جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای آکوستیک امیشن


دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

در این تحقیق عملکرد گوش انسان در تولید سیگنال‌های اتوآکوستیک امیشن، با استفاده از مدل الکتروآکوستیکی جدیدی شبیه‌سازی شده است. محاسبات مدل در فضای حالت انجام و معادلات پیچیده دیفرانسیل مدل به کمک روشهای انتگرال عددی در محیط متلب حل شده و نتایج شبیه‌سازی با داده‌های کلینیکی، مقایسه شده است. برای بررسی صحت مدل، منحنی زمان نهفتگی و طیف فرکانسی داده‌ها و خطای محاسباتی ناشی از حل عددی، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل، گویای آن‌است که سیگنال‌های شبیه‌سازی شده، مشابه سیگنالهای حقیقی است.
نوید ظریف کریمی، حسین حیدری، مهدی احمدی نجف آبادی، عبدالرضا رحیمی، مهدی فرج پور،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

سوراخکاری کامپوزیت ها یکی از فرایند های مهم در ساخت و مونتاژ سازه های صنعتی می باشد. با این حال سوراخکاری کامپوزیت ها باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل کاهش مقاومت سازه می گردد. در این مقاله اثر پارامترهای سرعت برشی، نرخ پیشروی و زاویه رأس مته بر مقاومت پسماند کششی نمونه بررسی می شود. بدین منظور از روش طراحی آزمایشات تاگوچی در ۳ تراز و با ۳ فاکتور استفاده گردید. همچنین روش آکوستیک امیشن به همراه روش تحلیل سیگنال موجک برای پایش مقاومت پسماند کششی و تفکیک حوزه فرکانسی مکانیزم¬های مختلف شکست بکار گرفته شد. مطابق نتایج، نرخ پیشروی به عنوان مهمترین عامل شناسایی گردید و محدوده فرکانسی شکست ماتریس ۶۲,۵-۱۲۵ کیلوهرتز، لغزش الیاف ۲۵۰-۳۱۲.۵ کیلوهرتز و شکست الیاف ۳۱۲.۵-۳۷۵ کیلوهرتز، محاسبه شد.
رامین خامدی، اسماعیل پورسعیدی، موسی جباری،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

آکوستیک امیشن یکی از روشهای بررسی مکانیزم خوردگی می باشد که از این روش پیشرفته می‎توان برای تشخیص عیوب مختلف در سازه‌های تحت بار و اجزای آنها در زمینه تستهای غیر مخرب استفاده کرد. در این مقاله خورندگی محلولهای اسید سولفوریک و اسید کلریدریک بر روی فولادهای زنگ نزن ۳۰۴، ۳۱۶و فولاد GTD-۴۵۰با استفاده از آکوستیک امیشن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این موضوع، اطلاعات آکوستیک امیشن مربوط به آزمایشهای خوردگی جمع‌آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نمودار آزمایشها مجموع کانت در نمونه‌های دارای تنش بسیار بیشتر از نمونه های بدون تنش است که ناشی از حساسیت بالای فولادهای زنگ نزن در خوردگی تحت تنش می‌باشد. همچنین بازه فرکانسی نمونه‌های دارای تنش از بازه فرکانسی نمونه های بدون تنش کمتر می‌باشد. مجموع کانت فولاد زنگ نزن ۳۰۴ در نمونه‌های دارای تنش و بدون تنش بیشتر از فولاد زنگ نزن ۳۱۶ می‌باشد. خوردگی ناگهانی و شدید در اسید کلریدریک برای مواد تست شده به ویژه در نمونه‌های تحت تنش فولاد زنگ نزن ۳۰۴ مشاهده گردید که بسیار مخرب می‌باشد؛ زیرا این نوع از خوردگی باعث ایجاد حفره‌هایی با تمرکز تنش بالا و در نهایت شکست سازه می شود.
پریناز بلال پور دستجردی، محمد فتوحی، سکینه فتوحی، مهدی احمدی نجف آبادی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

جدایش بین لایه‌ای در مواد کامپوزیتی یکی از بحرانی‌ترین و مهم‌ترین عیوب در این گونه مواد است. دانستن رفتار مواد مختلف در این عیب و داشتن اطلاعات کافی از آن، در طراحی و تولید مواد مقاوم در برابر شروع ترک کمک زیادی خواهد کرد. در این مطالعه سیگنال‌های آکوستیکی حاصل از دو نمونه کامپوزیتی شیشه/اپوکسی با لایه چینی‌های متفاوت [۰]۱۰ و [۰,۹۰]۵s به صورت لحظه به لحظه ثبت شده است. سپس این سیگنالها با استفاده از تابع انرژی کرنشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده آن است که مواد با لایه چینی‌های متفاوت، رفتار متفاوتی از جهت مقاومت در برابر شروع خرابی جدایی بین لایه ای از خود نشان می‌دهند. با استفاده از تابع انرژی کرنشی می‌توانیم رفتار مواد در مرحله شروع و رشد جدایی بین لایه ای را بررسی نماییم. این بررسی اطلاعات سودمندی را برای طراحی مواد مقاومتر و تولید مواد با کیفیت مطلوب، فراهم می‌نماید.
امیر رفاهی اسکوئی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

