جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای آزمون تجربی
مهدی سعادت فر، علی سلیمانی، آرش کریم پور صومعه دل، سیامک اسماعیل زاده خادم،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
مواد پیزوالکتریک در اشکال مختلفی همچون ورق مستطیلی، دایروی، حلقوی و پنلهای استوانه ای کاربرد روزافزونی در صنایع، برای هوشمند سازی سازهها، پیدا کردهاند. در این مقاله به تحلیل تجربی و عددی ارتعاشات آزاد یک پنل استوانه ای هوشمند دولایه متشکل از یک لایه فلزی و یک لایه پیزوالکتریک در شرایط مرزی و هندسی مختلف پرداخته میشود. ابتدا یک پنل پیزوالکتریک به عنوان عملگر برای استفاده در شرایط مورد نظر آماده سازی و در راستای شعاعی قطبی میشود. سپس، با اضافه کردن لایه آلومینیومی، پنل استوانه ای دو لایه ساخته شده و از سه روش مختلف به صورت تجربی فرکانس طبیعی آن در شرایط مرزی آزاد اندازه گیری میشود. در مرحله بعد، پنل مذکور در یک نرم افزار المان محدود مدل سازی شده و از مقایسه نتایج المان محدود با نتایج تجربی مشاهده میشود که انطباق مناسبی بین آنها وجود دارد. همچنین دقت و محدودیتهای روشهای تجربی استفاده شده، مورد بحث قرار میگیرند. در نهایت تاثیر شرایط مرزی مختلف ساده و گیردار و همچنین پارامترهای هندسی از قبیل ضخامت، عرض و شعاع پنل بر روی فرکانس طبیعی با استفاده از مدل المان محدود تحلیل میشود.
احسان شاهبیکی، فریبرز فاتحیسیچانی، سعید رهنما،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
مفتولهای دو یا چندلایه بهدلیل داشتن خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی، الکتریکی و ارتعاشی امروزه کاربردهای خاصی را در صنعت یافتهاند. مفتولهای دولایه که از لایههای فلزی با دو جنس مختلف تشکیل شدهاند برای بهرهمندی همزمان از خواص مطلوب چند فلز مانند استحکام زیاد، مقاومت در برابر خوردگی، مقاومت در برابر سایش، بهبود توزیع تنش در مقطع یک ماده، طی سالهای اخیر مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفتهاند. در این پژوهش، آزمایش کشش تکمحوری روی مفتول فولادی و لوله فولاد ضدزنگ انجام شد تا خواص مکانیکی مربوط به هر نمونه به دست آید. برای ساخت مفتول، دوزههایی آماده شدند. سپس دو نمونه مفتول با عبور از دوزهها توسط روش سوئیج با نسبت کاهش سطح مقطع ۹/۷۵% و ۲۱% ساخته شدند. نمونهها پس از تولید توسط دستگاه وایرکات برش داده شدند. برای انجام آزمایش استحکام بین لایهای قالبهایی براساس طرح پولکرانی طراحی شدند. نتایج آزمایش برای کالیبرهکردن پارامترهای المان چسبنده در نرمافزار مورد استفاده قرار گرفتند. شبیهسازی با استفاده از نرمافزار انسیس ۱۷.۰ انجام شد. سپس نتایج آن با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شد. اثرات کاهش سطح مقطع، قطر داخلی، طول نمونه و ضخامت پوسته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشگاهی با نتایج شبیهسازی تطابق خوبی داشت. با افزایش نسبت کاهش سطح مقطع، نیروی لازم برای جدایش دو لایه افزایش یافته و در نتیجه استحکام چسبندگی بین لایهای افزایش یافته است.
سیدمهدی حسینی بغدادآبادی، سعادت زیرک، مهران رجبی زرگرآبادی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق اثر هوای تزریق نوسانی موج مربعی بر توزیع دما و اثربخشی خنککاری لایهای صفحه تخت در فرکانسها و نسبتهای دمش مختلف به صورت تجربی و عددی مورد بررسی قرار میگیرد. هوای گرم از طریق سوراخهای با زاویه ۲۵درجه تزریق میشود. جریان نوسانی موج مربعی در چهار فرکانس ۲، ۱۰ و ۵۰ و ۱۰۰هرتز و پنج نسبت دمش ۰/۵، ۱، ۱/۵، ۲/۴ و ۳ ایجاد میشود. معادلات ناویر-استوکس به روش میانگیری رینولدز برای بررسی خنککاری لایهای حل شدند. برای در نظر گرفتن اثرات توربولانس از مدل انتقال تنش برشی کی- امگا استفاده شد. نتایج نشان داد که در حالت پایا با افزایش نسبت دمش اثربخشی خنککاری لایهای کاهش و شیب آن افزایش مییابد. اختلاف مقادیر اثربخشی خط مرکزی بین حالت عددی و تجربی با فاصله گرفتن از لبه سوراخ تزریق کاهش مییابد. در حالت نوسانی در مقایسه با حالت پایا به طور کلی مقدار اثربخشی خنککاری لایهای کاهش مییابد. بلندشدن محلی جت تحت تاثیر نوسان افزایش مییابد. در حالت نوسانی نیز با افزایش نسبت دمش در یک فرکانس ثابت به طور کلی اثربخشی خنککاری لایهای کاهش مییابد. با افزایش فرکانس به طور کلی مقدار اثربخشی خنککاری لایهای افزایش مییابد. بیشترین مقدار متوسط اثربخشی خط مرکزی در فرکانس ۱۰۰هرتز و نسبت دمش ۰/۵ و کمترین مقدار آن در فرکانس ۲هرتز و نسبت دمش ۳ به دست آمد. در حالت نوسانی بیشترین اختلاف متوسط اثربخشی خط مرکزی بین نتایج تجربی و عددی برابر ۲۵/۵۵% و کمترین اختلاف برابر ۰/۷۱۷% بود.