جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای آباکوس


دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- این پژوهش به تشخیص ترک در سازه سد به وسیله آنالیز موجک (Wavelet)پرداخته است. نمونه مطالعه شده، سد بتن دوقوسی کارون ۱ (شهید عباس پور) با ارتفاع ۲۰۰ متر است. این سد به دلیل تفاوت شعاع ها و زوایای داخلی و خارجی و عدم تقارن مرکز قوس های داخلی و بیرونی در ترازهای مختلف از پیچیده ترین سد ها است. بر این اساس با داشتنِ مشخصات هندس ی سد در دو حالت ABAQUS  مذکور از روی نقشه های طراحی مربوطه و همچنین مشخصات فیزیکی و مکانیکی، با نرم افزارِ المان محدود امکان تشخیص ،ABAQUS بدنه بدون ترک و ترکدار سد، مدل سازی شده است. با استفاده از پاسخ آنالیز فرکانسی سد با نرم افزار بررسی شده است
محمد شفیعی علویجه، حسین ترابیان، سعید ادیب نظری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

مهمترین مشکل در شکل دهی مطلوب ورقهای فلزی، مواجهه با پدیده بازیابی کشسان در طول باربرداری می باشد که منجر به برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی می گردد. بنابراین پیش بینی برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی برای تولید محصولات دقیق ضروری است. در این مقاله، تأثیر پارامترهای نیروی ورقگیر، ضریب اصطکاک، ضخامت و استحکام تسلیم ورق بر میزان برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی در فرایند خمکاری U شکل ورق هایی از جنس فولاد دو فازی به روش تجربی (آزمایشگاهی) و روش شبیه سازی اجزای محدود مورد بررسی قرار گرفته است. جهت مدل سازی اجزای محدود از نرم افزار آباکوس استفاده شده است. مقایسه نتایج آزمایشگاهی و نرم افزار آباکوس تطابق خوبی را نشان می دهد و صحت روش شبیه سازی اجزای محدود را تأیید می نماید. نتایج این تحقیق نشان می دهند که افزایش ضخامت ورق سبب کاهش برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی، و افزایش استحکام تسلیم ورق سبب افزایش برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی می گردد. همچنین نشان می دهند که افزایش ضریب اصطکاک و نیروی ورقگیر، در ابتدا برگشت فنری و انحنای دیواره جانبی را افزایش می دهند اما پس از رسیدن به مقادیر معینی، سبب کاهش آنها می گردند.
سعید امینی، علیرضا عباسی، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق به استفاده از فنآوری کوبش التراسونیک بر فولاد گرافیتی (GSH۴۸) غلتک های نورد جهت بهبود برخی خواص مکانیکی سطح پرداخته شد. فنآوری کوبش التراسونیک، یکی از فنآوری های جدید تغییر شکل پلاستیک شدید است که در آن ابزار ارتعاشی با حرکات رفت و برگشتی مداوم خود به سطح قطعه کار ضربه می زند و موجب تغییر شکل پلاستیک شدید در سطح می‌گردد. این روش خواص مکانیکی از جمله سختی، صافی سطح، طول عمر خستگی، استحکام کششی را بهبود می‌دهد. با شبیه سازی و ساخت ابزار ارتعاشی التراسونیک، آماده سازی فرآیند شامل نصب ابزار ارتعاشی التراسونیک بر روی دستگاه تراش انجام گرفت. بررسی آزمایش های سختی، صافی سطح، خستگی و استحکام کششی بر روی قطعات در حالت های مختلف بدون عملیات کوبش التراسونیک و بعد از عملیات کوبش التراسونیک با یک، دو و سه پاس انجام گرفت. نتایج حاکی از افزایش سختی به میزان ۳۶ درصد تا عمق mm ۲/۰ از سطح و افزایش صافی سطح از µm ۳۷۶/۱ به µm۵۴۵/۰ بر روی سطح می باشد. بیشترین افزایش صافی سطح و عمر خستگی در قطعات با سه پاس کوبش التراسونیک مشاهده شد.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

