جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای آنالیز دینامیکی
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده - بررسی جزئیات رفتاری اتصالات با توجه به نقش آن ها در سیستم های قاب خمشی،
دارای اهمیت خ اصی است . در این مقاله ضمن معرفی شاخص های خسارت ، شامل شاخص های فشار،
میسز، کرنش پلاستیک معادل، سه محوره و گسیختگی، به استخراج و مقایسه ی این شاخص ها در
اتصالات خمشی فولادی تحت اثر نیروی زلزله پرداخته می شود. بدین منظور با انجام آنالیز دینامیکی
،Imperial Valley طبس و ،Duzce تاریخچهی زمانی غیرخطی با استفاده از رکوردهای زلزله های
برای مدل دو بعدی یک قاب فولادی ویژه با ده طبقه و یک دهانه، میزان بیشینه ی دوران در اتصالات
استخراج میشود. سپس با انتخاب دو نوع اتصال خمشی ، شامل اتصال مستقیم تیر به ستون و اتصال با
ورق اتصال بال، شاخص های خسارت اتصالات برای دوران های حاصل از زلزله های منتخب بررسی و
مقایسه می شود.
نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد با تغییر نوع اتصال، محل مورد بررسی و یا نوع زلزله، مقادیر
شاخصهای خسارت و در نتیجه پتانسیل آسیب تغییر می نماید . این تغییرات در شاخصهای کرنش
پلاستیک معادل و گسیختگی مشخص تر می باشد.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله روش ترکیبی جدیدی به منظور تولید شتابنگاشت¬های مصنوعی حوزه¬ی دور با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و تبدیل موجک پاکت معرفی شده است. در این روش برای سیستم یک درجه آزادی چندین شتابنگاشت مصنوعی تولید شده است. به منظور درنظر گرفتن اثر پارامترهای غیر خطی سیستم یک درجه آزادی در تولید شتابنگاشت از منحنی¬های آنالیز دینامیکی افزایشی به عنوان ورودی شبکه عصبی استفاده شده است. شتابنگاشت¬هایی که انتخاب شده¬اند با تبدیل موجک پاکت تا تراز مناسبی تجزیه شده و هر پاکت به عنوان خروجی یک شبکه عصبی در نظر گرفته می¬شود. به منظور افزایش کارایی شبکه از آنالیز اجزاء اصلی برای کاهش تعداد ابعاد داده¬های ورودی بهره گرفته شده است. برای آموزش شبکه عصبی نیز از الگوریتم انتشار برگشتی به صورت تکراری استفاده شده است. در نهایت با این روش شتابنگاشت¬هایی سازگار با منحنی آنالیز دینامیکی افزایشی خلاصه شده ۵۰ درصد سیستم یک درجه آزادی تولید گردیده است.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
حملات تروریستی در مجاورت ساختمانها و اماکن حیاتی، منجر به فروپاشی جزئی یا کلی آنها و از بین رفتن سرمایههای یک کشور میشود. انفجار از جمله پدیدههای پیچیده و با نرخ کرنش بالا میباشد که در رفتار المانهای سازهای و مصالح به شدت تاثیرگذار است. در این مقاله، رفتار ستونهای فولادی با مقاطع عرضی مختلف، تحت بار انفجار مورد بررسی قرار گرفته است. جهت دستیابی به مقطع با عملکرد مطلوبتر، از آنالیز دینامیکی غیرخطی توسط نرمافزار اجزاء محدود LS-DYNA استفاده شده است. جهت صحتسنجی، نتایج حاصل از شبیهسازی عددی با نتایج یک مدل آزمایشگاهی مقایسه شده است. سپس ستون با مقطع عرضی بال پهن، صلیبی و قوطی ، تحت شرایط مرزی دو انتها گیردار و دو انتها مفصل در معرض دو زاویه گسترش موج انفجار صفر و ۴۵ درجه، شبیهسازی و پاسخ آنها با یکدیگر مقایسه شده است. بررسیها نشان میدهد که ستون با مقطع عرضی بال پهن در زاویه انفجار صفر درجه نسبت به مقاطع عرضی دیگر حول محور قوی، جابجایی کمتر و عملکرد مطلوبتری دارد. همچنین در زاویه انفجار ۴۵ درجه مقاطع عرضی دارای دو محور قوی، جابجایی کمتر و عملکرد مطلوبتری را نسبت به مقطع بالپهن با یک محور قوی نشان میدهند.
سیدحسین منوری، احسان معانی، حسین نجات پیشکناری، مهدی الوندی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
برای انجام تست های ارتعاشی یک سازه توسط شیکر، نمونه تست توسط یک فیکسچر به سازه متصل می گردد. از آنجا که فیکسچر کاملا صلب نمی باشد، بر دینامیک نمونه تست تاثیر گذار بوده و طراحی بهینه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین عدم قطعیت خصوصیات مکانیکی نظیر اتصالات در فرایند اسمبل نمودن ممکن است سبب بوجود آمدن ارتعاشات ناخواسته یا تشدید گردد. یکی از موارد اجتناب ناپذیر در انجام تستهای ارتعاشی با شیکر، اتصال نمونه تست بوسیله فیکسچر می باشد. در این مقاله، مدل ریاضی شیکر به همراه فیکسچر به صورت یک مدل دو درجه آزادی در نظر گرفته شده و یک شکل بهینه برای فیکسچر استخراج می شود. فرکانس ها و مودهای فیکسچر طراحی شده به صورت عددی و تجربی آنالیز شده و مقایسه می گردد. تاثیر میزان سفتی پیچهای اتصال فیکسچر به شیکر با جزئیات زیاد مورد تست قرار گرفته و تاثیر آن بر فرکانس مودهای مختلف و نسبت انتقال آنالیز می شود. با آزمایشات انجام شده مشخص می شود که افزایش میزان سفتی گشتاور پیچها، فرکانس همه مودها را افزایش می دهد. همچنین افزایش سفتی باعث افزایش نسبت انتقال نیز میگردد. علاوه بر آن، نشان داده میشود که با افزایش بیشتر سفتی پیچها تقریبا به ۵۰ درصد سفتی بیشینه مجاز، تغییر خاصی در فرکانسهای مودها و نسبت انتقال مشاهده نمیشود.با آنالیز نتایج تجربی صورت گرفته، مقدار بهینه برای گشتاور سفتی پیچها ارائه می گردد که روند انجام شده می تواند در طراحی و تست موارد مشابه نیز استفاده گردد.