جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای اتصالات عرضی
دوره ۸، شماره ۳۰ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیــــده
نان پر مصرف ترین غذای انسان می باشد و از میان انواع مختلف نانهای موجود، نانهای سفید مشتری پسندی بیشتری دارند. این نوع نانها دارای مقدار فیبر کمتری نسبت به نانهای سبوس دار می باشند. از طرفی تاثیرات مثبت فیبر در رژیم غذایی بر سلامت انسان کاملا به اثبات رسیده است. به منظور افزایش فیبر موجود در نانهای سفید می توان از سایر منابع فیبر (به غیر از سبوس) استفاده کرد. در این صورت علاوه بر حفظ رنگ، ظاهر و مشتری پسندی محصول، می توان نانی با فیبر بالا تولید کرد که بر سلامت افراد تأثیر مثبتی داشته باشد. در این تحقیق تاثیر افزایش دو نوع فیبر: پودر سبوس گندم و نشاسته گندم با اتصالات عرضی در سه سطح صفر، ۵ و ۱۰ درصد بر خصوصیات خمیر و نان بربری مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد در هر دو مورد، سطح ۵ درصد دارای تأثیر مطلوبتری بر بافت خمیر و نان حاصل بود. افزودن نشاسته با اتصالات عرضی برخلاف نمونه سبوس دار تغییر چندانی در رنگ پوسته نان حاصل در مقایسه با نمونه شاهد ایجاد نکرد و می توان از آن به عنوان یک فیبر رژیمی در تولید نان سفید استفاده کرد.
علی شکوه فر، بهروز عرب،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
پلیمرهای اپوکسی به دلیل برخورداری از خواص مکانیکی مطلوب و پایداری قابل ملاحظه در شرایط محیطی مختلف، جایگاه ویژهای را در فعالیتهای صنعتی و تحقیقاتی به خود اختصاص دادهاند. در این تحقیق، از روش دینامیک مولکولی برای مطالعه ساختار پلیمرهای اپوکسی دارای اتصالات عرضی و پیشبینی رفتار تبدیل شیشهای آنها استفاده شده است. ابتدا، با استفاده از یک روش ارائه شده برای ایجاد اتصالات عرضی بین زنجیرههای رزین اپوکسی، سیستم پلیمری با درجه پلیمریزاسیون مورد نظر مدلسازی شد. سپس، یک سیکل حرارتی در بازه دمایی ۳۰۰ الی ۶۰۰ درجه کلوین با نرخ ثابت بر روی سیستم مورد مطالعه اعمال شده و منحنیهای میانگین مربعات جابجایی به ازای دماهای مختلف و برای تخمین محدوده دمای تبدیل شیشهای محاسبه و ترسیم شدند. در ادامه، با استفاده از روند تغییرات چگالی سیستم بر حسب دما، تخمین دقیقتری از دمای تبدیل شیشهای بدست آمد. نتایج بدست آمده از شبیهسازیهای دینامیک مولکولی با نتایج تجربی مقایسه، و صحت و دقت روش شبیهسازی و نتایج بدست آمده مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، توابع توزیع شعاعی برای مطالعه ساختار موضعی پلیمر شبیهسازی شده و بررسی اثر دما و پلیمریزاسیون بر روی رفتار این دسته از پلیمرها بکار گرفته شدند.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۵ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، نمونههای نشاسته کینوا در ۹ تیمار با نسبتهای متفاوت از مخلوط آدیپیک اسید و استیک انهیدرید (نسبت ۱ به ۳۰)، به همراه یک نمونه شاهد از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی و تعیین شرایط بهینه اصلاح شیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تیمارهای مذکور توسط ۳ متغیر مستقل مؤثر بر اصلاح شیمیایی شامل غلظت اصلاحکننده شیمیایی (۲%، ۴% و ۶%)، pH سوسپانسیون (۸، ۵/۸ و ۹) و زمان واکنش (۶۰، ۹۰، ۱۲۰ دقیقه) به روش تاگوچی طراحی گردیدند. قدرت تورم و قابلیت جذب آب نمونه T۲ (غلظت اصلاحکننده ۲%، pH سوسپانسیون ۹ و زمان واکنش ۱۲۰ دقیقه) بهطور معنیداری نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت که نشانه تشکیل اتصالات عرضی همراه با تشکیل شبکههای سهبعدی ژل پایدار است. نتایج طیفسنجی نشان داد که بهجز نمونه T۲، بقیه نمونهها تمایل جزئی به رتروگراداسیون داشتند که نشانه پایداری بالای نمونه مذکور در طول مدت زمان ماندگاری به سینرسیس بود (P<۰,۰۵). استیلاسیون به دلیل پراکندگی بهتر نشاسته در محیط آبی ویژگی حلالیت را بهطور قابلتوجهی نسبت به نمونه شاهد بهبود بخشید. با افزایش غلظت اصلاحکننده، پایداری نمونهها در برابر چرخه انجماد-انجمادزدایی بهطور معنیداری کاهش یافت (P<۰,۰۵). پارامترهای بررسی شده در اندازهگیری ویژگیهای حرارتی نشاسته اصلاحشده کینوا با اختلاف معنیداری بیشتر از نمونه شاهد ارزیابی شدند. ویسکوزیته ظاهری نمونه T۲ در سرعت برشی ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دور در دقیقه نسبت به نمونه شاهد بهطور معنیداری افزایش یافت ولی بقیه نمونهها ویسکوزیته کمتری را نشان دادند. همچنین، با بهرهگیری از آنالیز تاگوچی تیمار بهینه نشاسته اصلاحشده کینوا با غلظت اصلاحکننده ۲%، pH سوسپانسیون ۹ و زمان واکنش ۱۲۰ دقیقه تعیین گردید.