مقاوم‌سازی سازه‌های موجود یکی از مسائل مهم در حوزه مهندسی عمران به شمار می‌آید. در بیشتر موارد مقاوم‌سازی زمانی صورت می‌گیرد که سازه در حال بهره‌برداری بوده و عضو تحت بارهای سرویس قرار دارد؛ بنابراین یکی از نکات مهم در بحث مقاوم‌سازی که غالباً از آن چشم‌پوشی می‌شود، نیروی محوری قابل‌توجه موجود در ستون، قبل از مقاوم‌سازی آن می‌باشد. در این مقاله با در نظر گرفتن نیروی محوری در ستون با مقطع مربعی و مقاوم‌سازی آن با ورق‌های تقویتی فولادی، میزان تأثیر پارامترهایی نظیر انحنای ستون در زمان مقاوم‌سازی، مقدار پیش‌بار، نسبت لاغری و نسبت سطح مقطع ورق‌های تقویتی به ستون پایه بر حداکثر ظرفیت باربری این نوع ستون‌ها مورد بررسی قرارگرفته است. از آنچا که هدف اصلی در این پژوهش تعیین میزان تغییرات ظرفیت باربری نسبت به مقادیر آیین‌نامه می-باشد، حداکثر ظرفیت باربری مدل‌های بدون پیش بار منطبق بر نتایج حاصل از آیین‌نامه در نظر گرفته شده و انحنای اولیه مناسب برای هر نمونه محاسبه شده است. بر اساس نتایج بدست آمده اعمال پیش بار به ستون تقویت نشده سبب افزایش انحنای موجود و به تبع آن کاهش حداکثر ظرفیت ستون تقویت شده می‌شود. همچنین در یک پیش بار ثابت حداکثر میزان کاهش در ظرفیت باربری نمونه‌ها در لاغری‌های میانه اتفاق افتاده و با افزایش مقدار پیش‌بار، تأثیر میزان تغییرات در نسبت لاغری بر کاهش ظرفیت باربری نمونه‌ها افزایش می‌یابد. در انتها نیز یک رابطه کاربردی جهت محاسبه میزان کاهش در ظرفیت باربری این نوع ستون‌ها بر اساس نسبت لاغری و میزان پیش بار، پیشنهاد شده است.
علیرضا عباسی، سعید امینی، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق برای تعیین تنش پسماند غلتک های نورد از جنس فولاد گرافیتی (GSH۴۸) ، روش غیر مخرب پراش اشعه ایکس استفاده شد.در این روش، برای تعیین تنش پسماند از تغییرات فاصله بین صفحات کریستالی به عنوان کرنش استفاده می کند. تعیین تنش پسماند بر روی نمونه ها قبل و بعد از فناوری کوبش التراسونیک (UPT) در عمق های مختلف انجام شد. در فنآوری کوبش التراسونیک با ایجاد کار سختی و فشردگی در لایه های سطحی قطعه کار باعث بهبود برخی خواص مکانیکی از جمله تنش پسماند می‌شود. با شبیه سازی و ساخت ابزار ارتعاشی التراسونیک و نصب آن بر روی دستگاه تراش، عملیات UPT بر روی نمونه های آماده شده از غلتک های نورد انجام گرفت. اندازه گیری تنش پسماند از سطح تا عمق ۰,۵ میلیمتر، قبل و بعد از فرایند کوبش التراسونیک انجام شد. با شبیه سازی عددی فنآوری کوبش التراسونیک، توزیع تنش پسماند تجربی و شبیه سازی عددی مقایسه گردید. نتایج مبین افزایش تنش پسماند فشاری در حدود ۰.۴ میلیمتر از سطح بعد از عملیات UPT می‌باشد. افزایش تنش پسماند فشاری باعث اقزایش استحکام و عمر خستگی آنها می شود و راندمان کاری آنها اقزایش می‌یابد. محاسبه اندازه دانه سطح بعد از عملیات کوبش التراسونیک از روی الگوی پراش پرتو X با استفاده از رابطه ویلیامسون – هال انجام گرفت که اندازه دانه ۶۰.۲ نانومتر حاصل شد. این ریز دانه شدن ساختار سطح به دلیل چینش مجدد نابجایی ها در اثر ارتعاش با فرکانس بالا و تغییر شکل شدید پلاستیک بعد از عملیات UPT رخ می‌دهد.
خسرو لاری، محمد غلامیان، عمید پورامینایی، عماد جمعه زاده،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

