جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای یوسفی راد


دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده

این مقاله به مطالعه چندمعنایی واژه "شیرین" در زبان فارسی با رویکرد زبان­شناسی اجتماعی شناختی می­پردازد.  مقاله در چارچوب مدل رابینسون(۲۰۱۰، ۲۰۱۲الف ، ۲۰۱۲ ب، و  ۲۰۱۴) نشان می­دهد که چندمعنایی واژگانی را نباید به مفهومی ایستا که در میان همه گویشوران زبان ثابت است تقلیل دهیم و اینکه متغیرهای اجتماعی مانند سن و جنسیت در آن تاثیرگذارند. این مقاله به مطالعه تأثیر دو متغیر سن و جنسیت بر تعداد و برجستگی هریک از معانی واژه چندمعنای "شیرین" می­ پردازد. روش پژوهش، ترکیبی(کمی و کیفی) و روش گردآوری داده ها، اسنادی و میدانی( پرسشنامه ای و مصاحبه) است. جامعه آماری پژوهش، کلیه افراد یک زبانه فارسی زبان تهرانی و نمونه آماری شامل ۲۰۰ آزمودنی، ۱۰۰ مرد و ۱۰۰ زن در ۴ طبقه سنی زیر ۱۸ ، بین ۱۸ تا ۳۰ ، بین ۳۰ تا ۶۰ ، و بالای ۶۰ سال است. نتایج نشان داد که توزیع معانی مختلف واژه چندمعنای مذکور نزد گویشوران زن و مرد متعلق به گروه­های سنی متفاوت یکسان نبوده و تصادفی نیست و به میزان زیادی تحت تأثیر سن و جنسیت می­باشد. نتایج پژوهش همچنین نشان داد که زبان­شناسی اجتماعی شناختی تبیین­های جامع­تری در مورد تنوع معنایی واژه­های چندمعنا و تأثیر  متغیرهای جنسیت و سن بر تعداد و برجستگی هریک از معانی به دست می دهد.

دوره ۱۲، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده

 خواندن  از مهم­ترین مهارت­های زبانی است که دانش‌آموزان آموختن آن را در دورۀ ابتدایی و با استفاده از کتاب­های فارسی آغاز میکنند. کسب مهارت خواندن مستلزم کسب توانایی در روان­خوانی و درک مطلب است. نظام‌های نویسه‌ای در مهارت خواندن هر زبانی نقش مؤثری دارد. محققان، خواندن نظام­های نویسه­ای عمیق را دشوارتر از نظام­های کمعمق می­دانند. فارسی زبانی با نظام نویسه­ای عمیق محسوب می­شود، زیرا  تناظر بین نوشتار و گفتار آن کم است.  با توجه به عمیق بودن نظام نویسه­ای زبان فارسی، هدف پژوهش پاسخ به این سؤالات بوده است که عمق نویسه­ای زبان در  کتاب­های فارسی دورۀ ابتدایی به چه میزان است و چه تأثیری بر مهارت روان­خوانی دانش‌آموزان  این دوره دارد ؟ برای پاسخ به سؤالات تحقیق ابتدا  عمق نویسه­ای در کتاب­های فارسی شش پایۀ ابتدایی بررسی شد. سپس آزمون روان­خوانی از دانش­آموزان پایه­های اول تا ششم ابتدایی گرفته شد. آزمون روانخوانی براساس سه معیار صحت، سرعت و آهنگ خواندن، از متون منتخب کتاب­های  فارسی در دورۀ ابتدایی اخذ شد. نمونۀ آماری تحقیق ۴۰۲ نفر از دانش‌آموزان  ابتدایی اول تا ششم ابتدایی در شهر سمنان  در سال تحصیلی ۱۳۹۷ـ۱۳۹۸ بودند. نتایج بررسی­ها فاصلۀ ۱,۴۲ واجی بین صورت نوشتاری و گفتاری کتاب‌های فارسی را نشان داد. همچنین مشخص شد که عمق نویسه­ای کتاب­های فارسی  تأثیر معناداری بر مهارت روان­خوانی دانش­آموزان دورۀ ابتدایی  ندارد.
 