روشهای سنتی بکار گرفته شده برای تخمین کسر جرمی در مواد کامپوزیتی، اغلب نیاز به آماده سازی و برش سطح مقطع نمونه دارد بطوریکه این فرایندها باعث ایجاد آسیب در ساختار مواد می‌گردد. در این مقاله روش غیرمخرب آکوستیک امیشن به همراه تحلیل موجک بسته‌ای برای ارزیابی درصد جرمی مواد کامپوزیتی از جنس گرافیت / اپوکسی استفاده شده است. معیار مورد استفاده در این کار بر اساس پارامتر تضعیف سیگنالهای آکوستیکی برای نمونه های کامپوزیتی با درصد جرمی‌های مختلف می-باشد. روابط بین ضرایب تضعیف دامنه و انرژی سیگنال‌ها و همچنین درصد‌های جرمی مختلف، در دوحالت مجزا: یکی برای سیگنالهای اصلی در کل دامنه فرکانسی و دیگری برای همان سیگنال با روش موجک بسته‌ای حاصل می‌گردد. بعلاوه برای تست مدل و اعتبار سنجی روابط بدست آمده از دو نمونه با درصد جرمی متفاوت از گرافیت در داخل رزین اپوکسی استفاده می‌گردد. نتایج گویای این است که هر چقدر درصد گرافیت در ساختار کامپوزیت پایین باشد میزان تضعیف کمتر است. مشخصه حاصل برای تضعیف سیگنال بدست آمده از روش موجک بسته‌ای جهت تشخیص درصد جرمی، در بازه فرکانسی kHz ۱۲۵ تا kHz ۱۷۱,۸۵، نسبت به مشخصه تضعیف سیگنال اصلی مناسب‌تر می‌باشد. بطوریکه مقدار خطای بدست آمده از محاسبه درصد جرمی با روش موجک بسته ای برابر با ۹/۱% در حالیکه برای سیگنال اصلی این مقدار برابر با ۷۵/۴% می باشد. بنابراین روش آکوستیک امیشن یک روش غیرمخرب کارآمد در جهت ارزیابی مقدار درصد جرمی کامپوزیت ها می تواند بکار گرفته شود.
مرتضی احمدی نجف آبادی، مجتبی صدیقی، منوچهر صالحی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