استفاده از کامپوزیت‌های پایه پلیمری تا به امروز رشد روز افزونی داشته است. کامپوزیت‌ها به علت خواص مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی خاص، کاربرد زیادی دارند؛ اما احتراق ذاتی این مواد و عدم استحکام آن‌ها در دماهای بالا بویژه هنگام مواجهه با آتش یکی از چالش‌های استفاده کامپوزیت در صنایع است. زمانیکه کامپوزیت‌ها در معرض آتش می-گیرند، ماتریس کامپوزیت همراه با آزادسازی گرما، دود، ذرات دوده و بخارات سمی تجزیه می‌شود. در اثر تاثیر آتش بر سازه کامپوزیتی فرآیندهای حرارتی متعددی از جمله رسانایی حرارتی در سازه، تجزیه شدن رزین و تولید و خروج گازهای فرار از کامپوزیت رخ می‌دهد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیرات آتش بر سازه‌های کامپوزیتی می‌باشد. تحلیل مقاومت کامپوزیت در برابر آتش، تعیین میزان و مدت زمان دوام آوردن کامپوزیت در برابر آتش و همچنین بررسی اثرات تنش حرارتی ایجاد شده در سازه کامپوزیتی نیازمند تحلیل ترکیبی حرارتی-مکانیکی کامپوزیت می‌باشد. جهت تحلیل مساله در این پژوهش از نرم افزار آباکوس استفاده شده است. مدل مناسب جهت تحلیل بخش‌های حرارتی و مکانیکی مساله با توجه به معادلات حاکم، توسعه یافته و از طریق زیرروال‌های موجود در نرم افزار آباکوس در این نرم افزار وارد می‌شود. مدل حرارتی-مکانیکی با نتایج موجود در مطالعات معتبر، اعتبار سنجی شده و در نهایت این مدل، جهت تحلیل حرارتی-مکانیکی یک سازه کامپوزیتی استوانه‌ای تحت تاثیر آتش مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج نشان دادند که با تخمین زمان شکست کامپوزیت، می‌توان میزان نیروی قابل تحمل توسط سازه را در شرایط مختلف تاثیر آتش بر سازه، تعیین نمود.

دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

سیلوهای استوانه ­ای فولادی بدلیل ضخامت کم جداره، مستعد خرابی کمانشی هستند. در حالت خالی و یا وجود سطح پایینی از محتویات، سیلو­ها در معرض کمانش تحت بار باد قرار می­ گیرند. سیلوهای فولادی به دو شکل مرسوم ورق صاف و ورق موجدار دیده می ­شوند. به­ منظور افزایش ظرفیت باربری، ممکن است از سخت­ کننده ­های قائم و محیطی در طرح آن­ها استفاده گردد. مقاله حاضر به مطالعه عددی پایداری سه نمونه سیلوی ورق صاف فولادی، بدون سخت ­کننده، تحت بار باد می ­پردازد. سیلوهای مورد بررسی، دارای نسبت ابعادی (ارتفاع به قطر) متفاوت بوده و ضخامت جداره آن­ها در ارتفاع متغیر است. هر یک از سیلوها طبق روش پایداری پوسته ­ها، مطابق با آیین ­نامه اروپا و برای ذخیره­ سازی گندم طرح شده ­اند. بار باد نیز منطبق بر توزیع فشار توصیه شده در آیین­ نامه اروپا، در هر دو جهت ارتفاعی و پیرامونی بر سازه ­ها اعمال شده است. در جهت پیرامونی، آیین­ نامه دو توزیع فشار متفاوت، یکی در حالت سیلوی منفرد و دیگری برای سیلوی مستقر در گروه سیلوها ارائه می ­نماید. اثر هر دو توزیع فشار از طریق تحلیل­های خطی و غیرخطی ارزیابی شده است. همچنین، اثر وجود بازشو بر روی سقف سیلوها جهت تهویه، طبق اضافه فشار آیین­ نامه مورد ملاحظه قرار گرفته است. براین اساس، از سیلویی با سقف بسته در مقایسه با همان سیلو با سقف دارای بازشو و تحت بار باد آیین ­نامه اروپا، می­توان انتظار متوسط ۴۰% مقاومت کمانشی بیشتر داشت. نتیجه اخیر در مورد سیلوی منفرد و هم سیلوی مستقر در گروه سیلوها برقرار است.

