جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای یاقوتی

بهنام قدرتی، امین یاقوتیان، افشین قنبرزاده، حمید محمد صدیقی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

در این پژوهش معادلات انتشار امواج لمب در یک میکرو ورق ایزوتروپیک بینهایت با ضخامت محدود، با در نظر گرفتن اثر تنش‌های کوپل و با استفاده از تئوری تنش کوپلی سازگار استخراج شده است. اثر اندازه میکرو- ورق، با استفاده از پارامتر طول مشخصه، در معادلات مذکور لحاظ شده است که بدین ترتیب می توان تاثیر ابعاد مختلف ورق را در نحوه دیسپرژن امواج لمب مشاهده نمود. بدلیل کاربرد میکرو ورقهای آلومینیوم نیترید در محرک‌های صوتی سطحی، انتشار امواج لمب در این مواد مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه ابتدا بی‌بعدسازی روابط با استفاده از تعریف پارامترهای بی‌بعد، انجام شده ‌است. بنابراین نمودارهای بدست آمده برای تمام ضخامت‌ها، طول موج‌های انتشاری و اندازهای پارامتر طول مشخصه یک میکرو ورق قابل استفاده است. سپس براساس تقریب شبه استاتیک، نمودارهای دیسپرژن امواج لمب برای دو مود متقارن و پادمتقارن اول در میکرو ورقی از جنس آلومینیم نیترید ترسیم شده و با نتایج حاصل از تئوری کلاسیک مقایسه شده است. مقایسه نتایج بدست آمده و داده‌های تجربی صحت روابط را نشان می‌دهد. در نهایت، با توجه به اینکه تعیین پارامتر طول مشخصه نقش اساسی در استفاده از تئوری تنش کوپلی سازگار دارد، روشی برای مشخص نمودن این اندازه با استفاده از نمودارهای دیسپرژن و داده های تجربی گزارش شده، پیشنهاد شده است.
هیربد احمدی‌فر، امین یاقوتیان،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش، از تئوری بهبودیافته مرتبه سوم تغییر شکل برشی، جهت تحلیل کمانش ترموالاستیک ورق مستطیل‌شکل ساخته‌شده از ماده مدرج تابعی استفاده شده است. فرض شده که ورق تحت دو نوع بارگذاری افزایش یکنواخت درجه حرارت و افزایش درجه حرارت خطی در راستای ضخامت قرار دارد و نیز ترکیب مواد تشکیل‌دهنده ورق مدرج تابعی مطابق با قانون توزیع توانی ردی در راستای ضخامت تغییر می‌کند. همچنین، ورق بر تکیه‌گاه‌های ساده در نظر گرفته شده است. ابتدا روابط کرنش- جابجایی غیرخطی برمبنای تئوری بهبودیافته مرتبه سوم در نظر گرفته شده و معادلات تعادل و پایداری ورق استخراج گردیده‌ است. سپس جابجایی‌ها و نیروهای پیش‌کمانش با استفاده از معادلات تعادل به‌دست آمده و در معادلات پایداری گذاشته می‌شود. با حل معادلات پایداری، رابطه اختلاف دمای کمانش به‌دست می‌آید. مقدار بحرانی اختلاف دمای کمانش، با کمینه کردن رابطه استخراج‌شده، نسبت به پارامترهای نیم‌موج به‌دست می‌آید. با هدف صحت‌سنجی نتایج، روابط به‌دست آمده برای اختلاف دمای کمانش، با مراجع مقایسه گردیده است. نتایج نشان می‌دهد که مقادیر اختلاف دمای بحرانی کمانش حاصل از تئوری بهبودیافته مرتبه سوم، پایین‌تر از نتایج به‌دست آمده از تئوری‌های کلاسیک، مرتبه اول و مرتبه سوم برشی است. همچنین، مقدار اختلاف دمای کمانش در حالت افزایش خطی درجه حرارت از حالت افزایش یکنواخت دما بیشتر است و هرچه ورق ضخیم‌تر باشد میزان تفاوت بین این دو مقدار بیشتر می‌گردد.
عباس پاک، حامد یاقوتی، وحید طهماسبی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده

استفاده از نوسان‌های فراصوتی برای کاهش دما در سوراخ‌کاری استخوان یکی از مهم‌ترین فرآیندهای نوین است که مورد توجه محققین حوزه جراحی استخوان قرار گرفته است. لذا بررسی رفتار دما در فرآیند سوراخ‌کاری استخوان به کمک نوسان‌های فراصوتی و پیش‌بینی رفتار دما نقش مهمی در بهبود استفاده از این روش در عمل‌های جراحی ارتوپدی دارد. در این پژوهش با استفاده از روش سطح پاسخ و تحلیل آماری اثر پارامترهای فرآیند روی تغییرات دما مورد مطالعه قرار گرفته است. تحلیل آماری برای بررسی اثر هر یک از متغیرهای ورودی شامل سرعت دورانی ابزار، سرعت پیشروی ابزار، دامنه نوسان فراصوتی و برهم‌کنش آنها روی دما انجام شده است. همچنین با استفاده از روش آماری حساسیت سوبل مقدار تاثیر و حساسیت هر یک از متغیرهای ورودی روی دما مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که استفاده از نوسان‌های فراصوتی باعث کاهش دما می‌شود و سرعت دورانی (۴۸%)، دامنه نوسان (۳۳%) و سرعت پیشروی (۱۹%) به ترتیب بیشترین اثر را بر دمای فرآیند سوراخ‌کاری به کمک نوسان‌های فراصوتی داشته‌اند. استفاده از نوسان‌های فراصوتی می‌تواند باعث کاهش وابستگی دمای فرآیند به سرعت پیشروی شده و در نتیجه امکان انجام جراحی در زمان کوتاه‌تری را ممکن می‌سازد. کمینه مقدار دما (حدود C°۳۷) در سرعت دورانی ۵۰۰دور بر دقیقه و سرعت پیشروی ۲۰میلی‌متر بر دقیقه و دامنه نوسان ۱۵میکرومتر حاصل شده است.


دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

احاطه کردن هسته مرکزی یک المان بتنی از طریق یک عامل درونی و یا بیرونی مانند آرماتورهای عرضی (خاموت) در داخل بتن،  الیاف کربنی و پلیمری دورپیچ خارجی و ورقه‌های فولادی موجب محصورشدگی بتن می‌شود. محصورشدگی معمولا موجب افزایش مقاومت و شکل­پذیری بتن شده و در پی آن، با بهبود رفتار المان‌ها موجب ارتفا عملکرد کلی سازه خواهد شد. امروزه تمایل به ساخت سازه‌های نامنظم روبه افزایش است و وجود نامنظمی در سازه همواره یکی از مشکلات پیش روی مهندسین بوده است. در این تحقیق اثر محصورشدگی بر عملکرد لرزه­ای (خسارت و ضریب رفتار) قاب‌های خمشی بتن مسلح دارای نامنظمی در ارتفاع بررسی شده است. بدین منظور، تعداد ۳۱ قاب نامنظم در ارتفاع در ۴ گروه ۳، ۶، ۹ و ۱۲ طبقه، دسته‌بندی شده و به وسیله‌ی تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش­آور) یک بار در حالت محصورشده و بار دیگر در حالت محصور نشده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که محصور­شدگی می‌تواند سبب بهبود عملکرد لرزه‌ای و کاهش میزان خسارت وارد بر سازه گردد. مقایسه ضرایب رفتار به دست آمده در این تحقیق و ضریب رفتار پیشنهادی آئین‌نامه ۲۸۰۰ نشان می‌دهد که ضریب رفتار پیشنهادی آئین‌نامه در سازه‌های کوتاه مرتبه، تقریباً منطقی و محافظه کارانه می‌باشد اما با افزایش ارتفاع سازه ضریب رفتار پیشنهادی آیین‌نامه ۲۸۰۰، تأمین نشده است.

صفحه ۱ از ۱