در این پژوهش به بررسی رفتار جدایش بین لایه‌ای در کامپوزیت‌های فلز/الیاف تحت بارگذاری مود اول و دوم با استفاده از مدل‌سازی عددی و تحلیل داده‌های آکوستیک امیشن پرداخته می‌شود. نمونه‌‌های آزمون با استفاده از لایه کامپوزیت از پیش آغشته (الیاف شیشه/اپوکسی) و آلومینیوم ۳T-۲۰۲۴ (آنودایز شده در محلول اسید کرمیک) ساخته شده است. محاسبه چقرمگی شکست بین لایه‌ای تحت بارگذاری مود یک و دو نیازمند شناسایی لحظه شروع جدایش می‌باشد که با بکارگیری روش آکوستیک امیشن این لحظه بدست آورده شده است. بررسی شروع و رشد جدایش با استفاده از مدل‌سازی المان محدود در نرم‌افزار آباکوس (استفاده از توابع المان چسبنده) انجام شده است. نمودار نیرو-جابجایی، رشد پیشرونده جدایش و جبهه آن از نتایج مدل‌سازی عددی می‌باشد که با فعالیت‌های تجربی مقایسه شده است. آنالیز فرکانسی روی امواج حاصل از شکست صورت گرفته و با دسته بندی آن بررسی روند رشد جدایش صورت گرفته است و محدوده فرکانسی هر یک از مکانیزم‌های شکست بدست آورده شده است. برای صحه‌سنجی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، مکانیزم‌های شکست بررسی و شناسایی گردیده است.
مرتضی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی، مجتبی صدیقی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به پایش خرابی ورق آلومینیومی ۲۰۲۴-T۳ ترک‌دار ترمیم شده با وصله چند لایه فلز الیاف با روش آکوستیک امیشن پرداخته می‌شود. برای آزمون تجربی ۱۲ نمونه ساخته شده است. نمونه‌ها را به ۴ دسته با توجه به زاویه ترک(صفر و ۴۵ درجه) و حالت ترمیم شده و نشده تقسیم گردیده است. برای حصول اطمینان از خطای پایین ساخت نمونه‌ها، از لایه از پیش آغشته کامپوزیتی استفاده شده و سطوح آلومینیوم،‌ آنودایز در محلول اسید کرمیک شده و پخت در اتوکلاو انجام گردیده است. در مرحله ایجاد ترک خستگی با استفاده از داده برداری آکوستیک امیشن لحظه ایجاد ترک خستگی تشخیص داده شده است. با استفاده از مجموع انرژی امواج آکوستیک امیشن شناسایی شروع و رشد خرابی و رشد بحرانی جدایش شناسایی شده است. مکانیزم‌های مختلف خرابی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی و بررسی سطوح شکست مورد مطالعه قرار گرفته است. با استفاده از یک روش که جهت تحلیل فرکانسی امواج معرفی شده سعی شده است، محدوده فرکانسی خرابی‌های مختلف از هم تفکیک شود. با توجه به اشتراک داشتن محدوده فرکانسی مکانیزم‌های ایجاد ترک در رزین، جدایش الیاف از رزین و جدایش وصله از آلومینیوم، نمودار نیرو- جابجایی به سه ناحیه تقسیم شده و در هر ناحیه که احتمال وقوع یک فرآیند بیشتر می‌باشد، محدوده فرکانسی امواج مورد بررسی قرار گرفته است. محدوده‌ِ فرکانس‌های‌ غالب پلاستیک شدن آلومینیوم و رشد ترک ۴۴۰ تا ۴۸۰ کیلوهرتز و محدوده فرکانس‌های مکانیزم جدایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ و ۲۰۰ تا ۲۲۰ کیلوهرتز بدست آورده شد.
میرمحمد موسوی نسب، حمید فتوحی، رضا محمدی، مهدی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

یک سازه در طول دوره عمر خود تحت بارهای استاتیکی و دینامیکی زیادی قرار می‌گیرد، که باعث صدمه و یا تضعیف سازه می‌شوند. امروزه به منظور ترمیم نواحی صدمه‌ دیده از وصله‌های کامپوزیتی استفاده می‌شود. چند لایه‌های کامپوزیتی دارای خصوصیات منحصر بفردی از جمله نسبت استحکام به وزن بالا و مقاوم در برابر خوردگی می‌باشند. در سازه‌های ترمیم شده با چند لایه‌های کامپوزیتی در حین بارگذاری انواع خرابی‌های مختلف بوجود می‌آید، که عبارتند از: شکستگی الیاف، شکستگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست سازه فلزی. پژوهش حاضر به بررسی مکانیزم‌های خرابی ورق آلومینیومی ۲۰۲۴-T۳ ترک‌دار ترمیم‌شده با کامپوزیت‌ شیشه/ اپوکسی به روش آکوستیک امیشن می پردازد. بدین منظور نمونه های آزمایش با لایه چینی های مختلف ساخته شده و تحت بارگذاری شبه استاتیکی کششی قرار گرفتند و همزمان سنسورهای آکوستیک امیشن به منظور داده برداری بر روی نمونه ها نصب شدند. ابتدا داده‌های مکانیکی نمونه‌ها حاصل از تست شبه استاتیکی در حالت‌های مختلف بر اساس تعداد لایه‌چینی وصله های کامپوزیتی تحلیل شد. سپس داده‌های آکوستیکی با داده‌های مکانیکی مقایسه شد. همچنین از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی حاصل از سطوح شکست نمونه ها برای صحه گذاری استفاده شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که وصله ۴ لایه نسبت به وصله ۸ لایه و ۱۲ لایه استحکام کششی و کرنش شکست بیشتری دارد. همچنین تطابق قابل قبول بین نتایج حاصل از داده‌های مکانیکی و آکوستیکی است. همچنین عملکرد مطلوب روش آکوستیک امیشن را در تعیین لحظه خرابی در نمونه ترمیم‌شده با وصله کامپوزیتی نیز نشان میدهد.
امیرمحمد زکی‌زاده، سیدرضا حمزه‌لو، امیر رفاهی‌اسکوئی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