مقداد غلامی، علی حسنی، حامد افراسیاب، مهدی کاظمیان،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر در زمینه‌های زیست پزشکی مانند استنت‌ها، بخیه‌ها، داربست (استخوانی) و ایمپلنت‌ها به طور گسترده استفاده می‌شوند. با توجه به اهمیت رفتار این مواد در معرض اثرات محیطی، چه در طبیعت و چه در بدن انسان، در دهه اخیر تحقیقات گسترده‌ای صورت گرفته است که اکثر آنها نتایج آزمایشگاهی و تعداد بسیار کمی نتایج تئوری هستند. این تحقیقات عمدتاً برای شرایط خاص بارگذاری، دمایی و غیره صورت گرفته‌اند. به این منظور به‌کمک روش المان محدود و حل عددی، علاوه بر صحه‌گذاری روابط تئوری و روابط مستخرج از نتایج آزمایشگاهی، می‌توان تأثیر شرایط پیچیده‌تر را نیز در نظر گرفت. در این مقاله، نحوه استخراج روابط تحلیلی ارائه شده است و همچنین با نشان دادن نتایج آزمایشگاهی پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر، نقاط قوت و ضعف آنها نیز بررسی شده است. علاوه بر این، یک حل عددی و المان محدود نیز برای تحلیل رفتار پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر ارائه شده است. تحلیل تئوری و شبیه‌سازی عددی پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر به‌کمک مدل هایپرالاستیک نئو- هوکین صورت گرفته است. ابتدا با استفاده از رابطه انرژی کرنشی ماده نئو- هوکین، رابطه تنش برحسب کشیدگی محاسبه شده و سپس با فرض یک پارامتر تخریب، تغییرات خواص ماده در معرض اثرات محیطی برحسب زمان در سابروتین UMAT آباکوس به مدل اعمال شده است. در نهایت با مقایسه نتایج آزمایشگاهی و تحلیل تئوری با حل عددی، صحت مدل‌سازی صورت گرفته، مشخص شده است


دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمانی‌که ظرفیت باربری خاک برای استفاده از پی­ های سطحی مناسب نباشد، معمولاً از شمع‌ها استفاده می­ گردد. شمع ­ها در اکثر موارد علاوه بر بارهای قائم، تحت بارهای جانبی نیز قرار می­ گیرند. شمع ­های مورداستفاده در پایه پل­ ها، توربین ­های بادی، سکو­های دریایی و ... تحت بارهای جانبی بزرگی قرار می ­گیرند و در طراحی شمع­ های این سازه­ ها، بار جانبی غالب می ­باشد. استفاده از باله ­ها پیرامون شمع، جهت افزایش ظرفیت باربری جانبی روش نسبتا جدیدی می ­باشد، لذا در این تحقیق، رفتار شمع­ های باله ­دار منفرد در خاک­ ماسه ­ای به‌صورت سه‌بعدی با استفاده از نرم افزار اجزای محدود (ABAQUS) مورد بررسی قرارگرفته است. همچنین عملکرد شمع­ های باله­ دار با شمع‌های بدون باله مقایسه شده است. نتایج به‌دست‌آمده برای شمع­­ های باله­ دار نشان می­دهد که استفاده از باله­ ها منجر به افزایش چشمگیر ظرفیت باربری جانبی شمع­ ها نسبت به شمع­ های معمولی بدون باله می ­شود.

دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

طراحی دیوارهای پیش­ساخته بتنی با توجه به بارگذاری­های محتمل نظیر بار انفجار، زلزله، باد و نیز کنترل مقاومت، پایداری و احتمال واژگونی آن­ها انجام می­گیرد. از طرفی استفاده از بتن الیافی به منظور جذب انرژی و دوام بیش­تر می­تواند در ساخت چنین دیوارهایی راهکار مناسبی باشد. هدف از این پژوهش بررسی مقاومت دیوارهای پیش­ساخته بتنی، در برابر بار ناشی از ضربه و انفجار است. در ضمن با استفاده از بتن الیافی مقاومت دیوارها در برابر بار انفجار توسط نرم­افزار اجزاء محدود آباکوس مورد بررسی قرار می­گیرد. همچنین بارگذاری زلزله به صورت شتاب­نگاشت به دیوارها اعمال شده و با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی خطی، تغییرمکان­های جانبی انواع دیوارها توسط نرم­افزار SAP۲۰۰۰ مورد بررسی قرار می­گیرد. در نهایت سطح عملکرد انواع دیوارها تحت بارگذاری­های اعمال شده و با توجه به آیین­نامه بارگذاری زلزله ساختمان­ها (استاندارد ۲۸۰۰) و مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاضر نشان می­دهد که استفاده از الیاف در بهبود سطح عملکردی دیوارهای پیش­ساخته در برابر بار دینامیکی نظیر انفجار و زلزله تاثیر مثبت دارد

دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

سیلوهای استوانهای فوالدی از جمله سازههای کلیدی در بیشتر بخشهای صنعتی و کشاورزی بهشمار میروند که وظیفه نگهداری مواد دانهای را برعهده دارند. بارهای مختلفی همچون بارهای ناشی از فرآیند بارگیری و تخلیه سیلوها، بار باد، بار زلزله و بارهای حرارتی، الزم است در طرح سیلوها درنظر گرفته شود. با این وجود، نظر به کارکرد اصلی سیلوها که ذخیرهسازی محتویات دانهای است، پر تکرارترین باری که در چرخه عمر این سازهها تجربه میشود، بارهای ناشی از فرآیند بارگیری و تخلیه است. ازطرفی، معموالً فشار بزرگتری طی مرحله تخلیه در قیاس با مرحله بارگیری بر جداره سیلوها وارد میشود؛ از این رو، اساس طرح اولیه سیلوهای فوالدی بر پایه فشارهای تخلیه است. این درحالی است که بنابر ضخامت اندک جداره، بحث خرابی کمانشی در این سازهها مطرح است. تحت فشار تخلیه نیز که با ایجاد فشار محوری و کشش پیرامونی قابل توجه در پای سیلوها همراه است، مُد کمانش االستیک-پالستیک پافیلی متصور است. ضریب اصطکاک جداری بین سیلو و محتویات دانهای، پارامتری تأثیرگذار در تعیین اندازه و توزیع فشار تخلیه در سیلوها به حساب میآید. برای تعیین چگونگی اثرگذاری این پارامتر بر نتایج مقاومت کمانشی سیلوهای ورق صاف فوالدی، سه نمونه سیلوی جداره متغیر در این پژوهش درنظر گرفته شد. هر یک از سیلوها تحت بارگذاری تخلیه پیشنهادی آییننامه اروپا قرار گرفتند. با انجام تحلیلهای سهبُعدی خطی و غیرخطی کمانشی در نرمافزار آباکوس، مقاومت و رفتار کمانشی این سه نمونه سیلو به ازای مقادیر مختلف ضریب اصطکاک جداری که بین ۲/۰ تا ۶/۰ تغییر میکند، ارزیابی شد. همچنین کفایت روابط آییننامه اروپا در طرح تنشی پوستههای استوانهای تحت فشار محوری توأم با فشار داخلی، مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل، با وجود توزیع فشارهای متفاوت ناشی از تغییر در ضریب اصطکاک جداری، اثر این ضریب در مقاومت کمانشی تحت بار تخلیه نمونه سیلوهای مطالعه شده، کامالً اندک )با بیشینه تفاوت تا ۸ )%ارزیابی شد. به عالوه، حداکثر تفاوت در تخمین مقاومت پافیلی نمونه سیلوها با روش آییننامه نسبت به روش تحلیل کامپیوتری، محدود به ۲۵( %و همواره در جهت ایمنی( محاسبه شد که نشانگر عملکرد مناسب روابط آییننامه است
سیدمهدی سیدی، علیرضا نداف‌اسکوئی، مصطفی سیاح‌بادخور،
دوره ۲۰، شماره ۷ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

طراحی و ایمنی مخازن گاز طبیعی با توجه به کاربرد روزافزون آنها در خودروها اهمیت بسیار بالایی دارد؛ بنابراین در این مقاله به بررسی تجربی، عددی و بهینه‌سازی این مخازن پرداخته شده است. در بخش تجربی به طراحی و ساخت دو مخزن فلزی و کامپوزیتی اقدام شده است که مورد آزمایش فشار داخلی قرار گرفته و میزان تحمل آنها مشخص شده است. در بخش عددی به کمک نرم‌افزار آباکوس ۶.۱۴، مدل‌سازی این مخازن انجام شده است. ضمن صحت‌سنجی نتایج حاصل با داده‌های آزمایش‌های تجربی، به توسعه شبیه‌سازی عددی نیز پرداخته شده است. با استفاده از نتایج حاصل از توسعه شبیه‌سازی عددی و نرم‌افزار طراح آزمایش به بهینه‌سازی پارامترها و بررسی ارتباط بین آنها و میزان تحمل فشار در این مخازن پرداخته شده است. نتایج عددی و تجربی مطابقت بسیار خوبی دارند. مخازن کامپوزیتی ضمن سبک‌بودن، مقاومت بیشتری در مقابل فشارهای داخلی دارند که در این پژوهش به کاهش حدود ۳۰درصدی وزن مخازن کامپوزیتی و کاهش ۲۰درصدی تغییر شکل، تحت فشار کاری دست یافته شد.


دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

آتش­سوزی و انفجار اغلب هم­افزایی دارند. آتش‌سوزی ممکن است پس از وقوع انفجار رخ دهد و یا اینکه ابتدا آتش­سوزی رخ دهد و متعاقب آن انفجار ایجاد شود. عواقب سناریوی ترکیبی آتش و انفجار در رابطه با هر یک از اجزا باید در طراحی یا ارزیابی سازه در نظر گرفته شود. تجزیه‌وتحلیل آتش و انفجار باید باهم انجام شود و اثرات یکی بر دیگری با دقت تجزیه‌وتحلیل شود. در اغلب تحقیقات و دستورالعمل­های طراحی، پدیده آتش­سوزی و انفجار مستقل از هم مورد بررسی قرار می­گیرند و اندرکنش آن­ها کمتر مورد ملاحظه قرار می­گیرد. در این تحقیق به این مهم پرداخته می­شود و آتش­سوزی پس از انفجار و اندرکنش و هم­افزایی این دو پدیده با هم مطالعه می­شود. سازه مورد مطالعه یک سازه­ی فولادی دو طبقه با کاربری­های مختلف (مسکونی، اداری و ...) می­باشد که تحت انفجارهای مختلف و به‌تبع آن تحت آتش­سوزی ناشی از تجهیزات داخل ساختمان قرار می­گیرد. بارگذاری انفجاری با استفاده از نمودارهای دستورالعمل UFC ۳-۳۴۰-۰۲ و بار آتش با استفاده از مفهوم چگالی آتش و روابط آیین­نامه‌های EUROCODE ۱ و EUROCODE ۳ محاسبه شده است. جهت شبیه­سازی بارگذاری انفجاری و حرارتی، از نرم­افزار اجزای محدود آباکوس و تحلیل دینامیکی توأم حرارتی- تغییر شکل استفاده شده است. دمای ناشی از آتش­سوزی، به­صورت آتش طبیعی بکار رفته است و مرحله سرمایش و پس از سرمایش آتش­سوزی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. پس از صحت­سنجی شبیه­سازی پیشنهادی با دو کار آزمایشگاهی معتبر، تحلیل پاسخ سازه در برابر انواع بارهای انفجاری و آتش­سوزی­های متعاقب توسط مدل عددی انجام شد. نتایج این بررسی­ها نشان داد که پاسخ و تغییر شکل سازه در تحلیل ترکیبی زنجیره‌ای (اعمال اندرکنش انفجار و آتش­سوزی روی سازه) نسبت به تحلیل ترکیبی مستقل (تحلیل مستقل سازه در برابر انفجار و آتش و جمع زدن پاسخ­ها باهم) تا ۱۵% افزایش دارد و در نظر گرفتن اندرکنش انفجار و آتش نه‌تنها مهم بلکه ضروری می­باشد و عدم در نظر گرفتن این اندرکنش در اغلب موارد موجب پاسخ­های کمتر از واقعیت سازه و در نتیجه سبب طراحی غیر ایمن خواهد شد

لیلا ندرلو، ساینا رادفر، حسین جوادی کیا،
دوره ۲۴، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف بررسی تحقیقات و عوامل موثر بر میل لنگ و آنالیز آن با نرم افزار اباکوس می باشد ،که پس زمان انجام شدن آنالیز نمودار انرژی زمان و مقدار تنش ون مایسز و جابجایی در سطح میل لنگ را به ما نشان میدهد. میل لنگ یکی از مهم ترین و پیچیده ترین قطعات در هر نوع موتوری است. اهمیت تحلیل خستگی و ارزیابی زندگی بر کسی پوشیده نیست. چالش های زیادی برای طراحی میل لنگ وجود دارد، مانند کاربرد وسیله نقلیه، وزن کمتر درخواستی، کارایی و طول عمر بیشتر. میل لنگ در طول عمر کاری خود تحت بارهای خمشی و پیچشی متناوب قرار می گیرد و خرابی آن باعث آسیب جدی به موتور می شود، بنابراین باید مقاومت خستگی آن را در طراحی در نظر گرفت.در اینجا با استفاده از نرم افزار اباکوس قطعه  را به محیط نرم افزار میاوریم و بعد مراحل بارگزاری نیرو و مش بندی آنالیز را انجام داده و مقدار نیروی وارد بر میل لنگ را محاسبه میکنیم

صفحه ۱ از ۱