جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای آیزوژئومتریک
بهروز حسنی، عماد بیدخوری،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
با غنیسازیِ h و p و ترکیب آنها درروش آیزوژئومتریک با امکان انتخاب پیوستگیهای مختلفی که این روش در اختیار میگذارد، همگرایی و خطای انتخاب توابع شکل با درجات و پیوستگیهای مختلف بررسی شد. این کار در قالب تحلیل عددی یک مسئلهی واقعی و پرکاربرد به نام آزمون فشار قطری انجام شد. نکتهی مثبت این مسئله دایرهای بودن هندسهی مسئله بود، زیرا که روش آیزوژئومتریک با استفاده از توابع شکل نربز توانایی بالقوهای را در اختیار طراح قرار میدهد تا با استفاده از کمترین تعداد المان، هندسهی دقیق دایرهای مسئله را تولید کند. بارگذاری نقطهای شرایط تکینگی را به مسئله وارد کرد. غنیسازی بهصورت یکنواخت انجام شد تا پارامترهای تأثیرگذار به نوع توابع شکل ، درجه و پیوستگی آنها محدود شود. با استفاده از غنیسازیهای مختلف و افزایش درجات آزادی میزان همگرایی جواب تقریبی به جواب دقیقِ حاصل از تئوری الاستیسیته تحت بررسی قرار گرفت. دیده شد که خطا درروش آیزوژئومتریک و در حضور تکینگی مذکور لزوماً با افزایش درجهی توابع شکل کاهش نمییابد بلکه میزان پیوستگی عامل تعیینکنندهی دیگری در مقدار خطا است. همچنین دیده شد که نرخ همگرایی در حضور تکینگی برای تمامی درجات توابع شکل نربز و لاگرانژی و تمام پیوستگیها به یک مقدار همگرا میشود. درروند غنیسازی در ابتدا حداقل تعداد المان و درجات آزادی استفاده شد تا تحلیل و بررسی مسئله قابلفهم و ملموس باشد. سپس در مراحل بعدی با روشهای h و p و ترکیب آنها غنیسازی صورت گرفت.
سید مهدی توکلی، سیده صدیقه مشمول، امید خادم حسینی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده در این مقاله، شکل مرز سازههای دوبعدی تنش مسطح بهینه شده است که در آن وزن سازه و تنش به ترتیب به عنوان تابع هدف و قیود طراحی در نظر گرفته شدهاند. به منظور تحلیل سازه از روش آیزوژئومتریک استفاده شده که یک روش عددی در آنالیز مسائل مهندسی است. این روش دارای ویژگیهای منحصر به فرد و مناسبی است که در مقایسه با روش اجزای محدود ضمن بهبود زمان و دقت حل، به علت استفاده از توابع پایه بیاسپلاین در تولید هندسه و همچنین تقریب توابع مولفههای تغییرشکل سازه، از باز تولید هندسهی تحلیل در هر مرحله از تکرار روند بهینهسازی شکل جلوگیری مینماید. در این تحقیق برای حل مسئله بهینهسازی شکل سازه از الگوریتم سیستم جستجوی ذرات باردارشده از دسته روشهای فرااکتشافی استفاده شده است. این روش بر مبنای قوانین الکتریسیتهی کولمب و مکانیک نیوتن استوار است. به این منظور، مختصات نقاط کنترلی مرزهای سازه که با استفاده از منحنیهای بیاسپلاین در روش ایزوژئومتریک مدلسازی شدهاند، به عنوان متغیرهای طراحی مسئله بهینهسازی در نظر گرفته میشوند و بنابراین در مراحل بهینهسازی تغییر میکنند. در این مقاله ضمن استخراج فرمولبندی مسئله بهینهسازی، با استفاده از چند مثال عددی و مقایسه نتایج بدست آمده با روشهای بهینهسازی برنامهریزی ریاضی، همخوانی و کارایی روش سیستم جستجوی ذرات باردارشده در حل مسائل بهینهسازی شکل نشان داده شده است.
علی سعیدی، بهروز حسنی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
روش آیزوژئومتریک رویکردی جدید در حوزه مکانیک محاسباتی محسوب میشود که در آن از توابع نربز و بی- اسپلاین برای مدلسازی هندسه و نیز تقریبسازی مساله استفاده میشود. مزیت روش آیزوژئومتریک در این است که فرآیند گسستهسازی و حل مسئله یکپارچه میشود که خود باعث صرفهجویی در زمان و هزینه محاسبات خواهد شد. در این پژوهش به کمک روشهای حساب تغییراتی و نظریه تغییرشکل برشی مرتبه اول، معادلات حاکم مربوط به کمانش ورق نازک مستطیلی تقویتشده با هندسههای متنوع برای تقویتکننده به دست آمده است. شکل تقویتکننده و محل قرارگیری آن روی ورق دلخواه در نظر گرفته میشود. با استفاده از انرژی پتانسیل کل، رابطه کمانش ورق به دست آورده میشود و با گسستهسازی به روش آیزوژئومتریک، دستگاه معادلات مربوطه حل شده است. یکی از مزایای اصلی این روش، عدم نیاز به شبکه المانهای خیلی ریز برای یکپارچهکردن اتصال ورق و تقویتکنندهها است که منجر به حصول جوابهایی دقیقتر در مقایسه با سایر روشهای عددی و نیز نرمافزارهای تجاری با همان تعداد مجهولات میشود. در انتها نتایج به دست آمده از حل چند مثال ارائه شده و با مقایسه با نتایج روشهای تحلیلی و عددی در دسترس اعتبارسنجی میشود.