امروزه کاربرد کامپوزیت‌های پایه پلیمری و ساندویچ پانل‌ها به‌علت وزن پایین‌تر و خواص مکانیکی بهتر نسبت به فلزات در صنایع مختلفی مانند خودروسازی و صنایع دریایی رو به افزایش است. تشخیص شروع شکست و بررسی مکانیزم شکست در کامپوزیت‌ها و به‌خصوص ساندویچ پانل‌ها از موارد به‌روز تحقیق است. در این پژوهش از روش آزمون غیرمخرب آکوستیک امیشن برای تخمین استحکام باقی‌مانده‌ ساندویچ پانل کامپوزیتی پلی‌استر/الیاف شیشه با فوم پلی‌اورتان با سه نوع لایه‌چینی مختلف استفاده شده‌ است. نمونه‌های ساندویچی تحت ضربه سرعت‌پایین در سه سطح انرژی مختلف قرار گرفته و سپس با استفاده از آزمون خمش سه‌نقطه‌ای استحکام خمشی آنها با بهره‌گیری از آکوستیک امیشن مورد ارزیابی قرار گرفته‌ است. با تحلیل همزمان داده‌های آکوستیک و نمودارهای نیرو- جابه‌جایی در آزمون خمش و ارتباط آنها، تخمین استحکام باقی‌مانده‌ای از ساندویچ پانل‌هایی که از ضربات با انرژی‌های مختلف دچار پیش‌آسیب شده‌اند، به‌ دست آمده ‌است. بدین منظور از انرژی انباشته آکوستیک حین خمش و تابع سنتری به‌دست‌آمده از نمودارهای نیرو- جابه‌جایی استفاده شده و با مقایسه با نمونه سالم و بدون پیش‌عیب صحه‌گذاری شده است. بررسی نتایج تجربی آزمون خمش ارتباط دقیق مابین داده‌های تابع سنتری به‌عنوان شاخص جدید استحکام باقی‌مانده و انرژی انباشته داده‌های آکوستیک که حاوی اثرات مکانیزم‌های مختلف شکست است را نشان ‌داد. در مقایسه با نمونه با لایه چینی ترکیبی عمود بر هم ۹۰درجه و زاویه‌دار ۴۵درجه با حداکثر پیش‌ضربه ۶۰ژول نسبت به نمونه بدون پیش‌آسیب، بیشترین اُفت استحکام معادل با ۲۷% را نشان‌ داد.

مهدی حبیبی، جلال یوسفی، مهدی احمدی نجف آبادی،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

جدایش یا ترک‌خوردگی بین لایه‌ای یکی از مهم‌ترین عیوب در مواد کامپوزیتی لایه­ای است. وجود این عیب در یک سازه باعث کاهش استحکام و در نتیجه از کار افتادگی آن سازه می‌شود. برای بررسی عوامل موثر در جدایش بین لایه­ای نیاز به تحلیل پارامترهای موثر در بارگذاری است. در این مقاله تاثیر تغییر نرخ بارگذاری بر مکانیزم خرابی در مود I شکست با استفاده از آکوستیک امیشن برای نمونه­های تک‌جهته ساخته‌شده از الیاف شیشه/رزین اپوکسی مورد تحلیل و بررسی قرار می­گیرد. ابتدا نمونه­های کامپوزیتی مطابق استاندارد ساخته شده و با نرخ­های مختلف جابه‌جایی تحت بارگذاری قرار داده می­شوند. داده­های نیرو، جابه­جایی و میزان رشد ترک بر حسب زمان برای نرخ‌های متفاوت بارگذاری برای محاسبه دقیق نرخ آزادسازی انرژی کرنشی علاوه بر اکستنسیومر از دوربین دینو هم استفاده شده است. در این مقاله روشی با قابلیت اطمینان بالا برای ارزیابی جدایش بین لایه­ای در کامپوزیت­های لایه­ای با استفاده از روش نشر آوایی پیشنهاد شده است. با مقایسه دیتاهای مکانیکی و سیگنال­های آکوستیک امیشن، رفتار مکانیکی به‌دست‌آمده برای هر نرخ بارگذاری، مشخص می­شود به‌طوری که رفتار مکانیکی ماده کامپوزیتی با تغییر نرخ بارگذاری کاملاً متفاوت خواهد بود. نتایج نشان می­دهد که با افزایش نرخ بارگذاری، رزین خاصیت الاستیکی خود را از دست داده و نمونه از خود رفتار سختتری نشان داده و کاملاً ترد عمل می­کند به گونه­ای که فرآیند خرابی قطعه عوض می­شود. با استفاده از سیگنال­های آکوستیک امیشین روند خرابی و رشد ترک صحت‌سنجی شد. مقادیر چقرگی شکست حاصل از تجمع سیگنال­های انرژی آکوستیک امیشن تطابق خوبی با مقادیر تجربی داشته است.


صفحه ۱ از ۱