ادریس یوسفی راد، محمدرضا مه پیکر، علیرضا تیمورتاش،
دوره ۱۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

با پیشرفت روش¬های مدلسازی عددی، روش‌های بالادست و تفاضل¬مرکزی در مدلسازی جریان¬های مادون¬صوت و مافوق¬صوت در مسیرهای مختلف از جمله جریان¬های داخل پره‌های توربین، بکارگیری روش عددی کاسپ در روش حجم¬محدود جیمسون می‌تواند ویژگی¬های مثبت هر دو روش مذکور را همزمان استفاده نماید. نوآوری این مقاله ابتدا بهبود روش حجم¬محدود جیمسون با استفاده از روش کاسپ در مدلسازی دو بعدی جریان مافوق¬صوت بین پره‌های ثابت توربین می¬باشد و سپس با استفاده از روش معکوس لون¬برگ¬مارکوارت برای اولین بار، بهینه¬ترین حالت تابع کنترلی کاسپ با اهمیت دادن معادله بقایی جرم تعیین می¬گردد. با توجه به اهمیت ناحیه شوک¬ها در قسمت سطح مکش پره، تمرکز روش مذکور که منجر به بهبود قابل توجه توزیع نسبت فشار در روش حجم¬محدود جیمسون می¬شود به این ناحیه معطوف شده است. نتایج مدل تلفیقی اول (جیمسون و کاسپ)، در منطقه شوک سطح مکش پره در مقایسه با نتایج تجربی، انطباق بسیار مطلوبی بهمراه کاهش خطاهای عددی را در ناحیه مذکور نشان می‌دهد. همچنین نتایج مدل تلفیقی دوم(جیمسون،کاسپ و روش معکوس)، در منطقه شوک سطح مکش پره در مقایسه با دو روش جیمسون استاندارد و تلفیقی اول، شرط بقای جرم را بطور متوسط حدود ۱۵ درصد بهبود می¬بخشد.
محمدرضا مه پیکر، ادریس یوسفی راد،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

جریان بخار در گذرگاه پره‌های طبقه‌های کم‌فشار توربین‌های بخاربعلت انبساط سریع و تاخیر در چگالش، شرایط بخار فوق‌سرد خشک بوجود می‌آید و در نهایت با جوانه‌زایی و با شوک چگالش، تغییر فاز از بخار به قطره‌های مایع صورت می‌گیرد، که جریان بخار مرطوب یا دوفازی نامیده می‌شود. در این مقاله هدف توسعه جریان حجم‌محدود جیمسون مرطوب با بکارگیری مزایای روش عددی کاسپ برای اولین بار در حالت دو بعدی مورد نظر قرار گرفته است. در این مقاله معادله‌های حاکم بر تشکیل فاز مایع با معادله‌های بقایی ترکیب شده و با بکارگیری روش عددی کاسپ در روش حجم‌محدود جیمسون (روش تلفیقی) می‌توان ویژگی‌های مثبت هر دو روش بیان شده را همزمان در مدل‌سازی جریان دوفازی استفاده کرد. برای محاسبه جوانه‌زایی از معادله کلاسیک جوانی‌زایی با تصحیح مناسب و همچنین حل لاگرانژی رشد قطره‌ها در روش تلفیقی استفاده شده و اثر شوک چگالش در توزیع فشار و نیز اندازه قطره‌ها محاسبه و با داده‌های تجربی مقایسه شده ‌است. با توجه به اهمیت ناحیه شوک‌ها در قسمت سطح مکش پره، تمرکز روش تلفیقی بیان شده به این ناحیه متمرکز شده است. نتیجه‌های مدل دوفازی تلفیقی در جریان‌های خروجی مادون‌صوت و مافوق‌صوت مورد بررسی قرار گرفته است که در منطقه شوک روی سطح مکش پره در مقایسه با داده‌های تجربی، روش تلفیقی حجم‌محدود با روش کاسپ با کاهش حدود ۲۰ درصدی خطا‌های عددی، پوشش بهتری را در پیش‌بینی خواص جریان در ناحیه هدف نشان می‌دهد.

صفحه ۱ از ۱