، اطلاعات مکانی از تصاویر با قدرت تفکیک مکانی بالا و اطلاعات طیفی از تصاویر با دقت طیفی بالا استخراج و با یکپارچه کردن آنها، تصویری با دقت مکانی و طیفی بالا ایجاد میشود. ادغام اطلاعات موجب افزایش کاربری آن شده، بهنحوی که میتوان به تصویر جدید با اطلاعات جامعتر دسترسی پیدا کرد. فرایند ادغام ایدئال فرایندی است که سبب تخریب اطلاعات طیفی نشده و ویژگیهای طیفی را بهطور کامل حفظ و خواص مکانی را به تصاویر چندطیفی اضافه کند. روشها و الگوریتمهای موجود برای ادغام تصاویر ماهوارههای جدید بهدلیل تغییراتی که در ماهوارهها صورت گرفته، کارایی لازم را ندارند (امکان ادغام تصاویر با نسبت دقت مکانی بیش از ۶ را ندارند). در این صورت فراهم کردن روشهای جدید ادغام برای تصاویر با نسبت دقت مکانی بالا (بیش از ۱۰) لازم و ضروری میباشد.
در این مقاله الگوریتم جدیدی برای ادغام اطلاعات مکانی تصویر IKONOS با دقت مکانی یک متر و اطلاعات طیفی تصاویر SPOT با دقت مکانی ۲۰ متر، معرفی شده است (نسبت دقت مکانی ۲۰). این الگوریتم در سطح ویژگی بوده و براساس مدل شبکیه چشم میباشد.
مقایسه نتایج با چند الگوریتم مشهور IHS، HPF، PCA، موجک، و روش هیبرید موجک-PCA بر روی این تصاویر انجام شد. ارزیابی کیفی و کمی اطلاعات مکانی و طیفی تصاویر ادغام شده صورت گرفت، نتایج مؤید بهینه بودن الگوریتم پیشنهادی نسبت به روشهای مذکور، از نظر حفظ اطلاعات طیفی و مکانی میباشد. یکی از ویژگیهای بارز این روش پیشنهادی نیاز نداشتن به فرایند نمونهبرداری مجدد است که در تمامی روشهای قبلی اجتناب ناپذیر بوده و یک فرایند مخرب اطلاعات مکانی محسوب میشود.