جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای آلومینیوم ۵۰۸۳
سیدمحمدابراهیم علینقی مداح، سید جمال حسینی پور، محمد بخشی جویباری،
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
آلیاژهای آلومینیوم به دلیل ویژگی نسبت استحکام به چگالی بالا در صنایع مختلف کاربرد گستردهای پیدا کردهاند. این آلیاژها در دمای محیط قابلیت شکلپذیری مناسبی ندارند و لذا در دماهای بالا شکلدهی آنها انجام میشود. از روشهای شکلدهی گرم که برای آلیاژهای آلومینیوم استفاده میشود میتوان به کشش عمیق گرم و شکلدهی داغ با گاز اشاره نمود. این دو روش هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در این پژوهش یک فرآیند شکلدهی ترکیبی شامل کشش عمیق گرم و شکلدهی داغ با گاز۱ مورد استفاده قرار گرفته است. در این فرآیند در مرحله اول با استفاده از کشش عمیق گرم پیش فرم ایجاد شده و در مرحله دوم به کمک شکلدهی داغ با گاز قطعه نهایی تولید میشود. هدف از این پژوهش ،بهینهسازی سطوح پارامترهای اصلی فرآیند برای شکلدهی قطعات مکعبی از جنس ورق آلیاژ آلومینیوم ۵۰۸۳ میباشد. این پارامترها شامل دما و نیروی ورقگیر در مرحله کشش عمیق و دما و فشار گاز اعمالی در مرحله شکلدهی با گاز میباشند. بهترین سطوح پارامترهای فرآیند، با استفاده از روش طراحی آزمایشات تاگوچی انتخاب گردید. نتایج نشان میدهد که در دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد و نیروی ورقگیر ۱۰۰۰ نیوتن برای کشش عمیق و همچنین دمای ۴۸۵ درجه سانتیگراد و فشار ۰,۶ مگاپاسکال برای مرحله شکلدهی با گاز میتوان به کمترین میزان نازک شدگی در قطعه دست پیدا کرد. در این شرایط حداکثر نازک شدگی ۲۲ درصد بدست آمده است.
ارمیا غلامزاده، ولی اله پناهی زاده، محمد حسین پور، مرتضی علیزاد کامران،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
نمودارهای حد شکلپذیری در پیشبینی رفتار ورق از اهمیت بالایی برخوردار است لذا، پیشبینی و ترسیم این نمودارها به روش تئوری و تجربی یکی از اصلیترین اهداف مقاله حاضر بوده است. در این مقاله رفتار شکلپذیری ورق آلومینیوم ۵۰۸۳، با درنظر گرفتن رفتار کرنش-سختی برای ورق مورد بررسی قرار گرفت. جهت بهدست آوردن و کالیبره نمودن ضرایب معیار تسلیم پیشرفتهی BBC۲۰۰۸
، آزمون کشش در ۷ راستا با زوایای ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵، ۶۰، ۷۵ و ۹۰ درجه نسبت به جهت نورد انجام شد. تنشهای تسلیم در حالت کرنش صفحهای محاسبه و ضرایب ناهمسانگردی استخراج شده و تابع خطای مناسب تعریف گردید؛ سپس روابط مربوط به محاسبه تنش تسلیم کرنش صفحهای به تابع خطا افزوده شد. تابع خطا با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینهسازی شد و با استفاده از ضرایب معیار تسلیم بهدست آمده، کرنشهای حدی محاسبه گردید.
نتایج نشان دادند که با افزایش ۱/۰ توان کرنش سختی، کرنشهای حدی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش مییابند. همچنین نتایج نشان دادند که ضریب
ناهمگنی اولیه (

)
در تعیین نمودار حد شکلدهی تأثیر زیادی دارد و با تغییر بسیار جزی، تأثیر به سزایی در نمودار حد شکلدهی میگذارد؛ بهگونهای که با افزایش این ضریب در حدود ۰۱۶/۰ مقادیر کرنشهای حدی تقریباً دو برابر میشوند. با استفاده از نتایج این مقاله، میتوان با داشتن خواص ورق ازجمله استحکامهای تسلیم و ضرایب ناهمسانگردی و انتخاب مناسب معیار تسلیم، منحنی حد شکلپذیری ورقهای مختلف را بهصورت تئوری با دقت قابل قبولی تعیین کرد.