جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای آیروآکوستیک
ایمان بهمن جهرمی، کاوه قربانیان، محمد ابراهیمی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله صوت حاصل از جت برخوردی در لحظات اولیه تشکیل تا رسیدن به حالت شبه پایا به صورت تجربی بررسی شده است. همچنین پدیدهی رفت و بازگشت امواج صوتی حاصل از جت بین خروجی نازل و صفحه صلب که سبب تشکیل امواج صوتی با دامنه زیاد در فرکانسهای مشخص میشود و حلقه بازگشتی نامیده میشود به طور ویژه مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعه حاضر با استفاده از تونل موج ضربهای انعکاسی، دمای سکون جت تا ۹۵۰ کلوین افزایش یافته و جت مافوق صوت با عدد ماخ جت برابر با ۱,۴ توسط نازل همگرا-واگرا تولید شده است. صوت حاصل از جت مافوق صوت به صورت آزاد (بدون صفحه برخوردی) با نتایج جت دما بالا در شرایط مشابه تولید شده با تجهیزات احتراقی پایا مقایسه شده و پس از صحت سنجی نتایج، سیگنال صوتی در جت برخوردی دما بالا مورد مطالعه تجربی قرار گرفته است. صوت حاصل از هریک از پدیدههای گذرا در جت برخوردی جهتدار بوده و در زاویه مشخصی نسبت به نقطه برخورد، بیشترین نمود را دارند.. با استفاده از تبدیل موجک و رسم نمودارهای انرژی در حوزه زمان-فرکانس، مشاهده میشود که سیگنال ناشی از حلقه بازگشتی در طول زمان به صورت پیوسته و در یک فرکانس مشخص به وجود میآید. سیگنال صوتی ناشی از لایه برشی جت به صورت رویدادهای آکوستیکی در حوزه زمان مشاهده شده و انرژی آنها در یک طیف فرکانسی گسترده شده است.
آرزو نجفیان، حمید پرهیزکار، سجاد قاسملو، عباس طربی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در تحقیق حاضر، از توانایی حل عددی نرمافزار انسیس فلوئنت استفاده شده است تا صدای تولید شده توسط جریان سرعت بالا بر روی یک استوانه با استفاده از قیاس آکوستیکی لایتهیل محاسبه شود. محاسبات بر روی یک استوانه (بخشی از ارابه فرود هواپیما) در سرعت ۷۰ متر بر ثانیه (سرعت نشست و برخواست هواپیماهای مسافربری) انجام شده است. در روش حاضر، ابتدا مسئله همانند یک حل عددی معمولی به صورت گذرا با زمان انجام میشود. در طی حل، اطلاعات منابع تولید نویز آیرودینامیکی بهعنوان ورودی تحلیلهای آکوستیکی در فایلهایی ذخیره میشود. سپس با حل معادلات آکوستیکی، میزان صدای تولید شده (با واحد دسیبل) در نقاطی که از پیش به عنوان میکروفون در مختصات دلخواه تعریف شدهاند، محاسبه میگردد. هدف از این تحقیق، علاوه بر بررسی توانایی حل عددی فلوئنت در محاسبه صدای حاصل از جریان، استفاده از روشی برای تخمین میزان افزایش صدا با افزایش طول سیلندر میباشد. در اصل با توجه به زمانگیر بودن حل عددی، میتوان صدای طول کوچکی از سیلندر را محاسبه کرد و بعد با استفاده از تقریب مهندسی، صدای جریان حول سیلندر با طولهای بزرگتر را تخمین زد. پس از انجام محاسبات لازم، نتایج مدلسازی بهصورت منحنیهای سطح فشار صوت حاصل از آنالوژی آکوستیکی و آنالیز طیفی فوریه، ارائه شدهاست. نتایج حل نشان میدهد که مدل آشفتگی شبیهسازی گردابه بزرگ مناسبترین مدل برای شبیهسازیهای آکوستیکی میباشد. همچنین فشار صوتی حاصل از روش تخمینی برای بررسی اثر افزایش طول سیلندر، تطابق خوبی با نتایج تجربی دارد.
حمیدرضا طالشبهرامی، حمید پرهیزکار، سجاد قاسملوی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
مقوله آیروآکوستیک، یکی از مباحث مهم در طراحی وسایل پرسرعت امروزی نظیر هواپیماهای غولپیکر و قطارهای سریعالسیر است. در همین راستا تلاش بر این است که این وسایل بهگونهای طراحی شوند که حداقل نویز آیردینامیک را داشته باشند. استوانه بهعنوان یک جسم پَخ کاربردهای گستردهای در طراحی تجهیزات مختلف نظیر ارابه فرود هواپیما دارد. بنابراین کاهش نویز استوانه میتواند کاربردهای گستردهای داشته باشد. در این مقاله یک روش برای کاهش نویز آیروآکوستیک حاصل از جریان روی استوانه ارایه و بهصورت عددی مطالعه شده است. این کار با مکش جریان به داخل شیارهایی روی استوانه انجام شده است. محاسبه عددی آکوستیک، به روش قیاس آکوستیک لایتهیل و با بهکارگیری معادلات موج فاکسویلیامهاوکینگز انجام شده است. حل جریان بهصورت سهبُعدی و گذرا با زمان و با استفاده از مدل اغتشاشی شبیهسازی گردابههای بزرگ انجام میشود. مشخصات شیارها نظیر ابعاد و فاصله آنها روی نویز آکوستیک تولیدشده مورد مطالعه قرار داده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که روش کنترل فعال ارایهشده در این مقاله، یک روش موثر و در عین حال ساده برای کنترل نویز است. استوانه مورد استفاده در تحقیق حاضر در جریان با سرعت ۲۵۰کیلومتر بر ساعت صدایی حدود ۱۱۰دسیبل تولید میکند. مطابق نتایج بهدستآمده میتوان گفت که با چیدمان بهینه و تعداد شیارها و سرعت مناسب مکش جریان میتوان سطح صدای حاصل از استوانه را تا حدود ۶۰دسیبل کاهش داد.
مهدی سنگبری، امیر نجات، کبری قرئلی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله سازوکارهای تولید نویز در اعداد رینولدز و زوایای حمله مختلف، مورد مطالعه قرار گرفتهاند. بخش قابل توجهی از نویز ایرفویل را در رینولدزهای پایین، نویز تونال تشکیل میدهد. بررسی علت وقوع این پدیده و تاثیر عدد رینولدز و زاویه حمله در نویز تونال، چالش اساسی در آیروآکوستیک است. بنابراین شبیهسازی عددی سهبعدی با روش شبیهسازی گردابههای بزرگ برای میدان جریان ایرفویل اسدی۷۰۳۷ انجام شده و انتشار صوت توسط آنالوژی فاکس ویلیامز هاوکینگز محاسبه شده است. نتایج عددی با نتایج تجربی موجود اعتبارسنجی شدهاند. در زوایای حمله پایین علاوه بر اوج غالب نویز تونال، اوجهای گسسته نیز در طیف فرکانس مشاهده میشوند. افزایش عدد رینولدز و زاویه حمله تعداد اوجهای گسسته را کاهش میدهد و در زوایای حمله بالاتر اوج غالب نیز از بین میرود. بررسی فیزیک جریان نشان میدهد که حضور لایهمرزی آرام در بخش عمدهای از سطح مکش، امواج صوتی تولیدشده در جریان دنبالهای ایرفویل را تقویت میکند و این مکانیزم مسئول اوج غالب است. تقویت امواج تولمن شلیختینگ توسط جدایش آرام جریان در انتهای سطح مکش ایرفویل عامل تولید اوجهای گسسته در طیف فرکانس است و زمانی که نیمه انتهایی سطح مکش در محدوده گذار قرار میگیرد اوجهای گسسته در طیف فرکانس از بین میروند. برای بررسی دقیقتر این موضوع، طول مشخصه روابط نیمهتجربی بروکس، پوپ و ماروکولینی (BPM) که به صورت رایج، ضخامت لایهمرزی در سطح فشار است و با ضخامت لایه مرزی سطح مکش جایگزین میشود. نتایج حاصل فرکانس اوج غالب و روند کلی سطح فشار صوت را بسیار بهتر نسبت به حالت رایج پیشبینی میکنند.
محسن محمدی سراسیا، حسین عجم، احمد مولودی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر، تأثیر قرار دادن محیط متخلخل در رگلاتورهای تقلیل فشار گاز طبیعی بر عملکرد و کاهش شدت صدای تولید شده بررسی شده است. ابتدا این موضوع به صورت آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشها برای دو نمونه با محیط متخلخل ppi ۱۰ و ppi ۲۰ و سیستم بدون محیط متخلخل انجام شد. برای بررسی اعتبار نتایج آزمایشها در ۴ اختلاف فشار متفاوت بالادست ۲۰، ۱۰، ۵ و ۵/۲ مگاپاسکال و نسبت فشار بحرانی جریان مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس برای ارزیابی چگونگی تأثیر پارامترهای جریانی بر عملکرد رگلاتور و تراز شدت صوت، جریان سیال عبوری از رگلاتور شبیه سازی عددی شد. نتایج نشان می دهد، استفاده از محیط متخلخل ppi ۱۰ و ppi ۲۰، ضریب جریان را به ترتیب ۷ و ۱۵ درصد و تراز شدت صوت را به ترتیب ۱۵ و ۲۰ دسی بل کاهش می دهد. نتایج حاصل از شبیه سازی جریان سیال نشان میدهد، قرار دادن محیط متخلخل در مسیر جریان ضمن کاهش شدت آشفتگی و منظم کردن جریان، با کاهش بیشینه سرعت سیال و کم کردن قدرت گردابه ها، شدت صوت تولید شده را کاهش میدهد.